Severim kendisini, kral adam
Hiç sevmiyorum (o da size bayılıyodu zaten)
O kim?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mesela hadislerden örnek veriyorum diyor ama verdiği örnek sahih hadislerden sayılmıyor veya başka konularda yalanla yanlışı birbirine karıştırarak anlatıyor. Kendisi teistik agnostiğim diyor ama hiçbir düşünce inşa etmeye çalıştığı yok sadece yıkmak üzerine insanların aklını karıştırmak üzerine çalışıyor. Sanki rol yapıyor. Parayla bu işi yapıyor olabilir. Yüksek ihtimalle de öyledir diye düşünüyorum.
Sorunum inancı ile değil sadece bana fazla ukala geliyor. Karşısındaki insanlar onun bakış açısına göre cahil ve mantıksız olabilir ama insanları low ıq bilmem ne diye aşağılayarak agnostik yapamaz bence. Ayrıca bir videosunda Sivaslıları aşağılamıştı ve bir Sivaslı olarak rahatsız oldum
Hahahaahahahahahah çok iyiydi son kısım
Adam doğru söylüyo (sivaslı hakkındaki yorumunu görmedim onu kastetmiyorum)
Benim adamın inancıyla bir sorunum yok. Din sonuçta inanma seçeneği de olan inkar etme seçeneği de olan bir şey. İnanmamak da bir seçimdir lafım yok. Uslubunü sevmiyorum. Daha sevecen bir tutumu olabilir. Fazla havalı ve ukala
Bilgi olunca ukala olmak normaldir haklı bence :)
@Heyyoheyyo1 Ya bilgisi varsa var. Ben bu uslupta birinin lafını sözünü dikkate almam.
Peki sen de haklısın...
@heyyoheyyo bilfiil olduğunu saban bilgisiz 😂😂😂😂
Kendisine müslüman diyenlerden daha fazla İslami bilgiye sahip ve donanımlıdır. İnsanların dini daha fazla sorgulamasına sebep olmuş, aklı seçmelerine katkıda bulunmuştur. Bu yüzden koşulsuz şartsız biat etmeye alışmış kesimi kudurtması normal.
Zaten islamı anlayan biri o yüzden ey inkar edenlerden bence
Cevap
3Cevap
Gündem olmadan önce bile hep takip ettiğim videolarını izlediğim biriydi ülkenin daha çok böyle gençlere ihtiyacı var adam her yönden çok iyi
Bir konuyu araştırırken bir videosuna denk gelmiştim. O zamandan beri anlamıştım boş bir çar olduğunu.
Bu kanıya hangi donanımla vardınız theastro bey?
Detay ver bakim? Kaynak gösteriyo hep, nesi saçmaymış
Nerde dedi onu link atsana
Öyle dememiş, yazanın mucize olmadığını söylemiş. Ayrıca demir gökten inmedi, gökte oluştu ve dünya oluşurken o oluşan demir vardı. Sonradan dünyaya download edilmedi yani
@NdHarum valla ya, cübbeli ahmet hoca falan dolu heralde sdlşkfşs
Ayetlerle ilgilenmiyorum, ayrıca ben anlıyorum sen anlamamışsın onu diyorum
he aynen
Ben de
Sanki gerçekte çok donanımlıymışsınız gibi egoist egoist tepki göstermeler işinize gelmedi anlaşılan 😂😂😂
Allah hidayet versin.
İstediği kadar savunsun gerçek bir müslümanın kalbindeki o hüşuyu ve huzuru yaşadığını düşünmüyorum.
Çok bilgi ve düşünmekte bazen insanı delirtiyor.
Adam delirmedi gayet aklı başında
İç dünyasında gerçekten huzurlu olduğunu düşünmüyorum.
Gözlerinden öyle bir his alıyorum.
Evet yoldan çıkmak babında diyorum.
Etmeden öncede böyleydi.
Çok fazla sorgulamamak lazım zaten bir şeyleri net görseydik anlamlandırabilseydik yeryüzü cennet olurdu.
Ben çok okuyan araştıran biri değilim ancak inanıyorum islam dinindeki her şey mantıklı.
Ben yaşayarak öğrendim.
Yaşayarak öğrenememişsin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum çünkü ben de kaç yıl imamhatip eğitimi aldım bize de bazı şeylerin sorgulanmaması gerektiği söylenirdi hatta bu düşüncelerin dinden çıkmaya bile yol açılacağından bahsedilirdi bunları bi türlü anlamlandıramadım neden böyle söylüyor diye sonra okuyup araştırmaya kuranı sadece arapça değil de manasını okumaya peygamberlerin hayatını daha detaylı öğrenmeye başlayınca uzaklaştım İslam'dan özellikle ülkenin başındakilerin islamı kullanarak milletin beynini yıkaması beni çok huzursuz etmeye başladı şu an araştırmaya devam ediyorum ama müslümanım artık demiyorum
Bak mesele islamda değil onu uygulayamayan nefsine kanan insanlarda dikkat edersen islamın şartlarını farzlarını yapıp haramlarla yaşayan veya kötü insanlarda var bu onlarla alakalı islamla değil.
Askeriyenin kuralları vardır disiplin odaklı isyankar olmayan biri askere gidince uyum sağlar gerçek bir asker olur.
Ancak serseri isyankar biri gittiğinde uyum sağlamakta güçlük çeker hatta belki ayak uyduramaz hata yapar dayak yer askeri hapse atılır bu insana bağlıdır kurallar daima kuraldır.
Ve islamın bize öğrettiği kuralların hayatı iyileştirdiğine inanıyorum.
Zina yapma açık giyinme faiz yeme alkol içme hırsızlık yapma erken uyan çalış boş durma gibi gibi birçok şey var.
Bunların hepsi uygulandığı takdirde hayatı iyileştiriyor.
Ama ekonomi islamın tam tersi işliyor evlenemiyorsun bu nedenle zinaya gidiyorsun.
Faiz yiyor çünkü zorda kalıyor korkuyor insanlar ekonomi dengesiz faize koyuyor iş yapmaya koyamıyor bazısı da keyfine koyuyor.
Bu konuyu seninle saatlerce konuşabilirim kimseye bir şey ispatlama güdüm yok fikir yürütmeyi ve dinlemeyi severim.
Al zina arttı ne oldu? İnsanlar birbirini ne kadar aldatıyor değil mi sadakat azalmaya başladı.
İnsanlar sırf sadakatsizlik yüzünden birbirini öldürüyor veya ayrılıyor olan çocuğa oluyor.
Peygamber eşine nasıl davranırdı bilse ve gerçekten islamı içselleştirselerdi ona göre yaşasalardı mutlu olmasa bile yuvalar huzurlu olurdu.
İnsanlar müsrif oldu sahip olduklarının kıymetini bilmiyor.
Kadınlar ÖZGÜRLÜK adı altında açıldı kıçı görünen şortlar giyiyorlar.
Erkeği rahatsız etmek ve kadını değersizleştirmek başka bir şey değil.
Kadın vücudunu Allah erkeğe nazaran daha çekici ve alımlı yarattı ve örtün diyor neden çünkü kıymetli yarattı.
Altın nerde toprağın altında toprakla örtüldü.
Elmas nerde aynı toprakla örtüldü.
Ölüler nerde toprak altında değerli bu yüzden toprak altında.
Allah nerde gizemde gizemle örtüldü.
Öldüğümüz zaman inşaAllah göreceğiz.
Sorun islamda değil insanlarda
Kadınların arkaplana atıldığı bir ataerkil sistem yalnız bu
Bak kadınların arka plana atıldığı falan yok ataerkil sistemi aciz bir sistem olarak kabul edip her manada kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunuyorsunuz ama böyle oldukça kadınlarda mutsuz ve erkeklerde mutsuz oluyor emin ol.
Kadınların ön plana atıldığı sistem açılmaları onları her şeyi yapmaya teşvik eden bir sistem değil mi?
Gezin tozun her haltı yiyin evlenmek mi evlenmeyin güçlü kadın olun ayaklarınızın üzerinde durun ama kadın böyle oldukça mutsuzlaşıyor.
Kadın sığınacağı bir liman ister maskülen dağ gibi olmak istemez böyle oldukça mutsuzlaşır ve birçok kadın iç dünyasında mutsuz ve pasif erkeklerle günümüz dilinde beta erkeklerle mecburiyetten evleniyor.
Var dostum, mirasta ve şahitlikte bile kadın erkek eşitliği yok. Kadınlara şiddet var, kadınlar kocasından izinsiz bir şey yapamıyor, okumuyor vs.
Abi kadın kocasını boşayamıyor var mı ötesi?
Dostum yüzeysel bir şeyleri okuyup veya duyup araştırmayan birisin bunların hep açıklamaları var.
Şiddet diye bir şey yok bunu islamı kötülemek için kafasına göre çeviriyorlar.
Mantıken düşün veda hutbesinde Hz Muhammed (S. A. V.) kadınlarınız size Allah’ın emanetidir diyordu galiba Allah’ın peygamberi böyle diyorsa ne denir?
Emanet olan şeye nasıl davranılır dikkatle ve hassasiyetle çalınmasın zarar görmesin diye davranılır değil mi
?
Eşlerimizde bize Allah’ın emanetiyse Allah burada kuluna ayar veriyor bunu ben sana verdim ona zarar verme dikkatli bak zamanı gelince yani öldüğümüzde emanetini geri almış olacak ve bunun bir bedeli olacak.
Şahitlikte 3 kadın galiba öyle hatırlıyorum.
Bunun hakkında pek araştırma yapmadım islam dışında kendi fikrimi ve hayattan gözlemlediğimi konuşacağım.
Kadınlar genelde erkeğe nazaran daha yalan söylemeye yatkın olarak görüyorum çok kolayca lehine olacak bir olay için yalan söyleyebiliyorlar bu nedenle üç kadın diye bir şart tutulmuş olabilir.
Bir şeyden çekinen korkan insan yalan söyler.
Yanlış anlaşılmasın erkek de yalan söyleyebilir ama yatkınlığı kadına nazaran daha az olduğunu düşünüyorum çünkü çekineceği bir etken yok.
Sözünün üzerine yüzeysel bir araştırma yaptım.
İslamda kadın kocasını boşayabiliyor temel ihtiyaçlarını karşılayamayan bir erkekse boşama hakkına sahip.(Asgari bir şekilde)
Aynı şekilde eşi akli melekelerini kaybettiyse de boşayabilirmiş.
Aldattığında da boşayabilir diye düşünüyorum bu benim fikrim araştırmadım henüz.
İzinsizden kastın nedir biraz açar mısın?
Okumak, yazmak vs bunları mantıkla bakarsak izin almanın gerektiğini düşünmüyorum.
Ancak erkeğin onuruna leke sürecek bir davranış yapabilecek bir şey yapacaksa elbette izin almalıdır aynı şekilde erkek de kadından almalıdır genelde yapılan şeyler erkeğin onuruna leke sürer.
Erkek kadına sınırlarını gösterince ayıp hanzoluk ataerkillik olarak aşağılık bir şeymiş olarak lanse ediliyor.
Kızla konuşuyorum hafif açık giyinen biri baştan diyorum ben açık giyinen kızlarla konuşmayı tercih etmiyorum bu benim sınırım.
Ben yolda yürürken karım açık giyinse erkekler göbeğine bacaklarına göğüslerine daracık pantalon giydiği için kıçına bakar hangi erkek bundan memnun olur? Ancak güzel kardeşim veya yanındakine takılmalık bakan değer vermeyen erkek buna müsade eder.
Erkek beni kısıtlayamaz falan diyorlar zaten kısıtlayamaz doğru sınırını gösterir uyarsan seninle yoluna devam eder uymazsan sen kendi yolunda güçlü kadın olarak ilerlersin.
Tabi senide kabul eden biri olur ama kıskanç olmayan güzel kardeşim bir erkek olur.
Sana sınır göstermekten korkan bir kılıbık olduğundan dolayı yanında durur.
Mesut Süre ve bir tane esmer çocuk var bakıyorum orada karısına konuşmacı bebiş, canım cicim tarzı konuşuyor.
Adama diyorumki bunu karısına demesine göz yuman erkek güzel kardeşim ne sen gerikafalısın yok o samimiyet için diyor.
Arkadaşım siz şaka mısınız ben anlamadım.
Erkekleri iyice kıskançlık huyu olmayan geniş canlılara çevirdiler.
Neden kadın bir program sunan kadın bir erkeğe aşko bebiş, hayatım falan demiyor?
Severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?