Babamın düşüncesizce borçlanması?

Ben 23 yaşındayım ve benim yaşlarımda bi kardeşim daha var ikimizde 2 senedir çalışıyoruz ve mesela 26 bin alıyorsak her ay 20 sini vermek zorunda kalıyoruz 2 senedir boşluğa gidiyor paramız. Annem yıllardır çalışıyor ve o da şu an bile 25 alıyor en az ve birikim yaptı ev alabilmek için ama elde var 0. Babam şuurunu kaybetmiş gibi farklı farklı bankalardan krediler çekmiş bizden habersiz ve evin borcu bitmiş olmasına rağmen önümüze yüzlerce bin lira borçlar geldi. Teyzeme bile gizlice kredi çektirmiş. Arkadaşlarından altın borç almış. Evin parasını verdiğimiz müteahhit batak çıktı ve babam adamın paraya ihtiyacı var diye üstüne bir sürü para verdi, sebebini sorunca, ödeyecekmiş falan diyo ama kesinlikle ödemeyecek bu belli. Adama harçlık olsun diye arada 2, 3 bin falan bile atıyordu enayi gibi. Şuurunu kaybetmiş gibi herkesten borç alıp, bir sürü kredi çekip müteahhite vermiş. Şimdi en az totalde 500 bin borç daha var ama elde ne ev var, ne sattığımız araba, ne de yaptığımız birikimler. Hepsi çöp. Annemin psikolojisi bozuldu, bizim de öyle. Babamın maaşı full kredi borcuna gidiyor ama borç onun maaşıyla eksilmiyor bile. Bu yaşta kaç yıldır çalıştığım para babamın düşüncesizliğine gidiyor. Yani hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Gönlüm ailemi bu şekilde zor durumda bırakmaya el vermiyor ve yardım ediyorum yıllardır. Benimle aynı anda işe başlayan kızlar araba falan aldılar, benim elimde hiç bir şey yok. Sizce bu durumda nasıl bi duruş göstermem gerek?

Babamın düşüncesizce borçlanması?