+1 yılİslam'ın yasakladığı şey şaraptır ve çok mantıklıdır neden?
A: Kadın dövmek
- Kadın dövmek demek, kadını terbiye etmek demektir. Tatlı su hümanistlerinin kalpleri kırılabilir ama şiddet bu dünyada kesin olan tek çözümdür. Güzel bir dayakla hangi kadınları terbiye edebileceğinizi bilseniz aklınız şaşar. Hatta bilimde buna stokholm sendromu deniyor.
B: Çocuk evliliği
- Çocuk evliliği ilk başta "oha yuh aman allahım one lan öyle bir şey olur mu lan" falan filan gibi saçma gözükse de bu dünyada sayılı mantıklı olan şeylerden biridir. Atasözümüz nedir? Ağaç yaşken eğilir. Çocukken evlenen bir kadını dövmenize gerek kalmıyor. Çünkü o kadın tıpkı yavruyken sahiplendiğiniz bir köpek gibi size sadık olur ve tapar. Bilimsel açıdan bakarsak sadece 2 cümleyle açıklanabilir. Kanamaya başlamış mı? O zaman üremeye de başlayabilir. Allah böyle yaratmış. Bize ise doğanın bu kanununu sürdürmek düşer.
C: Kafa kesmek
- Kazada vücudundan bir parçasını kaybetmiş el kol bacak ya da felç kalmış birinin hiç o bölge ile ilgili bir ağrı yaşadığını gördünüz mü? Bacağı olmayan bir insan diyelim. Bacağı ağrır mı? Ağrımaz. Çünkü bacak yok. Mesela bir insan var karşınızda. Aşırı sorun yaratıyor. İnsanların çalışma mekanizması nedir? Beyin. Beyin nerededir? Kafa. Kafa olmazsa ne olur? İnsan çalışmaz. İnsan çalışmazsa ne olur? Sorun da olmaz. Olmayan bir organın sorun çıkaramadığı gibi, kafası olmayan insan da sorun çıkaramaz. Bu nedenle kafa kesmek gayet normaldir.
D: Şarap içmek
- Şarapta ne vardır? Alkol. Alkol insana ne yapar? Davranış biçimini değiştirir. Genellikle kötü davranışları ortaya çıkarır. O insan artık nasıl davrandığının farkında olmaz. Huzur bozar. Kendini kaybeder. Benliği yok olur. Kimliği değişir. Tanınmaz hale gelir. İşte bu yüzden şarap içmek yasaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Önce yataklarınızı ayırın, sonra da dövün diye darabe fiili içeren Ayet var yani dövmek yasak değildir. Çocuk evliliği üzerine de Ayet var hatta henüz adet bile görmemiş kız çocuklarından boşanma üzerine gelen Ayet mevcut, yani çocuk evliliği yasak değil hatta peygamberin sünnetidir. Kafa kesmek biraz kafa karıştırıcı çünkü kol ve bacakların çaprazlama kesilmesi üzerine de Ayet vardır, eğer bu Ayet kafa için yeterli gelmiyorsa savaşın, cihad edin, öldürün Ayetleri mevcuttur ve bunlar sanıyorum kafa kesmek için yeterlidir. Son şık için ise önceleri meyvelerden güzel içecekler yaparsınız, cennette kevser şarapları vardır, içenlere keyif verir gibi Ayetler ile alkol için sınır konmuyor ama Ömer'in baskıları sonucu üst üste gelen kısıtlama Ayetlerinin 4. sünde ve İslam'ın teee 17. yılında yoruma açık şekilde şarap dahil içki haram kılınıyor en sonunda. Kısacası sorunun cevabı olsa olsa D şıkkıdır fakat içkiyi yasaklatma için uğraş veren Ömer'in ölmeden hemen önce son isteği içki olmuştur. Üstelik kendi matarasından bir sahabe içki içince ona ceza vermiş, ben içtiğin için değil sarhoş olduğun için ceza veriyorum demiştir. Bunlar İslam kaynaklarında geçer bu arada, Nikaragua kaynaklarında değil eğer saldırmaya çalışacak olanlar varsa. Soru çok iyi bu arada, yenilerini bekliyoruz. :)
32 Yorumla- +1 yıl
Kendi anladıklarınızı burada sanki kesin bir kanaatmiş ve bütün din otoriteleri tarafından onaylanmış gibi söylemeniz hoş değil İslam çocuk evliliğine şiddete karşıdır edebinize koruyun İslami kötülemeye çalışıyorsunuz ama yutmayız ne yaparsanız yapın bu ülkenin köklerinde olan İslamı silemeyeceksiniz
- +1 yıl
@gezegeninizdenbirisi Ayetlerden yazdım aslan parçası, daha adet bile görememiş çocuklardan boşanmak için iddet müddeti 3 ay imiş yani o çocuk yaşta kızlar tekrar evlenmek istediğinde 3 ay beklemeliymiş, bu sizin dininize göre böyle. Ayetten daha sağlam kaynak biliyorsan otur sen yaz, yoook bilmiyorsan boş sıkma koçum. İslam'ı neden kötülemeye çalışayım? İslam zaten yeterince kötü. 8-9 yaşında kızlardan nasıl boşanılacağına dair Ayeti olan dini göklere mi çıkaracaktım? Karılarınızı dövün diye emir veren Ayeti olan dini mi yücelteyim? Ayetler kesin kanaattir, daha kesin bir kanaat yoktur, kıvırgan tefsirciler mealciler bazı şeylerin üzerini örtmeye gayret etseler bile Ayetler apaçık ortadadır. O yüzden kes sesini ve işine bak.
- Aile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı.
+1 yılCevap şarap içmeyi..
Diğer şıkların makul sebebleri var.
A: Kadın dövmek - İslâmda asi, kocasına itaat etmeyen, namussuzluk yapan, evine kocası yokken başka adamları alan kadını önce güzel sözle uyarın, akıllanmazsa yatakta yalnız bırakın, yine akıllanmazsa şiddetli olmayacak şekilde dövün, müsaadesi var.
Ama dünyanın her yerinde bunu yapanın tek cezası vardır. O da kadını öldürmek. Ama İslam öldürmeyin, dövün diyor. Canilik olsa direkt öldürün derdi.
B. Çocuk evliliği: Tıp literatüründe âdet görmeye başlayan her kız, gebe olabileceği anlamına gelir. Ancak İslam'da buluğ çağına ermiş olma şartı vardır. Bu da ortalama 15 yaşa tekabül eder.
Sıcak memleketlerde bu yaş daha da düşer.
Çok uzak tarih değil, 35 sene öncesine kadar bunda sakınca da yoktu. Annem beni 16 yaşında kucağına almıştır. Babam da 23'ndeymiş. Siz bu helal olan evliliğe karşı çıkana kadar ortaokul, liselerde nikahsız annelere bir çözüm bulun, çünkü İslâm nikahsız olan her şeye karşı. Madem çocuk annelere karşısınız. Madem İslam'ı da dinlemiyorsunuz. O zaman bu ahlaksızlığa bir çözümünüz vardır?
22 Yorumla- +1 yıl
C: Kafa kesmeye gelince, İslam'ın hiç bir yerinde düşmanın dâhi olsa canice öldürülmesine müsade yoktur.
Nitekim Hz. Ali'nin yüzüne tüküren Vahşi'yi Hz. Ali'nin "araya nefsim karıştı" diyerek öldürmekten vazgeçmesi bu dinin ahlakıdır.
Müslüman postu giymiş kurtları, İslam'dan sanmak, cahillikten başka bir şey değildir.
#Vesselam
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıl1. Kadın ne yapmış olursa olsun şiddet asla bir çözüm değildir, tek çözüm o kadından boşanmaktır bu kadar basit.
