Eski bir iş arkadaşım tarafından maddi ve manevi olarak hüsrana uğradım dolandırdı gibi birşeyler oldu hatta dolandırdı yani ödicem dedi borcunu ödemedi beni borçlu çıkardı şimdi de ben ödemek zorunda kaldım. Hala daha bitmedi yani ödüyorum , Ona da söylemiştim zaten helal etmıyorum üzerinde pirinç tanesi kadar hakkım varsa haram zıkkım olsun demiştim beddua da etmiştim ama Allaha havale ettim. Kendisi cezasını bulur mu hiç bu durum başına gelen var mı
Bu olaydan bir kaç gün sonrada benim iş yerindeki yazıcıma bu şahsın icralık olduguna sgk sı bizim iş yerinde gözüktüğü için iş yerine borcunu ödemesi için yazı gelmiş yanlıslıkla şef göndermiş yazıcıma artık kime ne borcu varsa icralığa kadar gitmiş (elimde kanıt olsaydı bende dava açardım ama maalesef ki yoktu Rabbime bıraktım öteki tarafta kuruşu kuruşuna alırım)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
10 sene önce 200 TL dolandırılmıştım arkadaşım tarafından o günden sonra kimseye bişey kefil, borç falan vermedim🤣
İşte bende akıllandım artık buda bana bir ders oldu ama yanına kalmicak eminim
Kefil mi oldun kredi mi çekti kaç TL
kredi çektirdi daha doğrusu kendisi aldı telefonumu elimden kendisi girip çekti 1 2 ay ödedi sonrasında da bahaneler uydurdu oyaladı beni ödemedi sonrasında yüzsüz gibi yazdı bende görüldü atıp engeli bastım ödemicekti zaten parayı at borcunu öde desem de yine oyalardı boşuna zamanımı öyle karakter yoksunu bir şahısla harcamak saçma geldi yani Allaha şükür çok büyük bir miktar değildi 16 bin lira kaldı işte her ay 4 bin ödüyorum ama Allah biliyor ya Asla helal etmiyorum hakkımı aslaa sizde dua edin lütfen beter olsun
bide çocugu var 2 tane yaa onların mama parasını bile benden aldı düşün başta o mama paralarını da helal etmedim ama sonrasında dedim onlar daha bebek günahsız onların ne suçu var
Ayyy böyle birşeyi nasıl yapar senden iznin olmadan kredi çeker inanılmaz gerçekten o nasıl arsız bir şey öyle. Ben olsam döverek alırdım o parayı valla az da değil yazık emeğine
İşte asıl inanılmaz tarafı da annesinin söylemiş olması annesi demiş ki iş yerinden bir arkadasın yok mu kredi çeksek ona ödesek diye bu ibliste benim adımı söylüyo felan sonra yanımda annesi aradıgında annesi bende öderim sorun yok deyince bende sıkıntı yapmamıstım ama sonrasında işler öyle olmadı işte ödemedi bende tehdit ettim ödemezsen annenden isterim oraya gelir rezil ederim seni dedim iste olmayan seyın neyini vericek işte gel alırsın cevabını beni sinirlendirme engellerim seni *. n sene bulamazsın ödemem dedi bide bana biliyor musun
bu laflardan sonra bende daha da muhattap olmadım yüzsüz gibi yazdı bende görüldü atıp engelledim 2 ay felan oldu atmadı da borcu bende zaten yazmıyorum da gerek yok yani
Parayı alamasamda döverdim temiz bir dayağı hak ediyor. içinde ukte kalıcak dayak atsan belki bu kadar zoruna gitmezdi bazı insanlar konusmaktan anlamaz arsız çünkü annesiyle birlikte dolandırıcılık yapıyorlar demekki
Aynen öylee aynen böyle saf iyi insanları kullanıp parasını alıyolar ben çok geç fark ettim inandıgım için yedirememiştim ama sonrasında taşlar yerine oturdu Rabbim versin cezasını benim elimden bişey gelmez gücüm yetmez yani onlarla baş edemem o benim günlerce ağlamama sebep oldu ailemden kimseye söyleyemıyorum arkadaşlarım da saolsunlar bana tepki göstermediler yanımda oldular destekte bulunan bile oldu ama o insan görünümlü iblisin mutlu olmicağına o kadar eminim ki içim rahat kötülük eden kötülük bulur bugun ya da yarın elbet çeker sizde dua edin bulsun cezasını
Çok yakın bir akraba dolandırmıştı acısı çıktı hâlâ da çıkıyor emin ol
Bu dünyada çıkan acısını öteki tarafta da görür mü yani oteki tarafta hakkımı alır mıyım peki
O zaten Allah'ın emri
İnşallah dua edin
Her daim 🤲🏻
Çok teşekkür edıyorum çok saol
Rica ederim ne demek sen de sağol
Öbür tarafta alacağını nereden biliyorsun, adam dolandırıcıymış bilmen gerekirdi.
Geçmiş olsun.
Nasıl bilebilirim alnında yazmıyo ki Neden almayayım kimsenin hakkı kimsede kalmaz Allah büyüktür Bu dunyada görmesem bile öteki tarafta görürüm Bir başkasını dolandırıp hakkına girip zor durumda bırakan kimsenin ben mutlu bi hayatı oldugunu işitmedim kötülük eden kötülük bulur. Saolun
Öyle göremiyorsun işte sen öldükten sonra öbür tarafta adam çekse ne yapacaksın çekmese seni kandırmış olan burada sana oldu. Belgesiz hiç bir şey yapmayacaktınız, bu şekilde elinizde belge olurdu kanıtlardınız.
Aynı herhangi bir işte olduğu gibi Allaha havale ediyorum bunun faydası olmuyor işte.
O zaman her tür kötülüğü yapalım sonra Allah'a havale ettim ben desek olur mu öyle.
Bana bu dünyada gerekli,
Kısacası senin bu olayın Allah ile alakası yok.
Tmam bende de suç var bende inanmamalıydım peşinden gitmeli almalıydım paramı ama kendisi beni oyaladı ödemedi parasını napıcam boğazına mı yapışayım kendimi neden bir karaktersiz için heba edeyim ki Öteki tarafta Rabbim versin cezasını ben kız halimle hiçbişey yapamam milletle de haber yolladım gene de ödemedi yani napıcam başka insanın eli kolu bağlanıyor bu durumlarda inanıyosunuz yalan söylemiyodur diye dusunuyosunuz ama ben geçte olsa anladım o şahsın nasıl bir varlık oldugunu
Senin paran tabiki yapışacaksın, O zaman herkes senin paranı alsın olur mu? Hakkını arayacaksın.
Rabbim versin diyorsun ama onun verip vermediğini nereden bileceksin, oraya gidip gören var mı? Rastgele kendi yapamadığını başkası yapsın der gibisin.
Kesin tam tanımadığın kişiye para verilmez.
O zaman benimde ihtiyacım var gönderirmisin.
O zaten Para için seninle arkadaş olmuş.
Ben Rabbıme havale ettim kendim tek basıma kalkamam ailem bilmiyo öğrenırse beni evden atarlar tek basıma da onlarla savaşamam annesınden istesem benimle beraber gelicek kimsem yok onun için en iyisi böyle olması O beni kullanmak için yaklaşmış zaten ben anladım söylemene gerek yok saol
Annesine direk söyle ne var bunda, seninle kimse gelmeyecek tek gidip oğlunun borcu var de o kadar zor mu, ayrıca kredi neden çekiyorsun o kadar çok samimi olmalısın ki telefonu verip al çek diyebilmelisin.
Akrabaları arkadaşları varsa onlara söyle, sen hiç kimseye söylemeden Allaha havale diyorsun, Allah ne yapacak ona, Önce hakkını arayacaksınki sonra başka yerlere havale edersin.
Sen hala o adamı biraz da olsa savunur gibisin.
Ben öyle bişey yapsam tüm ailesine söylerim. O rezil olsun.
Öbür tarafta ne olacağını sen bilemezsin boşuna gönderme o tarafa.