2024 yılında değiştirilmiş kutsal kitapla, uydurulma sonradan söylenmiş hadislerle ve cahil insanlarla yönetilirsen afganistan olursun. ama değiştirilmemiş uydurulmamış gerçek ahlak kurallarına göre indirilimiş kitaba göre ve ilim irfan sahibi yöneticiler tarafından yönetilirsen yükselirsin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. İslam'ın tesir ettiği insanlardan da çıkarım yapacak olursak durumlarının pek iyi olmayacağı kesin. Afganistan'a bakalım, kadınların yaşadığı zemin kat ve 1. katlardaki evlerin pencereleri bile boyanmak zorunda, okuyamazlar, erkeksiz dışarı çıkamazlar, ülkenin yarısı üretimde istihdamda yok kısacası. İslam geri kalmak demektir, şükür ve tevekkül üzerine kuruludur, elindekine şükür eder daha fazlasını istemezsin. Bu diğer bazı inançlarda da böyledir hatta fıçı içerisinde yaşayan filozof bile vardır. İslam gavur icadı diyerek bilimi ve İslam harici toplumların ürettiğini reddetmektir, bakmayın şimdiki yeni nesil süslümanların cep telefonu ve bilgisayar kullandıklarına, normalde günahtır. Gavur icadı kullanmak ne demek? Abdestsiz üretilen şeytan işi şeyler kullanmak ne demek bir Müslüman için? Cehenneme kesilmiş tek yönlü bir bilet, Taliban işte bunu engellemek için televizyonları bile parçaladı, müzik aletlerini meydanlarda yaktı, hiçbir şekilde sanat yok, her resim ve heykellere tapıldığını zannedip put diye yakıp yıkıyorlar, gerçek İslam budur ve gerçek İslam ülkeleri asla gelişemezler, kendilerine dahi yetemeyip gavur dedikleri kafir dedikleri ülkelere el açarlar. Eğer şu an bazı İslam ülkeleri çok üst düzey maddi durumlara sahipse bu şans eseri bulundukları coğrafyadan fışkıran petrol ve doğalgazdır, aksi bir durum olsa şimdi en fazla muz ve Hindistan cevizi kemiren kabilelerden ibaret olurlardı. Çoğu batılı ülkenin yeraltı zenginliği olmadığı halde bu petrol fışkıran ülkelerden daha gelişmiş durumdalar, petrol bitince kısa sürede çöküşe geçenler olacak çok uzun sürmez, hazıra dağ dayanmaz demişler. Her şeyini kendisi üreten 1 tane Müslüman ülkeden çıkmış teknoloji markası söyleyebilecek olan var mı? Yok, neden? Çünkü o kadar büyük bir kapasiteleri yok, onlar için aşırı uç bir nokta teknoloji.
217 Yorumla
Soran+1 yılAsrı saadet dedikleri şey hakkında da birkaç şey çiziktirirsen..
