Alalım fikirleri tartışalım bu konuyu😅
Benim fikrim eskiden olsa evet derdim ama kadınlar da ergen olarak kalıyor artık 🤦♀️

Alalım fikirleri tartışalım bu konuyu😅
Benim fikrim eskiden olsa evet derdim ama kadınlar da ergen olarak kalıyor artık 🤦♀️

Saçma sapan boş boş konuşuyorsun.. Feminist kafasıyla Erkeklere LAF SOKMA amaçlı yazmışsın OK açık ve net. Kimden DARBE yedin aldatıldın eterkedildin bilemiyorum ama bunun suçlusuda SENsin, erkekleri PARASINA CÜZDANINA göre seçen siz kadınlardır. Erkek ya da %95 diyim kadınları PARASINA CÜZDANINA göre seçmez ama siz kadınlar seçiyorsunuz. (NET)
İnsanların olgunluğunun aile ile yaşaması ya da kendi başına yalnız yaşamasıylada alakası yok , herkes kafasına göre genellemeler yapıp kendi kafasında ilginç mahkemeler kuruyor tamda bu ülkenin insanının yapacağı şeyler.
Ben daha ACI bir gerçeği söyliyim, şu an artık "zeki olan erkekler" evlenmeyecekler , etraftaki soytarı Z kuşağı kılıklı bozuk boş oturmasını kalkmasını bilmeyen konsol boşboş telefon karıştırıp bilgisayar oyunu oynayıp duran kedi köpek sevmek ve onlarla konuşmak onlarla iletişim kurmak dışında hoşlandığı 1 erkekle bile konuşmaya tek bir adım bile atamayan (KORKAK EZİK) yemek yemek ve kapitalizmin KÖLESi olarak kendisine ait olmayan başkalarının paralarını babasının parası gibi HARCATMAK dışında bir hayat amacı olmayan tipler. Olgun bir erkek böyl etipleri NE YAPSIN? kime ne faydası var bu tiplerin? Erkek kendisine anlamsız YĞK olacak bi rkadını ne yapsın? hiç bi boktan anlamayan yemek yapamayan oturmasını düzgün nir insan olamamış hayat amacı dövmeler barlar clublar gece hayatı vs olmuş evde oturmayan ama laf olsun torba dolsun etrafa hava atmak olsun diye ev-lenmek isteyen ve evlendikten 2hafta sonra kesin sıkılıp erkeği SATACAK ve eski alıştığı bOK Lo0ser hayatına geri dönmek isteyecek, en ufak kavgada erkeğe KAFA tutan REST çeken , AİLE kurulamayacak bozuk akılhastası alkolik , eğlence gezme para yeme dışında bir hayat amacı olmayan güvenilmez kadınları kim sevsin bağlansın evlensin?
Ayrıca artık kadınlar erkeği SEVMİYORLAR , erkekler KÖPEK olsun durup dururken ayağımıza gelsinler ve bizde o ENAYİLERİN arasından ZENGİN ve KAFASIZ, KÖPEK gibi yönetilebilen otur deyince oturan kalk deyince kalkan tasmalık EZİK BETA erkekleri seçelim kafasında rüyalar görüyorlar. Pisslikk ilişki uzmanlarından akıl alıp karşısındaki erkekğe saçma sapan arıza oyunlar oynayı pkendi olmayan beyniyle TEST sınav ve denmeeler yapan ama aslında kendi düzgün OLMAYAN kadınlar mı erkeğin yaşını sorguluyorlar.. Beğenmiyorsan görüşmezsin yalnız oturursun ! Erkeği cüzdanına ve madda imkanlarına göre İYİ ERKEK GÜZEL ERKEK OLGUN ERKEK diye seçmeye kalkan AŞAĞLIK tipler bizler değiliz.
Günümüzde ahlaksız dinsiz kapitalist bozuk-modern şehir hayatını sonun akadar yaşamaya meraklı olanlar kadınların takendileri ! elini sıcak sudan soğuk suya sokmak istemeyenler, kendi çocuğu olasa onu bakıcyla büyütmek isteyenler (o zaman o çoccuk bakıcının çocuğu oluyor, çocuk kime bakarak kimin yanında kimin konuşmasını dinleyerek davranışlarına bakarak büyürse onun karakterini alıyor ama bunu anlayacak kafa beyin kadınlarda var mı? çoğunda YOK neyse ayrı konu)
Fakat bu konunun neden açıldığını sen bile bilmiyorsun ve kendince küçük resme bakarak adam asmaca oynuyorsun. Ben sana esas konunun ne olduğunu kısa anlatayım okuyanlarda anlasınlar (kadın erkek farketmez).
Şuanda bu ülkede bir nüfusu yoketme çökertme ve nüfusu dışarıdan getirilenlerle yer değiştirme operasyonu yapılıyor hem ekonomik hem psikolojik. Bu konu Küreselciler denilen dünyayı yöneten gizli tarikatve onların bu ülkedeki uşaklarıyla alakalı bir konu.
şu an Türkiyede ekonomi çökertilmiş normal halk maddi batağa saplanmış insanla düzgün gelir elde edemiyorlar (özellikle erkekler) bu nedenlede erkekler artık evlilik hayali bile kurmuyorlar. Bu konu detayda nüfusun azaltılmasıyla alaklaı bir konu. Nüfusun azaltılması için kadın ve erkeğin önce birbirinden soğutulması gerekir ve bu amaçla artık TVlerde hertürlü psikolojik dizi ve filmler yapılıp insanlara gösteriliyor ki insanlar birbirine düşman olsunlar. Eskiden SAĞ - SOL savaşı vardı artık tek amaç kadın erkek savaşı çıkartmak ve karşı cinleri birbirine DÜŞMAN etmek ve bu tutmuş durumda.
Kadınlara sürekli diziler ve filmlerle medyada çevrede propagandalarla KÖTÜ ERKEK , PİS ERKEK , SEVİLMEMESİ GEREKEN ERKEK propagandaları yapılıyor. Bunların amacı PSİKOLOJİK , kimse butür yayınlara müdahale edip engellemediği için bu gizli ZEHİR herkesi zehirliyor. Artık kadınlar ve erkekler DÜŞMANLAŞMAYA doğru gidiyor ama bu yapılan projeyi çözecek akıl çoğu insandan YOK çünkü büyük resmi ve Küreselcileri TVlerde hiç konuşmuyorlar kimse anlatmıyor. her şey Yeni dÜnya düzeni denilen konuyla alakalı. Yeni dünya düzeninde kadın ve erkeğin ROLLERİDE yer değiştirilecek dünyayı yöetenler tarafından yapılıyor bu projeler. Erkeği Amerikadaki zenciler gibi 2. sınıf vatandaş konumuna sokan bir sistem ve dönem geliyor.
Dikkat eden var mı? ARTIK TVde sürekli KIZ çocukları gösteriliyor KIZ çocuklarını yücelten TEK TARAFLI PROPAGANDALAR yapılıyor.. erkek çocukları YOK ! neden?
Yeni dünya düzeninde Küreselciler dünya düzenini bozup tek taraflı olarak kadınları yükseltmek için yoğun projeler işletiyorlar. Bu durum şu an kadınların ÇOK hoşuna gidiyor ama terazide bir tarafa fazla yükselirse diğer taraf BATAR çöker alçalır , şu an olanda bu. Kadınlara iş imkanları eğitim spor vs vs her konuda yoğun destek verilirken erkeklere kaybolmuş ve erkeklerin adı geçmiyor? NEDEN acaba düşünen var mı YOK? zaten erkekler yapacağını yapmış diyorlar.. geçiyorlar.. Bir erkek maddi durumu bozuk olursa , sürekli aşağlanıp hor görülüp İSTENMEYEN insan ilan edilirse propagandalarla o zaman o erkek ailede kurmaz hiçbir kadınlada EVLENMEZ. şu an büyük resimde Türkiye NÜFUSU AZALDIKÇA AZALIYOR, artık aile kurmak isteyenlerin sayısı hızla AZALIRKEN , evlilerde TVdeki bok pisslik propaganda içeren dizilerle beyni yıkanıp kadın - erkek düşmanlaştırmasıyla psikolijk görsel propegandalarla birbirine düşman edilip ayrılıyorlar. Artık kadınlarda ve erkeklerde TOLERANS denen şey orta yolu bulkam YOK, herkes 5dk. kbirbirini satıyor. Kadınlara TV dizileriyle sürekli erkeğe kafa tutma erkeğe REST çekme erkeğin karşısına ERKEK gibi dikilip ZITLAŞMA aşılanıyor. Bunların hepsi KÜRESELCİLERİN beyinlere aşıladğı PROJE.. birileri çıkıp şimdi diyecek kadınlar öldürülüyor kadınlara şöyle oluyor kadınlara böyle oluyor. İyi pekiiii.. erkeklre hiçbir şey olmuyor mu? erkekler ölmüyormu bu ülkede erkeklerin başına hiçbir şey galmiyormu bu ülkede EVET ERKEKLERİN başınada ÇOK ŞEY GELİYOR bu ülkede ama SANA TVde sürekli TEK TARAFLI OLARAK sadece kadınlara olan olaylar propagada amaçlı erkeklere karşı kışkırtıp düşmanlaştırıcı şekilde yayınlarla gösteriliyor. AMAÇ Yeni dünya düzeninde nüfus azaltmak ve kadın - erkek düşmanlığını yaymak , ülke nüfusuu azaltmak. Bunu göremiyorsunuz , görmeiyoruz.. ve artık ülke KÜRESELCİLER denilen dünyayı yöneten şeytanın gizli tarikat tarafından hızla çökertiliyor.. Hem maddi hem psikolojik olarak. Bu konu ciddi , bKÜRESELCİLERE uşaklık eden birisi geçenlerde ilan ettip etrafa söyledi ama anlayan var mı? YOK? "ÜLKEDEKİ DOĞUM ORANLARI AZALIYOR (artık insanlar evlenmiyor aile kurmuyorlar) , NÜFUS AZALIYOR ve yaşlı insan sayısı artıyor" .. bunun nedenemk olduğuu ÇOK ACI derslerle öğreneceğiz ülke olarak ve ülke diye bir şey kalacak mı işte GERÇEK SORU bu..
Senin tek derdin toz şeker tanesi kadar küçük = "25 şadındaki kadının yaşı erkekle aynımıdır" bu olsun.. Ülke battırılıyor , aklı olanlar onun bunun yaşını dert etmek kıyaslamak ve Küreselcilerin ekmeğine yağ sürekmek yerine bu konuya odaklansa daha iyi olacak. Ülkede nüfus azaltma sadece psikolojik olmayacak daha kötü şeyler olaylarda gelecektir..
Ahir zamanın sonuna doğru gidiyoruz ve bir gerçek ve hadislerde söylenenler artık gerçekleşiyor.
Özet geçebilecek biri var mı 😄ay ne uzun yazmışsın
Oku kelime dağarcığın gelişsin.
Kitap okumayı tercih ederim teşekkür
Arkadaş bunu kendi yazmış olsa herkes okurdu eminim
O zaman bu olaya bir de şöyle bakalım:
Sultan Mehmed tahta çıktığında 12 yaşındaydı. O yaşta bir kız çocuğu ne yapıyordu?
Sultan Mehmed, Fatih olduğunda 21 yaşındaydı. O yaşta başka bir kız ne yapıyordu?
Siz erkekleri saf zannediyorsunuz. Erkekler kurnazdır. Ama saf gibi görünmek erkeğin işine geliyorsa, saf gibi görünür.
Muhtemelen birçok kişi hatta herkes hayır aynı yaşta değil erkek daha toydur kadın daha olgundur falan diyecek ama bence böyle söylemler zamanla erkekleri gerçekten de toy çocuk haline getirdi. Eskiden 15 yaşında savaşa giden 20 yaşında bir iki çocuk babası olan erkekler vardı tasvip ettiğim bir durum değil ancak bunlar da hayatın bir gerçeği. Hadi koşullar şartlar değişti ona okeyim ama kalkıp 25 yaşında bir adamı da çocuk yerine koymamak lazım veya olgun değil dememek lazım ya da olgunluk konusunda kadınların üzerine bu kadar gitmemek lazım. Bakıyorum 18 yaşındaki kız 40 yaşında gibi öğütler akıllar veriyor ben olgunum ben büyüdüm diyor bacım nereye büyüyorsun hayırdır ya da adam 30 yaşına gelmiş hala ben erkeğim kafam geriden geliyor falan diyor neyin çocuğu toyu
Cevap
53Cevap
Hayır bu insana göre değişir.. kimisi vardır ki öyle acılar yaşamıştır ki hayat onu genç yaşta olgun ruhlu yapmıştır.. yani kadın erkek fark etmiyor.. ben mesela 35 yaşında kadınlara bakıyorum bazen ergen gibi çocukça hareketleri oluyorlar.
Peyami Safa ne güzel demiş;
İnsanlar yaş alarak, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. Çoğu kendi kendine yetmek zorunda kalan insanlar ergen olgunlaşır. Sürekli destek gören insanların olgunlaşması bir ergenliğin 3 katı sürüyor.
Doğum tarihi mutlaka birinin ay olarak öndedir. İkisinden birinin doğum günü kutlanınca birkaç ay biri diğerinden büyük olacak ta ki diğerinin doğum günü olana kadar. Zaten ikisinin doğum günü kutlandıktan 31 Aralık'a kadar aynı yaşta oluyor. 1 Ocak demedim çünkü birinin doğum günü 1 Ocak da olabilir.
Şimdi de başka bir şekilde değerlendireceğim: Olgunluk bakımından aynı yaşta da olabilir çocuksu davranışları da olabilir.
Bu konunun cinsiyetle alakası olduğunu pek sanmıyorum. Bu bence kişilerin yaşanmışlıklarıyla alakalı bir durum. Erkekler biraz sorumluluk almaktan kaçarak yetiştirildikleri için genelde yaşları kadar olgun davranışlar sergileyemiyorlar. Kız çocuklarında da tam tersi bir durum söz konusu. Tabiki her aile, aynıdır diye bir genelleme yapamayız ama istisnalar kaideyi bozmaz diyebiliriz. 🙂🙂
Erkek 20 kadın 30 dur sfsfsgs akıl yaşı olarak ama yaşanmışlıklar insanı olgun yapa bilir ama genel olarak kadınlar daha olgun düşünceli
Evet galiba öyle bir gerçek var. Kadınların en azından davranışları daha oturaklı. Bence yetiştirme tarzıyla alakalı. Kadın da çok olgun olamaz ama olgun davranıyor. Bu iyi değil bence, baskıyla büyütülmüş olmaktan ileri geliyor.
Yaşantıds etkilitor ama şimdi öyle değil tabi çoğu daha çocuksu 🤣
Harbi ya ne dedin 😂
Teşekkürler tecrüme icin 😂😂
Puhahahha sana gülerken başıma gelmesi 😂😂😂
Ahahaha ben annemi çok seviyorum yaşasın 23 Nisan 😂😂
43 yaşındayım kendimi 10 yaşında hissediyorum normal mi🙄
İcindeki çocuğa sevgiler
Yaşla zihniyet ap ayrı şeyler yaşla zihniyeti bir tutmayın lütfen ayrıca çocuksu dediğiniz kişiler neye göre kime göre çocuksu kimse kimsenin hayatını bilmiyor lütfen kimseye ön yargıyla yaklaşmayın
Doğru bana çocuksu derler mesela
😂bir iki kişiye göre aileye göre
Olgunluk ölçüsüyse Bu tamamen yanlış ve gerçeklerden bir haber değerlendirmedir. Erkeğin hayatı daha zor meşakatli ve yıpratıcı geçer. Bunlar. insanları olgunlaştırır. Yani sanılanın aksine kadınlar geç olgunlaşır 30-35 civarında gerçeklerle yüzleşirler O zamana kadar prenses gibi yaşarlar. O yüzden erkek olgunluk olarak en az 5 yaş ilerdedir.
Erkeğin yaşantısına göre değişir. Bu olaylar kültürden kültüre göre de değişiyor.
Ama bizim ülkemizde genelde yaşanmışlıklar ve yetiştirilme tarzı da olgunluğu etkileyen unsurlardan.
Bunun yaşla alakası olmaz ki karakter meselesi en basiti burada bile tabi yaşlar doğruysa sorulara verdikleri cevap içler acısı.
Değildir erkek daha cocuksudur ama aslında kız da öyledir birde bir çok şeyden geri kalmış oluyorlar kızlar ve daha toy olurlar
Kadının birlikte olacağı erkek ondan küçük ya da büyük olmalı diye yorum yapmak doğru olmaz. Bence her iki tarafta olgun olmalı.
Genellikle fiziksel olarak, 25 yaşındaki kadın ve erkek aynı yaşta olabilir.
Ama tecrübe ve fikir ayrı olabilir.
Valla baktığımızda şu an öyle harbiden ama biz erkekler hele ki dostlarımızın yanında çocuklaşıyoruz çünkü eklenmesini biliyoruz. Siz kadınlar gibi kimin arkadasından ne kuyusu kazalım diye düşünüp kıskanmıyoruz birbirimizi. Sözüm meclisten dışarı 😀
Eskiden böyle bir misyon yükleniyordu ama artık dediğin gibi 25 yaşında hayta 30 35 inde ergen gibi davranan kadınlar görmek şaşırtıcı.
Bazı kadınlarda 20 yaşında iken 10 yaşında gibi gözüküyor o nasıl yapacağız?
