Biraz muzip bir soru ama bence önemli. Neden derseniz insanlar evlenir evlenmez hemen ertesi sene 1 adet çocuk yumurtluyor ve cicim evliliği çocuk olduktan sonra kuzum evliliğine dönüyor. Eşler birbirlerinden yeterli enerjiyi alamadan bütün enerjilerini bebeğe harcıyor. Bence evliliğin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra çocuk yapma çalışmasına başlanmalı. Haklıyım ama değil mi? :)) Haklıyım haklıyım hadi çekinmeyin. Haklıysam haklıyımdır :P
Cevabın nedir?
+1 yılÇocuk evin neşesidir şimdi yapan zaten 9 ay sonra olacak 9 ayda da cicim ayının geçmesi lazım ;) hem hiç tanımadığın biriyle mi evleneceksin zaten en az 1 2 yıl flört döneminden sonra evleniyorsun ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Ben çevremi ve eskileri gayet beğeniyorum valla ekonomik durumum yerindeyse ve hayatımı yerine otutturmuşsam beklemem yani ;)
En İyi Cevaplar
Bencede bizde bir yil gecti sonra calismalara basladik bir bucuk yilimizdada esim hamile kalde su anda 2 aylik hamile. bakalım inşallah saglikli hayırlı bir cocugum olur dogunca.
01 Yorumla
Bir sene bile az en az iki üç sene gecmeli ama sonra da neden bu kiz kisisr mi ki daha cocuk yapmadi diyorlar o yuzden ideal 2 sene ilk sene alisma senesi ikinci sene artik aile olabilirsiniz :)
03 Yorumla
Hak verdim bir yıl iyidir muhalefet olmuyorum sana :)
16 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarşımdaki insanı ne zaman gerçek manada tanırsam o zaman çocuk yaparız..
Ayrıca sen haklı olman benim için hiiiiç önemli değil :)012 Yorumla- +1 yıl
Dediğim dedik diyorsun yani!!
- +1 yıl
HErkesin fikri zikri farklı.
Kimseye kendi fikrini kabul ettiremezsin.
Bence boşver. Bırak herkes ne düşünüyorsa yaşasın.
İlla ben haklıyım deyip insanlara baskı kurmaya çalışma! - +1 yıl
bir nevi baskı senin yaptığın..
Sana inat diyolardır.
Senin bitarafının kalkık, egosunu tatmin etmek için bunu yapıyor diye düşünebilir çoğu.
Benim düşündüğüm gibi!! - +1 yıl
BAskı kurma çabası var..
Övgü yok
ama kendinin haklı olduğunu kabul ettirme çabası var :) - +1 yıl
İdamlık değilsin ama maphusluksun kardeşim.
Maalesef :) - +1 yıl
Sen bilirsin..
Kaçsan da elbet yakalanırsın ama bir gün. Unutma :)
bu b*ktan dünyaya çocuk getirirsem ona haksızlık yaparım bu yüzden ne evlenmeyi nede çocuk yapmayı düşünmüyorum
05 Yorumla
+1 yılEvliliğin ardından 4 5 yıl geçmeli. Bu süre içerisinde eşimi tanımak ve ona göre çocuk sorumluluğunu almak istiyorum, zamansız ya da hamile kalırsam evlilik dışı olsun olmasın kürtaja yatarım
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılen az 1 sene eşinle gezip tadını çıkartman gerek yoksa ne anladım ben bu işten zaten kadınlar hamilelikte sacma sapan triplere giriyorlar onun öncesinde son verimli çağlarında kadınlarla yaşamak lazım :D
01 YorumlaBu kızlar boş konuşuyor Dostum Emin ol Enişte adayları ilk gece çocuk girişiminde bulunacak Bu karar Sadece Kadınla bitmio
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın tabi. Ben çocuk düşünmüyordum. Eşim seviyor bebekleri. Onun için 2-3 yıl sonra olsun istiyoruz kısmetse. Bu arada ben de çok severim bebekleri, çok da güzel bakarım lakin
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılLakin hayat acımasız. Çocuğumun üzüldüğünü görmek istemem. Zor bir karar açıkçası. Birçok insan kendisine faydası olsun diye çocuk yapıyor
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı :)
Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. valla haci evlendikten bir 3 5 sene bir geçmeli bence
01 Yorumlaen az 1,5 yıl geçmeli ki cicim aylarının tadı çıksın..
06 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bir soru biraz bilinçli olan hemen yapmaz anlaşamama durumları oluyor ve çocuk sıkıntı oluyor.
01 Yorumla
+1 yılBence bir 2-3 yil sonra ilk cocuk yapilmali.
1 yil sonra cok erken.010 Yorumla- +1 yıl
Nasil bir asktan bahsediyorsunki 1 yilda bitsin, asil cocuk yaptiktan sonra ask bitiyor, esine yeterince ilgi gösteremiyorsun cocukla ugrasmaktan kendine vakit ayiramiyorsun hep ilgi odagi cocuk oluyor ve 1 yil sonra cocuk yapma düsüncesi cok erken cünkü 1 yil neki daha hic birsey yasamamissiniz dogru düzgün evlilikte, esler biraz kendi yaglarinda kavrulsun pissin, öyle cocuk yapsin.
- +1 yıl
Hem ayrica olduda 1 yil sora cocugun olmuyor, ask bittimi yani?
- +1 yıl
Mantigina hayran kaldim :))
Esini cocuklami baglamayi planliyorsun kendine, cocuk icin sürdürülen evliligin hickimse icin hayri olmaz, sil o düsünceyi aklindan :) - +1 yıl
Benimde konusma seklim böyle, sen, esin derken seni kastetmiyorum :)
- +1 yıl
:))
3 sene sonra bir evliliğin tadını çıkaralım baktık evde bir ses daha istiyoruz yaparız kismetse:)
06 Yorumlabence evlendikten 6 ay sonra çalışmalara başlanmalı :))
02 Yorumla
+1 yılbu dünyaya çocuk getirmeye karşıyım. bilmem ki 5-6 yıl sonra fikrim değişir mi...
00 YorumlaBencede her ikisi cocuk oladan beraber gezip tozar beraber bisiler yapar eglenir cocuk olduktan sonra bu isler zorlasir
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışmaları mı? Oha oha ne biçim bir soru Şekli bu ya
11 Yorumla
+1 yılBence buna karımla konustuktan sonra karar vermeli :)
01 Yorumla
+1 yıl6sene sonra laylaylom yapmak lazm cocuk gbi beni sevsin bdne onuuu :D
07 Yorumla- +1 yıl
10yil ypcam simdi 6iyiii :)))
- +1 yıl
Daha gencim zaten :D 23de evlensem 29yasinda olgun bir bayan olur ne guzel
- +1 yıl
Hahahahah 300 500dicem simdi :D
+1 yılDur daha yeni evlenmişim, daha kocama alışmam lazım... :)
04 Yorumla- +1 yıl
Valla ben pıtır pıtır bebik doğurcam!
21 Yorumla
+1 yılevlendiğim zamanki yaşıma bağlı :D
06 Yorumla- +1 yıl
aynen ama anne olmak güzel bir duygudur eşine güveniyorsan beklemek anlamsız tabi oda isterse şimdi 18 yaşımda evlenirsem beklerim 2 yıl ama 25 26 yaşında beklemem :D
- +1 yıl
18 yaşında evlenmem zaten salakmıyım ben :D yok ya en iyisi 25 kızım genç kız oldumu onunla arkadaş gibi olmak isterim yanında ablası gibi görünmek farklı bir duygu olurdu öbür türlü 16 17 olunca düşüncelerimiz bir olmıcak zevklerimiz falan yani genç anne olmak daha iyidir çocuklar için
- +1 yıl
ama eşimden eminsem tabiki sonra boşanma vakalarıyla karşılaşmayım hem bana yazık hem çocuğa :D
1 yıl çok erken en az 3 yıl sonra düşünülmeli.
04 Yorumla
+1 yılUzun seneler boyunca yapmayı düşünmüyorum.