- +1 yıl
Ovv derin konu, esasen peygamber dönemi sonrası 4 Halife dönemindeki 29-30 yıl aralığındaki süreyi kapsar, daha henüz peygamberin cenazesi yerdeyken ve iddialara göre 3 gün yerde kalmış ve Ali bir gece vakti kendi çabaları ile 17 kişiyle birlikte cenaze namazını kılıp yatağının altına defnini gerçekleştirdikten sonra başlar hikaye. Ömer güçlüdür ve Ebubekir'i önce 1 sene sen ol sonra ben olayım diye Hilafete ikna eder ama iddialar odur ki peygamber bu ikilinin kızları tarafından zehirlenmiştir, Kırtas olayı hatta öncesindeki tebük seferinde sizi gördük devenizden tanıdık diyen sahabelerin önlediği suikast girişimi içerisinde bu ikilinin olduğu da iddia olunur kısacası zehirlenme şüphesi vardır ki peygamber ben uyurken bir şey mi içirdiniz, ben oruçluydum amcam hariç hepiniz için ondan dedikten kısa süre sonra ölmüştür. Ebubekir'de kimsenin bilmediği Halife Kureyş'den olacak demişti sözü sayesinde Halife olur fakat biraz uzatır, yine iddia odur ki Ömer tarafından zehirlenir, tabi öncesinde İslam'ı oh be peygamber öldü baskıdan kurtulduk artık taklit yapmak zorunda değiliz diye düşünen dinden çıkan kabileleri kılıç zoruyla dine geri döndürmekle ilgilenir. Ömer ise 6 ay boyunca Ebubekir'e biat etmeyen Ali ve ailesini zorlar, Ebubekir Fatma'ya kalan hurmalıklara devlet ait diye el koymuştur o yüzden sinirlidir, Ali'nin evini yakmaya gider Ömer ve kapının arkasında duran Fatma'yı ittirir, duvardaki bir çivi Fatma'nın göğsüne batar ve bir süre sonra bu olay yüzünden karnında peygamberin adını Muhsin koyduğu bebeği ile ölür. Tabi Ali biat etmiştir, Ömer'in sonu ise 10 yıllık hükmün ardından bir Farslı köleden daha çok haraç istemesi neticesinde olur. Az kazanıyorum sana bu parayı ödeyemem der köle fakat sen işini bilirsin, daha çok çalış, daha fazla iş gör diyerek o parayı ister.
- +1 yıl
Canı burnuna gelen köle zaten sürekli kendi memleketlilerini sağda solda kölelik ve cariyelik yaparken, tacize uğrarken görüp içlenir. Bir namaz vakti zehirli hançeri Ömer'e saplar ve birkaç kişiyi daha öldürüp yaralayıp kaçar, tabi yakalanıp parçalarına kadar ayrılarak öldürülür. Ömer'de bu suikastten sonra çok yaşamaz, son isteği içki olur ve ölür. Yerine gelen Osman ise ailecidir, liyakat nedir bilmez ve tüm soyunu sopunu önemli rütbelere yerleştirir. Herkesin bildiği Emevi soyundandır ve Emevilerin bu kadar büyüyüp teeee İspanya'da bile hüküm sürmesi Osman'ın akraba kayırmacılığı sayesinde olur. Yanılmıyorsam 12 sene kadar görev yaptıktan sonra Ebubekir'in olduğu bir grup tarafından üstelik Ali'nin engelleme girişimlerine rağmen sakalları tek tek yolunarak, evine yüklenilip girilerek öldürülür, üzerine kılıç sallanırken karısının da parmakları koparılır yanlışlıkla.
- +1 yıl
Bu kızgın Müslüman kalabalık Osman'ın cesedinin defnedilmesine bile izin vermez, Yahudilerin tuvalet olarak kullandığı bir mezbeleye atarlar, 3 gece sonra cesedi buradan kaçırılarak defnedilir, tahta bir el arabasına koyulduğu ve hızla giderken kafasının sürekli tak tak diye tahtaya çarptığı rivayet edilir. Osman öldürülmeden önce Ayşe meydana çıkıp öldürün bu naser'i yani bunağı diye kalabalığa gaz verir bu arada. Ali 4. halife olmuştur, 5 yıla yakın bu görevde kalıp öldürülür ve yerine kısacık süre oğlu Hasan refakat eder, oda öldürülür ve yıllarca Hilafet için savaştığı Muaviye Hilafeti ele geçirir. Muaviye Mekkeli müşrik ordusu komutanı Ebu Süfyan ile Hamza'nın ciğerini yiyen Hint binti Utbe'nin oğullarıdır, kısacası İslam'ın en büyük 2 azılı düşmanının yavrusu 5. İslam Halifesi olmuştur ve Asrı Saadet dönemi esasen burada biter. Bundan sonrası Emevi dönemidir, ilk defa Hilafet babadan oğula geçmeye