Onuda dile getirdim yalnız detayda
25 yaşında ailesinden ayrılmamış kadınlar bizlere laf ediyor komikmiş sffsf
Rakamsal olarak aynı olsalar da akıl yaşları çok farklı.
Bazı istisnalar hariç genelde her iki tarafta 25 yaşında olmuyor
Değildir, kadının az zamanı kalmıştır, erkek daha yolun başındadır ;)
@bayannc cazibesini yitirmeye.
Hayır 25 yaşındaki kadın 35 yaşındaki erkekle aynı olgunluktadır
Yaş aynı olabilir ama karakter yaşam tarzı yetiştirilmesi farklı herkesin
Erkekler geç olgunlaşıyor kesinlikle. O nedenle hepsini aynı kefeye koymasam da bu böyle.
Hayır canım o kadın daha yeni reşit olmuş 18'inde bir çıtırdir..
Yaşlar sayılardan ibaret yaşa takılı kalmayn olgun olması önemli
Kişiden kişiye değişen bir durum ama çoğu yaşından daha küçük tavırlar sergiliyor..
İstisnalar kaideyi bozmaz.. Ruhsal olgunluk düzeyi erkeklere nazaran kadınlarda daha fazladır..
Hayır 25 yaşında kadın 30 dur, 25 yaşında erkek 20 dir
Göreceli bir kavram , sanırım bu biraz kişinin QI seviyesine bağlı
Görsel her şeyi net bir şekilde açıklamış 👏👏
Hayır tabiki de erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşır
Kadınlar kaç yaşına gelirse gelsin ergen gibi davranır o yüzden hiç bir zaman erkekle aynı yaşta olamaz
Hayır 25 yaşındaki erkek 20 yaşındadır dksjs
Olgunluğun yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yaşanmışlık, sorumluluk almış olma, öğrenme ve karakterle alakalı.
Kadınlar erkeklere göre daha olgun değil sadece bazı konularda daha sorumluluk sahibi insanlar.
Görsel her şeyi açıklıyor, rakamlar bazen yalan söyleyebilir..
Hayır be 25im 25ler de tam 25 26 27 onlar sıkıntı gibi geliyor bana
bu biraz kişilik meselesi ama bazı erkekler geç olgunlaşıyor
Ben katılmıyorum şimdiki kadınlar daha çocuksu narin çıt kırıldım
Erkekler daha çabuk olgunlaşıyor artık , daha çok sorumluluk aldıkları için
20 yaşındaki kadın 18dir 20 yaşındaki erkek 35 gibi görünüyor
Hayir degildir 25 yasindaki erkek max 20 yasindadir hatta
Olur mu ya kim diyor bunu aynı yaşta olup nasıl aynı olurlar mantıksız
Evet erkolar ergenliğe biraz daha geç giriyolar daha zor olgunlaşan meyveler oldukları için biz daha olgun oluyoruz
25=25 diye biliyorum ben : ))
Haklısın demeliydin 😂
Haklı değilsin 😂
Sende biliyorsun haklıyım😅
Değilsinnnnn😂
Haklıyım 😎
Sabaha kadar devam eder şimdi 😂
Yorma beni sıcaklardan isyanlardayım zaten 😒
Akşama kadar sıkıntı çekmedim de eve gelince sıkıntılı oldu sıcaklar
Ben komple sabahtan akşama, akşamdan sabaha kadar sıkıntı cektim 🤦♀️
Yazık olmuş : ))
Dysonu boş ver sen bana klima alsana 😂 birazda klima diye darlayayım seni
Kendi evime almıyorum klima 😂 işyerindeki yetiyor bana🙂↕️
Pehh pintilikte seviye atlıyorsun kendime alırken bari sanada alayım😂
Hayır demem 😂
Ne saçma bir soru olmuş
Tavırları yaşını gösteriyor diyecektin herhalde
Katiyen değil. Biz erkekler belli bir yaşa kadar buyuyebiliyoruz
Erkeğin yaşının büyük olması daha iyi olur gibime geliyor. Erkekler daha geç olgunlaşır.
Bazı kadınlar erken olgunlaşıyor kadınlara göre
Erkekler 30 yaşında da ergen gibi
Yok yaaa bu değişiyor bence
Hayir ayni yaşda değil
İnsanı yaşadıkları büyütür yaş almak değil
Değildir erkek daha küçüktür
Erkekler kadınlardan 6 yıl geç olgunlaşırlar
Hayır erkek daha çocuksu olur
Kadın 5 yaş ilerdedir.
Hayır asla değil, kadın daha olgun oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?