Elimde 500 binim var elimde mesleğim var güzellik uzmanıyım hertürlü iş bulabilirim kendime yaşadığım şehire sığamıyorum artık ailevi sorunum çok fazla ve bir çok hayalim var ne yapmam gerek sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılMerhaba
Hangi ile taşınmak istiyorsanız veya aklınızda bir şehir yoksa yaşam tercihinize ve işinize göre karar vermelisiniz. Yaşamak istediğiniz ile karar verdikten sonra yola çıkmadan önce kendinize uygun bir ev bulup kiralamanızı ve gittiğinizde evinizin hali hazırda sizi bekliyor olmasını tavsiye ederim. Gideceğiniz il hiç bilmediğiniz bir yer olacağı için otel veya apart tarzı bir yere giderseniz bütçe olarak maliyetli olacağı için birikiminizden konoklamaya vereceğiniz ödemeyi direkt ev işlemleri için vermiş olursunuz zira ev kira ve depozito dask vs derken bi 70-80 bin harcamanız olur o yüzden evi imza aşamasına kadar hazırlamanızı öneririm. Bir kaç yere iş başvurusunda da bulunmuş olun ki gittiğinizde vakit kaybetmeden görüşme yapabilirsiniz. İşsiz çok vakit kaybetmezseniz işiniz daha kolay olur. Sonra bir kaç eşya almanız lazım evi ona göre dekore edersiniz zamanla da eksikleri tamamlarsınız beyaz eşya yatak vs bunları da almanız gerekiyor yani paranız bankada bile olsa bu durum size yetemeyebilir. Yalnız ve sürekli koşuşturmaca yeni bir hayat ilk başta biraz hızlı bir tempo gerektirecek bu gözünüzü korkutmamalı düzeninizi kurduktan sonra da ilerisi için ne yapacağınıza karar verebilirsiniz. Ama direkt çantayı alıp bulunduğunuz ili terk edip yola çıkarsanız birikiminiz sizi zorda bırakabilir..
Bende olsam bende terk ederdim kimseye boyun eğmeyi sevmiyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. 🌸
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Beklentine, yaşam standartlarına göre değişir.
Masrafsız biriyim, kitaplarım bana yeter, küçük bir evde huzurla yaşayıp akşamları yürüyüş yapmak isterim ve fazlasında gözüm yok dersen evet, gittiğin yerde bir iş bulabilir hatta bu parayla bir iş kurabilirsin. Kendini geçindirirsin.
Ancak gözün yükseklerdeyse, gösterişli bir hayat peşindeysen, mesleğine, iş potansiyeline uygun bir tercih yapman gerekir. Yaşayıp yaşayamaman şartlara göre değişir.
00 Yorumla
6 ay işsiz gelirsiz kaldığında kira ve diğer masraflarını rahatça çıkarabiliyorsan bir hayat kurabilirsin. İş bulacağından emin olduğun için zaten 6 ay işsiz kalma durumu olmaz ama en en kötü senaryoyu düşünüp ona göre hareket etmek lazım. Bi de taşınacağın şehir ve oradaki kira fiyatları önemli
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İlk once iş bul yoksa o 500 bin biter gider alican maas ile ev gecindirmek zor olabilir kirası filan tek başına zor olabilir 500 bini faize yatirsan aylik25 bin alirsin o kirayı karşılaşacak maaşın da seni gecinduriri he simdi faiz haram dersen orası ayrı
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
88Cevap
500 bini faize atsan, takribi aylık 25 bin bırakır. Kadıköy - Ataşehir arasında bir yerlere yerleşsen, başlangıç olarak 25 bin maaşla başlarsın güzellik merkezlerinde. Faiz kiranı ödese, maaşın da kişisel giderlerini karşılar. Ailene minnet etmekten evladır, çık gel
13 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru söylüyorsun tavsiyen için teşekkür ederi.