2. Regl oldu diye bu o kızın evlenmesi çocuk yapması gerektiği anlamına gelmez çünkü bunlar olgunluk gerektiren şeyler ve her şeyin de bir yaşı var. Bu pis fantezinizi din adı altında normalleştirmek için küçük yaşta sevgili olan ya da ilişkiye giren insanlardan örnek vermeniz zaten o insanlarla aynı kafa yapısında olduğunuzu gösteriyor. Tek farkınız ise siz "dindarsınız" onlar dinsiz. Kaldı ki herhangi bir insan sizin ahlaki değerlerinize göre yaşamıyor diye bu onun hayatını alt üst etme hakkını size vermiyor. İsterseniz o çocuğun ebeveyni olun hiç fark etmez.
3. Kafa kesme kadar ilkel bir olayın da mantıklı bir yanı yok.
4. Tüm bu pislikleri yapın ama şaraba alkole gelince günah diyin😂 siz zaten din adı altında bu sapkınlıkları savunup haklı bulduğunuz için çoktan cehennemlik oldunuz. Hatta en alt katmanı sizler için ayrılmıştır eminim ki.328 Yorumla- +1 yıl
1. Kadın dövme'nin detayları hadisi şerifte açıklanmış elin ile hafifçe itmekten bahsediyor dövmek olarak bile sayılmaz bu. 2. çocuk evliliginin İslam'da olmadığını bir çok ehlisunnet hoca söylüyor, her duydugunuza inanıp var zannetmeyin. 3. kafa kesmekde ne nerde yaziyor kaynağı ne ilk defa duyuyorum savaş esnasında düşmanları oldurebilirsin sadece o da kafasını keserek değil.
- +1 yıl
1. Ben kitabını değil şu anki Müslümanların uyguladığı " İslamiyet'e " bakıyorum. Daha geçen birisi çıkıp " cennette sizleri ergenliğe yeni girmiş taze genç vücutlu kızlar bekliyor " demişti ve bu bir din görevlisi? 2. Kur'an okuduğunu söyleyen veya Kur'an'da bunların olduğundan bahseden insanlar için yaptım bu yorumu. Ben zaten ne olduğu belirsiz saçma bir dine inanmam. Her bir Müslümanın kafasından farklı bir ses çıkıyor.
- +1 yıl
Üstelik benim evimde de kuran var ve sırf sadece içini merak ettiğim için okuyacağım önceden sadece bir kısmını okudum ve anında soğudum İslamiyetten.
- +1 yıl
soğumana sebep olan kısımlara düz mantık ile değil daha geniş bir pencereden bakmanı tavsiye ederim bazen kötü gibi gözüken bir şey detaylı inclendiğinde aslında öyle olmayabiliyor, ergenliğe yeni girmiş diye bir tanım kuranda yok huri meselesi doğru ancak kıskançlık duygusu kadınların kalbinden sökülüp alınacağı için eşini kıskanmayacaklar onlar da sonsuz mutluluk yaşayacak cennette ve hiçbir huri ile birlikte, eşi ile yaşayacağı mutluluğu yaşayamaz erkek cennette, eşi zaten hurilerden daha güzel olacak. belirsiz değil aslında tek doğru yol ehlisünnet yolu belirsiz kısımları farklı görüşlere sahip olanların anladığı islam anlayışı o da zaten azınlık.
- +1 yıl
Hura falan da resmen hurafe. Müslüman olmayan herkes cehennemlik diyorlar ama demekki Allah için önemli olan insanın yüreği değil inancıymış. Kur'an Allah'ı çok egolu gösteriyor. İncil ve Tevrat (protestantların kaynaklarından, çünkü her çeviri bir değil veya değişiklik var kuran'da da olduğu gibi ) bitirdim. İbadet biçimi ve bazı dinsel törenler haricinde aslında semavi dinler aynı. Ama pek çoğunda da kadın hafif görülüyor. İslam'da da kadınların erkekler için kapanması aşırı saçma geliyor bana. Şimdi diyeceksin ki erkekler için falan değil ama gayet de öyle.
- +1 yıl
Allah'ı kibirli gibi gösterebilir zaten kibriya sıfatı vardır Allah'ın sonsuz güce sahip bir zatın kibre kapılması doğal değil mi bütün kainatı yaratan sonsuz kudret sahibi. Müslüman olmayan cehennemlik evet, önemli olan sadece inanç değil hem inanç hem de yürek, yüreğin güzel olması tek başına yeterli değil maalesef haklısın ama bizleri yaratan o olduğuna göre hangi şartlar altında cennete gireceğimize de onun karar vermesi neden uygun olmasın ki ona ibadet etmemiz amacıyla yaratmış eğer dediğin gibi olsaydı inancı da önemsemiyor olsaydı o zaman dünyaya başıboş bir şekilde amaçsız olarak göndermiş olurdu ve herkes kafasına göre yaşardı, ama Allah bir amaç uğruna bizi gönderiyor ve karşılığında cennet vaat ediyor bence mantığa aykırı bir durum yok. Kuranda değişen hiçbir harf dahi yok 1400 sene öncesine ait bulunmuş kuran var ve arapçası günümüzde ki kuranlar ile tamamen aynı. Kadınların kapanma kısmına gelince, bu imtihan gereği öyle erkeğin de yapması gereken bir sürü vazife var kadın için yapması gereken konular var ona da bir sürü sorumluluk yüklenmiş asıl amaç erkek için değil Allah için yapması iki cinsiyetin dekendine göre birtakım imtihanları var ve bunlara Allah için uymalıyız karşı cins için değil önemli olan da bu
- +1 yıl
@flawsome25 İyilik, yürek dediğin şey hayatın amacı değil aracıdır. Aracı amaç yaparsan tabiki sınav sonucunda önüne 0 kağıdı konur mantıken. Bu arada İslam kadını hafif falan görmüyor. Sorun şu ki sizin İslam'da kadının haklarından haberiniz yok. İslam çoğu sorumluluğu erkeğe yüklüyor. Kadınlar çok daha özgür bırakılıyor. Şimdi sıralardım bunları ama ne dersem diyip ikna olmayacağın için uğraşmayı düşünmüyorum
- +1 yıl
Biz dinle değil eşitlikle yaşayan bir toplumuz işte @Nightwalk35 benim okuduğum mealler bana yetti sizlere eşlerinizin kumalarıyla mutluluklar
- +1 yıl
Eşitlikle yaşamaya çalışıyoruz*
- +1 yıl
Eşitlik adalet değildir tatlım. Kurduğun mantık da yanlış, yüzdüğün sular da :)
- +1 yıl
eğer ki kadın, eşinin ikinci bir eş almasına razı olmazsa o zaman ikinci eş alması zaten caiz olmuyor onun izin vermesine bağlı olarak bir ruhsat verilmiş bundan haberin yok sanırım eski dönemlerde toplumda normal karşılanan bir durumdu o yüzden kadınlar da normal karşılıyordu bu devirde kimse 4es istemez zaten, ve çok eşli olmalarının başka sebepleri de var önemli etkenlerinden biri savaşta erkek nüfusu azaldığı için sayılarının azalması her kadına bir erkek düşmüyordu birileri evde kalmasın diye ve daha fazla es'r sahip olunca daha fazla çocuk anlamına geliyor müslümanlar azınlıktı sayılarınin çoğalması, bu sayede İslamiyet'in daha fazla yayılmasıdı istedikleri şunu bil ki erkekler kendi kişisel isteklerinden dolayı çok eş tercih etmedi, dini nedenlere dayanıyor ve kadınlar bu durumdan razıydı umarım yeterli bir açıklama olmustur
- +1 yıl
Görüyorum ki İslam bir sapkınlık bu söylediklerin de benim için yeterli bir kanıt. Hiç kimse yüce bir soydan gelmediği için, soyunu devam ettirmek için başkasıyla olması saçmalık. Üstelik bunu dini yaymak adı altında yapmaları saçmalık, ki günümüzde bile bunları yapmaya çalışanlar var yapan da var. Dini yaymak isteyen insan zaten yayar? Belki kendi evlatları Müslüman olmayacak? O yüzden saçma oluyor bilmem anlayabiliyor musun. Pek çok kadının da bunlara razı olduğunu hiç düşünmüyorum. O zamanın cahilliğinden kaynaklı olarak bunları kabullenmek zorunda kalmışlardır bence.
- +1 yıl
Ben zaten daha geniş açıdan düşündüğüm için böyle konuşuyorum😂 ama herkes aynı fikirlerde olmak zorunda değil tabi
- +1 yıl
Erkeklerin tarih boyunca genelde zihniyeti aynı yani din adı altında veya başka bir sebeple çok eşliliği masum gösteremezler
- +1 yıl
Sahabiler arasında evlenmeyi düşünmeyip kendini sadece Allah'a yöneltmek isteyen bir sürü kişi oldu çünkü kalpleri Allah'a yakinlasmisti o durumda insanlar için güven bana çok esliligin hiçbir önemi yok bahsettigin zihniyet nefsani arzular doğrultusunda ortaya çıkan bir zihniyet ve Allah'a yakinlastikca nefsini terbiye edersin herturlu dünyevi istegin azalmaya başlar ne kadar terbiye edersen o derece azalır
- +1 yıl
İşte bu dediğin türdeki insanlar şu an nadirdir
- +1 yıl
@grazer kendini boşuna yorma valla anlamak istemeyen insana ne anlatsan boş. Zaman israfı sadece.
- +1 yıl
@Nightwalk35 niye maydanoz oluyorsun ki herkes seninle aynı fikirde olacak diye bir kanun yok? O kendi fikrini tartışıyor ben kendi fikrimi. Herkes kendisine göre mantıklı olanı seçer. O konuşmayı bitirecekse zaten kendi bitirir.
- 1 yıl
@flawsome25 maydanoz olduğum bir durum yok. Sana söylemedim. Kime ne dediğim de seni değil beni ilgilendirir.
- 1 yıl
İnsan arasındaki tartışmaya dahil olmak maydanozluktur
- 1 yıl
Site kurallarına göre kısıtlamadigin sürece her görüşün altına yorum yapılabiliyor. Ben de yapıyorum bu da seni ilgilendirmez
- 1 yıl
Bizzat benim tartışmama yönelik yaptığın için gayette ilgilendiriyor. İstesem şikayet edip yorumunu kaldırabilirim bile ama uğraşmam.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılKadın dövmek yasak sarsmak var, çocuk evliliği yok olgunluk çağında evlilik var günümüzde de 12 yaşında bile sevgili olanalr var zaten, şarap alkol kesinlikle haram taviz yok kafa kesme cezası çok ağır suçlarda olur ihanet su bu vb.
Eşcinsellik kesinlikle haram Lut kavmi orta da zaten psikolojik bir sorun lakin biri birine Kars bir şey hissedebilir bu sorun değil sorun olan bu hissettiğini açığa vurmak açığa vurursan hem günah hem ceza gerektirir ki toplum normlarına yapısına da aykırı türk tarihinde de böyle aptalca birsey yok her çağda bazı insanlarda olmuştur ancak asla kabul görmemiştir reddedilmiştir aksine.30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl
+1 yılBence hepsi yasak insan önce vicdanında tartmalı.. 1000 sene önce cihat edin denilmiştir ama ne için? İslamı yaymak için o zaman ki şartlar internet yok haberleşme yok yani tek çare o.. ben öyle bakıyorum
10 Yorumla
+1 yılSoruya patladım tabi ki şarap içmek aman domuz eti yemeyelim şarap içmeyelim çok önemli burası
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi mantıklı ama alkol diye d şıkkı yasak. Yarattığı varlıkların canına bir şey gelmesi yasak değil, üzüm suyu içmek yasak öyle mi? Bazen cidden sorgulamak gerekiyor..
24 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar alkol aldığında sarhoş oldukları için ne yaptıklarını bilmiyorlar. Araba kazaları, zina gibi gibi bir sürü şey yaşıyorlar farketmeden. Ondan yasak.
- +1 yıl
Diğerleri kendi iradeleri doğrultusunda yapıyor onlar daha tehlikeli.
- +1 yıl
Onların kendi günahı en azından akıları başlarında. Ama aklı başında olmayıp bunları yapmalarının sebebi alkol.
- +1 yıl
Alkolde akılla içilen bir seçenek bunları göze almak.
Diğerleri de aynı şekilde iradeyle yapılıyor. Alkol içen insanda kendini biliyor aslında sonuçları da biliyor. Yani saçmalık her ikiside iradeyle yapılan şeyler ama doğrudan olan yasak değil, alkolle yapılan yasak. Anlamak çok zor.
+1 yılÖncelikle şöyle bir şey var ki. İslam yasak koymaz. Çünkü insan akıl sahibidir. İslam doğruyu ve yanlışı gösterir. Sen akl-ı iradem ile doğruyu ya da yanlısı seçersin.
10 Yorumlaart niyet ile sorulmuş bir soru islam düşmanlığını yansıtmışsın, hepsi yasak islamda böyle bir soru da kim milyoner olmak isterde sorulmamış bence şıklar montaj link at da bakayım sorulduysa.
31 Yorumla- +1 yıl
Montaj zaten bariz. Kesinlikle art niyet ile sorulmuş
+1 yılİslam'a saldırmayı bırak işine bak bu dünyada garip bir yolcusun İslamı Kabul etmiyorsan git dinini yaşa
110 Yorumla- +1 yıl
Birine bir şey yazsak hemen iletişim amaçlı diye site kaldırıyor site bu soruyu kaldırmamış sitede dinsiz
- +1 yıl
Site niye din tutsun ki?
- +1 yıl
Din tutsun demiyorum toplumsal değerlere saygılı olsun kitlelere saygılı olsun olmayanlara da engel olsun
- +1 yıl
Bu paylaşımda bir saldırı yok zaten?
- +1 yıl
İsteyen eleştiri yapabilir bu başka saygısızlık başka
- +1 yıl
Sen buradaki algıyı fark edemiyorsan tartışmana da gerek yok
- +1 yıl
Asıl siz kendi kendinize algı yaratmaya çalışıyorsunuz 😂
- +1 yıl
Soruyu soran ben miyim farkındayım ki senin de soruyu sorandan farkın yok
- +1 yıl
Ben ne dedim ki sana şimdi? Yoksa kendi yorumumu okuyup ona mı dedin?
- +1 yıl
Bazen bazı fikirler düşünceler vardır birbirine zıttır Herkes kendi doğrusunu bilir Yani ben sana bir şey anlatamam Sen bana bir şey anlatamazsın
+1 yılBurada işine gelmeyen insanlar İslam'ı kötülemeye başlamış yutmayız... Ne yaparsanız yapın bu ülkenin köklerinde ve ulu zihinlerinde var olan İslamı silmeyeceksiniz
20 YorumlaHepsini normalde ama sanırım kafa kesmeyi yani cinayet daha büyük suç
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHic ilgi alanimiz degil yasaklar dinler felan ayrica ona yasak denmez yapmamayi önerme denir. Ama cehalet kötü birsey tabi özelikle ortadoguda
10 Yorumla
+1 yılİntihar - kul hakkı Bu ikisi birinci derece yasaklanmıştır
10 Yorumla
+1 yılİçi b. k dolu kıllı g. t deliğini s. k. y. m senin
10 Yorumla4 yıl öncesi bir yayın. Yalan, karalama bir görüntü. Ne kazandın?
20 YorumlaHepside yasak provokatör hanım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHepsi yasak olmalı ama
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞarap içmeyi haram kılmış
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılşarap içmeyi ve ters ilişkiyi.. dimi?
10 YorumlaD şarap içmeyi
00 YorumlaKolay soru, cevap d
00 Yorumla
+1 yılKadın dövmek yasaktır umarım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 771 cevap paylaştı. Hiçbiri kabul görmez bunların hepsi yanlış.
00 Yorumla
+1 yılE şıkkı hepsi
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyi
20 Yorumla Lgbt yi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Zinaa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHepsini
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. D şıkkısı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı. Şarap içmeyi
00 Yorumla
+1 yılŞarap
00 Yorumla
+1 yılE şıkkı hepsi
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri