O zamanda o yaşta evlilikler çok normaldi. Günümüzde normal değil biliyorum. Ama o zaman ki yaşam şartları ile şimdiki aynı değil. Müslümanım ama bunu kabul etmeyenlerden nefret ediyorum. Birçok hadiste 9 olduğu yazıyor. Yaş reglden sonra sayılıyor demeyin öyle bir İslami kaynak yok. Tamamen Türklerin uydurması. Matematiksel kaynak vermeyin hiç inandırıcı değil. Türkiye dışında hiçbir ülke 17 18 19 yaşında evlendi demiyor. Diyanet bile 9 diyor. Kabak gibi yazıyor orada yok efendim o uydurmaymış. Okumadan anadan babadan öğrendiğinizi din sanıyorsunuz.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çünkü işlerine gelmiyor
Gerçek bu bilmem kaç kaynakta geçiyor sahih hadis bunlar inanacaksan böyle inan
Yaş ergenliğe girdikten sonra sayılmaya başlamıştır o zamanlar istesede istemesende
Kaynağın nedir? Nerede yazıyor?
Link atamıyorum xper yetmiyor
Böyle bir şey olmadığı için
Nereden biliyorsun
Siyer tarihçesinden kişilerin doğum ölüm ve bu tarihler arasındaki büyük olayların tarihlerini basit bir matematik işlemiyle zaten sonuca ulaşılıyor
Matematik ise müspet ilim olarak kati delil sayılmasından dolayı sonuç ortaya çıkıyor;
Hz Esma , hz Aişenin ablası ve 10 yaş fark olduğu kesin
Hicretin 75. Yılında 100 yaşında vefat ettiği de biliniyor yani kısaca hicrette hz Esma 25 dolayısı ile Hz Aişe 15 yaşında hicretten en az iki sene sonra nikah kıyıldığı da belli kısaca en az 17 o da en alt yaş sınırı matematik basit profesör olmaya gerek yok.
Zaten senin dediğin gibi olsa yani işin aslı bu şekilde olsa müşterekler en ufak şeyden faydalanmaya gayret ettiği için merak etme bundan da faydalanmaya gayret ederlerdi ama böyle bir şey olmadığı için zaten böyle bir konu da geçmedi müşriklerle peygamber arasında ya da bundan 300 yıl önce de böyle bir muhabbet yoktu anlatabiliyor muyum çok da boş konuşmaya gerek yok ondan dolayı neyin ne olduğu belli o bunu söyledi şu bunu anlattı onu ben bilemem ama kendi beyanları bilindiği için zaten bu böyle bir şey oradan gelen bir ilim bir tarihçe bir bilim çok da abuk sabuk konuşmaya gerek yok matematik belli aynı şekilde fil vakası da belli mesela fil vakası acaba şu tarihte mi oldu acaba bu tarihte mi oldu diye sormuyor matematik belli tarihler belli
Esmanın 100 yaşına kadar yaşadığına inanmak aptallıktır. O yıllarda kimse o kadar yaşamıyordu. Günümüzde bile 100 yaşını gören sayılı kişiler oluyor.
Yani sen ister inan ister inanma sonuçta burada seni ikna etmeye gerek yok ben delillere sundum 100 yaşına kadar insanların yaşadığını düşünüyorsan Google’da bak bakalım insanların ölüm yaşına şöyle yakın tarihte görürsün hatta iyi araştırma yaparsan 90 yaşında doğum yapan insanlara bile şahit olabilirsin ama inanmak veya inanmamak senin bileceğin iş o subjektif bir fikir o da seni bağlar
Hz. Ali'nin kızı Ümmü gülsüm'ün Hz. Ömer ile evliliğide mi yalan? 11 yaşında olduğu kaynaklarda geçiyor.
Ya ben sana biraz önce kocaman bir delil sundum sen ona İNANMADIN şimdi ben sana başka bir delil sunsam ona da inanmayacan o yüzden dediğim gibi yani sonuçta kendin araştır kendin öğren aklın var fikrin var ben seni burada kalkıpta her şeyi ispata yönelik bir adım atmama gerek yok okuyan Öğrenir bu kadar basit Yani bunları dert etmek yerine bence gerçekten hayatınla ilgili daha iyi şeyler yapabilirsin yani böyle şeylerin olduğunu düşünüyorsan yani mesela Roma imparatorluğu’nda kızların kaç yaşında evlendirildiine yunan medeniyetinde zamanında kaç yaşında evlendirildiğine bunlar senin tabuların değil zaten anlatabiliyor muyum yani seni ilgilendirmeyen bir konuyla ilgili sadece ortalığı karıştırmaya gayret başka bir şey değil yani gerçekten bu konuyla ilgili bilgisi olan insanların kafası karışmıyor sen hayatına daha faydalı şeyler yap ülkene daha faydalı şeyler yap yorma böyle şeylerle kendini yani zaten ikna olmuyorsun yani sonuçta