"Senin Buğday Tanesi büyüklüğündeki beyinciğin yok deyince o dünya yok olmayacak çocuğum" de ve yoluna bak. Akıl küstahtır idrak edemediğini inkar eder. Bunların sorunu da akıllarıyla fizik ötesini anlamaya çalışmak. Akıl iflas ediyor haliyle...
Ben ahiret inancına inanoyorum. Varsa kurtuluşa ererim. Yoksa düzgün, sağlıklı bir hayat yaşamış olurum yine bir şey kaybetmem. Ki dinin kendi ile çeliştiğine dair ya da ahiretin olmadığına dair gitmeden kesin kanıt sunulamaz. Bekleyip göreceğiz.
Diğer kitapları bilmem ama kuran da zaten öldükten sonra geri dönüp ahiret hakkında bilgi verileceğine dair bir şey denmiyor. Herkes kendi düşüncesinde özgür, istediği gibi düşünüp karar verebilir ama iki tarafta birbirini aşağılamamalı
Her din bunu diyor zaten, sorgulayan da mantikli yani hangisine inansın hepsi kendini doğru buluyor 🤷🏻♂️ baska bir ülkede doğsaydik ordaki din için bizim dinimiz doğru diyecektik
Evet severim çevremde bunu konuşan hiç yok nerdeyse bazen farklı hissediyorum içime saklıyorum tartısmsmak için :) ama ben çok sorgulayıcı ve araştırırım bir şeyi okumasam arastırmasam bir şey demezdim zaten