hocam çok zor yerden sordunuz😊 öncelikle reşitlik, akil baliğ, cezai sorumluluk ile ilgili kriterler nelerdir, neler olmalıdır? alkol, tütün kullanabilecek fiziki olgunluk mu? Seçme seçilme hakkını kullanabilecek iradeye sahip olunabilecek akıl olgunluğu mu? cinsel olgunluk mu? evlilik yapabilecek fiziki ruhsal akli olgunluk mu? vs vs sanırım mesele bu sorularda düğümleniyor ve tabi bir de tamamen kişiye bağlı bir durum,16 yaşında ama her anlamda olgun bir çok insan varken 40 yaşına gelmiş bir türlü olgunlaşmamış hayatta hep sınıfta kalmış bir dünya insan var
Reşit olmaktan kastinizin ne olduğuna bağlı. 21 yaş bir çok ülkede yetişkin mekanlarına (bar, pavyon, konser vs) girebilmek için vardır. Ancak oy kullanma veya birey olma yaşı 18 dir. Bahsettiğiniz ilk durum ise evet bizde de 21 olmasında fayda var tabiki
Evet bence de olmalı.. bakıyorum 25 yaşındakiler bile bana hala ergen gibi geliyor.. hatta 35 yaşındakiler bile daha kafa olarak ergen kalmışlar. yaşla olmuyor aslında. ama bu z kuşağında iş yok. en azından 20-21 falan olsa daha iyi olabilir.
beden çocuk gibi değil. akıl çocuksu oluyor sadece. beden olarak 18 yaşındaki biri fazlasıyla gelişmiştir. çocuk gibi olanlar bence kendilerini öyle görmek istedikleri için öyleler.
Bence insanların kafa yapısı değişmeli. 15 yaşlarındaki insanları bile halen daha çocuk gibi görüyoruz. Bundan dolayı hiç gelişmiyor nesil. Birazda yaşam şartları tabii böyle yapıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
orası amerika. ama reşit olma yaşı değil o dediğin. ordada 18.. içki satmak ve vermek ingilizlerleden gelen bir kanun geleneği. clubada giremezsin
şimdi sana ülke adı vermiim desemde başta avusturya, fransa ya da hollanda gibi Avrupa ülkelerinin tamamını misal olarak verseler🤷♂️karışık bi durum. bizim hiçbirine demografik yapımız uygun değil.
Reşitlilik 18 olabilir ama bazı şeyler için 20 yaş sınırı kesinlikle konulmalı. Mesela ehliyet için 18 yaş iyi 1 yaş ama evlenmek için kişi minimum 20 yaşında olmalı.
18 yaşındaki çoğu birey üniversiteye gidiyor. Resmi işlemleri halletmeleri oldukça güç olur. Ama zihinsel olarak ben de size katılıyorum. 18 yaşındaki bir birey daha oldukça toy olabiliyor.