Uyku girmiyor gözüme resmen djldçf şaka şaka ama arada düşünüyorum bazıları cidden çok şanslı ben basit bir şey alırken 10 kere düşünüyorum millet neler neler yapıyor diyorum ki yuhh
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır bozulmuyor. Çünkü paranın mutluluk getirmediğini çok iyi biliyorum. Siz ergenler aç açıkta değilseniz eğer her şeyi para mı zannediyorsunuz? Mesela hangi para sevdiğin bir yakınının hayatını kaybetmesinden daha değerli olabilir, veya hangi para sağlıklı bir şekilde uyuduğun 1 geceden daha kıymetli olabilir? Şu ergenliği bırakın da kendinize gelin. Boş özentiligin peşinde koşarken elinizdekileri unutuyorsunuz
148 Yorumla
Soran+1 yılBunlar çok romantik şeyler ben çok realist bakıyorum ilk başta sağlık, ikinci aile böyle sevdiklerinin sağlığı falan 3. Para abi bu kadar basit ve önemli para işte ya para resmen
Cevap sahibi+1 yılBu anlattıklarıma romantik şeyler diyorsan olgunlaşmak için daha vaktin var
Soran+1 yılYav hastaneye gidiyorsun araban yok, taksi çağırman lazım e hani para e o zaman hani sağlık, ayrıca kimse paraya bakmaz falan demeyin herkes dengiyle evleniyor ayrıca hemcinslerim diye demiyorum %90ımız paraya bakıyoruz yani dürüst ve dobra olmak gerekirse. Madem para önemli değil neden dünyada birsürü insan geçim sıkıntısı yüzünden intihar ediyor? Önemli para bana romantiklik değil realistlik lazım.
Cevap sahibi+1 yılBen önemli değil demedim. Mutluluk getirmiyor dedim
Cevap sahibi+1 yılAç açıkta değilsen diye de ekledim. Taksiye binecek parası yok diye de kimse intihar etmez. Ödeyemeyecek kadar borca batmış veya çok kötü şekilde iflas etmiş uç örnekler verme bana
Cevap sahibi+1 yılEvet genellikle insanlar dengiyle evleniyor bu doğru. Eğer derdin para kazanmaktan iyi bir okulda okuyup bölümünde başarılı ol, meslek edin ve kazan paranı. Milletin parası seni mi gerdi mesela?
Cevap sahibi+1 yılŞanstan degil, insanlar çalışarak kazanıyor parayı. Sen de çalışabilirsin
Cevap sahibi+1 yılAl sana realistlik
Soran+1 yılDoğduğu ev sabancı olan çocukla, fabrikada hebele hebele kabilesinde doğan çocuklarda şans işi değil. Sabancıda doğan çocuk çalıştı, hebele hebele çocuk yan gelip yattı öyle mi? Çalışıp çabalayana zaten sözüm yok nereden çıkardın anlamadım? Ben de çalışıp çabalıyorum nereden biliyorsun çabalamadığımı? Gıpta ediyorum diyorum ne hayatlar var benimde olmadı diyorum ki güzel bir şey böyle böyle gelişir insan
Soran+1 yılAl sana gerçek realistlik
Soran+1 yılYav mutluluk getiriyor abicim ya sen çocuğunu bisküvi istediği zaman alamayınca boş ver para mutluluk getirmiyor oğlum yolumuza bakalım sende kenarda zırla mı diyeceksin? Tamam az buz şeylerde insanı mutlu eder ama nereye kadar?
Soran+1 yılSağlık, güzel bir aile, sevgililerinin yanında olması, huzur ondan sonra para işte.
Cevap sahibi+1 yılBak tatlım. Paranın mutluluk getirmediğini kim bilir? Parası olan bilir değil mi? Sen bilemezsin yani. Ben de diyorum ki para mutluluk falan getirmiyor.
Soran+1 yılTamam dünyanın hatta evrenin en zengini abla. Ama sen becerememişsindir mutlu olmayı ayrıca galiba baba parası yiyorsun çünkü bayağı alındın ama gerçekler yanii bak yanıtlara birçok insan böyle düşünüyor.
Cevap sahibi+1 yılYani bu kurduğun hayaller toz pembe hayaller. Sabancının hikayesini dinledin mi hiç? En son dinlediğim konuşmasında "bin tane ayakkabı fabrikası kurduracak param var, ama engelli oğluma ayakkabı alamıyorum" diyordu. Sen neyin mutluluğundan bahsediyorsun? Bilmediğiniz, dışarıdan çok şaşalı gözüken hayatlar içine girince hiç de öyle değil. Uzaktan toz pembe, aa çok şanslı diye gördüğünüz hayatların içini sen bilmiyorsun. Ve bunu bilen biri anlatıyor sana şu an. Paranın mutluluk getireceğine inanmak boş hayallerdir. Bunu anla
Soran+1 yılKaybettiğin sevdiğini geri getiriyor mu demişsin ama herkes ölecek birgün yalnız geldik yalnız gideceğiz yanii annesinin kalbi durmuş bir kız olarak, babası defalarca yoğun bakımlarda yatmış bir kız olarak ya da hastanede sevdiklerimi beklersen o kolidorda sohbet ettiğim kişilerin yakınlarının vefat haberini alarak büyüdüm ben Tek Allah var her daim yanımızda olan onun dışı faso fiso ne kadar seversen sev gidiyor bir şekilde ve hayat devam ediyor herkes hayata 1 kere geliyor ve o hayatı en iyi şekilde yaşamak istiyor.
Cevap sahibi+1 yılHiç kimse dört dörtlük yaşamıyor. Allah bir yerden verince, bazen başka yerlerden de alıyor. O yüzden ergenliği bırakıp olgun bir insan ol ve maddiyatın yoksa elindeki manevi değerlerin kıymetini bil. Hiçbir para çaresi olmayan hastalığı da iyileştiremez, ölen sevdiklerini de geri getiremez. Para düşüneceğine biraz olgunlaş da hayattaki sevdiklerin ölmeden onların kıymetini bilip onlarla kaliteli zaman geçir. Sağlığını kaybetmeden sağlıklı oldugun için şükretmeyi öğren. Vay milletin parası var ne kadar şanslı da ben de yok diyip ağlarken elindeki parayla satın alamayacagin diğer değerlerini kaybedeceksin çünkü
Soran+1 yılEngelli çocuğuna sandalye alabiliyor ama sabancı ya alamayan engelli aileler? Başta sağlık diyorum zaten nesini anlamıyorsun? Sağlık, değerli insanlarım hala çevrende olması, huzur ve paraa bu kadar basit bir kelimeyi 10 kere kullandırttın.
Cevap sahibi+1 yılBenim alınacagim bir durum yok. Benim babamın da maddi durumu iyi, Benim şahsi kazancım da var. Kendi paramı yiyorum yani. Ben senin elindekilerin farkında olamayacak kadar sa*lak olmana üzüldüm sadece. Alınmadım yani sana acıdım
Cevap sahibi+1 yılEvet fakir olan herkes mutluluğu parada zanneder. Parayı gördüğünde de anlar mutluluğun parada değil başka şeylerde olduğunu. O yüzden diyorum aşağıdan yukarıya bakmak her zaman cazip görünür ama içine girdiğinizde hayal ettiğiniz gibi değildir. Fakirler de bunu yaşamadıkları için anlayamazlar. Bazı fakirler bazı zenginlerden çok daha şanslıdır. Bana hem fakir hem de sağlık sorunu yaşayan insanları örnek verme. Sen kendi yaşamına bak
Cevap sahibi+1 yılŞimdi sen acıma sebebimi de maddiyata bağlarsın kesin. Fakir olmana degil elindekilerin kıymetini bilmeyip para derdine düşmene acıdım
Cevap sahibi+1 yılAnne babanın öldüğü bir dünyada zengin olarak mı yaşamak isterdin yoksa anne baban yanında fakir olarak yaşamak mı? Cevabı belli
Soran+1 yılAnnem babam zaten birgün ölecek tabiki yanımda olsunlar ama onların fakir ve düşkün halini görmek canımı acıtır hele elimden bir şey gelmiyorsa.
Soran+1 yılSende haklı olabilirsin ben de gördüm zengin olup içinde ne sıkıntılar olan aileler ama imtihan dünyası zaten burası herkesin bir derdi var ben derdimi anlatsam (ki şükür halime geçen yıl çok kötüydü Allaha şükürler olsun cidden şu an iyiyim) sığmaz kelimeler
Soran+1 yılBak ben sana sabahtan beri özet geçeyim tekrardan SAĞLIK EN ÖNEMLİSİ, 2. OLARAK SEVDİKLERİNİN YANINDA OLMASI, HUZUR daha sonra para geliyor dedim. Sen belli ki yokluk görmemişsin ve ne demek istediğimi anlamıyorsun ama en basitinden hastaneye giderken 10 kere düşünüyorsun taksi parasını nereden bulacağım, ilaç nasıl alınır vs vs yani parada önemli önemsiz değil.
Soran+1 yılNeyse kendine iyi bak bayağı tartıştık kırdıysam özür dilerim hakkını helal et sanal ortam yanlış anlaşılmalar falan oluyor ayrıca ben halime şükür ediyorum ama neden daha fazlasını istemeyeyim sonsuz evreni yaratan yaratıcıdan tabiki en iyisini isteyeceğim herkes ister.
Cevap sahibi+1 yılBen isteme demedim. Tamam sağlığa daha önce önem veriyorsun onu da anladım. Demeye çalıştığım şey sadece zengin olmadığın için bu kadar üzülme. Vay be diye baktığın hayatların içi o kadar vay be değil demek istedim sadece. Evet çok şükür yokluk görmedim. Ama ben de başka şeylerde sıkıntı yaşadım. Demek istediğini de anladım elbette illa ki maddi imkansızlıklar zordur. Tabiki maddi durumunun iyi olmasını isteyebilirsin buna bişey demiyorum. Sadece zenginliğin özenilecek bir tarafı yok. Kendine yetebilecek kadar orta düzey bir maddi imkan da senin mutlu olmana yeter de artar bile. Ben de kırdıysam kusura bakma. Benim hakkım helal olsun. Sen de helal et
Soran+1 yılBenim hakkımda helal olsun. Allaha şükür orta karar bir aileyiz ama benim çalışma motivasyonum bu şekilde. Geçmişte ultra zenginlerle takıldığımız zamanlar olmuştu ve içini iyi biliyorum onlardada zorluklar oluyor şu an anlatamam. Ben sadece örneğin kylie jenner mesela hiç para derdi çekmeden birşeyi alabiliyor yani bu bana çok uzak geliyor ya da zengin bir ailede doğan çocuk kafası mı attı gider bir tatile kafasını dinler ya da dinlemeye çalışır. Gıpta ediyorum kahrolsun, zengin velet, pislik zengin demiyorum ya ben de böyle olsam para sıkıntısı olmadan yaşasam diyorum.
Soran+1 yılKırılma ama senin gibi ya da cidden içini iyi bildiğim zenginler gibi olmak istemem ben aklımdaki, hayalimdeki zengin gibi olmak isterim. En başında sağlık, huzur, mutluluk, temiz bir kalp isterim. Ama yanında beni mutlu edecek şeyleri alabileceğim, yapabileceğim miktarda parada isterim.
Soran+1 yılÜstteki cümle çok olmamış senin gibi olmak istemem derken sen diyordun ya zenginim ama benimde sıkıntılarım çok mutsuzum diye ondan bahsettim yoksa iyi bir kızsın belli.
Cevap sahibi+1 yılHeh işte ben de bunu diyorum. Hayalindeki zenginlik diye bir zenginlik yok. Adı üstünde hayal bu. Gerçeklik taşımıyor. Ben zengin biri değilim sadece maddi durumum biraz iyi. Yokluk çekmedim yani. Hangi zenginin ya da hangi maddi durumu iyi birinin hayalini kurarsan kur hiçbiri gerçek değil. İstisnasız hepsinin dertleri oluyor. Sadece kendim için değil bu herkes için geçerli. Hayalini kurduğun bir dünya yok
Cevap sahibi+1 yılSenin öyle hayal ettiğin gibi bir zenginlik çeşidi yok yani. Malikanesi olan akrabam var evinde müştemilatı olan, kocaman havuzu var. O dizilerde gördüğün havuzlardan daha büyük. Çok güzel demi? Ama o da mutlu değil çünkü çocuklarıyla araları çok kötü. Hangi zengine bakarsan bak benzer veya farklı acı dolu hayat hikayeleri dinleyeceksin. Acı çekmeyen insan yoktur.
Cevap sahibi+1 yılO akrabama sorsam çocuklarınla aran mi düzelsin yoksa bu ev mi? İnan bana hiç düşünmeden çocuklarım diyecek. Para mutluluk getirir cümlesi o yüzden safsatadan ibaret. Parasızlık, aşırı yokluk da mutsuz eder bak buna lafım yok ama normal orta düzey bir maddi imkan para konusunda mutlu olmana yeterli bundan emin olabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılKafam attığında ben de çıkıp gidebilirim bir otele, spaya, saunaya. Kafan atıkken gittiğin yerden bir şey anlayacağını mi sanıyorsun? Hayır. Ya da sürekli kolayca elde edeceğin bir şeyden çok zevk alacağını mi düşünüyorsun? Yine hayır. Çok zengin birinin gittiği 5 yıldızlı otel, senin hayatında zorluklarla para biriktirip gittin bir otelden daha çok zevk vermiyor inan bana. Sen bu durumunda dahi o çok zengin kişiden daha fazla keyifli vakit geçirirsin. Çünkü sen zorluklarla paranı biriktirip gittin ve her zaman elde edemeyeceğin, senin için çok değerli bir vakti geçirirsin orada ama her zaman oraya gidecek imkanı olan biri için bu o kadar kıymetli ve keyifli değildir. O kişinin gitti otelin jakuzisinde aldığı keyif, senin evinde banyo yaparken aldığın keyife eş değer. Şaşıracaksın ama gerçek bu. Sen de çok zengin olsan, her şeye kolay ulaşabilir hale gelsen aynı şekilde bunlar da sana keyif vermek yerine sıradan gelecek. Yani her şeyi elde edebilecek maddi imkanı sahip olmak da bir çeşit beladır aslında :) hiç bu açıdan baktın mı
Cevap sahibi+1 yılBu şeye benziyor. Her zaman çikolataya kolayca ulaşabilen bir komşunun çocuğuna çikolata verdiğini düşün. Bir de Afrika'da hayatında ilk defa çikolata gören bir çocuğa çikolata verdiğini düşün. Hangisi o cikolatayi yerken daha çok keyif alır? Tabiki Afrika'daki çocuk. Senin komşunun çocuğu belki "amaan ben bu çikolatayi hep yiyorum zaten sıkıldım" diyip mırın kırın bile edebilir yani. Demek istediğimi anladın mı?
Cevap sahibi+1 yılSenin hayalini kurduğun ve hayatında 1 kere olsa da gitsem diyeceğin yerlere zenginler sürekli gittiği ve elinin altında olduğu için oralar onlar için yemek, içmek gibi rutin aktivitelerden farksız. Senin kadar keyif almaları mümkün değil. Sen bir gün çok zengin olursan senin de yaşayacağın durum bu olurdu. Cazip mi? Bence cazip falan değil. Yıllarca güç bela para biriktirip nadiren de olsa tatile çıksan inan bana onlardan çok daha fazla keyif alacaksın :)
Cevap sahibi+1 yılElde edilmesi zor olan şeyler güzel ve değerlidir. Kolaylaşınca değeri düşer. Para da aynen tam olarak böyle bişey. Anlıyor musun?
Cevap sahibi+1 yılNeyse biraz daha konuşursam iyi ki fakirmişim diyeceksin ben ufaktan kaçayım artık 😂. Ne zengin halinden memnun, ne fakir... Mesele para değil... Mesele elindekilerde mutluluğu görmek. Mutluluğu oralarda yakalayacaksın. Öncelikle şükrederek.
Soran+1 yılMutsuzluğunun kaynağı para değil ama daha başka şeyler bence ve para mutlu eder eğer başka dertlerin yoksa.
Soran+1 yılİyi ki fakirim demeyeceğim her zaman en iyisini hakkediyorum diyip motive edeceğim kendimi 😁😁😁😁😁💫
Cevap sahibi+1 yılSen yazdıklarımı okudun mu?
Soran+1 yılOkudum
Cevap sahibi+1 yılFark ettiğin hiçbir şey olmadı mı?
Soran+1 yılHalime şükür etmem gerekiyor vs vs ama az önce yksden döndüm herkes aracına bitti gitti ben dolmuş bekledim beklerken yksden önce ağladığı için babannesi bile arabayla gelen kız geldi aklıma
Cevap sahibi+1 yılHahah ben de otobüsle döndüm. Abartma o kadar da değil. Parası olan otobüse dolmuşa binemiyor mu? Gerçekten bazen çok hayalperest oluyorsunuz :)
Soran+1 yılBu beni mutlu etti ndkdldlşf bu arada yazıların için çok sağol bakış açım değişti fazlasıyla ✨💖🌼
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Cevap sahibi+1 yıl:)
En İyi Cevaplar
+1 yılAksine daha çok hırslandiriyor kimse kusura bakmasın ama çalışmadan bir şeyler elde olmuyor ben öyle büyütülmediysem çalışır çabalar kızımı öyle büyütürüm ama şu an uykum var sabahda sınav bunu sonra düşünelim
11 Yorumla
Soran+1 yılAynısıydı ben de ya
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı. Eğer bu kişilerin sırf siyasi yollarla bu noktaya geldiğini biliyorsam bozuluyor. Yoksa gerçekten çalışıp kazanmış olanlarla bir derdim yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de ayrıca doğuştan zengin olanlarada gıpta ediyorum biraz çünkü şans işi bence, kader falan. Afrika'daki hebele hübele kabilesinde doğan glugluyla, İstanbul'da yalıda ya da konakta doğan Berkecan bir değil.
+1 yılİşte bak kral anneni babanı seçemiyorsun ama kayınvalide ve kayınpederini seçebilirsin 😂
14 Yorumla
Soran+1 yılOnuda seçemiyorum zengin çocuklar yazınca tırsıyorum sanki ıy fakir defol diyecek gibi hissediyorum onlar demeden sessiz sedasız engelliyorum aslında kendini sürekli geliştiren, kültürlü denilebilecek, belki güzel sayılabilecek bir kızım ama yok ya yok zenginlerle yapamam ben önce kendimi zengin etmem gerekiyor kfşsşfid
- +1 yıl
Kendini nasıl zengin edebilirsin peki düşündün mü? Bir planın var mı?
Soran+1 yılVar ama hangisinden yürüyeceğimi bilmiyorum potansiyel var zatende tam olarak planımı oturtamadım
- +1 yıl
Peki
+1 yılTakma yoluna bak yok öyle insanlar öyle düşün hsjzk
07 Yorumla
Soran+1 yılVar bizzat gördüm jdkdlfo nasıl yok
- +1 yıl
Sürekli düşünürsen moralin bozulur o yüzden hiç yoklarmis gibi görmezden gel jsk
Soran+1 yılHepimizi fakirizz diye düşünüyorum şu an
- +1 yıl
Heh evet öyle yap jskskkxkxk
Soran+1 yılÜste birisi maaşını atmış nasıl unutayım illa zengin olacağım
- +1 yıl
Azimle çalış o zaman yap birseyler...
Soran+1 yılYapacağız mecbur...
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılBenim manita da zengin ben daha kötü durumdayım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen zenginleri reddediyorum ya hiç girişmiyorum ayrıca manita yaparak zengin olamayız önce kariyer
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜnlü insanlarla calısıyorum ama oyle kıskanma gibi bir huyum yok
017 Yorumla
Soran+1 yılBen gıpta ediyorum
Cevap sahibi+1 yılGıpta edeceğine daha cok calıs daha bakımlı oll
Soran+1 yılGüzelim valla ama güzellik para etmiyor bakım hele hiç daha çok götürüyor en kötü makyaj malzemesi 150 tl.
Cevap sahibi+1 yılTamam olabilir zengin olmayabilir sin gayet normal. Calısıp kendine bakabilirsin
Soran+1 yılZaten abi ama ben ailelerinden zengin olup bu hayata 10-0 gelenlerden bahsediyorum. Yoksa benim göbek adım zaten hırs, çalışırım, çabalarım, enn iyisini alırım.
Cevap sahibi+1 yılSen en iyisin yapıyorsun
Cevap sahibi+1 yılBende 20 yaşındayım hem üniversiteye gidiyorum hem calısıyorum. Mesela yarım saat önce işe geldim sabah 11 fe çıkacam okula gideceğim
Cevap sahibi+1 yılHaftanın 7 günüde çalışırım köpek gibi calısırım aslanlar gibi kendime bakarım hiç gocunmsm kendimedr güzelce bakıyorum
Soran+1 yılAltta aman paranın ne önemli var diye romantik romantik, pembiş pembiş yazıyorlar sinirim bozuluyor. Ben çocukluktan beri hep realist bir insandım pembiş değildi hiçbir zaman hayat, olmayacak da ortaokulda çizgi film izleyen arkadaşlarımı bölüp akıllı tahtadan haber kanalı açan kızdım ben yaa tamam paradan daha değerli çok şey var sağlık, huzur, mutluluk, sevdiklerinin yanında olması vs onlar 24 karat altınsa parada 12 karat altın yanii
Soran+1 yılHele bu devirde sağlık için bile para lazım araban yok ha olsa benzin parası o parası bu parası, taksi çağıracaksın e hani para, ilaç alacaksın para, bazı tedaviler ücretli, sağlıklı besleneceksin para...
Cevap sahibi+1 yılSen kaç yaşındasın
Soran+1 yılHelal olsun sana
Soran+1 yıl18 daha
Cevap sahibi+1 yılDaha gençsin sank enerjin biraz söndürülmüş senim
Cevap sahibi+1 yılNerede yaşıyorsun
Soran+1 yılTürkiyede 😁
Cevap sahibi+1 yılBu cevap olmadı tatlım ahahah
+1 yılHayır çünkü en zongosu benim jsjsjsjdje

aylık kazancımı bıraktım
024 Yorumla- +1 yıl
Seni gördüğüm yerde gasp edeceğim
- +1 yıl
Aşk olsun kanki
- +1 yıl
İstesen veririm cömertim ben
- +1 yıl
Vaaay kral be eyvallah adamsın
- +1 yıl
Eyvallah kanki sende
Soran+1 yılAbi depresyona girdim yaptığına bak yaa lanet olsun bari taktik ver ben nasıl kazanacağım aylık bu miktarı?
- +1 yıl
Aylık bu miktar
Soran+1 yılHangi bölüm ve üniversite okumayayım mesela? (hırslı, zeki ve azimli bir kızım)
- +1 yıl
Üniversite filan boş olanak yaratmayı ve paranın akışını kontrol etmeyi öğren
Soran+1 yılMesela yani? Kodlama falan biliyorum, dilde okey sayılır, zengin koca bulma işi falan bana ters gururuma yediremem ben 2 güne boşanırım kendim kazanmam lazım alın teriyle, sayısal zekam var deniliyorrr eee başkada yok galiba
- +1 yıl
Yazılımcıyım bende
Soran+1 yılAbi öğret ne yapmam gerekiyor yaş 18, yks geliyor, hırslıyım, azimliyim, pilim bitmek üzere ama şarza takarız sıkıntı yok
- +1 yıl
Para nedir sence
Soran+1 yılPara tabiki sağlık ya da sevdiğimiz insanların varlığından ya da zamandan daha değersiz ama bunlardan sonra gelen, hayatımızı devam ettirmemis ya da kaliteli şekilde geçirmemiz için gerekli olan bir araç.
Soran+1 yılYanlış mı cevapladım durrr para herşeydir fkdlflfll itibardır, statüdür şaka şaka o kadarda değil galiba sınıfta kaldım.
- +1 yıl
Para itibardır para herşeydir
- +1 yıl
Para statüdür
Soran+1 yılPara her şey değil ama çok şeydir.
- +1 yıl
Para herşeydir
Soran+1 yılAbi paranın tanımını boş ver üzümünü yemek istemiyorum ben bağın kaynağını, bakımını öğrenmek istiyorum, yetiştirirken kullanılan püf noktalarını istiyorum.
- +1 yıl
Üzümün tadını bilmeden bağ ekemezsin
Soran+1 yılÜzümün tadını biliyorum daha fazlasını istiyorum o yüzden kendi bahçeme ekmek daha fazla yemek istiyorum.
- +1 yıl
Yaz o zaman
Soran+1 yılYazdım
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç sorma içimdeki yaralardan biridir bu
11 Yorumla
Soran+1 yılŞükür şükür ben gibi birisi jdşdlff
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılÖnemi yok onlar yokmuş gibi davran
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizden daha iyi hayat yaşayan, zengin yaşıtlarınızı görünce moraliniz bozuluyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler