Herkes evde kaldığımı söylüyor yaşım 28mişmiş bu yaşa kadar evlenmemiş mişim diye. Evde kalmak ne demek ben anlamıyorum. Evlenmeyene mi deniyor? Sonsuza kadar evde hapis falan mı kalıcam yani?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa artik devir degisti. Evde kaldi muhabbeti bir kizlara özel zaten. 33 yasinda bir kiz arkadasim var üniden,2. bolumunu okuyor. kendinden 4 yas biriyle evlendi gecen sene. Davetliydik dugune de.
Teyze kızı 27 de evlendi. 1 yil evli kaldi cocuk yoktu. Adam iyi degilmis. Bosandi. 36 yasinda tekrar evlendi. Esi de bekardı evlenmemisti ve 38 yasinda.
Artik evde kaldi devri sosyolojik acidan bitti gibi aslinda ama soylemler de bitmedi. Baski olusturmayin millete. Sonra kizlar bu telasla yanlis evilik yapiyor bir de bosanmayla, travmalarla uğraşıyor.
Ne zaman nasipse o zaman olur. Evlilik işi Allah'tan gelir.
Mesela topluma gore de dul kadin evlenmez, eense zor evlenir, tercih edilmez, evlense bekar olamaz, coluklu cocuklu adamla evlenir derler onu layik gorurler. Ama Allah kuluna en iyisini, bekarini falan veriyorsa kim engel olabilir?
Bu islerde toplumun normlari gecmez, gecmemeli de. Allah ne derse o olur. Zaten topluma kalsa kimse kimseyi bir seye layik gormuyor. Iyi ki Rabbimiz varda kimse en iyi seyleri layik gormese de, o kadina olmaz vs deselerde neyseki Allah ol diyor da oluyor. Yoksa insanin eline kalsak halimiz harap gerçekten.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmann millet laf arıyor ya takma kafana. Bende 25 yaşındayım çevremdeki nerdeyse tüm arkadaşlarım evlendi hatta cocugu olanlar da var. Arkadaşlarım bilene başladı kimse yok mu hayatında diye sormaya ve hatta bana birilerini ayarlamak isteyen var. şu an ben mutluyum. Annem ve ablamla ev işini paylaşıyoruz. Babam bir şey bozulsun hallediyor ve hatta kışın erken kalkıp arabanın camları buzlaninca temizliyor. Ne benden kira ya da başka maddi yardim istiyorlar. Kendi istediğimi alabiliyorum kimseye sormadan. Arkadaşıma bakıyorum daha yeni bebişi oldu 1 yaşına girmeden işe girecek kocasının maaşı yetmiyor diye daha düğün borçlarını da kapatmamışlar. Bizim kültürde 30 larda evde kalmış deniyor ama asıl o yaşta hayata yeni tutunuyoruz. Daha 20 yaşında evlenenleri görüyorum ve daha tam tanımadan evleniyorlar ve 1-2 sene sonra boşanıyorlar üzülüyorum. Acele etmeye gerek yok ömrünü geçirceğin doğru insan önemli. Gençsin boşuna acele edip bulduğun ilk erkekle evlenme hırsına girme. Arkadaşım 2 erkek arkadaşıyla ayrılınca bulduğu ilk erkekle evlendi kısa zamanda. Mutlu mu bilmiyorum ama başta baya sorunlar yaşadılar hep bi kavgalar oluyordu ama ayrılmasınlar diye susuyordu hep. Emin olduğun ve ömrünü geçirmek isteyeceğin aklı yerinde kibar birini bulursun umarım
00 Yorumla
+1 yılEskiden bana bunu hep diyorlardı, üzülüyordum. Geçenlerde biri daha dedi bende kahkahayı patlattım. Ben evde kaldım ama sen zihinsel olarak geride kalmışsın dedim. Bir daha da kimse evde kaldın demiyor, hayırlısı neyse o olur nasip bu işler diyorlar. İnsanlara gereken cevabı vermezseniz hep üstünüze çıkarlar ve hayatınızı yönlendirmeye çalışırlar. Bunu yapmayın.
00 Yorumla
Pandemi döneminde çok kullanılmıştı 'Evde Kal'
şaka bir tarafa kimse kimsenin hayatına karışamaz birisi vardı babamın arkadaşı bana sürekli ne zaman evleniyorsun diye soruyordu bende bir gün ver kızını evleneyim dedim adam çok bozuldu babamda bana çok kızmıştı ama eminim bir daha kimseye soramamıştır kimsenin hayatına burnunu sokmamıştır..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
44Cevap
Millete bakınca herkes arkandan konuşur. Sana tavsiyem komşularına selam bile vermemen. Çünkü bi selam bile insanları şımartıyor. Onun yerine sosyal medyadan konuşmalısın komşu ve akraban hariç insanlarla. Ben hem inanmadığım hem de saçma geldiği için akraba düğünü ve ziyaretlere gitmiyorum. Geçen sene akraba nişanına gittim. Herkes özellikle erkekler örneğin " koçum kız var mı, ama öncelikle iş bulmalısın, askere ne zaman gitcen" vs sanki bilmiyormuşum gibi sorularla kafamı meşgul ettiler. Teyzeme dahi gitmiyorum, yazmıyorum. Çünkü bunaltıyorlar. Seni bunaltmayan baska konular hakkında konuşanlarla konuşmalısın. Bu tipler sanki özel hayatımla ilgilenen fevri davranan kişilerdir. Bunlardan uzak durmalısın. En son akrabalarımla buluşacağım zaman ya annemin babamın ya da babaannemin öldüğü gündür. Bunun haricinde asla. Eğer acımı bilip de bu sorularla kafamı meşgul. ediyorlarsa kibarca uzaklaşırım
10 Yorumla
+1 yıl"Evde kalmak" deyimi, toplumda belli bir yaşa gelmiş ancak evlenmemiş kişilere yönelik bir tabirdir. Eskiden, özellikle kadınlar için kullanılırdı ve genellikle negatif bir anlam taşırdı. Ancak günümüzde, bireylerin kendi tercihlerine göre yaşamalarını destekleyen daha modern ve esnek bir bakış açısı yaygınlaşıyor. İnsanlar artık daha geç yaşta evlenmeyi veya evlenmemeyi tercih edebiliyorlar ve bu da tamamen normal. Bu durumu esprili bir şekilde karşılayarak, "Evde kalmak mı? Ben sadece doğru kişiyi bekliyorum ve bu süreci keyifle yaşıyorum!" diyebilirsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBu siteye 10 sene önce kayıt olmuṣtum ve o zamanlar bekarım, evde kaldım, hala evlenemiyorum, kimseyi bulamıyorum vs. soruları falan yoktu. Çok ciddi bir artıṣ var. Sanal alem geniṣledikce ve para arttıkca insanlar evlenmek istemiyor. Evlenenlerde çabuk boṣanıyor. Herkes bi hayatına reset getirmesi lazım bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 lerin başında biriyle evlenip anlaşamayıp boşansan o zaman da dul derler, şöyle kocakarı dedikodularını kafanıza takmayın artık kızlar lütfen. Siz kendi hayatınıza yapmak istediklerinize odaklanın elalem ne yaparsanız yapın konuşacak, onların gözünde asla yeterli insan olmayacaksınız o yüzden salın gitsin, bari istediğiniz hayatı yaşayın da onu konuşsunlar konuşacaklarsa
00 Yorumla
+1 yıl24 yaşıma gireceğim yaşıtlarım hepsi 2. Çocuğu kucağına aldı ben hayla bekarım çevrem evde kaldin diyorlar hiç umrumda değil valla kim ne derse desin fildir fildir gezmeey devam ediyorum bekarlık sultanlık tirn
00 Yorumla
+1 yılCahil insanlar iste takma, buyuk ihtimal kendileri 22 23te evlendi surunuyorlar simdi ahahah
52 Yorumla- +1 yıl
Sürünmekten kastınız ne
- +1 yıl
@EtliButluBebek erken yasta cocuk evlilikle ugrasmak, belki mutsuz olmak, hayatini yasayamamak falan
Benim içinde öyle diyorlar 😅
