Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Aa ama ben seni açık biliyordum aslında türbanlı tesettürlü kadınlar bana daha çok çekici ve tahrik edici geliyor yani kendini nasıl rahat hissediyorsan bende öyle olmanı isterim ama sanki şimdi açılırsan bir süre boyunca herkes arkandan vay yavru da güzelmiş açılmış saçılmış kabak çiçeği gibi falan derler bizim bir komşu kızı vardı daha önce açıktı sonra kapandı kapalı olmak çok yakışıyordu sonra yine açıldı saçıldı yani insanlar bir süre boş konuşur ama sikdir et sen kendini nasıl rahat ve mutlu hissediyorsan öyle yaşa canım seni seviyorum 😊🌹❤️😘
13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏😊
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAllah'a inandığını hissediyorum yazdıklarından, başörtüsü nefsine ağır gelmiş, olabilir, aslında o bilinçle kapanmak lazım, örtünmeye karar verildiğinde, bunun çocuk oyuncağı olmadığını, örtüyü ya hep ya hiç olarak görmek gerektiğini düşünmek ve o bilinçle örtünmek lazım, aileler istiyor, ya da sevdiğim adam için örtüneyim, öylesine örtüneyim demek yanlış ve kapanmak da yürekten gelir, kapanmayan gayrimüslimdir diyemeyiz, kendi tercihindir lakin zorlanırsın, insanların bakışları rahatsız eder seni, kafalarına göre sana fetva verecekler, huzursuz olursun, kaldırabilir misin açılmayı, ailen bu duruma nasıl bakıyor?
İnsan içinden gelmeyen bir şeyi sürdürürse baskı altında hissedebiliyor kendini lakin alışman da gerekiyordu, tarz olacak şekilde kapananları kapalı olarak göremiyorum da yanlış anlama.14 Yorumla- 1 yıl
Yanlış anlamıyorum zaten ben de onları o şekilde göremediğim için ben de onlardan olduğum için yani kendi isteğimle de olmadığı için artık böyle bir karar arasında kaldım ailem ne diyor ailem zaten bizde de hiç kimse kapalı değil benden başka ailem hep kapandığım zamanlar küstü benimle bayağı bir bir buçuk sene falan gitmedim o nedenle ailemin bir şey diyeceği yok ama ben artık kendim nasıl hissederim onu bilmiyorum kaldırabilir miyim senin dediğin gibi öyle bir ikilemdeyim şu an
- 1 yıl
Milletin düşünceleri önemli değil. Kapanmak Allah rızası için olur, haddini aşarak yorum yapanlara da ağzının payını kibarca verirsin, ailen de arkandaysa büyük bir zorluk yaşamazsın lakin şunu da demeden geçemeyeceğim, madem kapalısın, böyle zor bir şeyi başarabilmişsin yine de Allah rızası için sürdürmeye çalışabilirsin, yine de tabii ki senin kararın.
- 1 yıl
🌸🌸🙏
- 1 yıl
⚘⚘
Merhaba bende sizin gibi okulum ile tehtit edilerek zorla kapattırıldım. Tabi şuanda 28 yaşında evli çocuklu bir kadınım ama yıllardır bu bedenin içinde görünmek istemediğim bir halde sıkışmış hissediyordum. Bir kaç gün oldu açılalı ama işler hiç iyi gitmiyor gibi. Bütün çevrem rest çekti. Boşlukta gibi hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Sizin süreciniz ne durumda merak ettim
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılBurada önemli olan senin kararındır elbette.. sen istediğini giyebilir istediğini de yaşayabilirsin sana da kimse karışamaz ya da hesap soramaz.. kimsenin haddine değil bir insanı giyimine ya da verdiği kararlara karışmak.. zaten içinden geldiği gibiysen mutluysan önemli olan bu elbette.. insanlar o kadar boş ki herkesi eleştiriyor.. daha doğrusu saldıracak eleştirecek yer arıyor.. yani ne giyerse giysinler biri çıkar mutlaka yine de karışır.. onların karaktersizliğidir bu.. giyimin de bence gayet güzel.. 🙏🌸🌺
112 Yorumla- 1 yıl
Sevgili mod. Bir hadsiz var lütfen gerekeni yapar mısın
- 1 yıl
hangisi abla
- 1 yıl
Yazmış ya sen bamya görmeye alişmişsin diye.
