Duamız Allah'ın Gücü yetmesine rağmen neden kabul edilmez?

Merak ediyorum hiç mucizevi ve olma olasılığı imkansız olan bir duanız gerçek oldu mu? Sizin çabaniz olmadan ama, hani imkansız bir duruma girmiş diyelim örneğin ilişkiniz. Mümkün değil dönmez ama dua ediyorsunuz ve imkansız olan sizden tamamen kopmuş nefret eden biri geri dönüyor.

Burada benim takıldığım nokta şu hani diyorlar ya Allah dualara icabet eder, umduruyorsa verecektir, hayırlısı falan filan..

Şimdi birincisi Allah umduruyorsa verecektir? Ama bunu 10 yıl sonra vermesinin bir anlamı yok. Yani belki insan sevdiğinin döneceğini bilse 10 yıl dayanır ama bunu garantisi yok. Kimse duası kabul olsun diye 1-2 yıl bile dua etmek istemez. Bu çok yorucu ve sonunda elin boş kalabilir çok daha üzülüp inancını kaybedebilirsin. Allah buna neden izin veriyor?

Mesela şey diyorlar Allah sevdiği kulunu bekletirmis sesini dinlemeyi severmiş, işte diğer kulunu sevmezmis onun istediğini hemen verirmiş. Bu da bence sıkıntılı çünkü duasının olmasını çok isteyen biri kötü biri olmaya karar verebilir. Neden sevdiği kuluna istediğini verme konusunda yardımcı olmaz ama diğerine hemen istediğini verir? Bunu arkasındaki mantık ne?

Duanın hayırlı olup olmamasi konusu var birde. Tamam istediğimiz şey bizim için hayırlı olmayabilir veya nasip olmayabilir bunu çok iyi anlıyorum. Bize bir kötülüğü dokunacaktir vb. Peki dua ederken desem ki Allah'ım ben başka birini istemiyorum ben gönlümü bu kıza verdim ve yanlızca onu istiyorum. Hayırlı değilse bile hayırlı eyle, nasip değilse bile kudretinle nasip eyle derim. O zaman bu ihtimallerin hepsini yok etmiş olurum? Bu durumda her şeye gücü yeten Allah'ın bunu vermesi gerekmiyor mu?

Bunu yanlış anlamayın çünkü bende müslümanim sadece çok sevdiğim bir kız var ve hani o olsun neden o olmuyor Allah onu benim için beni de onun için en güzel hale getiremez mi? Ben kötü bir şey istemiyorum ki? Ama ben dua ettikçe işler daha çok sarpa sarıyor. Karşılıksız platonik bir şey de yok, onun için çok mücadele verdim birbirimizi çok sevdik hala da seviyordur sadece baska problemler oldu. Neyse ne bu dua olayına çok takıldım bu aralar. Kimisi çıkıyor 24 saatte kabul olan dua diyor bakıyorum insanların duaları hep kabul olmuş, olum biz kâfir miyiz. Ne günah işledik bu kadar? Masumane bir duamız bile kabul olmayacak mı?

Duamız Allah'ın Gücü yetmesine rağmen neden kabul edilmez?