Merhabalar. 1. 5 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Babam işi dolayısıyla İstanbul'a gidip geliyor ve her seferinde bizde kalıyor. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Babamla aramız bekarken çok iyi değildi. Ama şimdi bende kalmak için arayıp sorar oldu. Eşime karşı mahçup hissediyorum. Çat kapı geldiği oluyor. Çok yeni evliyiz yatılı misafiri hiç doğru bulmuyorum. Ne yapacağım nasıl engel olacağım bu duruma bilmiyorum. Bugün de bizim evde kalıyor. Artık tak etti lütfen bana akıllverin
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Açık açık söyleyeceksin.
Anan baban olgun insanlar, bunları kendileri de akıl edebilmeli
Alınganlık olur bu sefer
Olsun yapacak bir şey yok
Dediğim gibi olgun insanlar
Bunları sen demeden anlamaları gerekiyor
O kadar haklısınız ki çok yoruldum böyle insanlarla uğraşmaktan
Bıktım yani hiç mi düşünmüyo bu kız başka birinin evinde ayıp olur mu olmaz mı
E herhalde yani
Baban atıyorum 60 yaşında
Sen 24 yaşındasın
Bu adamın senden hayli hayli büyük hayst tecrübesi var
Kendi de gençliğinden bilir ki evli insanlar kendi hayatını yaşamak ister
Sen babasiyim diye de evladının tüm hayatını kontrol altına alamazsın, karisamazsin, o düzenin dengesini sarsamazsin.
Ben açık açık derdim bir yuva kurdum ve bu şekilde sürekli sürekli gelip gitmeler iyi olmuyor dengemiz bozuluyor derdim.
Bozulacak bir sey yok
Kötü algilayacak hiçbir şey de yok
Onlarda evlendi zamanında
Kendine bunu hak görüyor. O benim kızım ya ben büyüttüm üstünde hakkım var beni ağırlamak zorunda diye düşünüyor. İnanın çok zoruma gidiyor ben neyse hadi ama eşim rahatsız olsa da söylemeyen naif bir insan. Çok üzülüyorum bu duruma.
Altta birisi annenizin söylemesinin uygun olacağını söylemiş ki bence uygun olur
Öyle bir hak olamaz.
Ana baba hastalığa düşer zora düşer hadi neyse
Bende bazı ebeveynlerin bu durumuna anlam veremiyorum
Çocuğu kendileri mutlu olsun diye yapıyorlar ki
Bu çocuk can yahu, insan bu insan, büyüyor ve kendi istekleri hayalleri hedefleri oluyor
Belli bı zamandan sonra serbest bırakmak zorundasın
Böyle ebeveynlik olmaz.
Biliyor musunuz eşimin ailesi 1.5 aydır bir kere bile gelmedi İstanbul'da yasamalarına rağmen. Daha erken diyorlar. Yani babamın böyle yapması hadi günü birlik de değil yatılı. Düzenim bozuluyor erken kalkıyor ben de erken kalkmak zorunda kalıyorum kahvaltı hazırlıyorum. Zorunda değilim yani. Bi salsınlar artık şu gençleri artık çocuk değiliz dediğiniz gibi ama gelin görün ki kırmaktan çok korkuyorum
Kırılacak hiçbir şey yok.
Hadi diyelim konuşunca gucendi trip attı
Ailede bir araya gelirsiniz
Orada hep beraber durumu izah edersiniz
Ya bunun tribi mi olur
Diyeceksin yeni evlendik baş başa kalmalı alışmalı sorumluluk konusuna alismaliyiz diyeceksin, evliligimizin olgunlasmasi için kendi basimiza kalıp sorun ve iyi şeyleri kendi icimizde cozebilme becerisi kazanmalıyız, böyle böyle duzenimiz kurulsun sonra gene gel bana diyeceksin
Haklısınız çok teşekkür ediyorum söylediklerinizi dikkate alacağım önce anneme söyleyeceğim baktım anlamadı müsait değiliz der geçiştiririm o da anlar sanıyorum
Anlar veya anlamaz
Trip atar veya atmaz
Bu saygısızlık filan değil o konuda gönlünüz rahat olsun
Öyle mi dersiniz? Takma diyorsunuz olur mu öyle bilemedim ona karşı da utanıyorum gelme demeye
Siz önce annenize deyin
Çözüm olmazsa bahsettiğim şekilde en uygun uslup ile ifade edin
Evlilikte bir alışma süreci vardır ve bu aylar sürer.
Çiftler baş başa kalmalı bu süreçte
Merhaba. Anneme babama eşim istemiyor diye söylemesini istedim. Sizce yanlış mı
Bu en basit ve en kolay yanıt olur. Çok sık söylenir ki bana göre yanlış. Ha eşin ailene karşı aksi nötr kötü adam olmayı göze alırsa bir şey olmaz derse deyin gitsin
Başka türlü ben söyleyemiyorum dilim varmıyor. Ben de eşimi öne süreyim dedim başka çarem kalmadı. Evine yatılı misafir ağırlamak zorunda değil bi düzeni var kötü adam neden oluyor anlamıyorum
boş ver öyle söyle gitsin sen.
Çevremde çok sık şahit oluyordum
Çiftler evleniyor
Ana babaları her gün gidiyor evlerine
En sonunda senin söylediğin bahane ile uzaklastiriyorlar
Mecbur bırakıyorlar
Ben buna kızıyorum işte. İnsan en yakını diye suistimal etmemeli kimsenin duygularını, ben en yakiniyim deyip de empatiden yoksun hareket etmemeli.
Bizim memleketimizde birey olma anlayışı yok, illa birilerine salça olacağız. Hiç sevmiyorum bizim coğrafyada bu durumu.
Evet en yakını diye suistimal ediliyor. O benim kızım giderim de kalırım da der bi tanısanız onu dünyanın en toksik adamı işi düşünce kızım canım. İşi olmayınca aramaz sormaz. Ama mesela annem eve anasını bile getirsin kıyamet kopartır benden habersiz nasıl çağırırsın falan diye ama aynı şeyi bana yaptırıyor eşime karşı
İşte o yüzden ki çocuğun oldugu zaman büyüdüğü vakit senden kopacağını kısmen de olması kopması gerektiğini bil. Bu da sana örnek olsun. Senin gözünde hep çocuk gibi olsa da büyüyecek yetişkin olacak. Ve dünyaya gelen o çocuk asla tek mutluluk kaynağın olmasın, bu onun sorumluluk yönünden yükünü arttırır.
Ben böyle şeylere aşırı kızıyorum. arkadas olsa rest çekersin, akraba olsa mesafe koyarsın, seni en iyi anlaması gereken kişiler ana baba zaten. Bunlarda boyle olunca, içinden cikilmiyor
Gerçekten öyle bi çıkmaza girdim ki hasta oldum resmen stresten başıma ağrılar girdi. Bi insan nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir? Hadi kızın istiyor eşi istemeyebilir mecbur değil. Eşimin ailesi İstanbul'da oturmasına rağmen bir kere kapımı çalmadılar biz çağırdık daha erken dediler
Eşinin ailesi neyin ne olduğunu biliyor, olması gerekeni yapıyor. Siz öyle deyince onlar kendi arasında diyor ki, yeni evlendiler ki erkenden gitmek olmaz, hem sık sık ziyaret de olmaz alissinlar birbirlerine.
Senin baban öyle düşünmüyor, ooo kızım evlenmiş benim biricik kızım agirlasin beni, gideyim göreyim. Kötü düşünce değil ki, zamanlama yanlış. Senin evladın yuva kurmuş, aile kurmuş, sen her ne kadar babası da olsan, biraz geride duracaksin ki o yuvaya olumsuz etkin olmasın. Sen sürekli orada olursan, o yuvayı yöneten kızın değil sen olursun, e adam da der en sonunda ben kızla mi evlendim babasıyla mi evlendim.
İkinci paragrafınıza şöyle cevap vereyim. Babam beni görmek için gelmiyor. Babam dediğim gibi beni arayıp sormaz. Evleneceğimiz zaman üstüne düşenleri de yapmadı. Şimdi yüzsüz gibi geliyor. Üstelik bu kadar yeni evliyken. Eşimle birbirimize alışmamız gereken zamanda beni ona o kadar mahcup ediyor ki sorun yok falan diyor ama gözlerinde görüyorum rahatsız olduğunu. Demez mi baban burayı otel olarak kullansın diye mi evlendirdi seni. Ama işte naif insan hiçbir şey demiyor sorun yok diyip geçiştiriyor.
O zaman darilsin kussun gerekirse bosverin gitsin.
Öyle bir dünya yok, hiçbir şey yapmayıp bir de maraz çıkarmak, ana baba bile olsa, yuvani korumak ve sağlıklı tutmak birinci kuraldır
İnsanlar iğrenç değil mi? En yakınlarına yaşattıklarına bakın. Yazıktır günahtır. Muhafazakardır ama mahremiyete önem verilmesi dinin kurallarından değil mi? İnsanımız işine geldiği yerde mümin işine gelmediğinde münafığı oynuyor
Bir de dün geldiğinde 25’inde tekrar geleceğim dedi ya insan bu kadar da olmaz olamaz. Resmen 25’inde geliyorum bi plan yapmayın demeye getiriyor
Bizim müslümanlar işine geldiği gibi Müslüman.
Yeter ki göz önünde olmasın günah, göz görmeyince yargılanma yok nasılsa. Bu kafayla zaten her b. ku yiyip bir de ahlak satar bu insanlar ki farklı bir konu bu da.
Dinin kuralları bunlara göre sadece muhabbet. Kahve muhabbeti. Pratikte hiçbir sey
Aynen öyle. Mesela annem ondan izinsiz eve misafir alsın (yatılı bile değil çay içmeye) kıyamet kopar şiddete bile kalkışır. Sonra oturtur bizi karşısında anneniz böyle yaptı nerde görülmüş kadının kocasından izinsiz bir şey yaptığı falan ama aynısını bana yaşatıyor? Eşim kabul etmek zorunda mı seni
Onun ki ego sadece, ben ne dersem o olur dik kafaliligi ile hareket ediyor işte.
Ona pek çok şey mübah, ama ona yapılırsa günah
Tam olarak dediğiniz gibi biri. Allah yardımcım olsun valla söylettirdim anneme yarın söyler. Ben de kurtulurım
Mutluluklar dilerim
Çok teşekkür ederim her şey için iyi geceler
o senin baban manyak mısın eşin babandan daha önemli mi
hiçbir şey yapamazsın diyemezsin babana ne dicen yanlız kalmamız lazım işlerimiz var mı dicen
Bugün ruhum çöküşte insanlarda üstüme geliyor
Annenle konuş bence tatlı dille o konuşsun senin demen olmaz
Bir önerim var ama bilmiyorum yaparmısın 😊
Buyrun
Eşine söyle o söylesin 👍
Baba evde değiliz tatile gittik de
geldiğinde evde yokuz de
Annenden yardım al
Evde yokuz deyin