Ablama görücü gelecek ne soracağım diyip duruyor 😂 görücü usulünde damat adayına ne sorulur?

Ablama görücü gelecek ne soracağım diyip duruyor 😂 görücü usulünde damat adayına ne sorulur?

Merak edilenler sorular elbette, Görücü usulü evliliklerde damat adayına sorulan sorular, ailelerin ve gençlerin önceliklerine ve değerlerine göre değişiklik gösterir bence. Kişisel Özellikler Eğitim ve Kariyer: Eğitim durumu, mesleği, kariyer hedefleri, maddi durumu gibi konular genellikle ilk sorulanlar arasındadır. Değerler ve İnançlar: Din, ahlak anlayışı, hayat felsefesi gibi konular, evliliğin temelini oluşturacak değerleri anlamak için önemlidir. Aileye Verilen Önem: Ailesiyle ilişkisi, aile büyüklerine saygısı, gelecekteki aile yapısına dair düşünceleri gibi konular, aile bağlarının güçlü olmasına dikkat eden aileler için önemlidir. Sosyal Hayatı: Arkadaş çevresi, hobileri, boş zamanlarını nasıl değerlendirdiği gibi sorular, kişinin sosyal becerilerini ve ilgi alanlarını anlamak için sorulur. Askerlik Durumu: Askerlik yapıp yapmadığı, askerlik süreci gibi konular, özellikle erkek çocukları olan aileler için önemli olabilir. Sağlık Durumu: Kronik hastalığı olup olmadığı, herhangi bir sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığı gibi sorular, gelecekteki sağlık durumunu değerlendirmek için sorulabilir.
Görücü usulü evliliklerde tanışmalar, genellikle ailelerin öncülüğünde gerçekleşir ve belirli adımları takip eder. İşte bu süreçte neler yaşanabileceği ve nelerin konuşulabileceği hakkında genel bilgiler:
### Tanışma Süreci
1. **Ailelerin Tanışması:** İlk olarak, aileler birbirlerini tanır ve görüşmenin uygun olup olmadığına karar verir. Bu aşamada aileler birbirlerine çocuklarının niteliklerini, beklentilerini ve değerlerini aktarır.
2. **İlk Tanışma:** Eğer aileler uygun görürse, gençlerin tanışması için bir ortam sağlanır. Bu genellikle bir ev ziyareti ya da ortak bir mekanda buluşma şeklinde olabilir.
3. **Görüşme:** Gençler, ailelerinin gözetiminde veya yalnızca baş başa konuşma fırsatı bulabilirler. Bu görüşmede birbirlerini daha iyi tanımak için sohbet ederler.
### Konuşulan Konular
1. **Kişisel Bilgiler:** İlk tanışmada genellikle kişisel bilgiler paylaşılır. Yaş, eğitim durumu, iş, hobiler gibi temel bilgiler sorulur ve paylaşılır.
2. **Aile ve Değerler:** Aile yapıları, aile değerleri ve beklentiler hakkında konuşulur. Ailelerin uyumu ve ortak değerler önemlidir.
3. **Gelecek Planları:** İki taraf da geleceğe dair planlarını ve beklentilerini paylaşır. Kariyer hedefleri, yaşam tarzı tercihleri ve çocuk isteyip istemedikleri gibi konular gündeme gelir.
4. **Evlilikten Beklentiler:** Evlilikten ne bekledikleri, rollerin nasıl paylaşılacağı, evlilikteki sorumluluklar ve görevler gibi konular konuşulabilir.
5. **Din ve Kültürel Değerler:** Dinî inançlar ve pratikler, kültürel değerler ve gelenekler hakkında da konuşmalar yapılabilir. Bu, özellikle muhafazakâr aileler için önemlidir.
### Tanışma Sonrası
1. **Değerlendirme:** Görüşme sonrasında her iki taraf da birbirlerini ve görüşmeyi değerlendirir. Uygun görüldüğünde ikinci bir görüşme veya daha ileri adımlar planlanabilir.
2. **Nişan ve Söz:** Eğer çift birbirini uygun bulursa, nişan veya söz kesme gibi daha resmi adımlar atılabilir.
Görücü usulü evliliklerde, tarafların birbirini tanıması ve anlaşması süreci dikkatli ve özenli bir şekilde yürütülür. Bu, hem ailelerin hem de çiftlerin mutlu ve uyumlu bir evlilik kurması için önemlidir.
söz ve nişana hemen mi geçiliyor ne kadar tanıma fırsatı veriliyor
soruma cevap alamadım iyi günler
bişey sorulmaz kanka görücü usulu ne
Beni seviyor musun gıı diye sorulur
Ailenle aramızda bir tartışma oldu nasıl müdahale edersin?
Evlendikten sonra ailenden ayrı evde mi yaşıycaz yoksa aynı evde mi olucaz?
Eşinden beklentilerin neler?
Evliliğin ilk senelerinde çocuk istiyor musun, yoksa birkaç yıl bekleyip anlaşma durumuna göre mi çocuk istersin?
Aileni evimizin içine karıştırır mısın?
Rica ederim aklıma geldikçe eklemeye çalışırım
Cevap
52Cevap
Aslında hangi soruların sorulması gerektiğini anne babanız daha iyi bilir. Onlara mutlaka danışmak lazım. Ama ben fikrimi söyleyecek olursam öncelikle kendi kriterlerini belirle. Merak ettiğin soruların listesini çıkar. Sorular tamamen kişiden kişiye değişir. Bu benim çok bilip tecrübe ettiğim bir şey değil ama mesela ben görücü usulü görüşsem öncelikle inanç konusundaki hassasiyetini sorardım. Namaz kılıyor mu, başka neler yapıyor, bu konuda ne kadar hassas onu öğrenirdim. Ucu açık sorular sorardım. "Kendinden bahseder misin" gibi. Belirli şeyler dışında açık uçlu sorular sormak çok daha mantıklı. Çünkü sorularda sınırlama olmadığında kişi kendi düşünce yapısına göre yanıtlar. Kendini ortaya koyar bir çok anlamda. Sen kendinden bahsetmeden ona soru yönetmeni tavsiye ederim. Karşındakinin cevaplarının sana göre şekil almaması için bu daha mantıklı geliyor. Onun dışında kişisel bilgilerini sorabilirsin yani kaç yaşında, nereli, nerede okudu, bölümü ne, ne iş yapıyor, ailesiyle ilgili sorular sorulabilir vs.
Bizim Türk milletimizde yöneltilen en ahmakça sorular:
1. Ne kadar maaş alıyor?
2. Evi var mı? Kaç katlı ve nerede?
3. Arabası var mı? kaç model?
4. Kızımıza kaç g veya kg altın takacaksınız?
5. Kına ve düğün masraflarını karşılıyor musunuz?
Allah yerine paraya/mülke/mevkiye tapmanın sonucudur bunlar. Sözde Müslümanız elhamdulillah. Amen!
İyi ki Hindistan da değil bu soruları soran aileler. Bu soruları soran aileler Hindistan da olsaydı kızlarını hiçbir zaman evlendirmezdi. Çünkü Hindistan da kız tarafı erkek tarafına çeyiz parası veriyor.
Aşko bence karakterini baştan aşağı sorgulasin özellikle aile içinde olumsuzluk yapacak ve aşılamayacak ahlaki davranışları olmaması için gerekli bu mesela ne kadar merhametli çocukları bir hata yapsa vurur mu yoksa duzgunce uyarır mi bunlar pek dikkate alınmıyor ama ileride boşanma sebebi olabiliyor
Evi var mı arabası mı
Kim soruyor
Namazı var mı orucu var mı
Dünya malı bugün var
Yarın var mı
Eskiden kız istemeye gidince damat adayının dizine bakılırmış namaz kılarken pantolonun diz kısmı aşınmış mı diye gelin adayının alnına bakılırmış namaz kılarken aşınmış mı diye umarım ne demek istediğimi anlamışsındır...
Alkol, uyuşturucu, kumar gibi yuva yıkacak alışkanlıkların var mı?
Kıskanç mısın?
Cimri misin?
Olgun olduğunu düşünüyor musun, sana bunu düşündüren nedir?
En büyük hayalin nedir?
Neyinden gurur duyuyorsun?
Maaşın düğünümüze, yüzüğümüze, çocuklarımızın bakımına yetecek mi?
Kadın - Erkek ayrımcılığın veya evlat ayrımcılığın var mı?
Çocukları sever misin?
Naz, trip çekebilir misin?
Özel günlere önem verir misin, hatırlar mısın?
Beni mutlu edebileceğine inanıyor musun?
Maaş yetmez beraber çalışsak olmaz mı desek 🤔
Çocuğunuz olduğunda kadının ara vermesi gerekecek ama bir süre o zaman nasıl geçineceksiniz?
Kadın fazla harcamzz umarım bazen fazla harcayan zaruri dışında harcama yapan bir suru hemcinsin var😏
Aslında duruşu bakışı konuşması insanı ele verir ama spontane sorular daha doğru olur
İlla ne sorayım diyorsa da
Nasıl bir eş istiyor
Nasıl ev evlilik hayal ediyor
Nasıl bir yuva sahibi olmak istiyor
En sevdikleri en sevmedikleri
İşi gücü var mı
Helali haramı gözetir mi
Namaz kılar mı oruç tutar mı
Aksi mi çok sinirlenince napar
Aile olmayı çocuk yapmayı istiyor mu
Evde eşine yardım eder mi
Hasta olunca bakar mı yoksa hizmet mi bekler
Misafir sever mi
Giyimine karışır mı
Vs vs
Gelecekte ki hayallerini
Boş vakitte ki uğraşi
Hafta sonu neler yaptiğini
Ve en önemlisi bence gözlemleme Ailesiyle, kardesleriyle arasi davranişi oturuşu yemek yemezsi, espirilimi yoksa ciddiyet tercihimi
Ve Ablanda evliliğinde nasil biriyle evli olmak istediğini bilirse bir uyum ola bilir eğer uyuyorsa tabi
ne bilim bende bilmyiorum ki. ama artık eve gelecekse orada bi karar vermesi lazım. hani gittiklerinde ee hadi ne diyorsun abla dicekler ablana. o yüzden kararını verebiliyor olması gerek:D yok ben bilmem diyemez kararsızım diyemez. alıcı gozle baksın.
Bence ilk görüşmede daha çok evlilikle ilgili değil de kendiyle ilgili sorular sormalı. İsmi, mesleği, nelerden hoşlandığı, kırmızı çizgileri... gibi ilk görüşmede begendiyse bu sorulardan da istediği cevaplar geldiyse ikinci görüşme olmalı bunda da daha çok evlilikle ilgili konuşulmalı evlendikten sonra nerede yaşamak istediği bir planı olup olmadığı gibi bu aşamayı da geçerse artık tamam denir. Söz kesilir sonra nişan...
Biri dinden imandan girmiş biri görücü mü kaldı demiş komedi ülkesi fkdk. Hayata bakış açısını sormak gerekir bence kafa yapımız uyuşuyor mu cinsinden. Neler yapar bir günü nasıl geçer hayatı planlımı plansız mı yaşar. Evlilikten beklentisi nedir gibi gibi
canım bunları sorsa da tanımdan o ne dese de anlayamaz. Yok bunlar da sorulmaz. Hiçbir şey sorulmaz aslinda
Direk soru sormak ayıptır. Özele girilmez ama sohbet esnasında fikir edinmek doğru olandir. Kibarligini zaten hal ve hareketlerinden anlarsınız. Mahcup tavrı fikir verir. Geldiği araba ve kıyafetinden yaklaşık bilgi edinirsiniz. Genel kültürünü konuşurken belli eder. Ama görücü de olsa bu zamanda bankaya mesela yüklü borcu var mı, sabıkası var mı, işi var mı gibi konular önden araştırılmalı. Yoksa isterse herseyi birkac saatligine saklayabilir.
Bir evlilikten beklentisi nedir bunu sorsunda sonu hüsran olur zaten hele böyle bir devirde 2 yıl birlikte zaman geçirmeden ilk tanışma o evde oluyorsa ne diyim bol şans
Ben sorarak tanınabileceğine inanmıyorum. Bir insanın hal ve hareketlerini, tavırlarını uzaktan belli bir süre incelemek ve gözlemlemek gerektiğine inanıyorum. Kalkıp bir insana sen ahlaklı mısın diye sormak ne kadar mantıklı 😆 Adam kalkıp bana hayır ben ırz düşmanı ahlaksız biriyim demez sonuçta?
evlen benimle işte budur :)
Bian bu geldi aklıma 😂
Hobilerini
Hayata bakış açısını
Gününü nasıl geçirdiği
İnsanlara bakış açısı
Gelecekle ilgili planını
Geçmişte ne türden kızlarla birlikte olduğunu bla bla
Evin araban var mı maaşın ne kadar kendi işin mi burcun ne kaç çocuk düşünüyorsun nerede oturacağız gibi gibi gibi virgüllerle uğraşmaya üşendim kusura bakmayın
Akraba kızı damadı bir fotoğrafa bakıp beğendiler sonra bir kezde çay içtiler bir saat falan iki ayda evlendiler 😂
Oğlan memnuniyetsiz birisi karısı hamile haliyle sürekli ev işi yapar adamda hiç beğenmez
Küçükken nasıl biriydin diye girsin. O bir dökülür. Şimdi öyle diilim falan diyerek şu an olduğu karakterinden çıkar. 🤣
bence özel olarak birlikte konuşmalılar. Günlük yaşantısında neler yaptığı, nerelere gittiği, sosyal ortamı, karakterı bunlar önemli şeyler. Kitap okur mu mesela? Doğayı sever mi? Ben bunları kesin sorardım
Sence samimi olur mu insanlar birbirini senelerce tanımıyor en mantıklısı sade havadan sudan muhabbet genel bir çıkarım gönül olurda evlenirse ancak o zaman görür yüzünü
Bu görücü usulü olmayan evlilikler içinde geçerlidir flört aşaması hep yalaklanma şalaplanma evlenince ben böyle hayal etmemistim moodu etmezsin tabi dangal*k
Nerde gördünüz birbirinizi. Lütfen bu ev olmasın.
Görücü usulü mü kaldı yahu ya çok kötü biri gelirse 😂
Kötü biri olsa çevresi onermez, emin olabilirsin. Biri şey demişti Merve için şu olur mu ki, diğeri de şey dedi; olmaz o alkol içiyo. Merve yapamaz jdjdjdj senin adına karar veriliyor yani 😀
Benim fikrimi almadan yapılıyor bu konuşma jdjdnjd bakalım ben evlilik düşünüyor muyum 😀
Onlara yapacak bir şey yok karaktersizlik net ama insan tanıdığına güvenemiyor tanımadığına nasıl güvenecek 😂
Görücü geldiginde Türkiyede birsey sorulmaz, hangi Dünyada yaşıyorsunuz.
Zaten o adaylar birbirine bakar, aileler tanisir.
Sonraki günlerdede Adaylar bulusup konusur birbirlerini tanirlar.
Kac cm diye soran Arkadaş orada test edebilir 😂
iyi olur mu ayri birsey.
Görücümü kaldi diyenler, siz Lis Angelesdami yasiyoruz. Ülkenize bukadarmi uzaksiniz!
Ne iş yapıyorsun, sağlığın sıhhatin yerinde mi, alet iyi çalışıyor mu.. Libidon yüksek mi, evlenince en çok hangi pozisyonda yapmayı istersin, beni doyurabilecek misin, oral yapmayı sever misin, hangi fanteziyi üzerimde uygulamayı istersin vs.. ben bunları sormayı isterdim en çok.
Eğer tek başına bulusacaklarsa benim için en başta sorulacak soru başkasını seviyormu veya aklında kalan biri var mi olur çünkü aklında biri olan biriyle hayatımı zindan edemem.
Ben kendi isteğiyle mi evlilik düşündüğünü soruyorum.. İş ne yapyor. Sigara alkol var mı yaşam tarzı evlilikten beklentileri neler geleceğe yönelik planları vs..
Psikolojik ve fiziksel hastalığı var mı diye sor. Özellikle psikolojik hastalığı ile ilgili rapor falan iste. Sinir hastaları ya da şizofrenler hastalıklarını saklamakta iyidir.
😂😂
Komik bir şey göremiyorum
Görmüş olduğum olaylar bunlar
Görüşürüz usulü olursa, evcimen misin?, en son neye para harcadın, kaç tane ayakkabın var, ailen ve akrabalarına aran nasıl, namaz kılıyor musun, sigara alkol var mı, gibi sorular sorabilirsin.
Namaz kılıyor musun?
Kötü alışkanlıklar var mı?
Ne iş yapıyorsun?
Evin araban var mı?
Ailen mi yaşayacaksınız?
Gbtesi için bir sorgulama şart. İyice vakit geçirmek gerekiyor. Verdiği cevaplar yalanda olabilir, tanımak için zaman lazım.
Kişisel özellikleri
Evlilikten ne beklediği
Onu tanımaya yönelik kıstırıcı sorular yalan mı söylüyor doğru mu diye
ev ayrı mı olcak aileyle mi yaşayacağız, işin var mı, ailene düşkün müsün gibi sorular sorulabilir bence.
Uganda devlet başkanı kimdir okyanusta kaç ton su vardır, ne soracaklar hal hatır merak edilen şeyler sorulacak
Oğlunuz ne iş yapar , alkolü var mı, evi arabası var mı deriz ama insanlığını merak etmeyiz bizim için varsa yoksa para
Bir şey sormasını gerek yok iyi bir işi varsa birde sadakatle ise evlensin hayırlı olsun şimdiden son durum nedir acaba merak ettim
Nasıl aile hayat istediğini kıskanç mı değil mi abartılı mı alkolü sigarası nötr alışkanlıkları var
Onu tanımaya yönelik sorular sorsun bunu da kendi belirlesin.
Ne iş yapıyo maaşı evin araban var mı kızımıza kol kadar bilezik yapabilcen mi? Önemli bunlar 😂
Kötü alışkanlığın var mı
Karakter olarak nasıl birisin
Ne iş yaptığını ve en öncesinde kendi şartlarını söylesin
İşi ve maaşı falan sorulur genelde. Ama aile sorar bunu.
Hayırlısı olsun inşallah beğenirse zamanla görüşüp konuşurlar
Ne iş yaptığı sorulur babasinada evi arabası var mı falan derler maaşı sorulur
Evlilik te beklentin ne.
Daha önce ne tür işlerde çalıştin
Nedne görücü usulü evlilik düşünüyor sun
Daha önce bir şeyler yaşadın mı cinsel
Kiskancmisin
İş yeri. degistirdiyse neden iş yeri değiştirdin.
neler sorulmaz konusu daha önemli olmakla beraber, olurda bir gün ayrılmanız gerekirse bunu hangi yöntemle yapardın sorusu sert bir soru olur ama insanların ayrılırken karakterleri belli oluyor maalesef.
Yaşı işi evlilikten beklentisi, hobileri, fobileri
Hepsi kısaca yalan. Yaşamadan tanıyamıyorsun ksks
Sadece enerji sinerji işleri başta olar
Görücü usulünde 2 dakikalık konuşmayla hiçbir şey anlamıyorsun
Sevmediğin biriyle evlenmek bana hala mantıklı gelmiyor maalesef bence ailesiyle olan ilişkisini sorun bu sizin ilişkinizde büyük rol oynayacaktır. Eğer kitap okuyorsa sevdiği kitapları sorun kişiliğini anlamanıza yardımcı olacaktır. En mutlu olduğu anları sorabilirsiniz onu neyin mutlu ettiğini anlamak için
Seni bu çaresizliğe düşüren neydi sorusunu mutlaka yöneltsin. Annesi elinden tutup size mi getirecek oğlanı? Çok kötü...
Günlük konuşmak daha mantıklı değil mi? Nasıl olduğunu bugun neler yaptığı gibi...
İnsnalar soru cevap sorularında bunalır ve sıkıcı gelir cevaplarda doğru olmaz genelde
Hakikaten hiç bilmiyormuşsunuz dbdhshs siz bir şey sormuyorsunuz babanız gerekli uygunluk testini yapıp olayı bağlıyor.
İstediğin her şeyi sor senin için önemli olan her şeyi not Al hepsini mesela telefona not alıp çaktırmadan okuyabilirsiniz😉
Evleneceği kişiz kardeşi yaşındaki bir kız ise acaba gerçekten seviyor muydu yoksa zorla mı evlendiriliyor diye sorardım.
Eğer kabul eder hoşalırsa penisin kaç cm diye sorsun çünkü sora süpriz çıkar beğenmez falan yen uyumu önemli
Mesleği, alkolü sigarası var mı, evlendikten sonra nerede yaşanacak.
Neden görücü usulü?
Şansı yaver gitmeyen de var, gereken kumaş olmayan da.
İşi
Gelecek hakkında istekleri beklentileri ne
Senden beklentisi ne
Nasıl bir hayat istiyor
Sorulacak sorular ablanızın evliliğe bakışı ile ilintili, ablanız nasıl bir adam nasıl bir evlilik istiyorsa ona göre konuşup sorular sorcak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?