Babamın durumu çok iyi işyeri sahibi. Küçüklüğümden beri zenginlik içinde olmasına rağmen herşeyimi zor bela aldırıyodum dersaneye bile yalvar yakar yazılmıştım ingilizce kursuna gitmek istemiştim arkadaşımla, arkadaşım yazılmıştı durumu kötü olmasına rağmen benim babam beni göndermemişti. sağlığım için bile para vermek istemezdi ama kendisine harcardı. Hala daha öyle eve giren parayı benden saklarlar para konusunu açmaz yanımda para vermez dört ayda bir iki bin lira belki. şu an işsizim param yok mesela bu zenginlik içinde parasızım kendimi sucluyorum bazen 25 yasında babamdan para beklemelimiyim yoksa ne iş olursa çalışmalımıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Benim de babam orta üst düzey memur idi; parasal olarak eli sıkı ama herşeyimizle ilgilenen bir baba idi; biri bize haksızlık yapamaz babamız sahip çıkar diye düşünürdük... öyle ki annem depremde bile hiç korku hissetmemiş büyük 99 gölcük depreminden bahsediyorum. Evimiz zangır zangır sallandı ama annem babam var diye korku duymamış. Öyle bir güven verirdi ama para vermezdi öyle bilmem kaç çift atakkabımız olmazdı eskiyene kadar giyer sonra yenisini alırdık... ama o da ayakkabısı delinene kadar giyerdi kendisine de harcamazdı sonra babam 60 yaşında kanser oldu. Ve bize bit gün "hadi toplanın çıkıyoruz" dedi... nereye dedik? Meğerse tapu dairesinde randevu almış. Biz zannediyoruz bize ait sadece 1 daire ve bir de ufak bir arsa var... Meğerse kendisinin farklı farklı 8-10 gayrimenkulü varmış daireler dükkanlar ofis katları vesaire.. meğer bizden kıstıklaeıyla yatırımlar yapmış ve yaklaşık 1 milyon dolar civarı servet yaomış. bize "ben ölünce size tonla vergi çıkar ben şimdiden satış vereceğim size" dedi ve ablamla bana herşeyini paylaştırdı. Anneme de verdi yetecek kadar. 2 sene içinde babam öldü. 22 senedir yokluk bilmeden yaşıyoruz. Parasının keyfini sürmeden vefat eden kendisi oldu bir de annem tabi 18 sene rahat yaşasa da gençliği çok rahat değildi...
Babalarımızın kıymetini bilelim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurk erkekleri ne işe yarıyor gercekten anlamiyorum. Eve para getirmek, coluk coluga para vermek bile zor geliyor. Ya hayatta yaptiklari tek sey calismak ve para kazanmak zaten. Onu bile eslerinin cocuklarinin burnundan getiriyorlar. Bir de calisan kadin istiyorlar ki para konusu da pek mevzu olmasin, kadinin ihtiyaclari benim uzerimden kalkacagi gibi eve de destek olsun istiyorlar. Eve para, kadina oara, cocuklara para getirmeyecekse erkek milleti baska ne halta yarayacaklar? Ailenize, kariniza, cocuklariniza maddiyat sağlamayıp, basiniza kalkacaksaniz evlenmeyin, cocukta yapmayin. Sorumlulugunu bilmeyen erkek bana hizmet edilsin mantigiyla dahi yapmayin bunu. Ne bir kadina ne de cocuklara bunu yasatmaya hakkiniz yok. 3 kr kazaniyorsunuz diye bu kadar havalara girmeyin.
Benimde babamla aramda para tartismasi cok olurdu. Arkadaşlarımın babasi kizina telefon falan hediye ederdi. Ben yalvar yakarla aldıramazdım. Duzenli harclik verirdi ama onun disinda da ekstra para vermezdi. O harcliklarimi biriktirip alacagim varsa alırdım.
Telefon, tablet vs hep boyle aldim. Gelipte tamam alalim, ben öderim hic demedi. Eline de dusmek istemezdim para konusunda. Tartisirdik ve agir seyler soylerdi cunku. Mesela 1-2 yil once kadar 7 yıldır kullandigim telefonu degistirmek istedim. Birikmis param vardi. Birnsuredir telefon almak istedigim icin biriktirmistim. Gittim alacağım telefonu fiyati 13 bin liraydi o zaman. Bana dediler ki 7500 lira nakit aliyoruz, gerisini isterseniz karttan falan çekelim. Ahaa... haberi yoktu babamin. Mecbur soyledim.
Telefonun calismiyor mu bilmem ne... yahu digerleri senede telefin degistiriyor ben 7 yil kullanmisim, artik donuyordu telefon. Kartini istedim vermek istemedi. 5500 lira cekilecekti karttan. Eksik kalan miktar buydu. Biriktirdigimi babama verdim. Yani 5500 verdim. Gittim 7500 nakit ödeyerek,5500 de karttan cekerek aldim telefonu. Hic tamam bu da benden olsun falan demedi. Anneme karsi da boyle. Bu parayi al kiyafet al, kendime bir seyler al, cocuklara al hic demedi. Anneme bir alışveriş parasi verir onu da kendisi de yiyor diye.
Gelelim en zorlu döneme. Atama donemi. Secim zamani atandim baska sehre. 2 bolum okudum ama istemedigimden atandım. Hala da işimi sevmiyorum, agir da geliyor bana. bırakıp gidesim geliyor ama baba faktoru olunca sabir diyorum. Ilk tercihim yasadigim yerdi gelmedi.
Atandim iyi guzel ama sonrasinda babam ortada yok. Bu isleri zaten sevmez. Ev bulunulacak, esya, bir suru insanla yuz goz olunacak vs vs. Konforunu da cok bozmak istemeyen biri zaten.
Babama geldim gittim gidelim de ev bakalım, belki bulamayiz, benim gibi tonla atanan vardir dedim ses etmedi. En sonu tartisti benimle. Onu da bu isleri yapmamak icin yaptı zaten.
Bende sonra anladim zaten benimle gelmeyecegini. bari para ver gerek olacak dedim. Para mara yok, artik paran var dedi. Daha işe baslamadim, işe baslayinca veriyorlar dedim. Gercekten de vermedi ve benimle gelmedi de.
Pek paramda yok. Harcliklarla biriktirip bankaya attigim 20 bin lira var sadece. Baska sehre atandigimdan yolluk ucreti vardi neyseki. Annemde bir iki altin verdi bana. Annemle gittik ev bulmaya. Gelmedi babam. Bunlar kiz başına ne eder, ne yapar nerede kalir demedi. Otele verecek para yok zaten. Ortada kaliriz diye otele yanasamiyoruz. Normalde bosluk bulunmaz diye biliyorum ama Aah yardim etti de ogretmenevinde yer bulup orada kalmıştık annemle birkac gun.
Ev tuttuk kira ve depozito verdik,2. Elcileri dolastik. eve geri donduk. Annem ev tuttuk ama esya lazim. 2. ellerde pahali. Para ver de kiz evi dizsin dedi. Zar zor yaklasik 10 bin lira verdi. Dahasi da vardi biliyorum. Stokladigi yeri biliyorum ama vermedi. Annem 10 bin yetmez anca belki beyaz esya alır bununla. Yatagi, koltuğu, mutfak alisverisi var bu işin dedi. Bendeki bu kadar o kadar garcama yapıyoruz elde kaliyor mu saniyorsunuz dedi.
Evdeki esyalari da goturemiyorum. Kardesimle ortak kullandigimiz icin ona lazım. Yatagimi, birkac ivir zıvırı gotursek diye nakliyeci sorduk pahali geldi. Camasir kurutmalik gibi ivir zivirlari kargoyla göndermistim yeni eve. Anneannem altin küpesini falan vermisti onu bozdum. Annemin altinindan olan parayi cok harcamamistik.
Babamin az verdigi para yine yol parasi, yemek, taksiye falan gitti. Hic bilmedigim yer. Taksi nereye gotururse mecbur tamam diyorum, ucreti ödüyorum. Gezdirmiste olabilir ama yapacak bir sey yok. Ucuz yemek olan yerleri de bilmiyorum. Neresi denk gelir ve gorursem oraya gidip yemek yiyordum.
Eve geldigimde elimdeki parayla 2. el buzdolabi, camasir makinesi, bir de yatak alabildim. En acilleri almaya calistim elimdekiyle zaten. Geri kalan parayi da tabak, tencere, catal gibi yine en acil mutfak malzemelerine verdim. Ufak bir miktar birakmistim kenara. Onunla da az bucuk market alisverisi yapmıştım. Elimde bir sey kalmamisti. Birkac seferlik ekmek alacak paraydı kalan.
Aylarca bir yatakta falan yaşadım. Maas aldikca evi dizmeye çalıştım. Oda takimi aldim. Aldigim seylerin taksidi bitmeden baska bir sey almadim önünü alamam diye. Kira, fatura, yemek, saglik harcamalari gibi zorunlu şeyler icin haliyle para ayirmam gerekiyordu.
Babamin bu yasima kadar yasattigi bu zorlukları unutamiyorum. Sehir degistirdigimden beri de kendisiyle pek konusmuyordum. Ramazan bayraminda gitmemistim suratini gormemek icin bu bayram tatiline ailemin yanina geldim o da annem ve kardesim için.
Turk erkeklerinin çoğunun varligi belli degil. Bunu evli kadinlarda soyluyor. Evde bir koca es var ama var mi yok mu belli ddgil, gitse eksiklik hissetmeyiz diyen cok kadin ve cocuk var. Cogumuzun babasi var ama varligi var sadece. Bircogunu arkamizda dag gibi hissedemiyoruz. Cogumuz annemizi arkamizda hissediyoruz. Baba nerede? Koca nerede? Yok.
Var olmak, sorumluluk almak istemiyorlar. Yapacakları tek sey maddiyat onu bile yapmayan var. Cocuklari buyutmek yok, evi toparlamak, yemek yapmak, camasir bulasik ugrasmak yok. Bir para kazanip eve gecim sağlayacaklar o bile o kadar gozlerine buyuyor ki bazılarının. Erkek olarak paraniz kiymetliyse evlevmeyin, cocukta yapmayin.
234 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor şeyler yaşamışsın yaşatmış sana ama herşeye rağmen dimdik ayakta durup bişeyler başarabilmişsin cesaretinle. Umarım her şey çok güzel olur bizim için
- +1 yıl
o kadar haklısın ki aslan oğlum, paşa oğlum diye pışpışlayarak büyütüyorlar anneleri aynı ilgiyi hizmeti eşlerinden de bekliyorlar sonra. Doğuran kadın, büyüten kadın, evi çekip çeviren kadın dediğin gibi bir tek maddi yük kalıyor üstlerine onu da bir büyüklük, marifet sanıp başına kakıyorlar insanın. aklı olan evlenmez hele de bu devirde asla
- +1 yıl
Çalışmak ve para kazanmak... eee daha ne yapacaklar pardon? Ekmek kazanmak öyle küçümsenecek bir şey değil. Para dediğiniz şeyi en basit işçi bile aslında patronundan ve hatta diğer işçilerden kopararak alıp evine getiriyor... hiç kimse hiçbir patron bir işçiyi gönderme imkanı varken aynı işi başka şekilde halletme imkanı varken o işçiye maaş vermez; veya daha ucuz işgğcü bulursa yine o maaşı vermez.. dolayısıyla maaşlı çalışan insanlar dahi dışarıda işsiz gezen başka insanların tehdidi altındadır. Onlara işlerini, nasiplerüni kaptırmamak için mücadele etmek zorundadır; bu mücadele bazen patron bazen müşteri bazen tedarikçi iledir ama her zaman o ekmek aslanın ağzındadır...
Bunu yapan erkek zaten evde yıkanan çamaşırı alan kişidir o para gelmese o çamaşır da olmaz, deterjan da olmaz, bulaşık yıkamayı gerektirecek şekilde o evde yemek de pişmez...
Ben hem çalışacağım eve bakacağım para getireceğim ve hem de bana "tek yaptığın eve para getirmek" denecek öyle mi?
Para da vermeyen erkek dediğiniz en fazla nakit para vermeyen ama evine de bakan erkektir. O erkek evin ihtiyaçlarını karşılıyor ki o ev hala vardır. İlla ki size para verecek diye bir şey yok veya sizin istediğiniz herşeyi alacak diye de bir zorunluluk yok. - +1 yıl
@çikolataçikilop eski devirde neden evlenmek daha mümkündü?
Eski erkekler kazandıklarını eve harcarlardı değil mi? Bundan yğksünmezlerdi.. Peki niye?
Eski kadınların ev işleri bugünkünden kat be kat daha zor olmasına rağmen yani düşünün elektrikli süpürge yok, çamaşır makinesi yok, bulaşık makinesi yok, airfry yok, hazır bebek bezi yok ama o kadınlar bu zor ev işlerini yapmalarına rağmen işte aslanın ağzımdan ekmeği koparıp eve gelen eşlerine saygı gösterirdi ve nankörlük etmezdi...
Ninelerimizin bu imkanlar yokken yaptığını kocalarının aldığı makinelerin düğmesine basarak yapan kadınlar evde bir de kocaları ev işi yapsın istiyor... adam da diyor ki madem öyle sen neden para kazanmıyorsun - +1 yıl
@noverpa75 saygı hürmet dediğiniz şey korkuydu. evli iki insanın birbirinin eşidir adı üstünde kadın veya erkek üstün değil. eskiden boşanmalar da azdı neden çok mu mutlulardı hayır kadınların bir güvencesi yoktu mecburen kocalarına katlanıyorlardı. hem o düğmeler bir tek evlere girmedi işler de aynı şekilde inşaat vb. işler hariç kolaylaştı. kadının fikrini belirtmesi eşine şımarması ilgi beklemesi nankörlük oluyor elde ettikten sonra uğraşmıyorlar çünkü kadın da kendini değersiz hissettiği için hırçın oluyor kim olmaz ki sevdiğin adamı hizmetçisi çocuk bakıcısı haline geliyorsun. yok mu doymaz memnun olmaz kadınlar tabi ki var cinsiyet fark etmez insan sonuçta bir çok evlendiği kadını hak etmeyen erkek de var. evde erkeğin ev işi yapmasını isteyenler de genelde çalışan kadınlar oluyor zaten haklılar da
- +1 yıl
@çikolataçikilop
(1)
Korkmasına gerek yok... eve ekmeği getiren ve koruyup kollama sorumluluğunu üstlenen erkek aile reisi konumunu ister ve bu bazılarının pompaladığı gibi kölelik filan değildir... Erkeğin eve ekmek getirmesi teknoloji ile ko-lay-laş-ma-dı hatta zorlaştı hanımefendi... Sebebi de açık... erkeğe o parayı patron cebinden yani kasasından çıkarıp veriyor yani bir düğmeye basıp beklenecek ise o çalışana patron maaş vermez.. n2 saatlik iş bir düğme ile oluyorsa eskiden 200 kişinin yaptığı iş için mesela 20 makina alındıysa o zaman o 200 işçinin 199'u işten çıkarır 1 tanesine de 20 makina ile ilgilenmesi görevini verir... o patron o makinayı aldığında işçi kovamayacak ise maaş yükünden tasarruf edemeyecek ise neden dünya kadar para verip o makinayı alsın? Bir makina bir fabrikaya sunulduğu zaman fabrikatör pazarlama yaoana şunu sorar:Bu makina kaç kafa koparacak? Bu ne demek? Kaç işçi bu makina ile kovulacak? - +1 yıl
@çikolataçikilop
(2)
Yani eve para getirmek için eskiden de tam mesai eşşek gibi çalışmak gerekiyordu bugün de; hiçbir patron eşşek gibi çalıştırmadığı adama para vermez... Eğer bir adamın işi çok yorucu gibi görünmüyor ise de o adam fazla yorumladığı halde patronu kendine maaş vermeye mecbur edeceği kadar yetkinlik sahibi olmuş bunun için zamanında çok fazla dirsek çürütmüştür. Ev işi yapmakla dışarıdan eve para getirmek eşdeğer katkılar değildir. Eve ekmek getiren adam yukarıda bahsettiğim gibi pek çok mücadeleyi vermek zorundadır. Eve getirilen her kuruş para başka insanların ceplerinden sökülüp alınmış paradır... ya patronu sana o parayı vermeye mecbur bırakırsın onun cebinden sökersin, başka birini depil de seni almasını sağlarken de başka bir adamın işsiz kalmasını sağlarsın onun cebinden sökersin veya müşteriyi ikna edersin mecbur hşssettirğrsğn onun cebinden sökersin... Ev işi yapan kadın eskiden de bugün de başka kadınların engellemesine maruz kalmaz; evde yemek yapabilmesi için kadının başka bir kadının yemek yapmasını imkansız hale getirmek gibi bir mecburiyeti yoktur. - +1 yıl
@çikolataçikilop
(3) hatta yukarıda anlattıklarıma dair ilginç bir bilgi daha sunayım:
Sabotaj kelimesi nasıl türetilmiş bilir misiniz?
19. yüzyılda ilk fabrikalarda yeni bir makina alındığında işçiler bu makşnanın kendilerinin işine ekmeğine mani olacağını bildikleri için o dönemlerde çok büyük olan ve çarkları olan makinaların çarkları arasına sabo terliklerini atarlardı makşnalar bozulsun ki patron kendilerine mecbur kalsın diye...
Her türlü teknolojik ilerleme üretilen üründen emeğin aldığı payı yani evlerine ekmek götüren insanların payını azaltıp sermaye koyan patronun payını arttırır yani erkekler eğer evin geçimini sağlıyor ise bu sorumluluklarını yerine getirmek elbette ki her geöen gün zorlaşıyor - +1 yıl
@noverpa75 iyi de günümüzde çalışmayan kadın çok az çünkü erkeğin maaşı yetmiyor eve, çocuğa bu yüzden çalışan kadınlar da evde işlerin bölüşülmesini istiyor. öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki kadınlar bütün gün evde iki düğmeye basıp yatıyor hayır kadınlar da çalışıyor eskisi gibi tek maaşla ev dönmüyor artık ama erkek istiyor ki kadın hem işe gitsin hem de evdeki işleri aksatmadan yapsın olmuyor öyle. sizin dediğiniz mantık işte de evde de aynı hiç ev işi yaptınız mı dip bucak önünüze hazır geleni yiyip temiz evde oturuyorsunuz temiz gördüğünüz evin de neresini temizliyor diyerek yatıyor sanıyorsunuz her gün temizlendiği için temiz o ev zaten çalışmayan bir kadın olsa evet tek başına yapmalı temizliği çünkü o da onun sorumluluğu ama zaten çalışmayan hangi kadın evde yardım bekliyor ki? kendi işlerini hallediyorlar onlar. aşağıda yazdığınız yazıyı gördüm belli ki babanızdan şanslısınız herkes sizin gibi bir babaya sahip değil bunu da hesaba katarak yazın lütfen. babanız sizin için kısmışken bir çok erkek evinden ailesinden esirgeyip mekanlarda eğlence de yiyor.
- +1 yıl
sonra da eşi ve çocukları adam ölünce dımdızlak ortada kalıyor. çocuklar küçükse anne işe gidiyor çalışarak çocuklarını büyütmeye çalışıyor vs. neler var neler ama anlayacağınızı zannetmiyorum
- +1 yıl
@çikolataçikilop
İlk cümlenize cevap vereyim kalanı sonraya bırakacağım...
Kadınların çoğu çalışıyor diyorsun.
Öncelikle kadınların çoğu çalışıyor değil yani ev kadını öyle az değil. Çalışan insanların %70 kadarı erkek %30 kadarı kadındır..
İkincisi; o çalışan %30 için çalışma nedeni olarak "çünkü erkeğin parası yetmiyor" demişsin... tamam bu çok güzel bit nokta.