1 yılAilen ile temelden, düzelmeyecek sorunların varsa bu kararı al. Bu para eşya masrafı ile falan 6 ay kesin olarak seni idare eder. Paranın sıfırlanmaması için önce çalışmak istediğin yerde iş başvuruları yap. İşini ayarla öyle taşın. O zaman birikimin erimemiş olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu yaşta bu kadar birikim, maşallah sana 👏 bence biraz daha biriktir kendine bi ev al ben olsam öyle yaparım, başka şehire gitsen, ev kiralasan eşya vs paranın bi çoğu gider, çok acil bi durumun yoksa bence biraz daha birikim yap, gideceğin şehirden ev al, kira derdin olmaz
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Gideceğin şehirde ki ev kiraları, yaşam standartların ve ne kadar sürede iş bulacağın gibi soruların cevabı belli olduktan sonra yavaş yavaş şekillenebilir anca bunlar. Önceden işini ayarlamanda fayda var düşüncesindeyim öbür türlü birikimin erişebilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsıfırdan başladım tökezliyorum ama geçicek biliyorum , 500 binim olsaydı işyeri açardım , paran varken düşünme içinden en çok geçeni uygula , evim bomboş çoğu zaman yemek yemeden geçiriyorum her şey olur ilk karar ver napcağını içinden geçenler hedeflerine odaklan
114 Yorumla- 1 yıl
Zordaysan yardım kuruluşlarını yönlendirebilirim.
- 1 yıl
Neden yemek yemiyorsun peki?
Cevap sahibi1 yıl@evcimen öküz beycim keyfimden neyse o kısmını boş ver demek istediğim ben ne hallerde eve çıktım 500bini olan koşsun ama iş kurmak riskli ilk etapta ev düzen kurup işe girmeli hemen
- 1 yıl
Yemek yemeden yaşanır mı manyak mısın sen nesin
Cevap sahibi1 yıl@senbelamısınchp nickin ama kılıçdaroğlu gibisin öyle gerekiyor demekki şartlar gereği manyak falan uslubunu düzgün kullan
- 1 yıl
Ama aşkım kızma ne öfke bu
Cevap sahibi1 yılne aşkımı ne gevşek birisin sen ya
Cevap sahibi1 yılya bi git
- 1 yıl
Yav gelsene nazlı kız 😍 Önyargını kır
- 1 yıl
Elbette keyfinden değil.
Yokluktan...
Bazen hayat fazlaca zor oluyor maalesef
Umarım toparlamissindir
Bir işin var mı peki
Cevap sahibi1 yılyani hiçbişey yokken de hayallerinizi kovalayın yokluk değil iş bulamamıştım şimdi çalışıyorum evimde tek bir eşya yoktu aldım borç ödüyorum isteyin adım atın ve yapın oluyor her şey
- 1 yıl
Param olmadığı için perde alamamistim...
Dedim ya hayat bazen fazlaca zor oluyor diye
Yalnız mı yaşıyorsun
Cevap sahibi1 yılperde neki evim bomboş hiç takmıyorum çünki yavaş yavaş alıyorum çalışınca olur hersey yalnız evet
- 1 yıl
Soruma gel istersen
Daha fazla bildirim gitmesin sorana
Akşamınız nasıl geçiyor? ↗
1 yılBulursun canım rahatlıkla. Zaten alanı geniş bir meslek. İşsiz kalma ihtimalin yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDetaylı konuşalım yurt dışı düşün o paraya inan bana daha rahat edersin ayrıca çok harika görünüyorsun benimde birikimim var evlenmeyi düşünüyorum ufukta birisi yok
00 Yorumla
1 yılYaşam standartların ve beklentilerine göre değişir hangi şehre taşınmak istiyorsun bir de o da önemli mesleğin iyi ama zor da kalmassın diye düşünüyorum biraz dikkat edersen harcamalarına kurulabilir yeni bir hayat
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Çok lükse kaçmamak koşuluyla yeterli olacaktır.
Paranın yarısıyla barınma sorununu halledersin. İş bulma, işe adapte olma süreci ve sürpriz giderler için diğer yarısını elinde bulundurursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılAdana 4sene önce taşınmiş biriyim. Bence bu sehre gelip yaşayabilirsin. Ben istemeden is icabingeldigim bir sehir oldu. Ama gerçekten bu sehir diger yaşadıgim bir kaçç sehre gore oldukça iyi çıkti.. tavsiye edebilirim.
02 Yorumla- 1 yıl
Gezmek, insanlar beklentimin üstunde
1 yılHemen is bulursan ki bulabilecek bir iş ilk aylarin kira fatura vs giderleri çıkartır biraz dişinide sikarsan olabilir ama sehrede bağlı İstanbul gibi pahalı bir şehirse tutunmak zoe olur
10 Yorumla
1 yılKalkıp başka bir şehire yerleşebilirsin elbet. Elindeki meblağ işini görür lakin iş kurmana yeter mi? Bunu bilemedim. Yozgat ta bir sahil kasabasına yerleş kız. Çok sakin orada hayat😝
00 Yorumla
1 yılKurabilirsin ama bu konuda yola cikarken kimseye güvenme, nasıl olsa mesleğin var bu konuda işin patronu olacağın için zorluk cekmezsin. Herşeye hakim olursun kendi yerini açma düşüncen var mı?
00 Yorumla
1 yılKaravan satın alıp karavanda yaşayabilirsin, çok güzel olur bence
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yıl500 bin lira bir birikim değil şu an da. Yeni bir hayat kurmaya yeter ama devam ettirmezsin uzun süre mutlaka desteklemen lazım birikimini
00 Yorumla Aileni bırakma kopma onlardan ileride basına bir sey gelirse seni cıkaracak düstügün yerden kaldıracak kosulsuz onlar olacak
00 YorumlaVer parayı faize 25 le 30 arası getirisi olur kiranı elektriğini faturalarını karşılar işte bulursun Rahatlıkla gecinirsin
00 Yorumla
1 yılAylık 40000 gibi bir masrafın olacağını düşün. Fazlasını 10 ay içinde kazanabilecek yeterliliğin var ise Türkiye de şehir beğenebilirsin
00 YorumlaO paranın üzerine ekleyerek güzellik salonu açabilirsin, ya da sermaye koyacak ortak alabilirsiniz yanına
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılİnsan içinde bulunduğu şartlara uyum sağlayan bir varlıktır. Asıl düşünmen gereken konu geride bıraktıklarını gerçekten geride bırakabilecek misin?
00 Yorumla İş bulup eşyalı ev tutarsın birikimine dokunmana bile gerek kalmaz
116 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılHesabını biliyorsan, araştırmanı iyi yaparsan ve şansın da yaver giderse rahatlıkla yeter.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Git apart bir ev kirala. Ondan sonra işini ilgilendiren yerlere başvur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılSakın bilmedigin tanıdığın olmadiği şehire gitme
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yıl500.000 artık pek bir para etmiyor maalesef.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Bence kiraya girmek yerine kendine o parayla uygun bir ev almaya çalış
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıl500 K da bende var gel güçlerimizi birleştirelim o zaman bir işe yarayabilir
00 Yorumla Rezil rüsva olma ihtimalin de var. Verilen gazlara bakma sen
00 Yorumla
1 yılŞu anda elimde olsun yarın bankaya faize yatırmaya gitmezsem namertim.
06 Yorumla- 1 yıl
Nasıl kazanmaz
- 1 yıl
Nasıl bir bankaymış o ne kadar faiz vermiş aylık ki kazanamamış? O aylık faizi yemiştir ☺️
- 1 yıl
Faizden kazandım diyebilmek için enflasyonun üzerinde faiz almalısın. Yani özetle şu an tüik enflasyonu %75 faiz %50 zarardasın. %75 üzeri faiz olursa kazanırsın
1 yılkendine bağlı bana 500 bin ver şirket kurar daire araba alırım 2 senede
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBankaya at faize yatir 18 bin aylik gelir uzerine eklersin
05 Yorumla- 1 yıl
Haram para mı yesin
- 1 yıl
Haram degil ise kredi karti neden kullaniyorsun oda haram acik giyinmekde haram yani helal ve haramlari sayacak olsak agir zaman da kafamizi kaldirmamamiz gerekiyor hanfendi
- 1 yıl
Yoksa ben de biluyorum neyin helal neyin haram oldugunu haram kavrami yoksa dusunce yapisal olarak yapsim haramı dusunuyorsa altin yapar koyar koşeye oda riskli hirsizi vs si var
- 1 yıl
Gunahlarin derecesi vardır haram para yemek çok fazla şeye neden olur evinde huzursuzluk, kahvaltı eksik olmaz mutluluk nadir görünür
- 1 yıl
Aynen
