Bugün üniversitede arkadaşlarım konuşurken kulak misafiri oldum.
Materyalizm nedir?
Bugün üniversitede arkadaşlarım konuşurken kulak misafiri oldum.
Materyalizm nedir?
Materyalizm, evrenin ve yaşamın yalnızca maddi unsurlar tarafından açıklandığını ve her şeyin maddi sebeplerle açıklanabileceğini savunan bir felsefi görüştür. Materyalizm, doğaüstü ya da ruhani unsurların varlığını reddeder ve her türlü olgunun, olayın ve fenomenin maddi gerçekliklerle bağlantılı olduğunu kabul eder.
Materyalizmin bazı temel özellikleri şunlardır:
Maddi Gerçeklik: Materyalistler, evrenin temel yapı taşlarının madde olduğunu ve her türlü olayın, olgunun maddi sebeplerle açıklanabileceğini savunurlar.
Doğa Bilimlerine Dayanma: Materyalizm, genellikle doğa bilimleriyle desteklenir ve bilimsel yöntemi temel alır. Fizik, kimya, biyoloji gibi bilim dallarının bulguları materyalist görüşlerin temelini oluşturur.
Ruh ve Zihin: Materyalizm, insan zihnini ve bilincini de maddi süreçlerin bir sonucu olarak görür. Ruh veya zihin gibi kavramlar, beynin işleyişine indirgenir.
Tarihsel Gelişim: Materyalizm, tarih boyunca farklı şekillerde gelişmiştir. Antik Yunan'da Demokritos ve Epiküros gibi filozoflar tarafından savunulan erken materyalist görüşler, modern dönemde Karl Marx ve Friedrich Engels gibi düşünürler tarafından tarihsel materyalizme dönüştürülmüştür.
Materyalizm, felsefi bir bakış açısı olarak metafizik ve idealizm gibi diğer felsefi yaklaşımlarla karşıtlık içindedir. Idealizm, zihnin ve düşüncelerin maddeden önce geldiğini savunurken, materyalizm tam tersini savunur.
google da araştırmaktan bu kadar mı üşeniyosunuz ya?
googledan araştırmadığımı kim söyledi ya?
Cevap
4Cevap
Maddecilik yani materyalist. Sadece bu dünya malıyla, manevi olmayan maddi şeylerle ilgilenen diyebiliriz
bunu karşısında olanlar neyi savunuyo peki
İdealizm ya da spirüalizm diyebiliriz. Onlarda her şey maneviyat maddi şeyler önemli değil der
Evrenin varoluşunu maddi olmayan dünyaya indirgerler
Felsefeyi hiç sevmem bu konuyu konuşanda işsizdir
sen ne seviyosan onu konuşalım o zaman knk
Ben kafamı dinlemeyi tercih ediyorum
eyvallah dayı
Maddeciligi savunan felsefi gorusm hersey maddeden ibaret tir der
bunun karşısında olanlar neyi savunuyor peki
sen hangi taraftasın peki
yüzde 31 derken
ben de 31 ciyim
hangi kategori seviyosun knk
Maddecilik demek
yani?
Soyut olan manevi olan hiçbirişeye inanmazlar. Sadece maddeye inanırlar.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?