başlar. Yezid bizim coğrafyada hakaret olarak kullanılır aslında Muaviye'nin oğlu ve 6. İslam Halifesidir. Hani şu Timur'un mezarını açtırıp askerlerine işettiği ve kemikleri yaktırdığı iddia olunan Yezid. O dönem isyanlar olur, Kabe ateşe verilir yıkılır ve yeniden yapılır. Medineli kadınlara tcvz edilir ve doğan çocuklara harre çocukları adı verilir. Ayrıca Asrı Saate içerisinde Ali ve Ayşe Cemel Savaşı'nda karşı karşıya gelir, yaşarken İslam ile müjdelenen 10 kişiden 2si yani Talha bin Ubeydullah ile Zübeyr bin Avvam da bu savaşta Ayşe'nin yanındayken öldürülürler ve toplam ölü sayısı kayıtlara göre 18-20 bin civarlarındadır ve hepsi Müslümandır. Olaylar olaylar, var mı başka sorunuz? :)
- +1 yıl
Son olarak düzeltme yapayım, Asrı Saadet dönemi tam olarak Muhammed'in peygamberlik iddiası ile başlayıp öldüğü gün son bulur ilk cümlede yanlış yazdım, insanların en mutlu olduğu dönem ve peygamber ile birlikte yaşanan dönem anlamına gelir onunla olmanın ne büyük saadetli olduğu dönem olarak ifade edilir ben Asrı Saadet sonrasını 4. Halife dönemi anlatısını yapmışım biraz idare edin. Öncesi yani 22-23 yıl daha da derin ve karanlık mevzular ve aşırı uzun, o bir başka yorumun konusu. Bununla idare maalesef çok yordu bu yanlış anlaşılma :D
Soran+1 yılGayet güzel ve verimliydi benim için. Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Ben de İslam Tarihi üzerine okumalar yapıyorum. Dozy'nin İslam Tarihi ve William Muir'in Hz. Muhammed'in Hayatı kitaplarını okuyorum şu sıralar. Bu bahsettiğiniz şeyleri hangi kaynaklardan okuduğunuzu söyleyebilirseniz, onları da okumak isterim
Soran+1 yılAslında "asrı saadet" diye belirtilen dönemde de birçok savaş, yağma, ganimet olarak alınan cariyeler gibi şeyler var. Bunlara bakınca da bu nasıl "asrı saadet" ? diyorum kendime 🤷🏻♂️ Sizin bahsettiğiniz Hz Muhammed'in vefatından sonraki iç çekişmeler de ayrı bir konu tabi. Müslümanların özlemini duyduğu bu yıllara bakınca, nesine özlem duyuyorlar diye soruyorum kendime 🤷🏻♂️
- +1 yıl
Asrı Saadet dönemi çok daha sıkıntılı zaten, hikaye 40 yaşında iken başlıyor ama çok daha öncesi var, üstelik olayın birden fazla yönü olduğu gibi 3-4 farklı senaryo da var, gerçeği var, sahtesi var, doğumundan tutun tepesinde bulut gezip onu güneşten koruması gibi süt annesi vs. gibi konularda hatta kalbinin çıkarılıp yıkanması gibi alakasız alakasız yerlerde mucize senaryoları var sanki yıllar öncesinden seçilmiş kişi gibi gösteriliyor aslında Ayet var mucize vermedik diye, zaten Mekkeliler hadi bize mucize göster o zaman dediklerinde de gösteremiyor, ee o zaman bebeklikten itibaren uydurulan bu mucize masalları ne? Miraç hadisesi, içerken 2 ağacın üzerine kapanıp gizlemesi olayı, 3-5 hurma ile koca kötü doyurma, parmağından sular fışkırtma vs. gibi sayısız mucize isnadı söz konusu ama Ayet mucize yok diyor, kime inanalım? Neyse efendim, bu kişi aslen Petra olan ama Müslümanlara günümüz Mekkesi olduğu inandırılan yerde peygamberliğini ilan eder, güya ilk inanan eşi ve en yakın arkadaşıdır ama meselenin eğer aslını söylemek gerekirse eşi Hatice ve eşinin akrabası olan Varaka Bin Nevfel yıllardır onu bu göreve hazırlamaktadır. Amaç bir din değil, bir mezheptir, birkaç bilgin köle ve Bahira veya Nastura gibi bilgin birkaç rahip ile birlikte Tevratlar okunur, bölgenin ünlü şairlerinin şiirlerine katılır, eskilerin masalları, Zerdüştün hikayeleri, Mısır'ın antik hikayeleri derlenir ve ortaya karışık bir şeyler çıkar. Mekke dönemi aşırı kısır geçer, Hicret'e kadar tam 12 koca seneyi kapsayan bu kısır dönem ile sadece 10 seneyi kapsayan bereketli dönem birbirinden apayrı düşünülen 2 farklı Asrı Saadet dönemi olmalıdır.
- +1 yıl
Çünkü Mekke'de doğru düzgün inanan yok, 2 avuç insan ve çoğu köle, o zamanlar güçsüzler ve defansif Ayetler var, hani tokat atana diğer yanağını uzat tarzında senin dinin sana, benim ki bana tadında Ayetler geliyor, oldukça barışçıl, sabilere, Hristiyan ve Yahudilere de ödüller vardır deniyor ama Medine'de bu Ayetler tamamen değişiyor yani güya nesh olunuyor, iptal edilip hükmü kaldırılıyor. Medine'ye göçte Hasan Bin Sabit'in uydurduğu bu adam sizin peygamberiniz İbrahim'in soyundandır yalanı etkili oluyor çünkü Medine komple Yahudi kabilelerinden oluşuyor, birkaç Arap Pagan kabile yine mevcut tabi Evs ve Hazrec gibi, neyse işte o güne kadar İbrahim'in akrabası olduğu bilinmeyen Muhammed birden akrabası oluveriyor ve Medineliler de güya Mekke'nin dışladığı bir grup azınlığa destek çıkıyor. Ne bilsinler Beni Kureyza kabilesi komple katledilecek, Beni Nadir ve Beni Kaynuka ile Hayberlilerin hurmalıkları yakılacak, kadınları cariye olacak, çocukları köle yapılıp tüm mallarına çökülecek, bilemiyorlar tabi kabul ederken ama sonradan çok pişman oluyorlar. Bedir'e gelelim, Muhammed ganimet size haktır Ayetini sunuyor, böylece para pul hırsı olan ne kadar kervan soyguncusu varsa, hırsız kopuk tip varsa Müslüman oluyor ki soygunlardan ganimet adı altında pay alsınlar. Eee bu meşhur Ebu Süfyan'ın kervanına sayısız pusu atıyorlar ama hep yolunu değiştirip kurtuluyor Mekkeli kervanlar ama bir söylenti sonrası yeter artık, bıktık bu soyguncu haydutlardan diyen Mekkeliler ayaklanıyor, çiftçi işçi köle demeden 900 kişi yaklaşık 300 kişicik Müslümanların arasına dalıyorlar Bedir'de ama bilmedikleri şu, Mekkeliler basit çiftçi köylüyken karşılarında neredeyse profesyonel idmanlı bir savaşçı topluluğu var tabi haliyle kaybediyorlar. Bu olay sonrası ahali bir gaza geliyor, Ayetlerde öyle.
