Sevdiğimi mi secmeliyim? Yoksa beni rahat ettirip iyi davranan kisiyi mi?

Benim 1.5 yildir iliskim ve sevdigim biri var. Evlenelim diyordum. Para yok, sende calismiyorsun vs diyordu. Bende bahane ediyor ve oyaliyor diyerek ayrıldım.

Bizim ailede sevgili olaylarina sicak bakilmaz zaten. Ciddi olmayinca da diyemedim, gorusturemedim aileme falan.

O arada da goruculerle gorusmek zorunda kaldim. Sonra baristik evlilik karari aldik. Sevgilim yine agirdan aliyordu biraz.

Bende babama falan nasil aciklasam diye dusunuyordum. Aileni al gel daha iyi olur dedim ama ailem su vakitte gelebilirmis, isleri varmis, sehir disindalar vs diye ertelerken bu sekilde gunler gecti.

Bu sirada sevgilim sende calis, her seyi benden bekleme vs diye beni biraz ezmeye ve baskilamaya başladı gibi oldu. Bende kpss icin dershaneye gidiyorum vaktim de yok.

Babamda orada burada milletin agiz kokusunu cekmemi istemez. Sevgilim sende çalışmıyorsun falan diye soylendigi ilk zamanlar istedim izin vermedi, gizli de yapamam bunu.

Calisip parani kazanacaksan oku atan oyle işini yap, o vakte kadar benim sorumlulugumdasin, ben varken gidipte patrondan, ondan bundan para isteme demisti babam.

Sevgilime bunu soyledim. Ohoo her sey bana kaliyor dedi. Babam destek olur dedim nereye kadar olur, adamdan surekli para mi isteyelim dedi.

Parayi bahane etmeye başladı. Isi gucu yerinde olan biri normalde. Evimize sunu aliriz vs diye mesajlastigimizda bunu alamam, senin kazancin olsa alirdik vs diyor benimde tum hayalimin, mutlulugumun icine ediyor açıkçası.

Sevgilim tarafinda bunlar olurken, aile tarafimda da şu oglanla tanis, gorus durumlari vardi israr uzerine biriyle gorusuyorum su siralar.

Adam maddi konulari hic sıkıntı etmiyor. Calisip calismamak senin tercihin dedi. Bana guzel iyi davraniyor. Isteklerimi soyluyorum destek çıkıyor. Bunlara dahil olup hayalimi genisletiyor, fikir veriyor. Bircok seyi konustuk maddiyat, mehir, beklentilerimiz vs.

Sevgilime bir sey soyledigimde bir olumsuzluk bulup, para vs deyip hayalimin icine ediyor. Isteklerimi, beklentilerimi bile soyleyemiyorum ona.

Gorucunun ailesi de iyi, kendisi de iyi. Ailem cocugu da, aileyi de dunur olarak begendi. Olumlu bakiyorlar. Bizden bir haber bekliyorlar. Gorusmeye devam edelim dedi iki tarafta. Bir sure daha gorusecegiz.

Adama ısındım yalan yok. Yani bugune kadar bircok kisi cikardilar önüme, en icime sineni oldu. Enerjisi, tavri, durusu, dusunceleri etkiledi yalan yok.

Simdi sevdigim erkek mi yoksa pek sevmesem de birbirimize saygi duydugumuz, beni rahat ettirecek erkek mi bilmiyorum.

Sevgilimle karsilastirmak istemezdim ama istemeden yapiyorum. Bu taraftan bu kadar olumlu davranislar gorurken, sevgilimin olumsuz, negatif hallerini gordukce daha da uzaklasiyorum ondan.

Kendisi bir turlu ciddi olamadigi ve ailesini getiremedigi icin aileme kendisinden bahsedemedim. Yoksa elimden tutsa, net olsa bu noktaya gelmez, bu kadar erkekle de gorusmek zorunda kalmazdim.

Eger kendisiyle evlenemezsek benim baskasiyla evliligimin mimarı olacak haberi yok.

Sevdiğimi mi secmeliyim? Yoksa beni rahat ettirip iyi davranan kisiyi mi?
Cevapla