5 yıldır aynı evde oturuyoruz. Ev 35 yıllık binada yani baya eski ve biz toparlamak için çok uğraştık. Onun dışında tam merkezde ama en üst kat olduğu için ve yalıtım olmadığı için kışları aşırı soğuk, yazları aşırı sıcak oluyor. İzmir'in uzak ilçelerinden biri olduğu için de kışları soğuk yazları çok sıcak, evde bu iki katına çıkıyor dışarıya göre. Doğalgaz olmasına rağmen kışları bile klima açıyoruz, yazın zaten klimasız nefes alınmıyor. İçi de yeni değil kapılar, dolaplar, banyo vs ilk yapıldığı gibi. Gelecek ay kira değişecek, şu an 4 bine oturuyoruz ev sahibi 12 istiyor. Biz ancak 10 verebiliriz bu ev için 12 çok fazla dedik diye bizi engelledi, dava açabilir çünkü 5 yıl da doldu. Daha güzel mahallelerde daha yeni ve güzel evlere en fazla 15 diyorlar o yüzden aşırı saçma 3 katı kira istemesi. Ki evin duvarı bile döküldü tekrar alçı yaptık sürekli sağı solu düzeltiyoruz. Adam asla evle ilgilenmiyor, ben zaten sizden sonra satıcam yapamam bir şey diyor. Bir sene daha dayanalım sonra tayin isteriz dedik ev sahibi böyle yaptı. Dava açsa ne kadar sürer nasıl sonuçlanır bilemiyoruz
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bunca zaman çok düşük bir fiyata oturmuşsunuz, adamda doğal olarak hakkını istemiş, bence hakkını verin ya da 10.000 ile 12.000 arasında orta yol bir fiyat bulmaya çalışın
Yazdıklarımı okudunuz mu? 35 yıllık hiç ilgilenmediği evde oturuyoruz her şeyi biz yapıyoruz ve 0 evlere bile 15 istiyorlar burada. Tamamen aç gözlü biri. Engelledi ayrıca orta yol da bulamıyoruz evi de burada değil iletişim yok
Hanımefendi ben size kötü bir şey yazmadım, İzmir'de bir dönem ben de yaşadım ev kiralarından haberim var, ve 12 bin İzmirde eski bir ev için normal sayılabilecek bir rakam, fazla olduğunu sanmıyorum, ödeyecek gücünüzün olmadığını da zannetmiyorum tayin isteyebildiğinize göre memursunuz sanırım, hak edene hakkını vermek lazım
İzmir'de oturmuyoruz en ücra ilçelerinden birindeyiz. Bu evle tıpatıp aynı durumda olan evlere yeni giren kiracıdan 12 bin alıyorlar biz eski kiracı olmamıza rağmen ve evini resmen adam etmemize rağmen bu fiyatı çekmesi üstüne engellemesi normal mi? Biz bu eve ilk girdiğimizde maaşımızın 8'de birini veriyorduk kiraya şimdi istediği fiyat maaşın 5'te biri. Hak bu değil ve bunu anlatamıyoruz adama. 1 sene için başka eve çıkmayalım dedik zor durumumuzdan faydalanıyor.
Bunca zaman çok uygun vermişsiniz ama şimdiki vereceğiniz parayla ortalamasını alırsan yine az vermiş oluyorsun, adam kira ile geçiniyor olabilir çoluğuna çocuğuna para göndermesi gerekiyor olabilir, ödeyecek durumunuz varsa bir sene idare edebilirsiniz
Uygun değil işte bu evin ederi burada o fiyattı hep hatta ilk sene pahalıya oturuyorsunuz demişti herkes. Bu evden çok daha iyi daha yeni eve arkadaşım 8 bin kira veriyor. Ayrıca ihtiyacı da asla yok adam şu an burada değil çünkü yazlığında. Burada bizim gibi 3 dairesi, arsaları var kendi söyledi bunları. 80 küsur yaşında çocukları da haliyle artık kendi işinde gücünde. Bize emlakçı demişti bu adamın evinde oturmayın para gözdür diye dinlemedik pişman olduk şimdi huzurumuzu kaçırıyor böyle
80 yaşına gelmiş daha dünyaya doymamış öyleyse devir çok zor Allah yardımcınız olsun, ikiniz de memursanız ev satın almaya çalışabilirsiniz
Eşi de kendisi gibi. Geçen sene çatı katında duran eski bir eşyayı almaya geldi eve ayakkabılarıyla girmişti eşyayı da ben yaşlıyım dedi bize taşıttı gitsin başımızdan diye taşıdık arabaya kadar. O yüzden iyi hiçbir şeyi hak etmiyorlar gözümde. Hayır sadece eşim memur, ben şu anda çalışmıyorum öyle bir imkanımız olsa bunları çekmezdik zaten de sabrediyoruz bakalım
Merhaba orta yol bulunur diye düşünüyorum çünkü arada çok uçurum yok
Adamın orta yol bulmaya niyeti yok 12den aşağı olmaz dedi zaten bizi de engelledi ulaşamıyoruz.
Tripmi atıyor engellemek ne ag
Geçen sene de engellemişti lirayla ilgili yazarken açmış sağ olsun yine engelledi şimdi
Hayirlisi artı kuzum