- +1 yıl
Vay efendim sizden 1 inanan 10 Müşrike bedeldir gibi Ayetler geliyor, tabi Uhud da havalar sönünce güncelleme yapılıyor ve 1 inanan 2 müşrikle bir tutulmaya başlanıyor, Tanrı sizdeki zayıflığı gördü diye başlayan o meşhur Ayet ile, görmese bilmeyecekti sanki her şeyi gördüğü ve önceden bildiği söylenen Tanrı. Haram aylar Araplar için önemli, bu 4 ayda kılıçlar barış ağacına asılır ve kanlı kanlısını bile öldürmez, babasını öldürmüş adam yanından yürüyor olsa bile bir şey yapmaz ama Müslümanlar bilinen 10 gazve ve seriyyeyi bu haram aylar içerisinde saldırdıkları kişiler kabileler neredeyse silahsızken yapıyorlar. Mertlik mevzularına girmiyorum bile, zaten çoğu olay haram aylar içerisindeyken Mekkeli 3 kişinin yolunun kesilip Amr'ın oğlunun öldürülmesi ile başlıyor hani şu sakallarını apar topar kestikleri ve hac dönüşü gibi davrandıkları hadise. Neyse, o hadise de bir Yahudi kabilesinin yok edilmesinde pay sahibi oluyor, kan parası vereceğiz diye Müslümanların kestiği adamlar için Yahudilerden para istiyorlar, anlaşma yaptık vereceksiniz diye ama olay karışıyor, Yahudiler yerinden ediliyor. Uhud mevzusunda ise bir gece önce epey içkili eğlenceler yapıldığı söylenir hatta o savaşta ölen Hamza'nın midesinde litrelerce alkol olduğu anlatılır, ee tabi o zamanlar alkole pis bir şeytan işi denmemiş henüz hamr nebiz su gibi akıyor. Neyse, yüzeysel olarak ve sadece savaş yönü olarak Hendek kaldı, o savaş tamamen tıraş çünkü savaş bile değil, topu topu 10-15 kişinin öldüğü hatta sadece 1 Müslümanın öldüğü söylenen savaş mı olur? Cemel'i savaştan saymazlar 20,000 Müslüman ölmüş, 1 kişinin öldüğü Hendek için destanlar yazarlar. Neyse, Hendek sonrası siz nasıl bizi desteklemezsiniz diye Beni Kureyza kabilesinin üzerine Ayet izni ile yürünür çünkü siz silahlarınızı indirdiniz mi? Melekler daha indirmedi denerek Kureyza üzerine gidilir.
- +1 yıl
Bu arada 70 Mekkelinin öldürüldüğü Bedir savaşında kaynaklarda değişmekle birlikte bin, 3 bin veya 5 bin meleğin savaştığı söylenir. 70 kişini 5 bin melek öldürdüyse neden kayıtlarda yarısından bir fazlasını tek başına Ali'nin öldürdüğü yazılıdır anlamam. Hee unutmadan Uhud da da Ebubekir, Osman ve Ömer gibi kişilerin aralarında yer aldığı dev bir grup savaştan kaçıyor Muhammed öldü diye bir söylenti çıkması üzerine onu da ekleyeyim konu çok geniş ama önemli yerleri atlamayalım. Neyse Kureyza üzerine yüründü, bir süre kuşatılıyor ve en sonunda Yahudiler dayanamayıp şartsız teslim oluyor. Muhammed hüküm vermesi için eski bir Yahudi olan Sad bin Muaz'ı çağırıyor ki kendisi yaralı ve bir süre sonra ölecek, bu kişi kolunun altında kıl olan tüm erkeklerin öldürülmesine hükmediyor. Çocuklar köle, kadınlar ise cariye, mallar ise ganimet sayılıyor. Medine meydanına dev çukur kazılıyor ve kaynaklarda değişmekle birlikte 600-900 arası eli kolu bağlı erkeğin kafasını Ali kesiyor. Hatta kolum yoruldu diyor, Muhammed ise medet ya Ali diyor bu lafın oradan gelme olduğu söylenir. Daha Safiyye, Cüveyriye, Mariyye gibi kadınsal olaylar var, Tebük seferi, evlatlık oğlu Zeyd'i karısından boşatıp üzerine Zeyd'i gönderip eski karısını kendisine istetmesi hadisesi var, Ayşe olayları var, suikast muhabbetleri, zehirli et yeme olayı, ümmü kirfe konusu, bazı vahiy katiplerinin bu kişi yalan söylüyor diye kaçması ve birinin infazı ile diğerinin Osman'ın sponsorluğunda affedilmesi, Talba bin Ubeydullah'ın Ayşe zaten benim akrabam, peygamber ölünce ben alırım demesinden sonra Ayet gelip peygamberin eşleri annenizdir, onlar ile evlenemezsiniz denmesi ama Zeyd olayında Muhammed hiçbirinizin babası değildir denmesi gibi meseleleri atlıyorum, o kadar çok şey var ki 100 gün anlatırım 101. güne yine malzeme kalır.