Bırak kim ne derse desin
Kaldıysan onların başına kalmadık
Nerde kaldığımızda kimseyi ilgilendirmiyor diye düşünüyorum00 Yorumla
+1 yıl"Sen evlendir o zaman" de. Eğer evliyse "Kendine hayrın olmadı bana mı olcak dndjdj" de. Bekarsa "Sen kendine bul önce djdjdj" de
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar tuhaf gerçekten, şu evde kalmış lafını hiç sevmiyorum ben. Belki evlenmek istemiyor, toplum baskısı evlilik üzerinde çok maalesef.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
+1 yılDevir evde kalma devri... benim cevremde evlenen yok en son kuzenim evlenicek o da evlenmesem mi acaba diye düşünüyor
10 Yorumla Mutsuz oldukları için sen de mutsuz ol istiyolar boşver😂
21 Yorumla- +1 yıl
%100 haklısın kral 😄
+1 yılÇevrendekiler henüz yeterince modern değil. Bugün izlediğim filmde 40 yaşında kadın evli adamla s. kişiyirdu.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. canım çok herkese cevap verme yaşın normal ünlülerin çoğu daha büyük yaşta evleniyor kimseye kulak asma
00 YorumlaEvde kalmak mı? Çok saçma😅 Tebrikler! En az 1 boşanmadan kurtulmuş sayabilirsiniz kendinizi😂😂
00 YorumlaBu psikolojiyle karşına çıkan ilk kişiyle evlenip yanlış bir karar aldırırlar toplum baskısı kadar kötü şey yok
00 YorumlaDünyanın en saçma lafı. Kimin evlenip evlenmediği kimseyi alakadar etmez. Elalem anca konuşur. Gereksiz insanlar.
00 Yorumla
+1 yılEvlensen cocuk sorarlar, cocuk olsa sunnet, dugun, okul sorarlar... Bitmez bunlarinki... O yuzden kimseyi sallama
00 Yorumla
+1 yılKimsenin dediğine kulak asma eskilerin sözleri hep 25 oldu mu kız evde kalıyor muhabbeti sıktı
09 Yorumla- +1 yıl
@yaralım43 aynen öyle
- +1 yıl
@yaralım43 öyle doğru kişi çıkıyorda biz mi hayır diyoruz
- +1 yıl
aynen sonumuz daha gencsın sakın ama sakın kmsyee cok deger vermekendıdnen fazla sevme kardesım degemecek ınsana cok yuklnedım olan bana yılarıma saglıgım bile etkilendı sursa yeni tıoparlanmaya başladım ama geves kactı birkere hereksı aynı gibi geliyor kader neypalım sınavım buymus benimde
- +1 yıl
@yaralım43 doğru kimseye haddinden fazla değer vermemek gerek
- +1 yıl
@yaralım43 aynen
+1 yılEvde oturunca evde kalmış oluyoruz diye biliyorum başka türlüsü var mı ki? 😏
10 Yorumla
+1 yılEn iyisi yapıyorsun evli olanları da görüyoruz pişmanlık bence belki Allah koruyor seni bilemezsin
10 Yorumla
+1 yılSeni tanıyan bunun senin tercihin olduğunu da bilir tanımayan kişi demiştir belliki önemseme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılBence bi 30 lar gir o zaman gör durumu...)))
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyip aile evinde kalmaktan geliyor evde kalmak deyimi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılKötü evlilik mutsuz çocuklar düşününce daraldım ben kendimi işe veriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeye merkali suanki dünyadan habersiz tayfa size ne ya milletin hayatından evde falan kalmadın bu nasıp işi onların istemesiyle olacak bisey değil boş boğazlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür evim var evde kalıyorum sokakta kalacak halim yoktu ya diyip dalgaya vur salla
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenip napican ki? şu an sultansin sen onlara kulak asma.
00 Yorumla
+1 yılDışarda mı kalsaydım de onlara. Ne güzel evdesin işte. Kendileri hep dışarda sokakta yatıyor demekki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evlenmeyene denmiyor ya sen rahatina bak dusunme öyle şeyler
@Çiçekbal04 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılEğer evlenme derdinde değilsen üstüne alınmana gerek yok. Diyen olursa da bunu belirt.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Nerde kalacağım başka acaba? Ayy kime ne Allah aşkına bir kaşık suda boğasım geliyor şu tipleri.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim de 28 evde kalıyorum diye iki ayda tanıştığı adamla nikah kıydı 3 hafta sonra düğünümüz var
00 Yorumla
+1 yılEvlenemeyenlere denir, evde kalmışsın harbiden 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılSen bu söze takıldığın sürece duyarsın boş ver o yüzden
00 Yorumla
+1 yılDesene evde kalmadım sadece hiçbirinin resmi kaydı yok 🤣😁
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. senin mutlu olmanı çekemeyen böyle bir şeyler der sen aldırma hayatına bak
00 Yorumla
+1 yılYanlış evlilik boşanma yaşamaktan çok daha konforlu size ne de
00 Yorumla
+1 yılKime ne canımm😂 hayat erkeksiz daha huzurlu emin ol
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBanada diyorlar yasitlarimin çoğunun torunu bile var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir deprem daha olursa zaten kimse evde kalamayacak artık :)
00 Yorumla Eğer bunu erkek soruyorsa.
evlenip boşandın mı? Yani açık kapımısın die soruyorlar00 YorumlaEvlenince de evde kalacaksın zaten. Sanki evlenince sokakta yaşanıyor
00 Yorumla
+1 yılYine üzerine vazife olmayan konularda halkın konuşması; küçük evlensen de veya birkaç çocuk olunca da tam tersi bir saçmalık var. Kimseyi memnun edemezsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYanlış insan olmasında evlenirsin her türlü cahil insanları takma
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılekşi tarzında cevap:
Türkiye kadınların 25 yaş sonrasıErkeklerin 35 yal sonrası yaşaması adet haline gelmiş hal ve durumdur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir evde kalmadin. Ben 32im ve bekarim. Normal biri cikmadan da asla evlenmek istemiyorum. Hem etraf mutsuz evlilerle dolu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbla ne diyorsun, su hale bak, ekonomi ne halde, yozlasma diz boyu. Nasıl evleneyim çocuk yapayım, bana anlat. Dersin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılYok öyle bir şey değil.
Yasin geçti ve evlenmedin mantığı ile evlen baskısı yapıyorlar :)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlara ben evde kalmaktan mutluyum bu benim tercihim de ve kes seslerini. Bizim cahiller ne anlar onları kahkahaların ile karşıla 😘
00 YorumlaBir tür mahalle baskısı bu aslında gaza gelmemek lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende 26 yaşındayım yaşımdan küçük gösteriyorum ama banada evde kaldıgımı söylüyorlar yani moralim bozuluyo
00 YorumlaEvlenenler çok memnun durumda sanki hepsi burada şimdi yok kocam şöyle yok bitmesini istiyorum olmuyor olmuyor, kendine vakit ayırmak geliştirmek dahs güzel mk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 23 yasından beri başladılar şu an 26 yım yeminle insanların karsısına çıkmak istemiyorum..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmilletin agzina dolanmis kelimler ici bos bence skma canını
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSaçmalik gerçekten insanlaein bu baskisi şeyi nedir anlamiyorum puahahha
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Sokakta kalmaktan iyidir de sende
50 YorumlaBekarlar istediği gibi geziyo asıl evlenenler evde kalmış
00 Yorumla
+1 yılGeri kafalilik belki daha senin sevgilin adayın dogmamistir bile
00 YorumlaYaşın 28 olduğu için öyle diyolardır ISIDKPDDŞPDDİSK
00 Yorumla
+1 yılDostum hergün aynı soru bıkmadınız mı?
Bari gizli olarak sormayın belki talibiniz çıkar.00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kimle konuşsam hala bekar mısın sen evde kalmışsın diyor. Nedir bu evde kalmak tam olarak? 🤔😂?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım