Kiracı mı haklı ev sahibi mi?

Merhaba, bir kaç gün önce ev kiralamak için bir emlakçı ile görüştüm akşam müsait olabileceğini söyledi bekledik 8 9 gibi evi gezdirdi tabi elektirik yok telefon ışığı ile gezdik neyse ışık bile olsa her türlü elektirik olmadığı için bu fark edilmeyecekti. Cam da çatlak var camın kolu açıp kapattıkça sallanıyor her an elimde kalabilir, ampullerden bir kaçı çalışmıyor hatta bağlantı sorunu var öyle diyim ve sözleşmede baza diye yazan yatak karyola çıktı yataktan bahsetmiyorum bile yani içi çökmüş yayları gitmiş resmen emlakçıya bunu bildirdiğimde bana dediği bizde baza diye biliyorduk yatak içinde olur öyle şeyler sonuçta 2. El kiralıyorsunuz. ben de dedim ki ev sahibine bildirmenizi istiyorum. Daha bugün oldu sizce nasıl bir yol izlemeliyim avukatlık olup sonradan haksız çıkmak istemiyorum sözleşme de baza yazdığı için güvendik bazasını kontrol etmedik yatakta ters çevrilmiş yatağı çevirince çukuru fark ettim ki yatakta iğrenç iğrenç lekeler var televizyon da elektirik olmadığı için görmedik. Cam da perde kapattığı için belki görmemizi istemeyip perdeyle örtüler bilmiyorum ama bunları ev sahibinden talep etmem ve onun da yapması gerekmiyor mu sonuçta 0 yer kiralar yatak baza televizyonu oraya da alabilirdim.

Kiracı mı haklı ev sahibi mi?