Erkeğin çalışıyor olmasının sebebi olarak "kadının maaşının yetmemesi" gösterilir mi? Böyle bir cümle duydun mu?
"Bu adam çalışmak zorunda çünkü karısının maaşı yetmiyor" böyle bir cümle dıyamazdın ama tersini kadınların çalışan kısmına genelleyebikşyorsun..
Bunun anlamı şu:
Kadınlar evin geçimine destek olmak üzere çalışsa da evin geçimini sağlamak sorumluluğunun erkeğin sırtında olduğu anlayışı sizin de bilinç altınıza yerleşmiş... yani kadın çalışıyor ise erkek gibi mecbur olduğundan depil erkeği yetersiz kaldığından ona destek amaçlı...
Yani kadının çalışıyor olması erkeğin eksikliği anlamına geliyor...
Erkek de eve getirdiği parayı arttıramadığı zaman gerektiğinde giderleri kısarak da olsa "yetersiz kalmış" olma durumuna düşmek riskini almak istemiyor içgüdüsel olarak...
Bu sorumluluk yükü farkını acaba tüm intihar vakalarının (ölümle sonuçlanan intiharların) %80'inde artık yaşayamaya devam edemeyecek kadar baskı altında kalıp canına kıyan insanların erkek oluşu anlatmıyorsa başka ne anlatır bilemiyorum... - +1 yıl
@noverpa75 daha fazla tartışmayacağım belli ki kadınların çalışmasını değil ev hanımı olmasını isteyen bir zihne sahipsiniz. kadının ev için çalışıyor olması gayet de erkeğin yetersiz olduğu anlamına geliyor hiçbir kadın sorumluluğunu ikiye katlamak için keyfi gitmiyor işe özellikle de kendi belirli mesleği olmayıp özel sektörde işçilik yapan kadınlar. evlenmeyen kadınlar kendi için çalışır ama evlenip de mecbur çalışmak zorunda olan kadınlar var. ben karnı burnunda hamile 10 saat ayakta çalışan kadın gördüm bana bunun erkeğin yetersizliğinden kaynaklanmadığını söyleyemezsiniz. kadının ve erkeğin görevleri vardır evlilik adı altında topladığınız çocuk vb. sorumluluklar zaten kadının sırtına yüklenmişken maddi sorumluluk tabi ki erkekte olacak onu da yapamıyorsa kadın neden evleniyor ki?
- +1 yıl
şunu da söyleyeyim ''Korkmasına gerek yok... eve ekmeği getiren ve koruyup kollama sorumluluğunu üstlenen erkek aile reisi konumunu ister ve bu bazılarının pompaladığı gibi kölelik filan değildir...'' bu cümle zaten sıkıntı. şikayet ettiğimiz konu erkeğin bu görevini yapmıyor oluşu
- +1 yıl
@çikolataçikilop
Maalesef feminizmin sadece yaratılmış algılar ve illüzyonlar üzerine kurulu tezlerine karşı bir şeyler söyleyen ve bunların tartışılmaz gerçekler olduğu propagandasının aksini gösteren her kim olursa karşılaştığı şey budur. Yani söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterip onu kadınların çalışmasına karşı biri gibi göstermek ve sözlerini de bağlamından koparıp çarpıtmak... ben bu konuları muhtemel yaşınızdan daha uzun süredir tartıştığım için bunlara alışkınım ve çoğu erkekten farklı olarak sabırla cevap veririm. Zaten "tartışmayacağım" demeniz de aslında muhtemelen bilinçaltınıza kazınmış olan "feminist tezler tartışılmazdır" algısı sebepli ve klişelerinize daha fazla dokunulduğunu görmek istememenizle ilgili...
Ama ben kimse okumayacak bile olsa sabırla yazarım sorun değil... siz ister okumaya cesaret edemeyip konudan uzak durursunuz, ister okuyup üzerinde düşünmeden reddedersiniz, ister okuyup içeriğini anlamaya çalışırsınız ister cevaplar verip tartışmaya devam edersiniz...
Ama sizden ricam yukarıda yaptığınızı yapmamanız. Yani bana söylemediğim şeyler üzerinden suçlama yaparsanız iş fazlaca uzar..
Neyse ben en sondan başlayıp bağlamından koparıp "sıkıntılı" olarak tanımladığınız cümleyi tekrar bağlamına oturtayım sonra diğer çarpıtmanız olan "kadınlar çalışmasın" dediğim iddiasına cevap veririm.. - +1 yıl
@çikolataçikilop
Bağlamından koparıp "sıkıntılı" olarak tanımladığınız cümleyi ben neden ve hangi fikrinizi cevaplamak adına kurdum acaba? Konu oraya nasıl geldi?
Siz bugün evlenmek akıl işi değil dediğinizde ben de dedim ki "evet eski erkekler eve bakma sorumluluğunu daha fazla üstlenirdi çünkü bu sorumluluğun doğal sonucu olan aile reisi konumlarına saygı gösterilirdi" ... siz de buna cevap olarak bunun saygı değil korku olduğunu belirterek erkeklerin eve bakıyor olmasının aile reisi sıfatı getiremeyeceğini ve fazladan söz hakkı doğurmaması gerektiğini iddia ettiniz. Ben de buna cevaben dedim ki erkek bu sorumlulukları (evin geçimini sağlayıp koruyup kollama) alan taraf olarak ailenin doğal lideridir bunu kölelik gibi gösterenler haklı değil...
Şimdi de diyorsunuz ki erkeklerin zaten bu sorumlulukları yerine getirmediğinden şikayet ediyoruz... :)
Ben de zaten diyorum ki o sorumlulukların getirdiği doğal yetkiler vardır aile reisi konumuna saygı da bunun içindedir ve bu konuma saygı azalınca yani yetkisi kısıtlanınca erkek o sorumlulukları üstlenmek için güç ve motivasyonunu kaybediyor. Zaten tezim bu bemim...
O cümleyi de ailenin ekonomik yükünü çekmek ile "aile reisliği" arasındaki bağı reddeden ifadelerinize cevaben yazmıştım... yani o cümle babamız bize bakmıyor diye soru soran ve cevabında aynı tezle destekleyen gizli kullanıcıların şikayetlerini cevaplamak için değil benim geçmişte neden erkekler daha sorumluluk sahibiydi sorusuna getirdiğim cevaba karşı "aile reisine saygı" unsuruna toptan karşı çıkan size yönelikti - +1 yıl
@çikolataçikilop
(3) Gelelim kadınlar çalışmasın mı? Konusuna.. Ben kadınların çalışmasının "erkeklerin yetersiz kalması" argümanına dayandığını zaten kendim ortaya koydum ve buna itiraz getirmedim. Bu konuya girmedim. Ancak kadının çoğunlukla erkeğin yetersizliği iddiasıyla çalışıyor olması eğer kabul ettiğimiz bir veri ise o vakit erkeğin "yetersiz kalmama" gayesiyle giderleri kontrol altında tutmaya çalışmasını anlayışla karşılamanız icap eder zira her kadın çalışabilir durumda değil ve "yeterli" ve "yetersiz" kavramları da büyük ölçüde standartlarınızla ilgilidir. Siz standartları belirleme yetkisini elinizde tutma hakkını kendinizde gördüğünüz zaman hemen her erkeğin yetersiz kaldığını iddia etmeniz mümkündür... - +1 yıl
@çikolataçikilop
(4) Benim yazdıklarımdan kadının çalışmaması gerektiğini düşündüğüm sonucuna nasıl vardığınızı gerçekten merak ediyorum. Hangi cümleden bu sonuca vardınız? Açıkçası böyle bir cümle kurmadığım gibi erkeğin çalışıp eve para getirme sorumluluğunun ne kadar ağır bir sorumluluk olduğundan bahsettim; teknolojinin kadının ev işlerini kolaylaştırırken erkeğin eve ekmek getirmesini aksine nasıl zorlaştırdıpını anlattım ve bu sorumluluğun ağırlığının intihar olaylarındaki erkeklerin %80 oranında oluşuna yol açtığından bahsettim... Bunları anlattıktan sonra erkeğin bu kadar ağır sorumluluk altında iken bir erkek olarak bunu paylaşmak istemeyeceğim anlamını çıkardığınz hangi cümleyi kurdum? Yani eğer erkek olmanın kadın olmakla kıyaslanmayacak kadar ağır yük getirdiğini savunan biri olarak bu yükü kadınla paylaşmadan aynen sırtımda tutmayı neden isteyeyim? Neden paylaşmak istemiyeyim? - +1 yıl
@çikolataçikilop
(5) Ama istemediğim bir şey var bu konuda... doğru... Kadınların kendilerini tıpkı erkek gibi evi geöindşrneyi sorumlulukları ve mecburiyetleri gibi görmeyip yani erkeğe "çalışmama hakkı" tanımayıp kadınları isterlerse çalışma istemezlerle çalışmayıp evde oturma hakkına sahip olarak görmeniz... evet buna karşıyım. Bunu biraz açmak istiyorum. Kadınlar gerek toplumsal normlarda ve gerekse de kanunlarda "çalışmama hakkına sahip" olarak tanımlanıyor mu? Evet... Kanunlarda tonla örneği var:En çarpıcı örneği erkek çocuklarının babadan aldıkları yetim maaşı 18 yaşında kesilirken kızlar evlenmedikleri ve çalışmadıkları halde ölene kadar bu maaşı alma hakkına sahip. Erkek kendi başının çaresine bakmak zorunda 18 yaşından sonra ama kadın çalışmak istememe hakkına sahip olarak hayat boyu babadan maaş alabiliyor... Erkeğin çalışmaması eve para getirmemesi kadın için haklı boşanma sebebidir ama kadının çalışmaması erkeğe böyle bir hak tanımaz. Ve bir diğer yasal farklılık şu ki kadın evlendiğinde istifa edip ev kadını olmak istediği zaman tazminatını alıp ayrılabilir. Evlenen erkek için böyle bir imkan yok istifa ederse tazminatını yakmak zorunda. Toplumun da kadına bu opsiyonu tanıdığı ortada... Ve siz de mesela 25 yaşına gelmiş soru sorana "sen hala neden babandan para bekliyorsun çalış kazan" demediğin yani soru soran bir erkek olması halinde vereceğin cevaptan muhtemelen farklı cevap verdiğin için görünen o ki bu durumun yani kadınların isterlerse çalışmayıp evde oturma hakkına sahip olmaya devam etmesini destekliyor olmalısın... İşte benim itiraz noktam kadına erkekte olmayan çalışmama hakkını verdikten sonra kadının çalışma hakkını da yine sadece kendi vereceği bir karar olmasıdır... - +1 yıl
@çikolataçikilop
(6) Yani erkek çalışmama hakkına sahip değil illa ki çalışmak zorunda ama kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz; erkek çalışmayıp evde oturmak için kadının izni ve onayına ihtiyaç duyarken kadın ne çalışmak ne de çalışmamak için erkeğin izni ve onayına ihtiyaç duymaz diyen söyleme karşıyım... İşine geldiğinde "eşitlik özgürlük" ve "kadın çalışma hakkına sahip" deyip gelmeyince "erkek eve tek başına bakmak zorunda" derseniz ve hatta çoğu kişünin iddia ettiği üzere "erkeğin parası ailenin parasıdır kadının parası kendinindir" derseniz işte ona karşıyım...
Kısacası gerçekten eşitlik istiyor musunuz istemiyor musunuz bu konuya bir karar verseniz iyi olacak...
Erkekten ev işi bekleme konusunda da adil düşünmek icap eder...
Eve tek başına bakan evin ekmeğini getiren erkeklerden de ev işlerine destek bekleniyor ve bu adil bir düşünce tarzı değil...
Ancak eğer kadının çalışması erkeğin de kabul ettiği ve mecburşyet olarak gördüğü durumlarda (örneğin her ikisinin de 25bin lira kazandığı ve ikisinin de çalışmaması halinde evin hiçbir şekilde idame ettirilemeyecepi durumlar) erkek de eve para getirme yükü nasıl kadın tarafından paylaşılıyor ise ev işlerine de destek sağlamalı... aksini iddia etmek adaletli bir bakış açısı değildir.
Ancak çalışan her kadın bu şekilde çalışıyor değil. Yani sırf çalışmak için çalışan, ekonomik özgürlüğü olsun kocasından harçlık istemesin diye çalışan ve ailenin temel giderlerini yine kocasının karşılayacağı şekilde eve çok az maddi katkı sağlayan kadının eşinden ev işlerini paylaşmasını isteme hakkı yoktur. - +1 yıl
@noverpa75 hayır tartışılmaz gerçekler diye düşündüğüm bir şey yok ve kadınların çalışma konusundaki fikrinizi yanlış anlamışım doğru özür dilerim
- +1 yıl
@çikolataçikilop
Yanlış anladığınız tek şey bu mu gerçekten?
Sıkıntılı dediğiniz cümleyi bağlamında düşününce o da umarım yerli yerine oturmuştur... - +1 yıl
@çikolataçikilop
Annelerin babaların erkek çocuklarını pohpıhlaması konusuna gelelim:
Kadın cinsiyeti aleyhine sahte mağduriyet algısı yaratma çabalarından çocuklar da nasiplerini alıyor. Son yıllarda çokça dillendirilen klişelerden biri de aynı evdeki kız kardeşlerin erkek kardeşlerine çay servisi yaptıkları; halbuki statülerinin aynı olmasının gerektiği ve bu durumun kızları aşağı görmekten kaynaklandığı yönünde bir çarpıtma furyası revaçta. Ben bu yaşıma geldim böyle bir aile görmedim ama geleneksel aile yapısında böyle uygulamalar olması mümkündür ancak bunun sebebi geleneksel aile yapısının kız çocuğunu aşağıda görmesi değildir.
Kız çocuğu belki erkek kardeşine çay getirir ve onun için bir emek harcamış olur ama geleneksel yapıda erkek çocukları da daha oyun oynayacakları yaşta meslek öğrenmeleri için herhangi bir meslek ustasına "eti senin kemiği benim" denilerek verilir; bunun anlamı "eti senin yani çalıştır kas gücünden faydalan ve gerekirse dövebilirsin de ama kemiğine zarar verme sakat bırakma çünkü kemiği benim" şeklindedir.
İşte tüm bunlar sizin de erkek sorumluluğu olarak gördüğünüz ev geçindirme sorumluluğunu taşıyabilsin diye...
Böyle bir yük altına sokacağın çocuğunu pohpohlayıp gaza getirmeye çalışman normal değil midir? - +1 yıl
@çikolataçikilop
Çocukken bir aile dostumuz esnaf bir aileden aldığı 2 erkek kardeşi çıraklık adı altında köle gibi kullanırdı; dükkanı kapatınca da evine götürüp temizlik yaptırırdı; akşamın bir saati evlerine gitmelerine izin verirdi. Haftalıklarını da çocukların kendisine değil babalarına verirdi. Yani bu geleneksel aile yapısında eve ekmek getirmeyi öğrenmek üzere verildikleri el yabancı insanlara hizmet edip eve alınacak o çayın parasına katkıda bulunan erkek çocuklarına o çayın ev işlerini öğrenmek adına evde annesine yardım eden kız kardeşi tarafından servis edilmesinde ne gibi bir cinsiyet ayrımcılığı veya bir cinsiyeti diğerinden üstün tutma sonucu çıkarabiliyorlar? Bu yapı eleştirilebilir elbette ama eleştirecekseniz bu işbölümünü yanlış buluyorsanız tabi ki eleştirebilirsiniz ama erkek çocuğuna yüklenen yükü erkek cinsiyetine yüklenen bir yük olarak tanımlamayıp hatta yok sayıp kız kardeşin çay getirişini yüksünülecek bir şey gibi kadınların çocukluktan itibaren aşağılanması gibi gösterip sahte mağduriyet yaratmak da riyakarlık değilse nedir? - +1 yıl
@noverpa75 artık lütfen susar mısınız? konuyu evlilikten haksız erkekleri haksız çıkartmak için taa nerelere getirdiniz
- +1 yıl
@çikolataçikilop hayır ama pohlama ile söze giren siz depil misiniz? yoksa bunun erkekleri prens olarak görme anlamına geldşği klişesine de kimse dokunmasın mı diyorsunuz?
- +1 yıl
@çikolataçikilop
Burada kız kıza pijama partisi mi yapıyorsunuz ya da altın günü filan mı yapıyorsunuz ki babalarınız dahil erkeklerin ardından atıp tutarken bir erkeğin de gelip "o iş öyle değil" demesi rahatsızlık verecek; mesela siz "Türk erkekleri ne işe yarıyor..." diye başlayan buram buram mizandrizm kokan bir yazıya eleştiri getirmek şöyle dursun "o kadar haklısınız ki" diye yorumlayacaksınız ve sonra da itiraz getiren de sussun isteyeceksiniz... öyle bir şey yok maalesef - +1 yıl
@noverpa75 tamam
- +1 yıl
@çikolataçikilop
bir de mesela neden eskiden kadınlar şimdikinden çok daha zorlu koşullar altında ev işlerini yapıor olsaydı bile evin reisi ve yöneteni erkek olması doğru, doğal ve adil olandır onu izah edeyim...
Öncelikle yukarıda anlattığım üzere eve ekmek getirme sorumluluğu ağır bir sorumluluktur ve bunu yapmakı için erkeğin bazen işini doğru düzgün yapması bile yeterli olmaz.
Ama burada asıl ekle istediğim şu ki kadının evde ev işlerini yapışı bile yine dolaylı olarak erkeğin sorumluluğu altındadır... Şöyle ki;
Bir kadın ev işleri yaparken bir hata yapsa mesela yemeği yaksa bu nasıl telafi ediliyor? Erkeğin ayakta tutmaya çalıştığı bütçeyi sarsarak tekrar yemek yapılacak veya dışarıdan söylenecek değil mi?
Veya hatalı kullanım dolayısıyla kadın çamaşır makinesini veya bulaşık makinesini bozsa ceremesini kim çekecek?
Yani hiçbir eksiği veya kusuru olmayan erkek kadının hatasının ceremesini çekip makineyi tamir ederek veya yenileyerek bedel ödemek ve mesela bunun için belki de fazla mesai yapmak zorunda değil mi?
Sonuçta hermen her ev işi hatası döner dolaşır eve para getirenin getiriği parayla ve o bütçeyi tutturmayı zorlaştırarak çözülüyor.
Bu tıpkı bir kurumda veya işletmede müdürün durumuna benzemiyor mu? Yani bir eleman hata yaptığı zaman patrından fırçayı yine müdür yer; en azından her ikisi de yer; neden çünkü müdür elemanını denetlemek zorundadır; ve dolayısıyla müdür her zaman çalışanınıon hyatasının bedelini öder. Tıpkı erkeğin eşinin yapacağı bir hatanın bedelini ödemesi gibi...
Şimdi bu benzetmeye "aile şirket mi?" diye itiraz edeceksin. Aile şirket değil ama şirket gibi bir kurumdur. Her kurumda olduğu gibi alınması gereken kısa, orta ve uzun vadeli kararlar vardır; gelir ve giderler vardır; yani tutturulması gereken bir bütçe vardır
Cevap sahibi+1 yıl@çikolataçikilop canım hemcinsim. Ben bu tarz erkeklere laf anlatmakla dahi ugrasmiyorum.
Vakit kaybetme bu klavye delikanlillariyla, vakit kaybetme isi gucu sitelere girip yorum yazmaktan, karsi cinsini asagilamaya calisan baska da bir meşgalesi olmayan erkeklerle ugrasma.
Dogru duzgun bir tip olsa, duzgun bir yasantisi olsa, zamanini dogru yerlere harcayan "zeki" "akilli" bir erkek olsa buraya paragraflarca yazi yazarak vakit kaybetmez zaten. Insan bir yazar iki yazar dahası da gercekten boş insan işi. İşsiz insan işi.
Muhatap almaya bile değmez. Ben hicbir yorumuna cevap vermedim, bastan belliydi yazdıklarından ne oldugu. At gozlugu taktigi belliydi. Bu tiplere ne zamanimi harcatirim, ne de laf anlatmakla kendimi yorarım.
Hemcinslerini savunmak istemissin cok takdir ettim cansın. Yorumumu da begenmissin cok tesekkur ederim. Ama bazen birilerine ne kadar anlatsan da anlamaz, kendi dusuncesinden vazgecmez. Ha insana anlatmissin ha duvara, bir sey değişmez ya bu da oyle.
Bu tiplerle iletisim de kuramazsın, kendi fikrini savunur da savunur bu arkadasin yaptigi gibi. karsilikli diyalog olmaz bu sebeple.
Ben bunlari bildigim icin tek yorum dahi yazmadim karsilik olarak. Muhatabimda olamaz zaten. Kendi calsin, kendi oynasin. Doktor kendi haline bırak dedi😉- +1 yıl
ben de zaten senin gibi nankörlere laf anlatmıyorum... ben sadece saçma sapan klişelerle uğraşıyorum.
dialog dediğin zaten kendi fikrini savunarak olur. Fikir tartışması demek bu demektir; kendi fikrini savunursun ve karşı tarafın fikrini çürütürsün budur. Mesela kadınların son 60 senede ev aletleri sayesinde işlerinin kolaylaştığı gibi erkeklerin de işlerinin kolaylaştığı gibi bir iddia sürdü öne çilatalı hemcinsin ben de onu çürüttüm. Erkeklerin işlerinin teknoloji ile kolaylaşmadığını kolaylaşan bir iş için patroonların para vermeyeceğini örnekleriyle anlattım. Arkadaşın bir cevap veremediği için engelleme yoluna gitti...
karşı cinsi aşağılama demişsin insanda birqaz utanma olur. Daha ilk cümlen "Turk erkekleri ne işe yarıyor gercekten anlamiyorum" cümlesi... lafa karşı cinsi aşağılamaya kalkarak başlayan sen değil misin? sonra da utanmadan sıkılmadan bu soruna cevap verdim diye ben karşı cinsi aşağılamış oluyorum öyle mi?
Burada kendisini bakmış büyütmüş bu boya getirmiş babasını başkalarının ağzına meze etmek için uzun uzun yazmış bir nankörden utanma mı beklenir?
hayır...
böyle bir beklentimiz tabi ki de olamaz... sende utanma olsa nankör olmazdın...
ben burada yazdıklarınıza cevap vermeye devam edeceğim ama sen bir şey anlayabilesin diye değil tabi ki de - +1 yıl
ne öğreteceksin o gençlere? ne diyeceksin merak ediyorum? "fikir tartışma fikirlerin çatışması değil kişilerin atışmasıdır" mı diyeceksin... kutsal öğretmenlik mesleğine azıcık saygın varsa git kendine uygun başka bir iş yap; kuaför filan ol müşterilerle dedikodu yaparsın insanları çekiştirirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin bu anlattıkların aynısı babamda da var babam küçükken çok fakirlik çekmiş biz küçükken babamdan para istemeye çekiniyorduk her istediğimde vermiyordu ama bir gün istemeyince veriyor. Babamda parasına bakıyordu idareli kullanıyordu mesela markette en ucuzu ne varsa onu alıyor öyle biriydi. Ben büyüdükten sonra hiç babamdan para istemiyorum 18 yaşlarımdayken çok nadir istediğim oldu bana öfkelene veriyordu telefon faturasını ödeyeceğim diye mecbur kaldım. Ondan sonra da hiç istemiyorum kendi kazancımı harcıyorum.
Sen babana durumu anlat şimdilik idare etmesini dile getir.01 Yorumla
Öncelikle babanın yaptığı yanlış ancak baktın olmuyor başının çaresine bakmalısın elbette. Ama benim durumum olsa ve evli olsam kızıma elimden gelen her şeyi yaparım. Hatta iş konusunda sıkıntı çekme durumu varsa işini kurarım en azından. Bence beklentiniz yanlış değil. Birde şu açıdan bakmak lazım. İmkanlar varken ve eğitiminiz konusunda bir şeyler yapabilirdi. Belki babanızda başka sorunlar olabilir. Büyük bir yokluktan buraya gelmiş olabilir. Korkusu vardır. Ya da bencil olmayı sorun olarak görmüyordur
03 Yorumla
Soran+1 yılYokluktan gelmiş evet ama bende şunu anlamıyorum insan kendi yaşayamadığı şeyleri çocuğuna yaşatmak istemez mi kendi yaşadıklarını bizede yaşatmak istemesi bencilce
Soran+1 yılYani bir dershane bi kurs masrafını bi baba lüks olarak görmemeliydi arkadaşımın babasının durumu çok kötüydü ne yapıp edip kızını yazdırmıstı ben gidemedim ve babam o parayı tekte çıkartıp verebilecek birisiydi unutamiyorum işte
- +1 yıl
Cidden garip bir durum. Belki bu psikolojik bir şey olabilir. Bazı babalarda uzun süre bilerek zorluyor ama sonra her istediğini yapıyor. Anne babanız beraber mi? Ayrıca erkekle kız çocuğu ayrıdır. Erkek başının çaresine bakmalı ama kız çocuğuna böyle yapmak çok mantıklı değil
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ailem de aynı. Babam zengin ama anneme sorunca "Babanın maaşı iki bin lira" diyor çocuk kandırır gibi. Çok paraları var servet sahibiler. Eskiden yediğim yemeğin bile lafını ederlerdi. Çok şükür şimdi istediğim yemeği yiyebiliyorum. Ama bana harçlık vermezler. Ve bir işe girip çalışmama da hep engel oldular. Okula da göndermediler beni. Para karşılığı satarak yaşlı bir dedeyle beni zorla evlendirmeye çalışıyorlar. Evlenince kocam dövecek seni, asla boşanmayacaksin diyorlar. Kendileri rahat modern bir hayat yaşamış hâlâ da yaşıyorlar ama nedense benim köle hayatı yaşamamı istiyorlar. Onların psikolojisini anlayamıyorum.
20 Yorumla
+1 yılBaban sonuçta 70 yaşına da gelsen baban olmaya devam edecek ve babalar kızlarını hiç bir zaman mağdur bırakmamalı babanın maddi durumu iyiyse tabikide ondan bir beklentin olacak ve babada en iyi şekilde bunu yapması gerekiyor bende babamdan hiç para almadım annem almamı engellerdi hep babanın parası yok diye durumları iyi olsada hiç bir zamanda isteyemedim istediğimde sanki yanlış bişey yapmışım gibi baktılar bende 15 yaşımda çalışmaya başladım hatta çalıştığım paramı bile aldılar ve ilerleyen zamanlarda ablamla beraber istanbuldan İzmir'e taşındık kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz şimdi babam buraya gelin beraber kalalım isterseniz çalışmayın bile diyorlar ondan dolayı boş ver herkesi ailen bile olsa bu şekilde ezdirme kendini iş bul çalış kendi ayaklarının üzerinde dur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban ne iş yapıyor?
Babanın yanında çalışmaya başla 👍 25 yaş babadan para beklemek için büyük bir yaş. Evlenip çocuk sahibi olabilecek yaştasın, bir ailenin sorumluluğu sana ağır geliyorsa o yüzden babanda sana para vermek istemiyor olabilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenip çocuk sahibi olabilecek yaşta olmam ne alaka mesela evlensem zor durumda kalsam ortada kalsam babam bana destek çıkmamalımı bu mantığa göre
Cevap sahibi+1 yıl25 yaşında birinin başarısızlığa odaklı yaşaması ortada kalmayı düşünmesi çok garip geldi ikinci mesele destek çıkma ayrı sürekli babandan para beklemen çalışmaman ayrı şeyler. Öncelikle çalışıp kendi paranı kazanma ve harcama vaktin geldiğini öğrenmelisin.
Soran+1 yılHaklısın bugüne kadar okadar değersiz hissettirildim ki ailemden dolayı direkt kötüyü düşünerek yaşarım hep. Mesela kendi babam bile bana böyleyse ileride eşim nasıl olur diye. Ayrıca sürekli babamdan para beklemiyorum farkındaysan şu an işsizim dedim çünkü öncesinde çalışıyodum hemde kendi işyerimiz olmasına rağmen orada çalışmıyodum. Ama her insanın başına gelebilir işte şu an işsizim ve şu an tam destek olması gereken zaman ama yine yok demek istiyorum. Soruda örnek verdiğim zamanlarda taa ben ortaokul dönemindeyken. Ortaokul çağında bir kız çocuğunun babasından bişey beklemesi kadar doğal ne olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşılayacak durumu varsa tabii ki normal. Başka erkeğin yani sevgililerin paralarını yiyen kızlar onlara boyun, ağız eğmek durumunda kalıyor. Ayrıca çalışsan da maaşınla bir ev araba alamayacaksın. Harçlık çıkarmak için çalışacağına durumu varsa babandan almak daha mantıklı, özel sektörde de taciz var kadınlara ve yorucu.
10 YorumlaAnormal ablacım, ben 16 yaşındayım bu yaşta ailemi zorluyorum bırakın çalışayım kendim kazandığımı, o hissin nasıl olduğunu, yorulmayı çabalamayı ve daha da önemlisi her zaman onlardan bekleyemeyeceğimi ve olurda beklersem daha kötü olacağını bildiğimden. tabi bana göre.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Anormal değil ama sen çalışsan daha iyi. Yani durum onu gösteriyor. Her hangi bir iş bul güvenilir bir yer çalış. Allah gönlüne göre en hayırlısını versin.
00 YorumlaÇalışmanız sizin kendinizi geliştirme açısından iyi olur. Ama evdeyseniz babanızdan ihtiyaçlarınızı karşılamanızi istemeniz harçlık almanız gayet doğal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBaban işte azdan coktan yardım etmeli ama artık yaşın çalışmaya uygun kendi paranı kazanman daha iyi olur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir babadan beklemek anormal evet ne iş olursa olsun çalış kimseden bir şey bekleme, alma...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMadem sana böyle davranıyor, mecbur çalışmak zorundasın. Böyle davranan bir insandan para istemekte yük olur insana.
00 Yorumla
+1 yılBöyle mübarek günlerde harçlık almanda beklemende bir sakınca yok. Fakat normal günlerde geçimini sağlamak için çalışmak şart.
00 YorumlaSeni illegal işlere itiyor farkında değil, üzgünüm ama çok cahilmiş
10 YorumlaGelirin yoksa normal, ama imkanın varsa çalışmak en doğrusu.
00 YorumlaDeğil biliyorsun. Çalış babana bile muhtaç olma
00 Yorumla
+1 yılbaban baba olsa sen istemeden kendi sana para verirdi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s +1 yılBelli bir yaşın üstündeki kimse kimseden para beklememeli
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılCalismiyisen normal yani çalışırsan sende eve yardım eder
00 Yorumla
+1 yılyani normal ama kendi iyiliğin için kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence zenginse eğer hortumlayın gitsin kimseye acımayın
00 YorumlaSaçmalık, baban parayı senin için kazanmıyorsa ne yapacak ki?
00 YorumlaBabanın hareketi çok ama çok Garip , bence kendin çalış muhtaç olma
00 YorumlaSen kendine uygun işi bulmalısın kendi hayat hedeflerin üzerinden gitmelisin baban bu süreçte yardıma ihtiyacın olduğu sürece zaten destek verecektir. Çabaladığını görmesi yeter.
01 Yorumla
Soran+1 yılOzaman bile vermiyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendin çalış, o babadan hayır gelmez sanırım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki 29 yaşında babamdan beklemem normal mi?
01 Yorumla- +1 yıl
😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet işte calişmalısın baban demekki babaşık ne demek bilmiyor kimseye muhtaç olma ama
00 Yorumla
+1 yılHayat senin ama çalışırsan hem kendi paran olur hem istediğin bir şeyleri yapma imkanın olur
00 Yorumla
+1 yılbeklemelisin çünkü durumu varmış
20 YorumlaKız olduğun için anormal değil
10 Yorumlasence normal mi ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmalısın çünkü baban cimri
00 Yorumla Bazıları mülk içinde gözleri kör olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılNe işiniz var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence kendin için kendi ayakların üstünde durmalısın
00 Yorumla
+1 yılYani
10 Yorumla
+1 yılKendi baban gayet normal bence.
00 Yorumla
+1 yılNormal baba çocuklarına bakmak zorunda
00 Yorumla
+1 yılKolay bir durum değil
00 YorumlaCalismaya baslayip evden gitmeni istio olabilir…
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. bence değil
00 Yorumla
+1 yılAnormal baya
00 YorumlaEvet Avrupa da değilsin Türkiye'desin normal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılElbette alabilirsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılEvet anormal
00 Yorumla
+1 yılHiç çekinme babanın para senin paran
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParasi varsa ye tabi
10 YorumlaEvet anormal
10 Yorumlanormal
10 Yorumla
+1 yılAnormal
00 Yorumla
+1 yılAnormal
00 Yorumla