Baba mesleği nedeni ile (asker astsubay) 6 yıl Batman'da, 1 yıl Muş'ta 2 yıl ise Şırnak'ta yaşadım ailecek. Mardin ve Diyarbakır'ı ise bu sebeple görmüşlüğüm vardır hanımağam.
Gezmelisin güneydoğu gerçekten güzel ama urfaya fazla zaman ayır urfa çok güzel gez gez bitmez ben çok sevdim yemekleri de apayrı zaten tur bittikten sonra urfa kesinlikle aklın da kalacak
Aslında turla gideceğimiz için öyle her yeri bol bol gezme şansımız pek yok. Genel yerlere götürüyorlar hep. Urfa'da Halfeti, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Halilülrahman Camiini çevresini ve Harran'ı gezdiriyorlar. Bir de sıra gecesine gidiliyor. Urfa'yı tanımak için yeterli bir zaman olmadığını düşünüyorum. Kendi imkanlarımla öyle uzun uzun gezemem. Urfa'da bir arkadaş var belki sonra giderim ama önce turla gitmek istiyorum.
Yok en çok mardin de var gezdim doğuyu şimdi anlıyorum neden töre filmlerinin çoğu mardin de çekiliyor çünkü töre mardinin her yerinde var urfa diyarbakira şükredersin o derece ataerkil bir toplum mardin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Mardin başkent olmak üzere Diyarbakır ve Urfa'da da töre yaygındır.
Nomisi ile yaşamayan kadını vuriyiler.
İki kere okuduktan sonra şive yaptığını anladim hahahahahhaha
Mardin başkenttir sonra adıyaman sonra diğer iller gelir
:D
Çok mu töre filmi izledin doğru söyle 😂
Baba mesleği nedeni ile (asker astsubay) 6 yıl Batman'da, 1 yıl Muş'ta 2 yıl ise Şırnak'ta yaşadım ailecek. Mardin ve Diyarbakır'ı ise bu sebeple görmüşlüğüm vardır hanımağam.
Ee urfayı görmemişsin nerden biliyorsun 😆 tahmin mi
Her yaz babam bizleri memlekete (Konya'ya) gönderirdi. Tabi o zamanlar sadece Urfa üzerinden gidebiliyorduk. O vesile ile yani :)
O zaman birsey diyemem ama bende senin gibi düşünüyorum mardin bu konu da zirvedir
Sıla veya benzeri dizilerin Mardin'de çekilmesinin nedenlerindendir aslında. Terör yok ama töre var yani Mardin'de.
Terör yok mu apo diye diye bi hal oldular güneydoğu da urfa da adiyaman ve antepte terör yok geri kalanı 😐
Bence yaygındır. Güneydoğu'da daha fazladır diye düşünüyorum
Evet mardin çok kötü gerçekten güneydoğunun en kötüsüdür mardin
Bilemiyorum o kadar. Ben Diyarbakır diye düşünürüm hep
Mardini görmediysen diyarbakır dersin ama mardin bu konu da zirvedir
Bakalım bu sene Güneydoğu turu düşünüyorum. Nasipse bir güzel gezicem oraları. Ama töre olarak bir şeyler öğrenir miyim bilmiyorum
Gezmelisin güneydoğu gerçekten güzel ama urfaya fazla zaman ayır urfa çok güzel gez gez bitmez ben çok sevdim yemekleri de apayrı zaten tur bittikten sonra urfa kesinlikle aklın da kalacak
Aslında turla gideceğimiz için öyle her yeri bol bol gezme şansımız pek yok. Genel yerlere götürüyorlar hep. Urfa'da Halfeti, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Halilülrahman Camiini çevresini ve Harran'ı gezdiriyorlar. Bir de sıra gecesine gidiliyor. Urfa'yı tanımak için yeterli bir zaman olmadığını düşünüyorum. Kendi imkanlarımla öyle uzun uzun gezemem. Urfa'da bir arkadaş var belki sonra giderim ama önce turla gitmek istiyorum.
Bencede turla git ama güneydoğunum tamamını gezdim en çok urfa övgüyü hak ediyor mutlaka sonra tekrar git urfaya
İnşallah
Evet hala bir çok yerde yaygın. Evet şahit oldum ama illeri boş ver :)
Söyle ne yapacaz sanki hahahaha
Boş ver :) var onu bil yeter :D
Neden ki anlamadım neden söylemediğini
Urfada Diyarbakırda falan var
Yok en çok mardin de var gezdim doğuyu şimdi anlıyorum neden töre filmlerinin çoğu mardin de çekiliyor çünkü töre mardinin her yerinde var urfa diyarbakira şükredersin o derece ataerkil bir toplum mardin
Türkiye'nin heryerinde yaygın özellikle ege
Ege mi ilk defa ege de töre duydum 😐