camiye 7mt yakınlıktayım psikolojim bozuldu. her gece çocuk ağlıyo var mı böyle bişeyy
Cevabın nedir?
+1 yılHerkese Hayirli sabahlar.
Öncelikle durumunuzu anlayisla karsilamaya çalışarak cocuk veya kişi ezanin makamsiz ve gurultulu olmasindan rahatsız olabilir helede inanci zayif bir kisi sabah ezanindan rahatsiz olabilir.
bunun icin cami imami ile görüşün ses ayarlanabilir.
Lakin bunun disinda dedikleriniz asilsizdir sabah ezani SABA makaminda okunur ve psikolojide bile bu makam rahatsizlik etmez aksine HUZUR verir.
Sizin cumlelerinizden sunu anliyoruzki cocuk biraz kilif olmus rahatsiz olan cocuk degil Sizsiniz aksi halde isin icine parayi her 100m camiyi karistirmazdiniz bu biraz vicdansizlik degolmi kendi rahatsizliginiza masum cocugu alet etmek?
Gelelim cami ve ezan sesine bu ugurda milyonlarca sehit kani verilmistir ve ezanin okunmasi içinde can vermeye hazir milyonlarca kisi daha vardir kimileri hernekadar kiliflar bulup RAHATSIZLIK versede bu EZAN okuyamaya devam edecektir.412 Yorumla- +1 yıl
Helal be!!! Yazan parmaklariniza saglik!
- +1 yıl
Tesekkur ederim @kartalice hayatimda duydugum en huzur verici sestir ezann sesi Rabbe davettir helede sabah ezani ayri bir huzurdur. Esselatu hayrun minen nevm (namaz uykudan hayirlidir)
- +1 yıl
beyfendi sen işine gelen taraftan bakıyosun ben askerliğimi paraylada yapmadım 4 ay yazıcılık yapıp korkakça kaçan şerefsizlerdende değilim sabah ezanını makamında doğal sesiyle okusa ne olur bana onu söyle sabahları doğal olarak her yer sessiz oluyor sadece bir iki kuş sesi oluyor ne var bunda. ikincisi kabaran iman ve milli duygularını körleme tam zamanı pkk doğuda neler yapıyo gide bilirsin oraya senn için bir fırsat
- +1 yıl
Yukarida yorumlarinizida okudum sizin derdiniz sadece ezan olmadigi asikar imama camiye inanana ezana laf etmissiniz bunuda cocugun aglamasi adi altinda kilif yapmissiniz dine kininizi nasil vuracaginizi bilememissiniz birakin boyle basit hikayeleri rahatsız veriyorsa caniyle gorusunuz ancak derdiniz bu degilki. Gelelim askerlik olayina fikir yurutemeyip konuyu farkli alanani cekmek istiyorsunuz kimin nerde askerlik yaptigini nerden biliyosunuz ben askerligimi aslanlar gibi yaotim bunu bilin bu konuyada birdaha girmeyin. Baakiniz siz ve sizin gibilerin derdi asikar ezanin sesinddn soru acip filistin davsina girip milletin mercedes puntosuna lakirti etmissiniz derdiniz uzum yemek degil bagciyi dövmek karsinizda cocuk yok
- +1 yıl
siz anlamak istediğiniz gibi anlaya bilirsiniz saygı çerçevvesinde ben kimseye kendimi sevdirme ya da ilgisini çekme peşinde değilim. herkesin kendine göre doğruları farklı ola bilir. milletin beşinci mersedesine lakırtı edebilirim kendine müslüman süsü veriyosa etme hakkımda vardır peyber efendimizin sahabesinden yaşantı olarak bir farkı yoktu. faşistler ve zalimler müslüman olamaz en azından kendimle bir tutmam bu benm düşüncelerim kendmce doğrularım. senn doğrularınada karışmam
- +1 yıl
Saygi duymak hakaret etmemektir. tum imamlari gormus gibi hepsini tek kefeye koymamaktir o laf ettigin adamin gizliden yardim edip etmedigini nerden biliyosun? Musluman fakir olsa kabahat geri kaldiniz dersiniz zengin olsa kabahat hemen sahabi ornegi verirseniz hayir beyfendi musluman malinin zekatini sadakasini veriyorsa 5 degil 50 arabasi olsa laf edemezsiniz sadakada gizliden yapilir oyle gosterisle yapilmaz. Dogrulariniz bu olabilir hatta ateisttr olabilirsiniz lakin camileri para mekani imamlari abdestsiz ilan etme hadsizligide yapamazsiniz geneli kapsayici konusamazsiniz varsa orneginiz ispat yukumlulugunuz vardir siz iyi niyetli degilsiniz derdiniz biyerden vurmaya calismak yukarida uykusuz kaldiginiz sinirden kahvaltiyi disarda yaptiginizi falan yazmissiniz da iki saattir internette oldugunuz profilinizden belli siz ezanla uyanmamissiniz oncesinden zaten uyanikmissiniz Lutfen bari inanciniz aayif vicdaniniz kuvvetli olsun
- +1 yıl
parayla imamlık yapanın arkasında namaz kılınmaz öğrenmen gereken şeyler ola bilir. sizin beni ateis olarak görmeniz benden bir şey eksiltmezz. tatil olduğu için dün ç. ok uyudum hatta gece uyandım o yüzden bu saatte burdayım normal bir durum değil. ben bu ülkede gerçek zekatını veren %2 olduğunada inanmıyorum.
- +1 yıl
Gorevi imamlik olan kisi gecimini saglamak icin maas alabilir hz Omer dahil belli miktarda ucret almistir belliki sizin ogrenmeniz gereken seyler var. siz şayet sabah ezani ile gercekten ağlayan cocuk sorunu yasasaydiniz yakininizdaki cami imamiyla gorusur ses ayarlamasina giderdiniz burada burada buna cozum arardiniz sikayetinizi erken uyandiniz gun degil rahatsiz oldugunuz an yapardınız celiskileriniz apacik ortada sizin neye inandiginiz sizi baglar zekat sadaka gizki verilir kimsenin size ispat zorunlulugu bulunmamaktadır
- +1 yıl
Daldan dala gecisleriniz devam etmekte araplar degil konumuz halife dediginiz kisiler peygamber efendimizin yetistirdigi ve cenetle mujdelenmis kisiler sizin sıkintinizin sadece ezan olmadigini en bastan söylemiştim sizde kanitladiniz sunnet peygamberin yaptiklaridir halifelerinki degil. Bu vesile ile sizinlr fazlaca ggereksiz tartismaya girmenin zmaan kaybi oldugunu fark ederek musadenizle tartismadan ayriliyorum cunku fark ettimki sıkistikca konu gecisleri gayretindesiniz.
ama son kez sunu soylemek isterim ki bu ezani serif kiyamete kadar okuyacaktir.
Allah carsinizi pazar eylesin - +1 yıl
Hz aise ve hz ali cemal vakkasinda karsi karsiya gelmistir ve siyasidir. kurandan baska kolay kolay inanmam demişsiniz hadisler sahih ise seriat hukmunde oldugunu unutmussunuz. Ezani serifin peygamber efendimiz zamaninda bilali haabesi tarafindan okundugunu atlamissiniz
siz beni gayet iyi ben sizi gayet iyi anladik.
tekrardan hayirli gunler
Allah cumlemizs hidayet versin
En İyi Cevaplar
Bende uyaniyorum her ezan okunusunda. Ama ezan oyle duyulacak ya da beni kaldiracak gibide degil inan. Cok cok uzaktan gelir sesi. Ilahi bir kuvvet sanki beni kaldiriyor gibi yuzde 90 her sabh kalkarim. Ama namaz kilmazdim:( Simdi bu mesaji gorunce kalkip namaz kilmak istiyorum. Insallah kilicam. Ve bubdan sonrada kilicam kalktigimda. Sende haklisin. Bazi camiler megafonun sesini cok aciyor, imam inanilmaz bagirarak okuyor ve bazi imamlarin sesi gercekten cok kotu. O kadar da yapilmamasi gerekli diye dusunuyorum. Hasta olan cocugu olan vsvs bissuru sey var. Birde kilise çan demis arkadaslar ama kiliseler bu saatlerde can cakmaz diye biliyorum yanlissam duzeltin lutfen tam bilmiyorum cunki. Neyse onemli konu bunlar cok fazla yorum yapmamak lazim. Kalkimde namazimi kilayim:)
22 Yorumla- +1 yıl
Allah kabul etsin inşallah kardeşim.
bende çok yakınım ama ezandan rahatsız olmuyorum çünkü çocukta yok evde, ayrıca bir çocuk gelişimci olarak çok iyi anlıyorum seni, küçük çocuklar ezan sesinden korkarlar.. gerçi bunun için biraz düşünmek bile yeter, aniden gelen yüksek sesten hangi çocuk korkmaz..
