SilentWolf
Arefe günü çocukken en sevdiğiniz anı nedir?
SilentWolf
Benim arefe günü sevdiğim en güzel şey bayrama hazırlık için temizlik yapmaktır banyo yapmak duş almak o heyecanı yaşamak sonra evde kadayıf yapardık. Onun mis gibi kokusu, gerçekten şimdi bayram havası bile yok insanlarda sıradan bir hyny gibi yaşıyoruz ve bu çok acı bir durum... 🥺

Çocukluğumun İstanbul'u, şimdiki gibi alışveriş merkezlerinin olmadığı zamanlardı. O zamanlar, özellikle arife günü, bayramlık alışverişin heyecanla yapıldığı gündü. Ailemizle birlikte Eminönü'ne doğru yola çıkar, Mahmutpaşa'dan kıyafetlerimizi seçerdik. Ayakkabılarımızı almak için Ayakkabıcılar Çarşısı'na uğrardık. Bayramlık şekerlerimizi almak üzere Kapalı Çarşı'ya gider, ardından Kurukahveci Mehmet Efendi'den taze kahve almayı ihmal etmezdik.
Alışverişin ardından, vapurda simit yiyerek eve dönerdik. Bu dönüş yolculuğu, denizin kokusuyla ve vapurun hafif sallantısıyla hep bir neşe içinde geçerdi. Akşam olduğunda ise aldığımız ayakkabılar özenle divanın altına yerleştirilirdi, sanki sabah olduğunda daha bir parlayacaklarmış gibi. Her bayram öncesi bu ritüel, çocukluğumun en güzel anılarından biri olarak kalmıştı.
Ne güzel anlattın
Rica ediyorum
Bayram sabahı babam camiden gelince hemen babaannemlere kahvaltıya giderdik bütün baba tarafı o masanın etrafında o kadar keyifle sohbet ederdi ki tabi bizim koşuşturmacamız, oynadığımız oyunlar o kadar heyecan içindeydik ki ne güzel günlermiş 🥲 şimdi tatil modunda herkes büyükler yok, ziyaretler hep eksik.
Ne güzel ya aynen 🥺
Biraz sorudan farklı bir yorum olmuş sanki sonradan farkettim 🙏
Evet güzel günlerdi 🥲
Olsun
🙂
Çok güzel yorumların var
Yoo ego yok 😀🤪
Teşekkürler 😇
Rica ediyorum
Tekrar teşekkür ederimm🙂)
Rica ediyorum tekrardan
Cevap
5Cevap
Bir gün öncesi temizlik olurdu eşyalar düzeltilirdi ki halen öyle. Bayram günü de mezarlığa gideriz mutlaka. Artık alışkanlık bu bizim aile için.
Evet
Annemin yaptığı yemek kokularının burnuma gelmesi. Evdeki tatlı telaş ve yeni kıyafetlerimle gezeceğim fikrinin verdiği güzel duygu. (Bambaşkaydı♥️)
♥️♥️ aynen öyle kardeşim
Çocukken, Arefe akşamı erik yiyorduk bi baktım dişim düştü ne kadar sevinmiștim çünkü çok rahatsız ediyordu djdmdmmd
Senin hayatında hep macera dolu 😂
Ne güzel
eminönü'ne alışverişe gitmek lokum şekerleme kahve almak
Maşallah
Bayram gecesi kıyafetleri hazırlayıp heyecanla uyumak
O çok güzel
Temizlik telaşı olabilir her bayram son güne kalıyor nasıl oluyorsa. Yorucu ama sonuç güzel oluyor
Kesinlikle
@Damlabeth yazsana. Diğeri dondu
Şu çocuğun kendisine göre sağ bize göre sol yanaktaki gamzesini yiyebiliyor muyuz? 😂
Bilmem ben denedim olmadı dene 😂
Aldım bi ısırık 😂 paylaşasım da yok
Ohhh senin olsun benim 45 günlük yeğenim var. 😍
Maşallah maşallah 😂 görseldekine de maşallah nazar değer ya çocuklar konusunda hassasım
Ne güzel çocuğun var mı
Yeğen dolu 😂 banyo yaptırdığım bile oluyor hakimim çok
16 17 yaşındaydım yeğenimi yıkıyordum hatırlıyorum 😂 seviyorum çocukları
Maşallah 😂😂😂
😂😂
Mezarliklari ziyaret etme ailece bilmiyorum ama cok guzel hissettirirdi
Gerçekten haklısın şimdi insanlar barut fıçısı gibi babam alışverişi gitti resmen insanlar birbirini boğazlayacaktı diyor
Alışverişi bir hafta oncesinde hallettim
Maşallah
Dus almak idi dualar etmek falan idi hatırlamıyorum cok
Anladım
🥰
bende hiç bayram kutlamadım bilmiyorum ki ama çok acı bir durum
Nasıl yani
çünkü öyle işte yani
Alışverişi çok severdim, süslü elbiseler bakmak, evdeki o koku ve o ortam.
Hiç sevmezdim o kalabalığın içinde kıyafet almaya çalışmak işkenceydi
Arefe günü banyo yapıp bayramlıklarımı hazırlamaktı gerçi şimdi çocuk olduğu için yine aynı ☺️
Maşallah
Bayram sevinci hiç bitmez zaten heleki çocuklarda
Kesinlikle o biraz aileye de bağlı
sevdiğim anı olmadı hiç
Neden
Bayramlıkları hazırlamak
Ne güzel
Sabahlara kadar kitap okumak.
Bayram sabahı erken uyanmak zor olmaz mı?
Heyecandan uyuyamıyorum.
Baklava yapılırken cevizleri hiç etmek
Ooo oda çok güzel
Anım yok ne yaziki
Sağlık olsun
Az önce İspanya milli takımının maçını izliyordum orada yamal adında futbolcu vardı 😂
Olsun ben yamal derim 😂
😂😂
Heyecanla bayramlıkları denemek
Gerçekten ya heyecanı kalmadı var ya üzücü
İnsanların dine hassasiyeti kalmadı ki
Parası olan tatil bölgesine koşuyor parası olmayan evinin kapısını bile açmıyor
Evet
Temiz olması her seyn ve güzel kıyafetler
Ne güzel
Hic bayram kutlamadim bilmiyorum
Neden
Annem babam ayri cogu akrabam sehir disindaydi bide alakasız ama aleviyiz