Hangisini tercih edersiniz veya ettiniz?
Anketi oylayalım...

Aşk evliliği
Mantık evliliği
Görücü usulü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisini tercih edersiniz veya ettiniz?
Anketi oylayalım...

Hiçbir evlilik tamamen aşk ya da mantık evliliği olmaz. Görücü usulü için de bu geçerli aslında.
Nefret ettiğin iğrendiğin biriyle zaten evlenemezsin. Biraz arzu ve sevgi hissetmen lazim.
Aynı şekilde yoğun arzu duyduğun ama denk bir hayata sahip olmadığın insanla da evlensen bile evliliğini surduremezsin.
O yüzden hepsinden biraz olmak zorundadir.
Evvelden aşk evliliği derdim, aslında hâlâ da aynı düşüncedeyim, sadece düşüncem boyut değiştirmiş olabilir. Serhat Yabancı "aşıkken evlenmeyin"demişti, ilk bu sözünü duyduğumda katılmamıştım kendisine, halbuki ne kadar da haklı, aşık olmayın, aşk evliliği yapmayın demiyor ki, aşkla beraber mantıksal yanınızı kaybetmeyin diyor, aşkın gazına kapılıp da acele etmeyin diyor, keza Sevgili Mehmet Sungur ise; "Aşk bir görme kusuru, evlilik ise bu kusurun tedavisidir"demiş lakin aşksız da olmaz, doğru kişiye aşık olmak mühim aslında, aşkı doğru yaşamak ve adlanlandırmak mühim, bazıları var ki kendini ispat etme çabasını, travmasını aşk sanıyor. Mantık evliliğini nasıl yapıyorlar, onu anlayamıyorum, halbuki evlilik ticaret değil, bazıları dedeleri yaşındaki adamlarla evleniyor, kro adamlarla sevgili oluyor, acaba meteliksiz olsalardı onlara bakarlar mıydı, hem yatları katları da olsa kimi insanlarla asla evlilik yapılmaz. Görücü usulü evlilik ise daha akıllıca, mantığa da yer veriliyor görücü usulü evliliklerde, ailelerin tecrübeleri konuşuyor daha çok, aile büyükleri gençleri birbirine layık görüyor ve konuşturuyor, yine son sözü gençler söylüyor aslında ve belki bir aşk doğabilir lakin evlilikler genç yaşlarda yapılmamalı bence, herkesin gözü açılmalı etki altında kalmamak için. İnsan duygularının olmadığı, heyecan hissetmediği, arzu duymadığı bir kişiyle "çok zengin, rahat bir hayatım olur"düşüncesiyle evlenmemeli, bu tür evliliklerin adı mantık evliliği de olsa nasıl mantıksız buluyorum bunu, aşk da lazım bence lakin aşk da tek başına kâfi değil, iyice tanımadan etmeden evlilik yoluna girilmemeli, nişanlılık süresi uzunca tutulmalı, oldu bittiye gelmemeli hiçbir şey.
Aşk evliliği. Görücü usulü sadece düzenli yuva olsun beklentisi gibi. Mantıkta istense de istenmese de hep bir içten pazarlık ve taktik evliliği oluyor. Aşkta koşulsuz beklenti sonucu evlilik bana göre.
Teşekkürler:)
Ricalar : ))
Sevgi evliligi yok mu🙄
İlk defa duydum 🤔
Birini zamanla tanıyinca karakterinden dolayı sana verdigi degerden dolayı seversin duygular karşılıklı olur evlenirsin öyle bir şey
Aşk evliliği nasıl bir şey peki 🤔
Aşk gözu kör eder geneli pismanlik olur evlilik sürecinde sogurlar boşanma olur ya da çocuk ve maddi beklenti diger türlu bağliliklardan dolayı iliskiyi sürdürurler yani karakter meselesi ama kimse karaktere bakıp aşık olmaz
Şans
Anlaşıldı öğretmenim : ))
Saglıklı bir aşksa durum degisir ama o da düşuk ihtimal
Vardır belki, kıyıda köşede...
Bekle dua et sabırlıysan gelir bence🎈
Beklediğimi kim söyledi 😂
Vardır dedin ya kıyida kösede anca beklersen sabredersen bulursun
Sen düşük ihtimal deyince, buna istinaden kalmıştır demek istedim
Vardır bence😄
Seni bulması dileğiyle diyelim : ))
Tesekkur ederim😊🙏
Cevap
10Cevap
Aşk evliliği
Bazı geleneksel yöntemlere hep sadık kalmışımdır. Bunlardan birisi de görücü usulü. Çünkü annelik ve babalık hislerine her zaman güvenirim ki göreceğimiz şahsın ne olduğu konusunda beni asla yanıltmazlar.
Mantıklı aşk evliliği. Görücü usulü olacak issr , beni beğenip tanıdık birisi de güvenilir diyorsa oturup konuşursak olabilir. Bu ilişkiler de daha çok mantık insanıyım sorun etmem görücü usulü falan. Sadece tanımam lazım
İse*
haz evliliği.. doruklara varırcasına haz ve şiddetli bi yapışıp kalma sürekli dudakların kavuşmasını arzulama isteği varsa evlenilir.. bunun için evlenmeyeceksinde ne için evleneceksin?
İleriki dönemlerde görücü usulü düşünebilirim. Şimdilik kafamı toparlamam lazım.
Tabi ki aşk evliliği ~başka türlüsünü midem kaldırmaz
Görücü usulü olsun sonra ben onu seveyim aşk olsun mantık pesimden gelir gelmesede gelmesin jqjsjs
Ask bir süre sonra bitecek, görücü desen ne olduğu bilmiyorsun saçma, o yüzden mantık kesinlikle
Aşk ve mantığa aynı anda bassak olur mu
Seni mi kıralım şimdi bunun için 😂
Estağfurullah teşekkür ederim😂😅
Görücü usulü. biz Türküz bizim kültürümüzde bu var
Mantığımın uyduğu aşk evliliği
Mantığa uyan aşk evliliği :D
Görücü usulü daha sağlıklı benim gördüğüm
Aşk evliliği iyidir
D) hiçbiri
Unutmuşum o şıkkı koymayı 😂
Ben tamamlarım 😄
para ve cinsellik için evlilik