Soran+1 yılTeşekkür ederim emek verip yazmışsınız ve ben de hepsini okudun 🙏🏻 Bu meseleleri okuduğunuz ilgili kaynakları da yazarsanız ben de okuyabilirim
Soran+1 yılHz Muhammed'in cenazesinin 3 gün bekletilme nedeni olarak öne sürülen halife kim olacak mücadelesinin Şii uydurması iftira olduğunu diyenler de var. İşin aslı nedir bilemedim
- +1 yıl
Rica ederim, okuduğum tek bir kaynak değil ve ileride birileri kaynak sorar dur hangi cümleyi hangi kaynaktan okudum şunları bir not alayım da demedim fakat tamamı İslam kaynakları, zaten İslam'ı gidip Fransız, İngiliz, İtalyan kaynaklarından okuyacak değiliz neticede. 3 gün mevzusunda bir iftira varsa Müslümanın Müslümana attığı bir iftira vardır, bir şey diyemem. O konu birden fazla İslam kaynağında geçiyor, sünnilere göre şiiler her konuda iftira atıyorlar, şiilerin doğru bir cümlesi yok o zaman. 2 gün diyen kaynaklar da mevcut bu arada, tek cenaze namazı kılındı dendiği gibi birden fazla cenaze namazı grup grup kılındı diyen kaynaklar da var. Sadece şii kaynakları da yok elbette işine gelmeyen sünnilerin uydurmalarına aldanma. Bizatihi Ayşe'nin ağzından aktarılmış ve Buhari, Müslim, İbni Mace gibi kutubi sitte kaynaklı yani doğrudan sünnilerin kabul etmek "zorunda" olduğu kaynaklarda bile Ayşe'nin kürek seslerinden Muhammed'in defin edildiğini anladım gibi sözleri var, daha detaylısını bu kısa bölümü yazarak bulursun ve kaynağın tamamına erişirsin. Halife adaylarından en güçlüsü daha sonra ölü bulunuyor ve cin çarpmıştır diye alay ediliyor, konuya hakimim ama doğrudan şu kişinin şu yazısı diyemem. Bilmem kimin tefsirinde şu yazıyor desen o kişiyi yalanlarlar, bilmem hangi İslam alimi nüzul sebebinde böyle demiş desen o kişiyi iftiracı ilan ederler, senin kaynağın kim dediğinde ve o kişinin ağzından birkaç benzer şey söylendiğinde de yanlış meal, orada öyle demek istemedi, o kaynakta yanlışmış falan derler bu kişiler böylelerdir, o yüzden o iftira bu iftira denmesi çok normal şeyler, bir birlik yok tüm dünyadakileri saysan belki 500 küsür tarikat cemaat vardır, farklı farklı dini yapılanmalar vardır ve çoğu görüşte ayrışırlar. Ayet gibi kesin olmayan her şeyde görüş ayrılığı olduğu gibi Ayetlerde de görüş ayrılığı var çünkü her okuyan aynı şeyi anlamıyor.
Soran+1 yılYazdıklarınız için teşekkür ederim. Benim için verimli oldu. Kaynak önerebilseydiniz okuyup araştırmam için daha iyi olurdu. Ama sağlık olsun. Kendi edindiğim kaynaklarla okuyup araştırmaya çalışırım artık..
- +1 yıl
Rica ediyorum, dediğim gibi ben konu konu araştırmamı yaparım, o konu üzerinde de yazılmış tüm güvenilir İslam kaynaklarını okurum ve karşılaştırırım, o konu bittikten sonra da dur bu konuyu kimlerden hangi bölümünü hangisinden aldım diye de not almam, akademisyen olsam belki böyle bir şey yapabilirdim veya Youtuber olarak meslek haline getirsem yapardım ama bu bir hobi, bu sebeple kusura bakmayın. Esenlikler.
Soran+1 yılSağlıcakla 👋🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılGünaha girmeyelim ama biraz zor insanların çoğu İslami bile kabul etmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKatar ile bok kokan laik İzmir’i karşılaştır anlarsın
20 Yorumla
+1 yılBir daha belini doğrultamaz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 700 cevap paylaştı. Afganistan'a bakabilirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılUzaya çıkar
10 Yorumla
+1 yılYukselişe
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGördüğün gibi
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt