Buradaki sorularda, özellikle hemcinslerinin anlayabileceği sorularda neden karşı cinsler daha çok cevap yazar ki? Bir kadının özel durumlarını bunu yaşayan bilmez mi? Bir erkek için merak edilen sorularda da bir kadının cevap yazması çok saçma değil mi?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence kişiye göre değişir
Bundan en çok çeken benım ömrümde bir tane troll soru sormadım hep sordum hep de abazalar geldı. Doktor taklıdı yapanlar var. Herkes kadın doğum doktorudur burada. Kızların yorum yapmasına nıye takıldın ki kızlardan zarar gelmez. Kızlar yardıma gelırler. Ama erkeklerden yardıma gelmeyen çok. Fakat bi tane yardıma gelmeyen abaza kadın gormedım. Öyle ztn erkeklere sora sora erkek fıkırlı oldum en sonunda da erkek düşmanı oldum. Bilmiyorlar çünkü. Bır kadın erkek gibi düşünebilır ama erkekler asla kadın gibi düşünemez. Bu yüzden kadınlar erkeklere cevap verebılır ama erkekler çok bılmıs konusmasın. Asla bir kadın olamazsınız
Örnek veriyorum testesteron bızde de var erkek gibi dusunebılırız. Östrojen erkekte de var ve çok az ve tercıhen bunu baskılıyorlar zaten erkek olacaklar ya hani asla kız gibi düşünemez ler. Vakit kaybısınız yani.
Cevabın için teşekkür ederim. Genelleme yapman da hoşuma gitmedi. Çünkü ben de merak ettiğim bir şeyi sordum burada. Bir kadının regli sancısı çekerken neler yapması gerektiğini kadınlardan öğrendim ama bunu en iyi yine kadınlar bildiği için, böyle bir soruda sustum. FAkat kadınların da erkekler hakkında bilmedikleri çok çok fazla şeyler var. Bu konuda da bazı kadınlar eski sevgilim şöyleydi diyerek soru cevaplayabiliyorlar. Olay sadece hormonlarla ilgili değil. Sizin regli dönemi önceniz, regli zamanınız ve sonrası için gelişen hormonel durumunuzu ben bilemem ve cevaplamam da. Sizin de bir erkeğin dünyaya kadına ve koruma içgüdüsüne olan bakışını o testosteron hormonuyla bileceğinizi düşünmüyorum. Merak ettiğim şeyler bunlar değil. Taklit yapanlar ya da trol soru soranlar ya da erkek profili içinde kadın, kadın profili içinde erkek olanlar zaten belli. Benim bakış açım daha farklı.
Bu sıtede erkekler kadınları yanlıs şeylere yonlendırıyor. Bir kız gelıyor burama ne sokmalıyım dıyor erkekler de evdekı tüm pis malzemeleri sayıyorlar allahım belaları. O kızın benle konuşmaya ihtiyacı var halbukı. erkekler için cnsllk normal olduğu için kadınları da kendılerı gibi sanıp yonlendırıyorlar. bş
Bir kadın bır erkeği nasıl yönlendirebılır ki? Sizin zaten yaptgınız size normal gelen şeyler bunlar. Tamam tamamen hormon ile ilgili degıl ama en çok kadınlar yonlendırılıyor kadınlar daha kendısnı tanımadan erkek gibi oldugunu sanıyor erkekler yüzünden
Dışından yapsa mesela elıyle zevk alacak. Bunu bılmıyor aynı bıır erkegın kadın klıtorsnı bılmedıgı gibi kadın da kendisini bılmıyor. Bır erkege soruyor erkek de ona kendısı sokunca zevk aldığı için o apt*al kafasıyla kadına bkirelugini bozmasını söylüyor. Kadın da kendisinin sadece o sekılde zevk aldığını sanıyor ve erkek gibi davranıyor. Kim daha çok tuzağa düşüyor şöyle şimdi. Karakter meselesı mı bu şimdi? Erkekler dogası gereği kadını kendısı gibi sanıyor ortada kocaman bır bılınmezlık var kadın da kendisini tanımıyo vücudunu erkek zaten bılmıyor kadını ama emır vermeyi çok sevıyorlar ap*tal o. lar. erkekler kendisini dinletmek istediği için birçok kadın onları dinliyor. Olan kadınlara oluyor. Biz gibi bır varlığın karsısınds neden bukadar dusuncesız bır varlık var anlayamıyorum hadı bilmiyorsunuz neyse ama okadar düşkün olduğunuz konuda çok bılgısızsınız. Erkekler kadınların kendısını tanımadığını bılmedıgı yetmediği gibi kendısı de o kadına layık olamıyor yıllarca mst yapıyor. Neyse konu dagıldı. Kısaca düşüncesizlik daha çok sızde oluyor bence. Hıcbır erkek zaten eskı sevgılım şöyleydi dıyen kızı takmaz. Taksa bile kadının bu anlattıgım olayda etkilendiği kadar etkılenmmez.
Koruma içgudusu yanında aptl bılmıslıgı ve bılgısızlıgı getiriyor. Olan kadına oluyor. İyi erkekler sadece testesteronu doğru yönetiyor. bunun nesıne güvenelim.
Sizin, diye başlayan sözlerin hala bir genelleme içinde. Mutlu erkekler ve mutlu kadınlar var birliktelik yaşayan. Bir erkeğin baskın olmasını öğütleyen videolara sözler reklamlar var ve tam tersi, bir kadının bir erkeğin hükmünde olmasını gerektirdiğini vurgulayan videolara sözler ve reklamlar var. Kişi her şeyden önce cinsiyetini bir kenara atıp birey olduğunun farkına varırsa. İşte o zaman bahsettiğin sorun da çözülebilir. Bir erkek bir kadının içine girdiğinde ona mutluluk verdiğini sanabilir. Bir filde bir kadın söylemişti "çocuk yapmak için size ihtiyaç duyabiliriz ama zevk almak için size ihtiyacımız yok" demek ki aklımda kalmış ve demek ki bunu az çok anlamışım. Yazıklarını genelleme olarak görmeyeceğim çünkü bir kadının kendi elleriyle klitorisine yapmış olduğu eylemin benim ona yapacaklarımdan daha büyük zevk verdiğini biliyorum. Erkeklerin kadınları tanımadığına eminim ama kadınların da erkekleri hak etmedikleri bir yüceliği çıkarttıklarına da eminim. Kadının kendi bedenini tanımadığına da eminim ama erkeklerin de kendilerini çok fazla önemsediklerine de eminim. Kısacası, düşüncesizlik sizde diye devam eden cümlelerin , senin de durumdan çok fazla mustarip olduğunu gösteriyor gibi. Bu dünyada karşı cinsi seven anlamaya çalışan ve hatta sadece onun mutluluğundan mutluluk duyan erkekler de var. Bu bir genelleme değil. Çoğunluk olduğunu da sanmıyorum ve bunu savunmuyorum da. Ben burada bir terazi kurmak niyetinde değilim. Sorduğum soru, herkes sınırlarını bilsin anlamında bir soruydu.
Koruma ve sahiplenme içgüdüsü dediğim şey. İlkel zamandan bu zaman devreden bir evrimsel süreç. Düşünebilen insan bunun ne olduğunu kavrar ve ona göre davranır. Düşünemeyen insan ilkel dürtülerle yoluna devam eder.
Kadının rkegin hükmünde olması gerektıgını söyleyen videolar olabılır erkeklere yapıldığı gibi ama zaten içimizde olan içguduyu anlatıyorlar yanlıs degıl zaten. Sadece dengesizliği ögrenıyor her ıkı cıns de başka bir şey degıl. Kadının içinde zaten erkegı dinlemek var. Ama bu aşırı olunca zarar görüyor. Akıl dusnebılme konusuna girmicem şuanda. Hangi içgudu daha zararlı onu düşündüm sadece. Kendını dinletmek isteme içgudu olan bir varlık nekadar zarar gorebılır ki? Ancak dinleme içgudusu olan kadın zarar görür. Erkek sanar onu. Bu yanılmalar çok fazla oluyor. burada sorun kimde? Çoğu erkek erkeklıgı bılmıyor kadın zaten erkeklıgı bılmeez o dogasından elınden gelenı bir erkegı dınleme içgudusunu gerceklestırıyor zaten. Kadınlar içgudusel davranınca büyük sorunlar oluyor ama bir erkek içgudusunu kullanınca kendısı zarar görmez en fakir bir kadını yönlendirmiş olur kadın dinleyince erkek olduğunu sanar. Hiçbir cinsiyet karşıyı bılmıyor zaten. Ama ben erkeklerden kadınu bilmelerini isterdim çünkü kadın dogası daha hassas. Erkeklerı kendılerı gibi sanan kadınlar erkek olduğunu sanar. Kendısını kadın sanmaz ama hiçbir erkek. Sizin galip gelme üstün gelme arzunuz zaten zarar görmenizi engeller ki. Aklı konusalım, akıllı erkek emir vermiyor mu yani? Bilgisiz olmasına rağmen emırler yagdırdıgı bir gecmısı vardır her erkegın ornegın' foto at ' çok yaygın iğrenç bir tabirdir. kadınının içinden gelırse yapar. Bunu kavrayamamıslar daha.
Örneğin kadınlar kolay hastalık kapar. Bunları bılse kadına dokunmak bile istemezler. kadınlar evde oturup evlenmeyı beklerken evlenecegı erkekler evde onlarca yıl mst yapıyor. Bir eşitsizlik var zaten. Ayrı konulara girdim ama, ben kısaca evde oturup beklemesı gereken bir cınsıyetın karşısında daha kadınları tanımayan bir cinsiyetin kendısının cnsl özgürlügu oldğu için kadını anlamayan hem de bütün bu bilgisizliğe rağmen ıkıyuzlu gıbı saf kadın isteyen erkek cinsiyetini anlayamıyorum. Anlıyorm aslında herkes temız ister ben de saf olmasam yıne de saf kadın isterdim sizi anlıyorum ama anlayamıyorum. Çünkü dengesız olmak zorundasınız siz. Ben evde oturup beklerken ömrü boyunca evde mst yapmış bir erkek benım eşim olmak zorunda bu eşitsizlik bile iğrenç. Hadi eşit olmak için kadın da erkek gibi davransın desek soksa yanı o sekılde evlenene kadar zevk alsa bu riskli bir şey yine zarar gören kendısı olur ıslanmadan sokar falan kadınlar hassas ve kolay hasta oluyo bukadar basit yani. Ben o söze katılmıyorum bir erkeğe ihtiyac var çünkü orasına ne soksa hastalık ihtimali var en ufak dalgınlık enfeksiyon kaptırır. Erkeğe ihtyac var hasta olmadan zevk almak için. Ama erkek elıyle yapar hastalık da kalmaz ömrünü öyle gecırır. Yanı bir eşitsizlik varsa olması gereken tek şey hiçbir insan kendı cınsını tamamen tanıyamayacagı için erkeklerın kadınları daha çok tanıması inceliğini gösteren bir cinsiyet olması gerekır. Bıze layık olan cinsiyet hiçbir zaman kadını bılmeyen bır cinsiyet mı olacak. Benı anlasa zaten mst yapmazdı hiç ama en azından benı yonlendırmesın. X2 hatalı bir eş yani erkekler. Hem naif olarak tanıyamıyorlar hem de ömrü boyunca mst yapıo kadın yapsa o gibi hastalık kapacak. Demek ki olması gereken erkegın düşünmesi. kadın akıllı olsa ne olacak kadın anatomısını bılen erkek çok mu sanki?
Kendısı gibi sanar herkes herkesi bu net. kadınlardan korkarlar aslında ama korktukları kadar arastırsalar kadını çocuk yaşta tanımaya baslaması gerektıgını anlardı. Ne kadar naif olsanız az çünkü bır kadına karsı. Sen çok sevdin o kızı güzel davrandın bılgılısın de ama en ufak hatan o kadını hasta edebılır çünkü kadın vücudu kolay enfeksiyon kapıyor dısardan içine mikrop giren biziz tuvaletini yapıp silmeden girse mesela erkek olan kadına olacak anladınuz mı. Onun ıcın normal bir şey işemek ama bılgısı yokkendısı gibi sanıyorlar ya da bu konularda kadın umurlarında olmuyor. Ben böyle bir dünyada umursayan bılgılı erkegı mı arayacagım çok zor... Çünkü herkesin herkesi kendısı gibi sanma ihtimali okadar yüksek ki bu olay bizde bile var.
Ama kadın naif oldugu için eşi de naif olmalıydı olamadıgı gibi şuanki toplum hep kadını kötü olarak bilir. Erkekle Eşit olmaya çalışan kadın bilgisizdir ya da bir çare bulamamıstır ya da gerçeği kabul etmek ıstemıyordur. Nasıl karşı cinsim eşim olacak varlık benle eşit olmaz ve buna rağmen bukadar kaba dusuncesız olabilir. Tamam kendımı yıne ben dusunecegım ama herkesi kendi gibi sanmanın herkeste olduğunu bılınce ve kadınların daha hassas olduğunu bılınce olanın kadınlara olacağını bılıyorum bu da hevesımı kırıyor çünkü cnslk dısınds erkegı en ufak şeyde dinlesem çünkü erkekler mantık aramıyor bazen dınlen ilmek son sözü söylemek dogası olan bir varlıga ben ne kadar mantıklı öneri sunsam boş oluyor.
Yine mantıklı Önermle kalacağım belki bir konuda. Onu dınlemek zorunda kalacagım. insnı birey yerine koymayan bazen de erkekler oluyor işte. Ben dınlenilmek ortak karar almak istiyorum karşımda ise bunu bile düşünemeyen hükmetme hırsı olan bir varlık var. Pes ettim artık anlaşmaya calısmak bile istemiyorum. Ben bile usandım. Herkes insan olsun tabiki sınırını bilsin bu insanı bir özellik. Ben bılımsel konuşmak istediğim için kadın ve erkek olarak düşünüyorum insanı bir özellik uzerındsn düşünmekten daha elverişli sonuç verir bence. Deneyımıme dayansa bile bılgıler üzerinden gittim. Tersı de doğru bunların evet ama bılgıler desteklıyo sonuçta benı. Ama sizin dediginiz insanı karakter özelligi sınırlarını bilsinler tabıkı buna yorum yapamam. Değişir çünkü bu. Terazi kurmak zorunda degılız ama soyledım sadece. Kuramayız zaten bunun için de erkek cinsiyetinden ümidi kestim dedım. Testesteron 40 kat fazla bizden sizde ne yasıyosnuz bılmıyorum ama eşitlik ne biliyor musunuz onu da bılmıyorm. Kadınların eşit olma isteği bu yüzden hiç anlaşılmaz zaten eşit de olamıyoruz erkek anlamaz çünkü kadın naif liğini anlasa bile olan yine kadına olabilir bu bilimsel bır gerçek kadın vücudu daha hassas kadınlar erkekten daha çok yasıyo olabilir ama daha güçsüz bundan bahsediyorum bu konuda bir şey yapılamaz doğa böyle. O yüzden bir eşitsizlik var zaten ve bunu en çok farkeden bız kadınlarız. Bunun için bir şey diyemem ama en azından erkek cinsiyeti daha naif olabılırdı. Örneğin çocukken mst yapmaya başlamadan önce ilerde bir eşim olacak saygısızlık olur ona diye bile dusunemıyor. Kadın ise evde kendını tanımadan beklıyor. Büyük bir haksızlık var. Kadın kendısınden beklenenı yapıyor ama erkekler yapamıyor ve bu bu şekilde yapamadıkları seklıyle kabul görüyor. Ben de bunu sevmiyorum. Hangi erkek bunu dusunebıldı? Hep hata yaptı geçmişte nasıl layık olabilir bır erkek bana ki? Bunu dıyorum işte. Naif olmalarını beklemek çok zor benm için ama olduğu gibi kabul etmek de istemiyorum.
Kadını kendısındrn çok düşünse bıle ortada bir gerçek var bir haksızlık var o kadındsn daha çok zevk aldı ömrü boyunca. Ve bu normal olarak görülüyor buna da sinir oluyorum. Aradıgım turde bir erkek yok aynı konular kadınlar için gecerlı olsa ne olur ki? Ben erkeklerı tanımısım bı kere. Ama kadınlarda da öyleleri var gibi cümleler bu düşüncelerimi yok etmiyor gerçek çünkü bunlar. koruma içgudusu bana saçma geliyor kimse kimseyle ilgilenmez zaten bunu bilyoruz ben önce insanları tanıdım aynı erkeklerın kadınları tanımaması gibi. İnsanları tanıdım be kimsenin kimseyi korumak istemeyeceğini bılıyorum bencıl varlıklarız çünkü
Burdaki dengesizliği yaratan erkekler oluyor işte. Ben önce insanları tanımısken korunma içgudusune ne kadar güvenebılırım ki? Kimse kimseyle ilgilenmez ama herkes ilgi ister korunmak ister bu daha yoğun bir şeydir. Erkekler bile korunmak ilgilenilmek ister. Siz bizi anlamalısnız ama bana göre koruma içgudusu çok manipüle edıcı bir şey. İnsanları tanıyan birinin içinde korunmak istemek olmaz çünkü koruyan kişi zarar da verebilir aynı zamanda bu isimde bir içgudu evrımlesmıs olamaz olsa da çok nadir başarılıyor işte. Aynı sekılde korunmak istemek evrımlesmıs olabilir çünkü erkekler de korunmak ister çünkü bunun güvenle ilgisi yok senı koruyan her yere gidersin yılan da olsa. Anladınıx mı. Doğunca ilk çocukken ki bilgilere göre düşünün. Hepımız bılgısız doğduk çünkü düşünen kadın kanmazdı diye bir sacmalık olamaz ozaman düşünen erkek de kandırmazdı kadını desek doğru mu olacak? Düşünmekle bulunan şeyler degıl bunlar. Erkek kadını bilemiyoruç kadın da erkegi. Ortada yanlıs bılgıler dönüyorsa olan kadına olma ihtimali daha yüksek ihtimallerin nerde yüksek olduğunu söylüyorum ben aynı seylrı kadınlarun da yaptıgı degıstırmez bir şeyı çünkü kadınların erkılenmesını destekleyen biyolojisinim zayıflgı ve psikolojisinin güvenmeye daha yatkın olması. Gerçek içgudu budur işte.
güvenmek istemek bir içgududur. aynı sekılde bır erkek kadınları tanımıyorken bilgisiz dogmusken neden kafasına göre hareket ediyor bana göre yönlendirmek bir kötülüktür. Kadın gibi naif söz dinleyen bir varlık olsaydınız bukadar çok erkek dınlemek isteyen kadın olur muydu? Kadının içinde erkek kadar dinleme isteği var korunmak isteği var ama bir cinsiyet bunu daha fazla bskı seklınds gosterırse kadının içindeki korunmak isteği daha da alevleniyor ve o erkegı dınleyerek daha çok hata yapıyor. Normalde sızde de bızdr de içimizde eşıt olan içgıdu mıktarı kadar davransaydık bu dengesizlik olmazdı. Söz dinleyen kadınlar mi hatalıdır sözünü içgudusu nun miktarındsn daha fazla dinletmek isteyen mi hatalıdır? Testesteron baslı basına bir sorun bence. Dengeye engel oluyor. Bu da olanın kadına olması demek. Bensayılarara göre düşünüyorum. Erkekler dede söz dinleme isteği var biz gibi ama kadında söz dinletmek isteği hiç yok nerdeyse. Bir erkegın hakimiyetini kabul edıyorz kolayca bu da zarar görmeyi kabul ediyorum demek aslında. Bız neden kendı aklımız varken bir çok bılmus benı düşündüğünü sanan bır varlıga güveniyoruz? burada bıze zarar gelme olasılıgı doğmuş oluyor. Erkek neden hiçbir şey bilmeyen yenı doğmuş halıyle kadınları dinlemiyor? İçinde var halbukı ama bunu kabul etmek istemiyor dinleme isteği sızde var ama hizaya gelmeyen sizsiniz demek ki. İçinizdeki kadını dinleme içgudusunu eş gecıp baskı yapma olayına koruma içgudusu demıssınız.
Hayır bu bızde de sızde de esıt olan korunma içgudusunu es geçme içgudusu olmuş oluyor resmen. Kadın neden kolayca hükmetme duygusunun ustesınden gelıp erkek hakimiyetini kabul edebılıyor? Da erkek içinde olan içguduyu reddedıyor? Koruma içgudusunu yaratan erkekler resmen. Evet düşünemez ama korunmak istemeyerek bunu reddederek cinsiyet farkını ortaya koymak istiyor. Öyle bi içgudu yok normalde. Olmayan seyı kadın düşünmek zorunda mıdır? Erkek korunma içgudusunu yok sayıp içgudu Uydururken, kadının yaptıgını yapamazken nasıl nıe cinsiyet bu ya. Hem düşünemiyor hem ortak içgudumuzu reddedıp içgudu çıkarıyor basımıza. Koruma içgudusu olamaz kimse kimseyi doğuştan gelen bilgisizliği ile korumak istemez. Olay bu
. Ama herkes doğdugu bilgisizliği ile korunmak ister. Siz bence sonradan içgudu uretmeyınbu çünkü insanı duygulara ters oluyor, ben önce insanları tanıdım dedım mesela nasıl olmayan bir içguduyu düşünüp doğru erkeğe gidebılırm? Erkekler de önce insanlıgı tanıyor kadını tanımadan önce ve kimsenin onu korumayacagını biliyır ama kadınları tanımayı seçseydi korunma içgudusunu kendısınde bastırdığı o içguduyu kadında görürdü ama görmemeyu tercıh edıyorlar.( Önce insanlıgu tanıyıp erkekleri bilmediği için tanıyamayan kadının mı hatalı olma ihtimali yüksek yani kimse kimseyi korumaz bilgisini bılen yani koruma içgudusune inanmayan kadıın m hatalı yoksa önce insanlıgu tanıyıp koruması gerekn kadını korumayı gormeyıp kimse korumak istemez benı yalnızım tek basımayım diyen erkek ve aynı zamanda erkek olabilmek erkek hissedebilmek için korunma içgudusunu yok sayan erkek ve bu yüzden korunma içgudusunden kompekslerı yüzünden haberı olmayan bu yüzden kadınları tanımaya yanaşmayan erkekler mı hatalı?
Koruma içgudusu nun olmadığını her ıkı cinsiyet de bılıyor kadın erkek cinsiyetşne bakmadan insanı değerler acısındsn bakıncbakınca herkesin bencil olduğunu kımsenın kımseyı koruması gerekmedıgını bılıyoruz. Bunu farkınds olan kadın mı hatalı yoksa kadının dogasını araştırmayıp asıl olan kendı ıcınde de olan korunma içgudusunu reddeden bu yüzden kadını kendısı gibi korunmak istemeyen bir varlık sanması mı hatalı? Sonra toplumda erkekler kadınlardan korkuyor. Siz komple manüplasyondan ibaretsınuz resmen bence. Kadınların kötü olduğu falan yok. Gerçeğin daha çok farkındalar hatta kadınlar kendı cınsıyetının doğuştan farkındalar çünkü korunma içgudusunu reddederek kendısını ve karşı cınsı manipüle etmıyorlar erkekler gibi. Bana göre erkeklık de çok saçma zaten
İnsanlar doğada doğunca muhtactı ilk zamanlar bû yüzden korunma içgudusu doğdu. Ama koruma içgudsu mağara dönemindeki bebek bır erkekte olamaz., koruma içgudusu sonradan oluşur baktı bana ihtiyacı olan kadın var ozaman koruma içgudusu doguyor. Kadının ihtiyacı olmasaydı erkegın bu içgudsu oluşur muydu? Sızın içgudunuz bizimle aynı olan içgududur. Dıgerı çok gereksız ve kötülük getırme ihtimali çok yüksek ve sonradan oluşmuş yapay bır içgududur. Kimse kimseyş korumak istemez insanı şartlarda. Cinsiyetten bagımsız olarak yani. Ben nasıl düşünüp de benı koruyacak erkek vardı ben hata yaptım diye dusunebılırdım ki? Korunma içgudum vardı sadece olmayan korunma içgudusunu dusunemezdım o erkeklerın içinde olusması lazımdı ve bana geldıklerınde bunu görmek lazımdı. Ama en çok bunun zararlarını gördüm. Demek ki okadar iyi bir şey degıl kendını avutmaktan ibaret. Korunmaya bu devırde ihtiyac yok zaten erkekligın anlamını gerçekten anlamıyorum gereksız bır sınırde olmaları da cabası. Tüm bunlara rağmen üstün hissetmen saçma da deme bence.
Ben çok genel konuşmuyorum sız sadece insanı özellıkler uzerınden herkeste aynı olan özellikler uzerınden düşünüp benım bunları bılmedıgımı düşünüyorsunuz. İnsanları bılıyorum zaten cinsiyetler uzerınden konuşmak konuyu daraltmak çok daha mantıklı çünkü. Ozaman herkes her şeyı yapar ya da yapmaz dıyeelım konu bıter zaten. Kısaca konu insan önce insanlıgı tanır güvensizliği bılır güvensizlık de kimseyi korumaya itmez öyle. Günümüz erkekler nin de koruma içgudusu nun yerini kötü taraflarının alma sebenı bu güvenleri yok tüm insanlar kötü kadın da kötü ozaman dıye bakıyolar
Bu ilk ögrendigimiz bilgi halnukı ama orada kalmayı tercih edıyorlar kadını tanımak istememekte ısrar edıp içine kapanıyolar. Olmayan erkeklgını düzgün kadın yok dıye gezıyorlar. Halbuki önce insanları öğrenen kadın korumanın saçma ama korunmanın gereklı olduğunu bılır. İnsanları öğrenen erkek ise kadınları insan kategorisinde değerlendirir ve testesteronunu kötüye kullanır böylece asla koruma içgudusu ortaya çıkmamış olur. Kadınlar önce sen bılıyor iken her seyi erkek erkek olabilmek için bu mantıgı kuramaz ve kendı tuzagına düşer kadınları kötü sanar çünkü kendısı kötüdür asla içindeki koruma içgudusunu ortaya cıkaramamıstır. Bu yüzden kadınlar kötü erkek sever dıye gezen erkeklerın hepsı erkeklık ne bılmeyen varlıklar. Erkeklik kadına göre oluşur. Kadındsn bagımsız degıldır. Kadından kopuyorlar kadınlar onlara bağlı olmasına rağmen. Kadınlar kötü erkek sevmiyor korunmaya ihtiyacları yok sadece ve zaten tüm insanların kötü olduğu sonucunu aynı erkekler gibi biliyorlar.
Önce insanları öğrenen kadın ve erkek sonra cinsiyetlerı tanımaya gecmelı mantıken degıl mı ama erkeklerde bu çok nadir oluyor. Kadınlar erkeklerı daha çok tanıyor. Erkekler ise insanı özellıklerı kadınlara yıkıp duruyor. Kadınlar en fazla eskı sevgılısını anlatıyor çünkü yaşanmış en azıdnan bır elle tutulur yanı var. Ama erkekler tüm insanlarda aynı olan ozellıkleeı kadınlars yıkıyor çünkü daha karşi cınsı tanıma aşamasına gecememısler. insanlae kötüdür ozaman korumayayım ben bu insanları kafaSına gırıyorlar.
Bu koruma içgudusune bu şekilde karar verılmez ki. Bunu kendısı çıkaramayıp vazgeçen erkek mıdır. Kadınlars suc atan erkek mıdır. Kadın zaten korunmanın saçma olduğunu bılıyor insanları tanıdıgı için erkek bencıl olacak benı korumayacak bu bılgıyı Erkekleri tanımadan önce bılıyoruz zaten. Marıfet erkegın bunu gostermesnde. Bız çıkaracak degılız bunu sız bıle zor zaptedıyorsunuz testesteronu. Bız kadınlar korunmayacagımızı insanları bılerek bencıl olduklarını bilerek bılıyoruz. Buna rağmen güvenip korunmak istiyoruz sız eglenın dıye erkek gibi hıssedın dıye. Ama sızler ise daha kadınları tanımadan korumaktan vazgeçiyorsunuz. Dağlar kadar fark var aramızds güven konusunda.
Güven de işte beynın çalışmasını engellıyor. Nasıl insanları tanıyıp erkek gibi olmaktan vazgecıp kadınları ezen sert bırı olma kararı alırsınız? Hem tanımamışsınıx hem de kendı aptllıgınızı kadına yikuiyosunz kadın erkegı erkeğe rağmen seviyor. Ama erkek kadını hem önceden tanıması gerekmesıne rağmen tanıyamıyor hem de sonradan sadece insanları bildiği seklıyke kadını yargılıyor aynı "kadınlarda da öyle yapan var " demek gibi. Erkek Varlığının anlamını ortaya koymak için vazgeçmemelıydı iyi olmak için çabalamalıydı ama naparsa yapsın kadınlardan iyi olamazlar kadın evde evlenmeyı beklerken o yıllarca mst yapmış olacak. Kadınlar kendisinden bekleneni yapıyor zaten bizim dogamızı da aşıp erkegı önceden tanıyıp erkeğe göre kıbar olmak ve öyle varlığımızı ortaya koyma zorunluluğumuz yok. Ben kadınım doğuştan iyiyim ve erkegin bunu bilmesini beklerdım iyi olamayacagı gerçeğine rağmen bilip ona göre davranmasını isterdim çünkü elımzde erkekten başka cinsiyet yok.
Ben benden beklenenı yapıyorum ama erkek ne kadının istediği gibi mst yapmamıs ince düşünen tüm bu eşıtsızlıklere cınsl özgürlüğüne rağmen gelecektekı esını düşünebilen bırısı olabiliyor ne de sonradan kadınları tanıyıp akıllanmayı deniyor hiçbir şey yapmıyor tüm bunların üstüne kadın dusmanı oluyor. Çok komik geliyor bana. Ugrasması gereken cinsiyet sızsınız çünkü manipülasyon içinde olan sızsınız. Bız degılız bız insanları tanıyoruz ve bu yüzden koruma içgudusune ihtiyacımız yok ama siz insanları tanıyorsunuz dıye kadınları korumama kararı alan bir varlıksınız ee erkeklık nerde smdı? Gunumuzdekı tüm erkekler nerdeyse bu karamsarlık içinde kadına böyle davranacsksın kadına böyle diyeceksin töbe yarabbim.
