İtfaiye personeli olarak farklı bir şehre gittim. Haliyle bayramda bize izin yok çünkü bayramda da yangın çıkabiliyor. Bize bayram izni olsa her yer yanar sanırım 😅
İşte öyle değil ya. Yaşadığım şehir Akdeniz’de. Haliyle 40 dereceleri gördüğümüz için bayağı yangın oluyor. Ayrıca kedi kurtarma, yılan yakalama vesaire vesaire. Bir ton olay. Çok oturmuyoruz ama hoş. Ben aksiyonu seviyorum. Sarıyor yani.
İnsanlardan uzak bir bölgede bırakıyoruz. Doğaya salıyoruz anlayacağın. Görev tanımızda “Tehlikeye düşmüş olan her canlının” diye bir tabir var zaten. Dolayısıyla hayvan ayrımı yapmaksızın hepsini kurtarıp doğaya bırakmakla yükümlüyüz. Nasıl yakaladığımızı sorusuna gelince bunun için birkaç aparat var. Onların vasıtasıyla çat diye yakalıyoruz. Sonra bir torbaya koyup müsait bir alanda bırakıyoruz. Bu kadar.
Nasıl yakalama konusunu sormamistim çünkü illa bir tedbir vardır sonuçta sizin için de tehlike konusu ama doğaya salınca yine bir yerlerden çıkacak o zaman yakalamanın manası ne?
Hayvanların yaşam alanına evler yapıyoruz. Tabiri caizse işgal ediyoruz. Sonra bu hayvanın burada ne işi var diye şaşırmaya başlıyoruz. Ne yapmamız gerekiyordu? Öldürmeli miydik? Dediğim gibi, biz doğaya salmakla görevliyiz. Ayrıca insanlardan uzak bölgelere daldığımız için aynı yere gelme şansı yok.
Burası Müslüman ama o heyecan kimsede yok demek istediğim
Cevap sahibi
1 yıl
Eskiden di o dediklerin
Soran
1 yıl
Çocuklar yaşasa bari asıl onlara üzülüyor insan yoksa bizler için sorun yok ama büyükler onları da düşünmüyor işte yaşatılan bir şey yok tüm konu da bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Ben tek yaşıyorum. Ailem farklı memlekette. Haliyle tekim. Bayram da yok seyran da.
Ailenin yanına koştu herkes sen niye gitmedin? Ama demek istediğim o heyecan kimsede yok
İtfaiye personeli olarak farklı bir şehre gittim. Haliyle bayramda bize izin yok çünkü bayramda da yangın çıkabiliyor. Bize bayram izni olsa her yer yanar sanırım 😅
Aman olmasın senin iş önemli. Yangın olmayınca da oturuyorsunuz tüm gün boş ver tadını çıkar😅
İşte öyle değil ya. Yaşadığım şehir Akdeniz’de. Haliyle 40 dereceleri gördüğümüz için bayağı yangın oluyor. Ayrıca kedi kurtarma, yılan yakalama vesaire vesaire. Bir ton olay. Çok oturmuyoruz ama hoş. Ben aksiyonu seviyorum. Sarıyor yani.
Ay kedi neyse de yılan yakalama nasıl bir şey ya, ne yapıyorsunuz yakalayinca onu?
İnsanlardan uzak bir bölgede bırakıyoruz. Doğaya salıyoruz anlayacağın. Görev tanımızda “Tehlikeye düşmüş olan her canlının” diye bir tabir var zaten. Dolayısıyla hayvan ayrımı yapmaksızın hepsini kurtarıp doğaya bırakmakla yükümlüyüz. Nasıl yakaladığımızı sorusuna gelince bunun için birkaç aparat var. Onların vasıtasıyla çat diye yakalıyoruz. Sonra bir torbaya koyup müsait bir alanda bırakıyoruz. Bu kadar.
Nasıl yakalama konusunu sormamistim çünkü illa bir tedbir vardır sonuçta sizin için de tehlike konusu ama doğaya salınca yine bir yerlerden çıkacak o zaman yakalamanın manası ne?
Hayvanların yaşam alanına evler yapıyoruz. Tabiri caizse işgal ediyoruz. Sonra bu hayvanın burada ne işi var diye şaşırmaya başlıyoruz. Ne yapmamız gerekiyordu? Öldürmeli miydik? Dediğim gibi, biz doğaya salmakla görevliyiz. Ayrıca insanlardan uzak bölgelere daldığımız için aynı yere gelme şansı yok.
İyi o halde teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kolay gelsin, iyi bayramlar size🤗
Teşekkür ederim hanımefendi. Size de iyi bayramlar.
bence evinde bayramlık insan yok
Bayramlık insan nasıl oluyor? Sizin evde var mı o insan türü?
kibarcasını yazdım. ailen var mı. varsada gayrımüslim bir ailemisiniz. bosch bosch soru sorma
Yoo hiçbiri aile ortamımız yok
hakkında hayırlısı olsun
Memnunum ben ama o heyecan kimsede yok asıl konu bu
heh şimdi oldu..🤷♂️o heyecan kimsede kalmadı, o ayrı
Sizde durum ne?
hiçbişi eskisi gibi değil , durum bu
Bayramlar eskisi gibi değil sıradanlaştı maalesef
yarın..
Yarın ne değişecek?
yarın bizim burada bayram olcak kanka
Yokk valla
Neden
Tadi yokk
Olduğumuz ülke hristiyan. Bayram yok
Burası Müslüman ama o heyecan kimsede yok demek istediğim
Eskiden di o dediklerin
Çocuklar yaşasa bari asıl onlara üzülüyor insan yoksa bizler için sorun yok ama büyükler onları da düşünmüyor işte yaşatılan bir şey yok tüm konu da bu
bayram filan fark etmiyor hep aynı
Evet var 😒😒
Aynı efendim işte
Memlekette isen var
Memleket filan yok olmasın zaten çekemem ama kimsede yok o heyecan demek istediğim
sen napiyosun?