01 Yorumla
Çok haklısın nasıl bir çözüm gerekir buna
04 Yorumla- +1 yıl
Çoğu müslümandan daha iyi biliyorum kitabı. Geleneklerinden ayrılmayıp kitabı okumayıp uydurulmuş çoğu hadisi rabbin emri sayan zihniyet zaten ileriye yol alamaz. Eskiden duyduğum bir sözü söyleyeyim iyi bir imam olmadan haham olamazsınız. İsrailde hahamlar yılın belli dönemlerinde yer altına inip kuran üzerinde derinlemesine düşünürler. Konuştukça konu daha farklı yerlere uzanıyor ama size sabır diliyorum. Bu insanlarada düşünme yeteneği
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
+1 yılYok ben kiliseye 200 m oturuyorum saat başı çan sesleri duymak nasıl birsey bilirmisin. Kurban ol ezanın sesine. Ne biçim insanlar var. Çocuk bu, geceleri ağlar, ezan olsada olmasada
57 Yorumla- +1 yıl
Neyi yaşamadan? Çocuk doğurup, caminin yanına taşınıp ezanımı beyenmemeyi. Yok yaşamadım :) ezan ezandir ha kaset ha canlı. Ben hergün ezana uyanirim fakat bu ülkede bize bir cami hakkı duymadiklari için telefondan app indirdim. Kıymetini bil bence tabi eğer müslümansan böyle bir şans olabilir.
- +1 yıl
Terk etmeyen o. cocugu olsun :) ve burada müslüman olmak daha zorluklu olduğu için gayet iyi müslüman olunuyor. Fakat okuduğum kadariyla senin beynin hasarlı, ve ben hasarlı insan ile ağız dalaşı yapmayı sevmem. Bundan sonrası benim tarafimdan sadece kibirlik taslamak olur.
- +1 yıl
Money! Al bak dedim sana kibirlik. Süs artık
+1 yılSen napsan ne etsen de o cocuk o saatte aglayacak senin sevmedigin psikolajimi bozuyor dedigin ezan o cocugu da sabah namazina kaldiriyor
Ezan sesine hasret kac milyon insan var hepsine hakaret etmis oluyorsun ayni zamanda
Yazik37 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Afedersin de neyini begenmedin? @Isimsiz_T
- +1 yıl
arkadaşlar siz neden koca kafalılık yapıyosunuz bedava müslümanlık yapıcaksınızya hemen sallayın. sabah ezanını doğal sesiyle okusa ne olur illa teyibimi açıcak imam ve müezzin efendi birde para alıyolar yaptıklarıda bir iş yok. şerefsiz imamlar cenaze yıkamaya sela vermeye bile para alıyolar birde. ne kadar anlatsam da boş sen anlamak istemedikten sonra
- +1 yıl
O zaman sende derdini öyle anlatmalisin biliyorsun milletimizin hassas oldugu konulari
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen memnunum. Esselatu Hayrun Minen Nevm kısmında gözlerimk acip namazimi kiliyorum. Siz de camiiden uzak kliseye yakin bir yere tasinabilirsiniz. Pazar gunleri çan seslerini duymak sizi rahatlatacaktir.
1317 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
Agir oldu ama iyi oldu gizli tuttum sevdim seni
- +1 yıl
Milliyetçi geçinenler bunlar
- +1 yıl
Helal agzına saglık
Cevap sahibi+1 yılRüya goruyorum sandim, bu sahistan degilde baska insanlardan kufur yiyecegimi dusunerek gizli yapmistim :) sagolun arkadaslar onure ettiniz :)
- +1 yıl
çanda olmasın ezanda olmasın. nedir bu insanları rahatsız etmek birde ezan okumasını bilseler her önüne gelen imam olmuş parayla namaz kıldırmak imamlıksa artık oda var. sen bilmiyomusun sabah ezan saatini bari hapörlesiz okusun nedir bu. sen ezan keyfi yapıcan diye benm çocuğumu ağlatamazsın
- +1 yıl
Helall l*n adam gibi bir kadin daha
Cevap sahibi+1 yılSen cocugunu al ozaman şoyle gavur memleketlere dogru ilerle. Eminim Turkiye'de Ezan sesinin duyulmadigi yerler vardir...
Anlamayacagini dusunuyorum ama soruna cevap olsun diye yazayim..
Bir gun Peygamberim (s. a. v) (sen tanimazsin) sabah namazina geç kalir. O zamanın ilk Müezzini Bilal-i Habeşi bakar etrafine ve Cihan Peygamberini göremez, tekrar çikar o Minareye ve tekrar okumaya başlar Ezanı, tek bir farkla "Esselatu Hayrun Minen Nevm" der (Namaz uykudan hayirlidir) ve Peygamber efendinimiz uyanarak Camiye gelir..
Ek olarak her bebek musluman doğar, sonra sizin gibi Ateistler Kafirler Munafiklar tarafindan beyni yikanir... Allah evladinizi sizden korusun...