Ben benden beklenenı kadın dogası geregı yapıyorum evde zarı bozmadan beklıyorum ama erkekler bunu bılıp kendısını esıne layık gorup Msttan vazgeçemiyor. Eğer bozarsam zaten erkek gibi davranmış olurum. Olay bu. Erkek gibi davranırsam da onlar gibi olurum. Onlar zaten güzel seylerın anlamnı bılmez ki. Bılse bıle kendısı saf olmamasına okadar mst yapmasına rağmen saf olduğunu sanar saf kadın ister. Ben erkeklerı isteyemıyorum da erkek gibi davranıp isyan da edemiyorum bu güzel ince düşünen halime yazık ederım erkek gibi düşünüp onların cnsl özgürlüğü var dıyerek yaparsam ( çünkü bızım zevk sınırlerı içerde dıstan da alınıyor evet ama) erkeklerden tek beklediğim eşını düşünen bir erkektı bu da sadece zina yapmaamakla olmuyor
benle aynı sekılde mst yapmamıs olmalıydı. Bu da olamayacağına göre kendimi üstün hissetmem normal. Bence kadınlığın ne olduğu gayet ortada acık bız kadınlar insan olmaya uygun yasıyoruz zaten. Ama sız ıkıyuzlu gıbısınız. İnsanlıga en yakın biziz buna rağmen tepemıze insan ol dıye çıkan sız oluyorsunuz kendinizden bılıyır olsanız gerek. düzgün eş bıle olamıyorsunuz ne insanlığından bahsediyorsunuz. Bukadar ince düşündün mü sen mesela hayatında hayır. Erkekler duygusallıgı sonradan ogrenır prn izledikten sonra izlemenım saçma olduğunu anlar gercegınu istemeye başlar ornegın. Benım böyle bır varlıkla isim yok. Sonradan ogrenmeyecektı. Kadının karşısındaki varlık insanlıgın otesıne gecıp kadını tanımalıydı. Kadın zaten insan. Rütbesi düşüyor bu sekılde. Kadın zaten kendisini tanımaz Erkekte olduğu gibi. Ama insan olduğu kesın. Erkekler insan bıle degıl ama. gorevlerı sadece kadına layık olmak. Amabız ona layık olmalıyız gibi aterkıl bır düzen var iğrenç bir dünya. İnce düşünen haklıdır ama sert olanın kuralları gecıyor. Dıbıne kadar da haklı olcam hep. İyiyim çünkü.
Sertlik öğrenilecek bir şey degıl ama kafanız sadece o konuda gelısmenız gerektıgı yönünde çalışıyor. Bir erkek de iyiliği ögrenmeye çalışmıyor iyi olsa bıle kadına layık olamayacagını bılmıyor. En fazla köleler çıkar sızden kadına hizmet eden ruhsuzlar. Ortanız yok. Hızmet sebeplerı bıle sacmadır onların. Her eyse
Soruyu sılmeyınız lütfen ugrastım okadar yazmaya kendı sorunuz da kalırsa sevinirim kadının serseri erkegi seçme içgudusu var mıdır emın değilim ama kadın zaten dogasıma uygun davranma ihtimali çok yüksek. Kadını tanımak için ekstra çaba sarf etmesi gereken erkeklerdir dıye düşünüyorum serserıyı sevıyo dıyıp geçemeyiz. Aynı sızın içgudulerınızı es geçip erkek olmaya çalışıp haksızlıklar yaptığınız gibi bizim de serseri erkegı beğenme ihtimalimiz olabilir ama bu bır yanlışlık en fazla. Her kadında olmuyor fakat her erkek kadın doğasını incelıgını bılmıyor bilseydi mst bile yapmazdı. Yapmayan erkek yok ama serserı sevmeyen kız var bunu unutmayın. Sızden daha önce düşünerek kendı mantığıma inanmayı daha mantıklı buluyorum çünkü herkes ben gibi düşünemez buna da değer vererek fikirler uretmeyı seviyorum
Zannetmiyorum
Oku attın ama hedefi de vur bir zahmet. Zannetmiyorsun ama neden?
Çünkü karşı cinse uyguladığı tarifeyi hemcinsine uygulayamaz ve onlarda herhangi bir his bırakmıcağı için anlaması kesin ve net değildir