02 YorumlaIsraf etmeyin çocuk yapın :)
01 Yorumla
+1 yılEn az 1 sene. Ben 2 sene diye düşünüyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Ben 1 yıldan sonra çocuk yapılır dedim yani evliliğin 2. senesinde çocuk olursa olur 3. seneye yakın da doğar. Ya da 1 yıl ileri atılır. :)
- +1 yıl
Haha, anlayabildik birbirimizi :)
+1 yıl1. 1.5 sene sonra başlarız çalışmalara
01 Yorumla
+1 yılÇocuk hayırlı olsun diye iki rekat namaz kil
11 Yorumla
+1 yıl2-3 sene lazım cidden.
03 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle :)
Hayırlısı ya hic belli olmaz :)
03 Yorumlahalayda :)
13 Yorumla
+1 yılAradan 6 ay geçsin öyle başlarım
04 Yorumla- +1 yıl
Evlendinmi @_Anastasia_
- +1 yıl
Evet @alendelonum
- +1 yıl
Pekala @_Anastasia_
1 yıl az bence hatta ben hiç çocuk düşünmüyorum.
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılönce alt yapı çalışması :D snra o iş olur
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcicim ayları işte be :D
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBelediyeden ruhsat imar almadan olmaz..
01 Yorumla 8 ay sonra olabilir..
02 Yorumla
+1 yılHemen başlarm 9 tane istiyorum anca yetişir^^
05 Yorumla- +1 yıl
Yok ben 9 istiyorm kararliym ^^
- +1 yıl
10 yaparz ozmn^^:D
1-2 yıl en uygunu bence
04 YorumlaHamile kalırsam evlenirim ancak.
05 Yorumla
+1 yılkeşke evlenseydik birde.
01 Yorumla
+1 yıl1 buçuk 2 yil arası ideal (:
01 Yorumla
+1 yılen az 2 sene çocuk yok
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemen evliliğin ilk gününde başlardık :)
01 Yorumla
+1 yılEn az 3
04 Yorumla- +1 yıl
En az 3 sene sonra hocam çoçuk planlar dahilimde :) 3 çoçuk olmasına gerek yok :)
- +1 yıl
Eşinle gezecen tozacan artık biz ne yapmadık diye düşündüğün an evin neşesi olan çoçuğu meydana getireceksin ;) çoçuk Doğdu hele büyüsün hele şu okul masrafı azalsın felan dersin bir bakmışın emekli olmuşun onun için hayatı eşinle tadını çıkarttıktan sonra birşeylere kalkışmak lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemen ilk gece... :D :D
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok sabırsız biriyimdir. :D asdfgsf
Cevap sahibi+1 yıl#yusuf7857 olur neden olmasın: D
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn az üç ya da dört yıl geçmesi lazım
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir sene benim için yeteri değil eşimle çok güzel günler gecirmek isterm çocukda korkutuyor beni açıkçası alısmam da lazım
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum valla ama ben en az üç yıl diye düşünüyorum tabi senin kararna saygım var :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılhe he haklısın
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkıskanmadım haklısın bende 1 yıl gecsın ısterım
3 yıl sonra
01 Yorumla3 yıl iyidir
01 Yorumla11ay
01 Yorumla
+1 yılEn az 5 yıl
04 Yorumla- +1 yıl
Bence en makbulü bu. Bireyler birbirini iyice tanımalı ve evliliği öğrenmeli. Evlilik öğrenilmeden ve tecrübesizken birde anne-baba yükü olmaz.
- +1 yıl
Çiftlerin ilk 10 yılı kırılgandır emin misin dediğinden? Bu sürecin yarısı tanımak, diğer yarısında çocukla bireyleri bağlamak en doğru yöntemdir.
+1 yıl4sene sonra bence
01 YorumlaEn az iki sene sonra
05 YorumlaEn az 5 yil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklısızsın
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhaklısızsın :D
1 yıl sonra..
01 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlendi̇ni̇z di̇yeli̇m. çocuk yapma çalışmalarına ne zaman başlarsınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler