Güncellemeler
+1 yıl
Neden erkekler yorum yapmadı ki
Gerçekten düşünceniz var mı üniversiteden mezun olduk benim çoğu arkadaşımın sevgilisi bile yok evlilik planı zaten yok çoğumuzun yaşı 24-28 arası benimde yok hergün serseri gibi dışarda takılıyoruz , kafelerde saatlerce boş muhabbetler vs vs :D ne olacak böyle :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Evlilik için gayret ediyor musunuz gayret çaba olması lazım tabi herşeyin yeri ve zamanı var en hayırlısını Rabbinden iste
Kanka biri yok ki neyin gayretini göstericez karşımıza biri çıkmıyor çokta önemsemiyoruz bi süredir
Uzaktan sevdiğin varsa gayret et işte
Yok ki uzun zamandır kimseyle konuşmuyorum ben artık nasip işlerinede inanmıyorum ya , 15 kişiyiz hepimiz sapız öyle diyim sana bu sadece benim sorunumda değil gibi
Nasip işlerine inanmıyorum derken ne demek istedin?
İşte genel olarak sürekli dua ediliyor falan bişey olduğu yok ya boş geliyor artık bizde öyle takılıyoruz ha böylede mutluyum sorun yok :D
Öyle deme yanlış düşünüyorsun sen sen ol bırakma canın gönülden rabbine dua et Allahtan ümit kesilmez Allah ısrarla dua edenin duasını kabul eder hani diyorsun ya kabul olmuyor bilemeyiz en iyisi Rabbimiz bilir her serde bir hayır var her edilen duanın zamanı var Allah dilerse kabul eder dilerse kabul etmez senin kaderinde varsa elbet Zamani gelir hayat arkadaşın karşına çıkar Allah gönlüne göre versin
Anladımda ben saldım ya böyle güzel arada flört oluyor takılmacalar eğlenmeler götürüyor hiç bişeyi ne düşünürüm ne stres yaparım en iyisi böyle net
Yaptıkların sence hoş mu haramdan uzak dur böyle şeyler zinaya kadar götürür
Allah aşkına zina etmeyenmi var kanka kadınların %90ı yapmış zaten , bunlar normal artık hayatın şartları :D
Normal değil normalleştirmezsin onlar yapıyor takmıyor diye sende öyle olmak zorunda değilsin gene sen bilirsin ben bikere uyaririm
Net zina yapmadım sıradan sevısmeler oldu o kadar yapmamda belki ama böyle iyiyim ben ya alıştım
Sevişme zina sayılır bunu kafana koy bı kere
tamam knk
Bu tür kötülüklerden uzak durursan kurtuluşa ermiş olursun hatta bu devirde en hayırlısını rabbin yaptığın kötülüklerini iyiliğe çevirir
Ben alkolden ve flörtten uzak duramam knk onun dışında ibadet yaparım zaten
Sen nefsine alıştırmissin uzak duramam dediğine göre bil ki nefis hiçbir zaman bizim iyiliğimizi istemez bir insan değişmek isterse iyice nefsini yenmek lazım işte neysee
Sen inşallah yeenrsin nefsini knk sağol , dini şeyler falan yıllardır çok uzak böylede çok mutluyum zaten etrafına bak dini şeyleri önemseyen var mı artık herkes böyle
Dini şeyler artık eskide kaldı benim dedemde hafız ve alim soylu kişiler hiç birimiz onlar gibi değiliz çünkü zamanla boş şeyler olduğunu anlıyosun
Ben nefsime hakimim zaten sağol ama işte diyorsun onlar gibi değiliz olabilir sen istediğin sürece olur Allah'ın yasak emir kanunları asla boş değil hep var kim uygularsa dikkat eder uygular kurtuluşa erenlerdir bu devirde baya kötülükler çoğaldı insanlar değişti kıyamet için öyle normal kötülükler çoğalmadan kıyamet kopmaz o yüzden sen nefsine hakim olursan her şey yoluna gider Allah yardımcın olsun
Evet iki ay sonra evleniyorum
güzel
Düşünüyorum, evet
Kanka önceden bende düşünüyodumda hayat şartları bi süre sonra o düşünceyi eritiyor :D