Eşim çalışmıyorum diye biraz baski yapıyor? Ben bundan yoruldum? En iyisi ayrılmak mı?

Evlenmeden önce de ara ara lafini ediyordu ama cok sık degildi. Evlendikten sonra biraz daha arttı. Mesleğim var. Ondan baska yapmak istemiyorum. Ozel sektorde surunmek istemiyorum.

Babam izin vermemisti. Kizim orada burada calisma, erkek çalışır da kizin fitratina olmaz, agir gelir ozel sektorde bircok iş, meslegini yap oyle paranı kazan kazanacaksan demisti. Belki hakliydi, belki kizina kiyamadi bilmiyorum.

Ama eşimin bana 3 kr daha fazla para ugruna kıymak istemesi canımı sıkıyor. Eve 3 kr fazla para girecek diye bana milletin, iş verenin agiz kokusunu cektirme israri rahatsiz ediyor, baska kadinlari da ornek veriyor bazen. Geçimimizde de sıkıntı yok. Cok sukur.

En son bunun icin tartıştık. Benimde bir yerime kadar geldi artik Calismayacagim. Bana maddi imkan saglamak zorundasin. Hosuna gitmiyorsa, bundan gocunuyorsan boşayabilirsin. Sorun degil.

O bahsettigin, beni karsilastirdigin onlar yapıyor ama dedigin kadinlardan biriyle evlenirsin, rahat edersin.

Eline parada getirir, ev islerini de yaparlar senin istedigin gibi. Sana maasli hizmetci pardon maasli es olurlar. Sende su koltukta her zaman yaptigini yapar, oturur keyfine bakarsin.

Nafaka, tazminat vs de istemem eger bundan korkuyorsan. Rahatlikla bosayabilirsin beni. Calismadigim icin benden razi degilsin belli ki. Razi olacagin bir eş icin gec degil.

Evde yaptigim, gorev aldigim sorumluluklari bircok erkegin gormedigi gibi sende gormuyorsun. Eve yemek soylesen para, temizletsen para, ütünü yaptirsan para, ortaligi toplatsan para, cocuk yok ama olsa onlara baskasi baksa para... ben bunlari bedavaya yapiyorum ama ustune bir de para getirmemi bekliyorsun.

Tamam. Ben kendi alanim disinda, atanmadan calismam. Bu da belli ki senin icin sorun. Bu vakte kadar da benim gecimimi sağlamak, evi ekonomik olarak idare etmek zoruna gidiyor belki.

Hicbir seye mecbur degiliz ikimizde. Ben çalışmaya mecbur degilim, sende benimle evli kalmaya mecbur degilsin. Aç davayi dedim.

Bir sey demedi sadece dediklerimi dinledi Dünden beri konusmuyoruz pek.

Güncellemeler
1 yıl
Beyler gerçekten hemcinsinizi savunmakta ustunuze yok. Yine bir kadin suclu degil mi sizin icin? Heo kadin suclu. Onun ev gecindirmeye gözü yemiyorduysa en bastan benimle işi neydi? Silah dayamadim benimle evlen diye. Ben sevgiliyken calisan, evlendikten sonra bırakan biri degilim ki. En bastan beri boyleyim. Ben onunla evlenirken bazi seyleri goze aldiysam o da aldi. Simdi de karşıma gecip beni yetersiz hissettirmeye hakki olmadigi gibi baski kurmaya da hakki yok.
Eşim çalışmıyorum diye biraz baski yapıyor? Ben bundan yoruldum? En iyisi ayrılmak mı?