- 1 yıl
Bende yok engellenmiş kimse gözükmüyor öyle bir görüş
- 1 yıl
@cyclaaaaxs
- 1 yıl
Evet engelledim o sapığı. gizle yap görüşü abla silinir
- 1 yıl
gitti mi şu an?
- 1 yıl
Benide engellemiş 😀bu kadar delikanlılar işte
- 1 yıl
Sildim ben görüşü
- 1 yıl
Bir şey derdim de neyse. engelleyelim öylelerini abla :D
- 1 yıl
Peki ablacığım 😊
- 1 yıl
🌺☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
1 yılNe demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki..
aynı ikilemde miyim değil miyim bilmiyorum.
Ama şöyle düşünmelisin. Bu hayat senin hayatın ve yarının garantisi yokken, bu şekilde kafanı meşgul eden şeylerle zaman ayırma. İnan bana sadece 1 gün sürecek bir durum.
Ya icinden bu dıyguyu atacaksın olduğu gibi devam edeceksin ya da kendin icin yapacaksın yapmak istediğini. O ne demiş bu ne demiş bitmez.. burada en önemlisi sensin! 🌸✨❤️21 Yorumla- 1 yıl
Bende öyle düşünüyorum❤️🌸
Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. İnsan ne yaparsa yapsın, kendi isteği ve beğenisi için yapmalı. Senin için önemliyse kapan, hoşuna gider şekilde kapan. Fakat toplum baskısı hissettiğin için yapıyorsan da yapma. Dinde her zaman şekilden ziyade senin için önemlidir. İnsanlığa faydan, çalışman, dürüst vatandaş olman en önemli şeydir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılGerekliliklerini yerine getirmiyorsan zaten önemi yok nasıl olduğunun. Din de kendimize göre şekillendirebileceğimiz bir olay değil. Bu yüzden kaç yaşında kadınsın ele güne bakmadan bunun kararını sen vereceksin. Umarım daha iyi olur her şey senin için.
10 Yorumla İçinde bulunduğun duruma uygun hissetmiyorsan kim ne diyebilir.
Şunu söylemeden geçemeyeceğim ama inancın var ise ve açılmayı sadece heves olarak görüyorsan sonrasında çok pişman olursun. Sadece muhasebeni kendinle yapmalısın...
13 Yorumla- 1 yıl
İnancım var evet ama bu kapalı olduğunda veya açık olduğunda değişmiyor dediğim gibi zaten Allah'ın emrettiği şekilde kapanmıyorum hiçbirimiz de öyle değiliz genelleme yapmak istemiyorum ama bir çoğunuzda öyle değiliz sadece başında bir örtü var onun haricinde kapalığa dair hiçbir şey yok
- 1 yıl
Aynı fikirde olmayabiliriz tabii ki herkesin fikrinin saygi duyuyorum ben zaten bu soruyu da bu amaçla sordum hepimizin hakkında hayırlısı olsun
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBazıları açıldığında bi anda tam açılıyor o biraz abes kaçabilir ama başına taktığın örtü senin için anlamını kaybettiyse çıkartman iç huzurun için daha iyi olacak. Kim bilir belki de açıldıktan sonra kapanmak sana daha anlamlı gelir ve maneviyatını hissederek kapanırsın.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı.
u 1 yılSonuç olarak senin seçimindir. Kimsenin yargılama ya da yadırgamaya hakkı olamaz. Aile ve toplum baskısından dolayı insanlar bu durumla fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Sen bu baskıyı kırabilenlerden birisisin. Hayat senin kendi kararlarını yaşamalısın.
12 Yorumla- 1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBak seni tebrik ediyorum. En azından açık sözlü olduğun için. Ama senden rica ediyorum açıl.. Çünkü tesettür tarz olarak kullanılacak bir kavram değil. Dışardan kapalı olup da hayatı açık yaşamak, gerçek tesettüre ve bunu yaşayan insanlara çok zarar veriyor.. En güzeli nedir dersen, ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol derim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.
1 yılFarz olana geçmen daha makbul olur ama içinden gelmiyorsa yapacak bisey yok. cehenneme bir odun daha olur ))
13 Yorumla- 1 yıl
Beni yorma sen taşı 😀
- 1 yıl
Hiç kimse bir başkasının günah yükünü yüklenemez diyor yaradan. ben kendiminkilerle meşgulüm maalesef )) umarım sonu iyi olur.
- 1 yıl
Umarım
Gizli Üye(36-45)1 yılSaniirm öbür tarafi cok düşünmüyorsun ki zaten önemsemedigini söylüyorsun allah hidayet etsin diyeceğim hee bide sanırım bosanma falan oldu kendi vücudunu biraz sergilemek peşindesin ki bu gidişle zaten oda olur ama senin de sonun cokk kötü olur be kadın yazık size gerçekten bu kadınlara üzülüyorum sizi kullanmayi bu kadar mi istiyorsunuz lincleme sen istedin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEleştirmek ya da kötü hissettirmek için sormuyorum merak ettiğim bir detay. Profil fotoğrafindaki sen misin? (Saçı açık malûm) yani sosyal çevren dışında saçlarını acıyor musun
111 Yorumla- 1 yıl
Evet zaten anlatmak istediğim bu. Ben sadece eşimin isteği için kapaliyim
Cevap sahibi1 yılSeni anlıyorum. Ama eşini de anlıyorum. Büyük ihtimalle hoşuna gitmez bu durum
- 1 yıl
Tabi ki gitmiyor ama günah olduğu için değil kıskandığı için istemiyor
Cevap sahibi1 yılTam benim kafadan. 7 kere hacca gitmiş olsa bi yolunu bulup açardın da bizim kafadakilere çare yok. Dinden çıksa gene izin vermezdim ben de açılmasına. O yüzden bu sevdayı içine göm açılma fikrini unut :)
- 1 yıl
😀😀
Cevap sahibi1 yılAcilamayacaksin zaten bari şu düşünceleri taşıma zihninde. Kapalı kapalı gezerken günah yazılmaya:)
- 1 yıl
Kapalı değilim
Cevap sahibi1 yılAyaklarını boş ver saçlarını diyorum. 😅
- 1 yıl
İşte bütün mesele o
Cevap sahibi1 yılŞu türban mevzusu uzun tartışma içerir de sana tavsiyem elinden geleni yap. Mesela saç zor geliyordur tamam terlik giyersin falan ayaklar görünsün veya kısa kol vs vs. Ama en azından fiziğini belli etmeyecek şeyler giy. Kocanın asıl takıldığı yer burası zaten.
- 1 yıl
Evet öyle
Eğer çevrenden gelen eleştirilere kulak tıkamayı başarabilirsen alışırsın. Alışamazsan tekrar kapanırsın. Bu tamamen senin tercihin, kimsenin seni yargılanmaya hakkı yok, bilakis anlamaya çalışmaları lazım.
10 YorumlaHayat bu tarz şeylerin sonucunu uzun uzadıya düşünmek için çok kısa.. Bence tesettürlü olmak seni rahatsız ediyorsa buna bir son verebilirsin. Nasıl mutlu hissediyorsan öyle davranmalısın..
10 YorumlaAİlenle hallet bu konuyu bizi alakadar etmez acikcasi
12 Yorumla- 1 yıl
Kimseyi alakadar etmez sadece fikirlerinizi merak ediyorum
1 yılEe açılmışsin sen zaten abla profildeki kim xcxcxc
112 Yorumla- 1 yıl
Ben zaten çevreye kapaliyim
- 1 yıl
Online açıksin yani😂 ayy neyse eğer inançlıysan gelmişsin 41 yaşına artık bu saatten sonra bilinçli olarak kapanmaya alıştır kendini derdim. Tabi kendim yapmadığım şeyin aklını vermek bana düşmez hayat senin hayatın
- 1 yıl
👍
- 1 yıl
@biradettubaa Tuba sen bilinçlisin anladığım kadarıyla bu konuda ablaya yardımcı ol
- 1 yıl
Tesettürün tarzı da mı varmış? Siz ne ayaksınız 😂 Allah şaşırtmasın kınamak istemem
- 1 yıl
@biradettubaa sen faraza göre mi kapalısin?
Pantolon giymiyor makyaj yapmıyor musun mesela gerçekten bunu bana söylüyorsunda öyleysen eyvallah istediğini de - 1 yıl
Bunun adı tarz tesettür müymüş? Bi isim koymak gerekirse o zaman tesettür bu değil zaten. Kapalıyım ama tesettürün hakkını veremiyorum dersin olur biter. Zaten kapalı da değilsin ki neyini sorma gereği duydun? Allaha kapanacaksın etrafa değil
- 1 yıl
@biradettubaa sen de Allah'a kapanmış olsaydın bunu konuşmazdin. Farz tesettür de pantolon yok giyiyorsan evet tarz için giymiş olacaksın ve bunun adıda tarz tesettür oluyor. Zaten sizin gibi insanlar yüzünden açık olmanın kapalı olmaktan daha günah olduğu kararına vardım. Başımızda ayet gerisi Allah'a emanet
- 1 yıl
Kapalı olmanin açık olmaktan daha günah olduğunu anladım. Tesettürün hakkını veremiyorum ve etrafında herkes aynı sende öylesin boşuna civa yapma
- 1 yıl
@biradettubaa ablayı kinayalim diye etiketlemedim kız seni 🤦 kadın arafta kalmış destek istiyor. Sen bilgilisindir yardımcı ol diye seni çağırdım
- 1 yıl
Olur mu öyle lütfen. İnsanlar öyle işte kendine bakmadan karşındaki kişiyi yerden yere vuruyor. Beni rahatsız eden durumu yazdım tesettürün hakkını veremiyorum diye. Ama bana diyende aynı
- 1 yıl
Neyse tartışmayin 😖
- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılNe kadar yaşayacağımızın garantisi yok hele ki bu coğrafyada. İxinden nasil geliyorsa öyle yap. İstersen tesettür tak, hoşuna gidiyorsa boynuma da haç kolye tak. İstediğin gibi yaşa.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende ayni durumdayim maalesef , ailene bahsettin mi bu konudan muhafazakarlar mi ne derler sence
13 Yorumla- 1 yıl
Ailem ful açık tek kapalı benim😊
Cevap sahibi1 yılO zaman işin daha kolay
- 1 yıl
Bilmiyorum bakacağım
1 yılNasil rahat ediceksen öyle yaşa. Zaten içinde isteyerek ve ona uygun istek yoksa takmana gerek yok. Sadece baskıdan takılacaksa pek önemi yok. Gerçekten içinden gelecek o istek.
10 Yorumla
1 yılHanımefendi hayat sizin beden sizin ruh sizin. Ne hissettiğinizi bile bilmeyen, gerçekten merak ettiği için bir nasılsın diye sormayan şahısları sizi yargılar mı diye düşünmeyin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılTamamen senin tercihine ve iki alternatif te de nasıl hissettiğin ve mutlu olduğuna dair bir seçim
Temel olan mutlu ya da iyi hissetmek11 Yorumla- 1 yıl
O zaman tünaydın
Hassas konular, aslında bu durum çevrenide çok etkiliyor, cennete gideceğini düşünürken acaba cehenneme mi gidecek endişesi doğal olarak onlarında seninde ortak kaygınız
13 Yorumla- 1 yıl
Kimsenin derdi cehennem değil artık
- 1 yıl
Amin
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın herseye kulak asmayın fikir sizin düşünce sizin kimsenin karışmaya hakkıyok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılProfilde tesettürlü değilsin. O halini mi özledin? İstediğini yapabilirsin, kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ayağın ve terliğin harika.😄😄
10 Yorumla
1 yılTarz olarak farzı yerine getirmiyorsan açılarak psikolojik olarak mutlu olman daha doğru bence, hemde samimi olmuş olursun.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAcilmalisin desem günaha girerim. Az da olsa bı inancım varken bunu da seni kötü yola teşvik ederek harcamak istemiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer kafa yapın buna uygun değil ve açılmak istiyorsan bu sadece senin kararın. Bu İslamiyette de böyle.
Benimsemediğin bir şeyi uygulamaya çalışmak bile bile iki numara küçük ayakkabı giyip bununla yaşamak gibi bir şey.10 Yorumla
1 yılYani bir anda değişmek zor olabilir zamanla parça parça değiştirin derim umarım istediğiniz gibi olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. İçinden gelerek, isteyerek kapanmadıysan zaten her gün zor gelir sana, insanların olmadığı ortamda zaten tesettürden kurtulmak için sabırsızlanırmuşsundur diye tahmin ediyorum. Sadece başkaları işin kapandıysan kendi kendine zor gelmiştir tabi.
10 Yorumlaİstemediğin şeyi yapma. Yapacağım şeyi işte öyle yap.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
1 yılSenin kararların senin hayatın ve senin inançların kimsenin bir şey demeye hakkı yok
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılKendini ve ruhunu nasıl rahat hissediyorsan öyle ol
10 Yorumla
1 yılAyaklar bu kadar narin ve bakımlı ise gerisini düşünemiyorum
11 Yorumla- 1 yıl
💖💖
Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. bak bu foto sizde caiz olmayabilir profilde de başın açık mazallah dikkat et
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSen bence böyle iyisin için rahat zorda olsa bu senin için daha iyi
10 Yorumla
1 yılTabi rahatsız eder nefis şeytan boş bırakmaz insanı rahatsız etmemek için velsel Karani zikri yap sabah akşam farkı görürsün bende bile degisim oldu ama öyle bir anda değil tabi ama mutlaka oluyor dene bak
10 Yorumla
1 yılPp ye baktım pp de açıksın , soruda tesettürlüsün , cinsellik etiketin var 🤦🏻♂️😂 aşure gibi ne ararsan var..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvde istediğin gibi giyinip hevesini alabilirsin açılma bence kısacık bir hayat yaşıyoruz ahiretini düşün şeytanı sevindirme iradeli ol
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılZor karar başkan bence iyi düşün seni uzun zamandır tanıyorum hemen karar verme psikolojik desteğe ihtiyacın olursa yanındayım
10 Yorumla Açıl bi bak olmazsa kapanırsın nolacak. Zaten tarz için kapanmışsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılİster açıl ister kapan, ne olacak ülkede zamlar?
11 Yorumla- 1 yıl
Reise sor
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılHayat senin hayatın etrafin da alışacak buna
15 Yorumla- 1 yıl
Ömrünün yarisini baskasi ne diye yasamak zor olmali.. once ailene ve cevrene bu kararindan bahset eminim yanlarinda olacaklardir en azindan şok olmazlar ya da dedikodu yapmazlar
- 1 yıl
Ne yaparsan yap dedikodu yaparlar. Ailem küstü yeni kapandığımda. Ama yıllar il oldu farkında olmadan alıştım sanırım
- 1 yıl
Hayat senin yaş geçiyor kendini bildikten sonra kimene
- 1 yıl
🌸🌸
- 1 yıl
🌸❤
1 yılİçinden nasıl geliyorsa onu yap ailen seni olduğun gibi kabul etmeli kendi doğrularını yaşa
10 Yorumla
1 yılBence nasıl huzurlu hissedyrsan öyle yap kalbinin sesini dinle
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. terlik ev hanımi terligiyim diye haykiriyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende kapalıydım 18 yaşında açıldım şu an 23 üm gayette alıştılar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılFarz olana geç o zaman bu kadar basit
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılAmenna resulü oku 7 gün 41 defa
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 989 cevap paylaştı.
1 yılÇokmu modern tesettürlüsünü
10 Yorumla
1 yılDüzeltebilirsin ne güzel farkında olmak
10 Yorumla
1 yıl40 dan sonra sende açışırsan daş yağar bize balam
10 YorumlaFarz olanı yap bence de
10 YorumlaHerkes kendi işine bence
10 Yorumla
1 yılFıstık sen nasıl istersen öyle yaşa
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence boyle dewam et.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Senin iraden, kimse karışamaz.
10 Yorumlaaçıl o zaman zorla zorla nereye kadar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılprofilde açılmışsın zaten :D
14 Yorumla- 1 yıl
Her profilde açığım. Anlatamadim mi acaba
- 1 yıl
çoktan açılmışsın diyorum bende
- 1 yıl
Aslında hiç kapalı olmadım
- 1 yıl
evet o yüzden kapalı rolünü bırakman sana iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ayağın gözüküyor knk
14 Yorumla- 1 yıl
Saçım gorunmesin yeter knk😀
Gizli Üye(18-24)1 yılAnnem de çarşaflı ben açığım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle düşünme
10 YorumlaAyaklarınız çok güzel
02 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri