Kimler için geçerlidir
Daha doğrusu var mıdır
Ben nedense pek mantıklı bulmuyorum biri mantıksal çerceveden bana anlatabilir mi
Daha doğrusu var mıdır
Ben nedense pek mantıklı bulmuyorum biri mantıksal çerceveden bana anlatabilir mi
İslam'a göre Yüce Allah'a hiç inanmayan ve inandığı halde ona şirk koşan insanlar ebedi cehennemliktir. Sen ben ve hiçbirimiz ebedi değiliz. Ebediliği hiç tecrübe de etmedik. Sen nasıl bu durumu anlayamıyorsan kimse anlayamıyor. Bunun mantıksal açıdan bir izahı yoktur.
İnanmadığı halde çok iyi bir insanda olabilir ya da çok çok kötü olsun ne farkeder Allah sonsuza kadar yarattığını yakacak kadar gaddar mıdır?
Bu konuyu anlayamayız. Kapasitemizi aşan bir alana giriyor. Ne kadar uğraşsan boşadır. Yüce Yaratıcı böyle yaratmış böyle takdir etmiş böyle emretmiştir. Ağlasak ne fayda isyan etsek neye yarar? Karşımızda ki güç herşeyin yaratıcısı Yüce Allahtır. İnsana düşen haddini bilmek ve bu gücün karşısında boyun eğip teslim olmaktır. Benim bakış açım budur.
Cevap
4Cevap
Fıkıh ilmihal oku, Kur'an'ın turkcesini oku. Allah yolunda olursan her şey güzel olur
Bana
Ahahaha yakışıklılarda zaten hep her haltı yiyor
Kimseye
İslam'a göre neredeyse insanlığın %80 i sonsuza kadar yanacak mış
Sırf inanmadı diye
Ne saçma
Oana bakarsan 1 milyar Müslüman var 2 milyar hiristiyan
Ya bu sktrr mk arabı
Allahın varlığını reddedenlere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?