Annem kız kardeşimi kuran kursuna gönderiyor daha 6. sınıf?

Çocuk 6. sınıfa gidiyor bir de dini bilgiler ve Kur'an kursuna yazdırmışlar daha matematiği bilmiyor ama arapça kuran öğrenmeye gidiyor bir kere benim onun dinine saygım var onda hiçbir sıkıntı yok ama ARAPCA KURAN NEDİR ARAPÇA ÖĞRENMEK NEDİR DAHA DOGRUSU TURKCESİNİ BİLMEDEN ARAPCA OGRETİYORLAR ÇOCUĞA. Ben derdimi anneme anlatamiyorum hiçbir yerde arapça öğren diye bir şey demiyor İslam'da kuran arapça okunmak zorundadır diye bir şey yok. Kardeşim daha düşünecek yaşta değil 6. sınıf çocuğun beynini dini seylerle doldurup zekasını geriletiyorlar bu konuda napmam lazım yardımcı olur musunuz? Zeki anne babalar çocuğunu bilinçli ve Zeki olması için küçük yaştan eğitmeye başlarlar ama zeki olmayan cahil olan ebeveynler çocuğuyla ilgilenmez kendi başında bırakır ve cahil bir nesil ortaya çıkar Z kuşağının diğer kusaklardan daha zeki olmasının sebebi de bilinçli ebeveynlerin artması sayesindedir ama benim annem maalesef bilinçli değil babam bilinçli bir insan iyi ki de ama kardeşimi annem gönderiyor kuran kursuna. Ben istemiyorum abi çocuğun daha beyninin çalışmadığı yaşta ilerde keşke gitmeseydim diyeceği bir yere gitmesini. arapça zevkine öğrenenler oluyor ben buna laf atmıyorum ama o çocuk arapça öğrenmenin sevap olduğunu düşünüyor herhalde ve ben nasıl anlaticam anneme ve bu kıza bu durumdan nefret ediyorum her şekilde karşıyim destekleyen insanları da sevmiyorum hiçbirini desteklemiyorum ebeveyn dediğin çocuğa sadece doğru yolu göstermeli ve sonra çocuk kendi isteği doğrultusunda bu şeyleri yapmak istemeli zorunlu olarak kuran kursuna arapça öğrenmeye gonderilmemeli napabilirim bu duruma annemi veya kardeşimi hangisine ve nasıl bir dille bu durumu güzelce anlatıp kardeşimi bu durumdan kurtarabilirim yardımcı olur musunuz?(noktalama kullanmadan yazdığım için yazdığım bazı şeyler yanlış anlaşılabilir ondan dolayı kusura bakmayın)
Annem kız kardeşimi kuran kursuna gönderiyor daha 6. sınıf?