Merak ediyorum hiç mucizevi ve olma olasılığı imkansız olan bir duanız gerçek oldu mu? Sizin çabaniz olmadan ama, hani imkansız bir duruma girmiş diyelim örneğin ilişkiniz. Mümkün değil dönmez ama dua ediyorsunuz ve imkansız olan sizden tamamen kopmuş nefret eden biri geri dönüyor.
Burada benim takıldığım nokta şu hani diyorlar ya Allah dualara icabet eder, umduruyorsa verecektir, hayırlısı falan filan..
Şimdi birincisi Allah umduruyorsa verecektir? Ama bunu 10 yıl sonra vermesinin bir anlamı yok. Yani belki insan sevdiğinin döneceğini bilse 10 yıl dayanır ama bunu garantisi yok. Kimse duası kabul olsun diye 1-2 yıl bile dua etmek istemez. Bu çok yorucu ve sonunda elin boş kalabilir çok daha üzülüp inancını kaybedebilirsin. Allah buna neden izin veriyor?
Mesela şey diyorlar Allah sevdiği kulunu bekletirmis sesini dinlemeyi severmiş, işte diğer kulunu sevmezmis onun istediğini hemen verirmiş. Bu da bence sıkıntılı çünkü duasının olmasını çok isteyen biri kötü biri olmaya karar verebilir. Neden sevdiği kuluna istediğini verme konusunda yardımcı olmaz ama diğerine hemen istediğini verir? Bunu arkasındaki mantık ne?
Duanın hayırlı olup olmamasi konusu var birde. Tamam istediğimiz şey bizim için hayırlı olmayabilir veya nasip olmayabilir bunu çok iyi anlıyorum. Bize bir kötülüğü dokunacaktir vb. Peki dua ederken desem ki Allah'ım ben başka birini istemiyorum ben gönlümü bu kıza verdim ve yanlızca onu istiyorum. Hayırlı değilse bile hayırlı eyle, nasip değilse bile kudretinle nasip eyle derim. O zaman bu ihtimallerin hepsini yok etmiş olurum? Bu durumda her şeye gücü yeten Allah'ın bunu vermesi gerekmiyor mu?
Bunu yanlış anlamayın çünkü bende müslümanim sadece çok sevdiğim bir kız var ve hani o olsun neden o olmuyor Allah onu benim için beni de onun için en güzel hale getiremez mi? Ben kötü bir şey istemiyorum ki? Ama ben dua ettikçe işler daha çok sarpa sarıyor. Karşılıksız platonik bir şey de yok, onun için çok mücadele verdim birbirimizi çok sevdik hala da seviyordur sadece baska problemler oldu. Neyse ne bu dua olayına çok takıldım bu aralar. Kimisi çıkıyor 24 saatte kabul olan dua diyor bakıyorum insanların duaları hep kabul olmuş, olum biz kâfir miyiz. Ne günah işledik bu kadar? Masumane bir duamız bile kabul olmayacak mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Allah için ne yapıyorsun? Belki insanlar bana isyan edecekmi diye kabulde etmeyebi, lir bunun ahiretide var. menfaat için dua ediyorsunuz. Allahın emirlerine her daim yapabilen kullardanmısınız mesela? Kuranın her ayetine uyanmısınız? işiniz düşünce Allahım kabul et kabul etse zaten 2 günde dua namaz bırakacaksınız.
Herkesten daha çok dikkat ettiğimi düşünüyorum.
bunu sorguladığına göre dikkat etmiyorsun o zaman. mesela sen o kız için dua ediyorsun. e hadi bende o kız için dua edeyim peki hangimizin kabul olucak? ya da bi kızda senin içöin dua ediyorsa?
Dostum hepimiz hayatlarımızda kötü şeyler yapıyoruz öyle değil mi? Kimi hoca senin dediğini diyor ama kimi de durumunuz yaptiklariniz duanızı etkilemez diyor ki bu üstte de söylediğim gibi. Ola ki ben kötü biriyim Allah beni sevmiyor o zaman duamı neden çabucak istediğim şekilde vermiyor? Vermediğine göre seviyor o zaman. Anlamadım gitti, ayrıca senin son cümlelerin tam bir saçmalık ben görmediğim veya tek taraflı bir şeyler hissettiğim biri için dua etmiyorum. Çokça çabaladigim hatta çoğunuzun ömrü boyunca harcamayacagi çabayı ben onun için harcadım. Bu abartı gibi gelebilir ama emin ol değil. Birbirimizi seviyorduk ve bence hala seviyor. Yaptığım bir hatadan dolayı ayrıldı. Bu önemli değil başka bir şey de olabilir yani bu mesele şu an yaşadığım için bir örnek. Yemin ediyorum dünya malı umrumda degil onunla mutlu olayım yeter. İnsana güvenip inandığı Allah'ın bunu çok görmesi bunu vermemesi çok canımı acıtıyor. Ben ne istiyorum? Kötü bir niyetim mi var? Kötü bir amacım mi var? Aile kurmayı istemek kadar masumane bir dua var mı?
nesi sacmalık sevdiğin kızı görmedim diye mi? o zaman kızı gören ya da aşık olan başka biri var belki Aileyi kurmayı bnende istiyorum ama tek bi kız üzerinden değil. hepimiz kötü şey yapıyoruz ama herkes kendi bacagından asılır. sen 3 5 gün dua ediyorsun hemen olsun diyorsun olmayınca Allaha isyan ediyorsun seni, n şu sorun bile belki seni dinden çıkarır. >Allahın gücünden şüphe duyman. Kabul etmiyorsa bi hayır bi bildiği vardır.
3-5 gün dua ettiğini nereden biliyorsun, yine herkesin dediğini söylüyorsun kabul etmiyorsa bir hayır vardır. Hayırlı olsun demiyor muyuz duada? Madem hayirli değil ama ben hayırlı olsun istiyorum. Bunu da Allah'tan istiyorum. Ya kardeşim bence mantıklı düşünmek yerine kendini tatmin etmeye çalışıyorsun başka biri vardır diyorsun başka biri seviyordur diyorsun. Oncekisi de diyorsun bende dua edeyim falan.. ben bu ilişkiye zaman, emek ve sevgimi vermişim hayatımı adamisim yani nedir anlamadım. Tek bir olumsuz tarafini veya hayırsız tarafını görmedim hatta beni Allah'a yaklaştırıyor bile diye biliyorum. Ufak bir kaç şeyi sorguladik diye dinden cikacaksak bunun hiç bir anlamı yok. İnsan körü körüne inamamali Allah akıl fikir vermiş düşünmek bunda bir mantık aramak inancını korumaya arttırmaya çalışmak niyetim bu çabam bu.. Bana şöyle hayatında imkansız dedigin hir şey sadece duan ile oldu mu?
sorgulamak var sorgulamak var ne duıymak istiyorsun o zaman? Allahın gücü varken neden kabul edilmez diyorsun ne duymak istiyorsun? ne cevap verelim yani? hocalar bile herrkes aynısını söylüyorsa başka ne cevap bekliyorsun? senin alnında o kız yazılı değilse değiştiremezsin
aşağıdaki kız yazmış kız seni istemiyorsa zorla dua ile senin mi olcak? oda başka birini istiyordur
Hocalar farkli şeyler söylüyor diyorum bence okuduklarını iyi anla. Olum siz aptal misiniz yoksa aptal taklidimi yapıyorsunuz? Diyorum ki alninda yazılı değilse bile hani Allah'ın gücü yetiyor dimi bende diyorum ki böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bence bu kafadan çıkın, olursa olur olmazsa olmaz deyip geçmek çok kolay. Sen hayatinda hiç çok büyük çaba sarf edip kaybettiğin birini geri kazanmak istedin mi? Neymiş başka biri falan filan cevap veremiyorsan sorularıma o zaman kendini tatmin etmek için kendini inandırmak için boş laf yapma. Sorularıma mantıklı bir cevabın var mı? Yoksa sus varsa konuş bu kadar basit. Laf olsun diye söz söyleme.
bence aptal olan sensin daha ne istediğini bilmiyorsun zoruna gidince kudurma hemen sallajk salajk konusuyorsun soruyo-rsun ne duymak istiyorsun belli değil haşa Allah güçsüz seni duanı kabul etmez dememizimi git kitap oku fıkıh oku o zaman
Allah'ın gücünü doğru konumlandırmak gerek. Kanka bu konu Allah'ın gücü yetiyor ile sınırlı değil bir de.
İyi de kardeşim ben zamanda ileri veya geri gitmek için portal mi istedim? Böyle bir duamız kabul olmayacaksa bu iş çok garip bir hal alıyor. Yani çocukken bisiklet istersin mesela babanın parası vardır alır. Ama belki yoktu 10 sene sonra sen kendin alırsın. Bu o zaman duanın kabulü müdür? Yoksa zamanla bir insanın durumuna göre o işin olması mıdir? Benim demek istediğim veya görmek istediğim gerçekten bir mucize yani olmayacak bir şeyi olması. Mesela biriyle aran bozuldu dua ediyorsun öyle sebepler öyle şeyler oluyor ki birbirinizi buluyorsunuz.
Belki kız seni istemiyor ve duasi kabul oldu
İstemiyorum diye dua edeceğini hiç sanmıyorum. Konuşmak istemiyor ama farklı konulardan dolayı sevmemesinden değil. Aramız bozuldu ve ayrıldık, her zaman çok iyiydik ve birbirimizi severdik. Hani yaptığım şeylerden sonra Allah'ım bundan beni kurtar falan diyeceği son insanım öyle diyeyim
Onun için yaptıklarımin zerresini başka biri için yapsam ömür boyu beni bırakmaz. Açıkçası biri benim için böyle şeyler yapsa derim ki senden ayrıldığım gün öldüğüm gün olur. Herkes sevdiği için çok güzel seyler yapar ama emin ol bu farklı.