Gizli Üye(25-29)1 yılSana yeter aşırı aşırı gelecek derdin kaygın olmaz kadın olduğun için benimde 350 k m var 20 yaşındayım cesaret edemiyorum elimdeki de uçar gider diye benimde ailevi sorunlarım var çok yoruyorlar bir iş Kurup duzenimi oturturup motordan arabaya geçene kadar dişimi sıkıyorum ama şehir değiştirme olayı cok başka ya yeni insanlar yeni iş hicbiyeri bilmiyorsun filan bari güzel bı siteden eve çık mahalle filan önermem
00 Yorumla
1 yıl1 sene içinde iş kurdun gelir olşturdun oluşturdun yoksa erir gider gibi
00 Yorumla
1 yılKuracağın Şehre Bağlı, Nasıl Bir Yaşantı İstediğine Bağlı Vs.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tabii ki yeter. Yine de bütçenin hepsini bunun için kullanma. Atacağın adımı önceden belirle.🫶
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılbence idare eder ya bi ev tutarsin esyali veya esyasizsa esya alirsin, sonra direkt ise basvurursun
00 Yorumla
1 yılbelki kiraya çıkıp minnak şekilde evini diyebilirsin. hayallerine ulaşman dileğiyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOnline çalış bence hem masrafsız hem de çok büyük anavatan.. tğrkiyede güzellik merkezleri ve bu konu çok önde … bunu değerlendirebilirsin …. Yabancı dilin var mı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Kendini sev , aileyi bırak , hayallerinin pesinden git
00 Yorumla
1 yılÇok rahat şekilde yaparsın ana yaşayacagın şehiri seç ve araştır planla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılSana büyük şehir gerek. İstanbul, Ankara ve İzmir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİşin varsa olur yani konu devamlılık bu açıdan iş. Yoksa para tükenene kadar her şekilde kurulur ama bitince maaş lazım başlangıç için yeterli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNasıl buldun o kadar para bu yaşta merak ettim. Ben 30 bin ile kurmayı düşündüm sen 500le kafan karışık sonra benim gibi elindekinen olma
11 Yorumla- 1 yıl
30 bin ile ne işi düşünüyorsun peki?
Gizli Üye(25-29)1 yılGüzellik uzmanı modern seks kölesi diye geçiyor sanırım piyasada 🥴 Tüm esclr güzellik uzmanıyıım cannıım diyor 🤣😆
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl20 yasinda nasil 500 bin birikimin oluyor ya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılyeni bir hayat kurmak icin yeterli bir tutar mesleginde var issiz kalmazsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOlur gel yardımcı olurum
iyi kazanabileceğin bir şehirdeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHareketli olacak şehirlerde geçim sağlayabilirsiniz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılmeslek varsa o para olmadanda yaparsın ama tavsıyem kendıne kutu gıbı bır ev al kırs odeyecegıne o paranın ustune cektıgın kredıyı odemeyı dene
00 Yorumla
1 yılAnkara'da bulabilirsin. Büyük sehir istiyorsan.
İş imkanı da küçük şehirlere göre fazla azzıcık fazla10 Yorumla
1 yılDaha fazla birikmesi lazım bnce
Tek başına, bu yaşta bilemedim, gitmesen daha mı iyi olur acaba
00 Yorumla
1 yılNereye taşınacağına bağlı alanın çok geniş her türlü iş bulursun küçük çaplı bir iş yeri açarsın işlerin ilerledikçe büyütürsün
00 YorumlaZor değil her seni pantolon değiştirir gibi şehir değiştiriyorum 😂 yetmedi ülke değiştirdim gayet basit
00 Yorumla500 bin ile ne kadar hayatta kalacaksın acaba dldmdnd
10 YorumlaBen 0 la çıktım kurdum sen daha iyisini yaparsın o parayla
00 YorumlaYerleşirsin ama ayak uydurabilirmisin onu bilemem
00 YorumlaBen 22 yasindayim 5 kuruş param yok 😥
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTabiki yeter bebim 30 binim olsa sükür edicem baska sehir için 20 bine ev bulsam 10 binde oyle bide iş tamam dicem senin param gayet iyiymiş
10 Yorumlayaş 20 mi gerçekten
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılaçıl o zaman yeni diyarlara doğru
00 Yorumla - Devamını Gör (69)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 500 bin birikimim var, başka şehirde yeni bir hayat kurmaya yeter mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler