Lütfen cevap verin karar veremiyorum?

İstanbul'da yaşıyorum 19 yaşındayım babam 1yuşturucu bağımlısı 2 ablam bi erkek kardeşim ben ve annem yaşıyoruz babam evi otel gibi kullanıyor 50-80 milyon liralık mal varlığımızı hiç eti bize yıllarca bakmadı halada bakmıyor 2-3 milyon mal varlığı kaldı onuda eritip 0lmeyi planlıyor büyük ablam yüksek lisans icin almanyaya gidicek uzun bi süre orada kalacak kücük ablam üniversiteden mezun oldu hayatında biri var iyi ve başarılı biri onunla evlenip yaşar muhtemelen küçük kardeşimide büyük ablam almanyada düzen kurunca yanına alacak. geriye ben ve annem kalıyoruz annem bi süredir bana isviçreye gitmemi (1-2 tane iyi akrabam var) orada iltica edip kendime hayat kurmamı istiyor babamdan bir halt olmayacağı için mezuna kalmıştım bu sene üniversite sınavına girdim fakat dışarda çalışıp dersi oturtamadıgım icin bi halt beceremedim önümde 2 yol var 1. bir daha hazırlanıp cok iyi bi yer tutturup hem çalışıp hem üniversite okumak ama şu an zor zamanlar geçiriyoruz bu cok zor olucak ve annemin hiç gönlü yok 2. seçenekte annemin en çok istediği isviçreye iltica etmem ve orada kendime bir hayat kurmam 2 kuzenim gitti ve gerçekten çok iyi sahip çıkıyorlar benim kebapçılık mesleğim ve belgem var aşçılık konusunda çok iyiyiyim o yüzden basic biri olmayacağımı öne cıkacagımı düşünüyorum ama hep icimde kalan trde üniversite hayatı yaşayıp başarılı bi avukat olma hayalim ömür boyu gerçekleşmeyecek benimle benzer bi geçmişi olan veya gerçekten realist bi fikir vermek isteyenleri dikkate alacağım 10-15 gün içinde hayatımın en önemli kararını vereceğim lütfen şeffaf olun teşekürler…

Lütfen cevap verin karar veremiyorum?