Her şegi abartarak anlatmak?

4 senelik sevgilim var ve ciddi düşünüyoruz yaşımız daha genç 21 yaşındayız okulun bitmeisni bekliyoruz başlarda lisede sevgili olduğumuz için çoğu şeyi takmıyordum düzelir diyordum ya da daha genciz modundaydım hep ama yaşımız ilerledikçe artık ince detaylara takılmaya başladım. Yani ailesiyle tanıştım veya aile ortamında sevgilimi gözlemledim küçük kardeşine olan tavırlarını gözlemdim. Ve aile olarak bir şeyleri çok abartarak yaşadıklarını gördüm. Eğer bir hayat kuracaksak bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir yrrden sonra sevgilimin tavırları bana çok batmaya başladı. İlk başlarda kendimi çok takamamak için zorladım ama artık her kelimesi ve cümlesi özlelikle tavırları sinirlerimi bozmaya başladı. Ikimizin ailesi de orta gelirli insanlar. Ve sevgili olduğumuzda bana köylerinde (aslında köy de değil ufak bi ilçe demek daha doğru olur) bir süru evlerinin olduğunu çok harika evler olduğunu söylemişti ya da çok geniş bahçeli evimiz müstakil evimiz diye bahsediyordu ki hala öyle bahsediyor. Lakin ben gidip gördüğümde sıradan hatta eski gecekondu evlerinin olduğunu gördüm. Bunu asla aşaĝılamak için demiyorum lakin olmayan bir şeyi abartmak bana anlamsız geliyor. Normal bi evleri var ve anlatirken çok iyi şöyle iyi böyle iyi diye abartarak anlatiyor ki annesi de böyle. Bir fayansı bile dünyadaki en iyi fayans diye anlatip övüyorlar. Ya da bir olay yasiyor ben hayatimda böyle bir sey yasamadim ya da nedense en kötu sey onun basina gelmiş gibi anlatiyor. Ufak kardeşi dediğim 10 yaşında bir kız. Çok da seviyorum o da beni sever. Lakin bir keresinde disardayken kıza normal ılık derecede bir su almak istediğimde bana kizip o öyle su içmez eve gidince içer demişti yani hasta olmasın diye normsl ılik su bile içemeyen bir cocuk haline getirmisler. Çocuk kaynar su içiyor resmen ya da hediye almak istediğimizde bir kac hediye aldık. Sevgilim hayır dha yetmez en iyisi onda olmali diye her defasinda bir sürü şey alıyor veya sürekli kiza sen en iyisiin sen söylesin swn böylesin diye daha şimdiden egolu bir çocuk yetiştiroryolar. Bunlar belki çoğu insan için önemsiz ama ben evleneceğim adamın nasıl çocuk yetiştireceğini az çok kardeşine nasıl davrandiğindna anladim. Nasil yapicam bilmiyorum sevgilimi seviyorum fakat böyle her şeyi abartarak ömür geçer mi bilemiyorum

Her şegi abartarak anlatmak?