En yakınlar aslında en haindir?

Kpss'ye girdim çok iyi bir bölüm mezunuyum. Zamanında kendi bölümüme girmek için 20 bininci olmuştum. şu an alım çok az yapılıyor başka kadrolar giriyor bizim alanımıza. Babamda zabıt katibi ol diyip duruyor. Ben istemiyorum. Bugün amcan aramış niye oturuyor o niye zabıt katipliğine gitmiyor demiş babamda aldı gazı geldi evde kıyamet koptu. Ya diyemedin mi diyorum ilk 20 bine girmek için ben 3 kez üniversite sınavına girdim şimdi nasıl kendime yedireyim. Resmen ben kötü duruma düşsem mutlu olacak insanlar ya. Yüzüme geçip ee gittin okudun noldu bak bizimkiler gibi oldun demek istiyorlar. Kendi kızıda lise mezunu zabıt katibi oldu çünkü. Sırf aynı şey için istiyor sırf. Anlatamıyorum derdimi. Ya ölsem gitsem keşke de kurtulsam. Yemin ediyorum ne yükmüşüm insanların sırtına. Her şeyim batıyor. Yemek bile yemiyorum artık. Her şeye senin paran benim param diyorlar. Cebinden para çıkmıyor kolay tabi yemen diyorlar. Açıktan okuyan komşu işe girdi torpille onu örnek gösteriyorlar her dakika her saniye. Gururum onurum yerle bir oldu. Kendime saygım kalmadı. Kaç kere düşündüm kendimi öldürmeyi. Ölsem en azından gururum benle kalır. Yazarken bile ağlıyorum artık.

En yakınlar aslında en haindir?