Cevap sahibi+1 yılEzan gerekli sevgili islam dusmani kardeşim... Sizin muziklerinize discolariniza ickiyle sokakta yuruyup anirmalariniza yilbasinda patlattiginiz havai fişeklere de biz katlaniyoruz.
Evini uzağa taşı rahat et. Bu memleket oldugu surece Minarelerden Ezan sesi eksilmeyecek bidaha...- +1 yıl
Rahatsız olan gider bu kadar basit, dünyadaki en güzel sestir ezan sesi. Helal Olsun sana bacim...
Cevap sahibi+1 yılEn cok uzuldugum nokta da sizin gibilerin bile SELA'sini o İmam verecek, Namazinizi o İmam kildiracak. Gömüldükten sonra, verecegin cevaplari sana bildirecek başina durup... Yazik...
Vasiyet birakin arkanizda, sagligimda sevmezdim bu insanlari ölümde de kirli bedenime dokunmasinlar diye.. Birazcik ŞEREFiniz varsa...- +1 yıl
senn bildiğin kadar benm unutmuşluğum var hanfendi benden küfür felnda beklemişsiniz ama yanılmışsınız. ben bursa imhlisesi mezunuyum bu arada. ikinciside ben hadislere inanmıyorum araplar işine geldiği gibi yazdılar hepsini değil bir çoğunu. ayaklarını yıkamayan ölüye küfreden insanlar bu ülkede imamlık yapıyo para için. arapçadan bir cümle bile anlamıyoruz ama herşeyi biliyoruz. banada bilmişlik taslama
Cevap sahibi+1 yılLatin alfabesinden önce Arap alfabesini ögrenip yillarimi islama adayan, bu ugurda ailemi terk eden biriyim ben... Hem dunya egitimime hem ahiret icin Kuran tefsir fikih meal ilmihal uzerine butun vaktini harcamiş bir insanim. Hala daha ogrenecek cok seyim var..
Siz zaten sorunuzla Allah katinda kufre girmediniz mi? Sizi namaza davet eden bir sesten bu kadar rahatsiz olmaniz icinizdeki vicdan azabinin size bagirmasidir... Belki de ruhunuz artik namaz istiyordur? bir dusunun derim...- +1 yıl
benm ruhum namazdan soğudu bütün hırsızlar çeteler müslüman ayağındalar cami avlularında sadece para muhabbeti parası az olanı camiye bile sokmıcaklar nerdeyse parası olan hacılar eşlerine kızlarına mersedes vito alıyo iki kişiyi hacca gönder desen sana hemen bir hadis uydurur ben onlarla aynı olmak istemiyorum içimden gelmiyor. sor bakalım zengin bir hacıya filistin için yedekteki arabasını hibe eder mi?
- +1 yıl
sen ne kadar terbiyesiz bir şey mişsin bana terbiyesiz demişsin yeni gördüm senn anan çarşıda pazarda insanlara erkeklere şerefsiz diyemi hitab ediyo edepsiz sennle muhatab olduğuma üzülüyorum. sen yıkatırsın ananı babanı tüccar imamlara densiz ben kendi cenazelerimi yıkar namazınıda kıldırırım benide defnedecek insanlar var yetişirsede oğlum defneder sen düşün kendini kendini bilmiş sanneden edepsiz hayasız birde eğitimden bahsediyosun sinirimi alamadım senden yalaka mahluk
Caminin karsisinda oturuyorum. Ve o kadar huzur veriyor ki sabah okunan Ezan.. Senin gibiler bunu anlayamaz
53 Yorumla
+1 yılBen sabah 6 da kalkiyorum hersabah. Ben evden cikarken okunuyor sabah ezani. Bu cocuk aglamasini biraz daha anlatirmisin detayli.
02 Yorumla- +1 yıl
Artik ezanlar camilerde hep ses sistemiyle okutuyorlar. Cok nadir artik normal cikip okuyan. Elektronik ezana bile karisti artik.
+1 yılGavur memleketinde çan sesi dinle o zaman.
00 Yorumla
+1 yıl:D alarm daha kötü ya
01 YorumlaBuraya ezan sesi gelmiyor
08 Yorumla- +1 yıl
efe aydal diye biri var youtube duydunmu hiç. o modeller ordamı yetişiyo. efenin türü ordanmı çıktı aklıma takıldı )) https://youtu.be/ruTb2k4MpMY
solcumusun sen ne ayaksın
03 Yorumla
+1 yılEvi taşı
01 Yorumla
+1 yılÖldür kendini;-)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!