Merhaba arkadaşlar 💗 tesettüre girmek istiyorum uzun zamandır da bu fikirdeyim yakınımın ölümüyle dünyaya bakış açım biraz daha değişti ve gerçekten ölümün ne zaman geleceğini bilemiyoruz o yüzden etkilendim. çevremde tesettürlü kimse yok ailemde de aynı şekil annemin tarafında birkaç kişi var kapalı gerisi açık babamın tarafında kimse yok babam ve babamın tarafı kapalı insanlara yobaz gözüyle bakan insanlar nasıl yapıcam bilemiyorum evleneceğim insanı da dinine bağlı bir insan olmasını istiyorum fikirlerinizi bekliyorum
Ölümün senin adına ibret olması ve böyle bir karar almış alman çok hoş. İnsanların düşünceleri umrunda olmasın sen ne istiyorsan onu yap. Bu yapacağın şeyle kimseye zararın olmayacak. Vicdanın rahat olduktan sonra insanların ne düşündüğünü önemseme. Kendi adına gayette güzel bir karar almışsın. İnsanların göstereceği tepkinin üstesinden de geleceğine inanıyorum. Şimdiden hakkında hayırlısı olsun her şey gönlünce olsun
Yani sonuçta bu bir tercihtir. Ben de müslümanım ve batı ideolojisiyle büyüyen cinsten hem de. "Yaa moruk boş ver yiğaa." tarzında konuşan biriydim fakat sonra Allah'ı keşfettim. Eski kozmografların yaptığı gibi Allah'ı ispatlama istemi içerisinde oldum ve elimden geleni yaptım. Birçok kişi ispatladığımı düşündü, başardığımı söyledi falan. Müslüman olmak çekinelecek bir şey değil, dilersen olursun. İnşallah da olursun. ^^
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Böyle yorumlar geldikçe daha da çok seviniyorum Allah sayımızı arttırsın inşallah 🙏🏻 🥹😊
Bende öyleydim namaza giderken sarık cübbe ile giderim diye insanlar benden soğur diye düşündüm sonra da bana Allah yeter dedim sonra zamanla alıştığım için aklıma geldikçe gülüyorum şeytan nasıl vesvese vermiş diye sıkma canını onlarda alışır zamanla tanıyorlarsa seni
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ah o şeytanın bacağını bir kırabilsek neler yaparız ama hep birileri neder diye diye pişman olucaz yolun sonunda Allah yolun sonuna gelmeden doğru yola girebilmeyi nasip etsin
Ben de 1 sene araştırdıktan sonra tesettüre girdim. Kafana tam yatmadıysa tavsiye etmem. Ama youtubedan bunun üzerine video çeken insanlar var onları izleyebilirsin. Azıcık da olsa fikir sahibi olursun. Son karar senin tabii.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elbise türü giymeyi istiyorum eğer Allah nasip eder kapanırsam tam anlamıyla tesettürü taşımak istiyorum
Sen istedikten sonra olur. Tüm engeller aşılır. Samimi bir şekilde Allah'ın bu farzını yerine getir, Allah kolaylığını da verir. Doğru tesettürü araştır ve o şekilde tesettüre gir. Sözde tesettürlüler gibi olma.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet tamamen tesettür hakkında bilgi sahibi olduktan sonra yapmak istiyorum tesettüre girmek isteyen insanları yanlış yönlendirmek istemiyorum kendimi hazır hissettikten sonra yapmak istiyorum o yüzden
Eğer içine bu ateş düştüyse Allah sana bir şans vermiş demektir bence bu şansı kaçırma kimin ne dediğinin bir önemi yok sonuçta herkes kendinden sorumlu bu hayatta ve tek gidicez :)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet mezara tek giricez kefenlenirken örtünmek yerine şuanda kendi tercihimle örtünmek istiyorum
Helal olsun, bu görüşte aileye karşı bu dik duruş takdire şayan.. yol gösterici olarak diyanete bagli kurslara gidip bayan hocalarla konusabilirsin
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet özellikle çevremi öyle insanlardan oluşturmak istiyorum yeni bir şehre taşındım ve 4 senedir gönlüme uygun arkadaş bulamadım. Sohbet anlatan ilim meclislerini araştırdım ama bulunduğum konuma uzak olduğu için gidemedim bakalım bir şekilde Allah kolaylık verecektir bulmam için
Saygı duymanıza sevindim malum bazı kesim saygı duymayı bırakın dil uzatıyorlar.. herkesin fikirleri farklı sonuçta Sizde evlendiğinizde kendi tercihlerinize göre insan seçersiniz