Güncellemeler
+1 yıl
Din Bakanligi ilim acidan. iyidir. ilim. bilimin gercek adidir
iyi yanlarindan basliyalim. Dini yalnisa ogretenlere. Din isleri bakanligi. ne yapiyor ne. Yetkisi var yalnisi durdurmak icin? Okullarda dini dogru ogretiyor mu? Camilerin. Suyunu. Elektrigini oduyor mu? Kaciyor bin tane imama is ve Ekmek veriyor? Bu imamlar. Maasli olarak. Cennet yolundalar bu dogru mu? Yani hem cennete gitmek icin dua et ve garanti maas al. iyi degil mi? ilim. Ogretiyor olmali. ilim dinen ogretilen bilimdir degil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zaten " din " adı altında yeterince sünni İslam propagandası yapılıyor, din dendiğinde dünya üzerindeki dinlerden birinin sadece bir mezhebi anlayan halkımıza göre din yerine İslam bakanlığı gibi bir saçmalık olur bu, Türkiye Cumhuriyeti laik bir Devlet olarak herhangi bir dinin herhangi bir mezhebinin propagandasını yapamaz. Bana kalsa herkesten alınan vergi bu dinin bu mezhebinin imamlarına da verilmemeli, ne diye ateistin, deistin, hristiyanın, agnostiğin vergileri sünni İslam propagandasına gitsin? Bu bile yeterince acıyken birde bakanlık öyle mi? İmam Şafi İmam Hanefi'ye ayıp olmasın diye saygısından 4 sene anne karnında beklemiş doğmamış, alın işte ilim dediğiniz şey bu saçmalıklardan ibaret, çocuklara derslerde bunları öğretiyorlar. Din dersi bile yeterince rezalet bir şey iken bakanlık epey komik geldi. İlim diye bir zırva kelime peşine beyni yıkanan milyonlar var, bilimi reddedip saçma sapan rivayetleri gerçek sanıp gerçeklikten uzaklaşıp beyinleri yıkanıyor gençlerin. Bir katıra binip göğe yükselinmez diyoruz, ama peygamber miraca katırla çıktı diyorlar, hadi anlat şimdi mümkün olmadığını. Kayadan deve falan çıkamaz diyoruz ama Salih diye bir peygamber varmış, o çıkarmış diyorlar. Bilimsel olarak ilk insan diye bir kavram olamaz diyor bilim, üstelik dini bazı metinlerde ilk insanın günümüzden 6-7 bin sene önce dünyaya gönderildiği yazıyor ve bu dini metinlere milyonlarca insan inanıyor. Bilim ise insanlık tarihinin çok çok daha eski tarihlere kadar uzandığını ispat ediyor, yine de malum kesimler tarafından ciddiye alınamıyor. 4-6 yaş arası daha okula bile gitmeyen, kendi dilinin herhangi bir harfini bilmeyen çocuklara Kuran kursu adı altında Arap harfleri öğretiliyor üstelik bu çocukların hiçbir özgür iradesi olmadan aileler eli ile, çok yazık.
Ben Azerbaycana gitmistim tamamen Sii, ler Onlar. Turkiyeden yasasalardi. Turk. Olduklari halde Sunni. Diyaneti. Kabul etmezlerdi... Cunku. Sii. Dogrularina. Acayip inaniyorlar. Hayatta. Sunniligi Kabul etmezler ve Bu adamlar. Ozbe oz Turk
Iranlilar. Bazi ulkelere. Direk gidemiyorlar o yuzden Turkiye, ye. gelip. Turkiyeden. Bati ulkelerine gidiyorlar. Cunku irandan. Hic bir bati ulkesine ucus Yok.. neyse. Boyle bir ucusta iranli ile uctum. guney Azerbaycana yakin. Oturdugu. Icin. Turkce biliyordu Aman Allahim. Her iki. Kelimesinden biri. Farsi consultation aitti. Yani. Iranca. demiyorlar. Farsi. Diyorlar... bana Pakistanda ve. Afgatistanda. Farsi konusuldugu. Bilgisini defalarca. anlati bana. Farsi. Farsi Farsi.. Aman Allahim
Aynen öyle Shelby, bizim memlekette de Şiileri Müslüman olarak görmüyorlar fark eden bir şey yok mesela. Daha dün burada konu açmışlardı Şiilik dini diyorlar, İslamdışı olarak niteliyorlar ee her şey karşılıklı, bizde onlar yabani ot muamelesi görürlerse onlarda bizimkilerin mezhebine aynı davranırlar, etme bulma dünyası dememişler boşuna. Fakat Azerbaycan dini yumuşattı, şartları hafifleştirdi de diyebiliriz çünkü bizde teklif dahi edilemeyecek olan ezanın sesini kısma işi İran, Azerbaycan hatta Suudi Arabistan'da gerçekleştirildi, bizde biri teklif etse linç edilir veya Turan Dursun gibi katledilir. Bu arada tarafsız bir görüş olarak, iki tarafa da uzak biri olarak şunu söylemek istiyorum, Şii ler sonuna kadar haklılar, bir taraf seçmek zorunda olsam eski bir Sünni olarak Şii leri seçerdim.
Ben gizli uye olarak konu actin Shelby, yi nail buildun? O Azerbaycanlilar. Turkiyeye geldiginde ilk aradiklari bendim Azerbaycan, a gidecek mallari nereden alacaklarini bana sorarladi ve. İstanbul'a geldiler mi. Tum tarabya restoranlarinda hesaplari oderlerdi. ve. Sii, lik hakkinda devamli sorbet ederdik cok. Durust insanlardi. Hatta onlarin gonderdigi Iran vatandasina, da yardim etmistim o Iran vatandasi benim ucak biletimi Ben istemedigim halde o odemisti
Yurtdışında yaşadığın için tr karakterler kullanmıyorsun ve Türkçen çok bozuk, aynı imla hataları olduğu için oradan anlıyorum uzun süre takılınca sitede çözüyorsun işi. İran içerisinde en azından Kuzey kısımlarında günümüz Azerbaycan nüfusunun 3-4 katı kadar Azerbaycan Türkü yaşıyor, belki İranlı dediğin kişiler bile Türktür, Türkün Türkten başka dostu yoktur hesabı belki onlar bir şeyler yapmıştır çünkü Farsların pek bonkör olduklarını zannetmiyorum.
O iranlidan ogrendiklerim. Uzun yolda bayagi konustuk. Azerbaycan diline yakin bozuk Turkcesi vardi. Yani bir Azerbaycanli gibi konusamiyordu. Kendisine iranli demiyor. Ozellikle vurgulayarak " Ben. Azeri degil. FARSIYIM" diyordu. Yani kendine iranli degil. Farsi diyordu konustugu dilede Farsi dili. Diyordu.. yani. Devamli. Farsi Farsi lafini. Ondan cok duydum. Gururla. Devamli Farsi oldugunu soyluyordu.. ucak biletinide Ben. Odemesini istemedigim halde. Gardaslarim. dedigim Azeri tanidiklarinin hatirina. Kabul etmemi istedi cok usteledi bende Kabul ettim.. ve geldigimizde onun akrabalarinida ziyaret etmistim. Cok konukseverdiler. Sending. Farslilarin bonkor oldugunu sanmaman ve benim gorduklerim farkliydi?
Ustte yalnis. gitmis. Iranli Azeri tanidiklari icin. " Gardaslarim" diyordu onlarin cok sevdigini saydigini ispatlamaya calisiyordu. Yani. O Gardaslarim diyordu. Azeri tanidiklari icin
Evet öyle canım
Dogru. kimse dini yalnisa ogretemez