Hadi erkeklerınkı bellı debız nıye sevmek zorundayız kı onları onlar ztn hepsı abza mecburi seviyorlar bızı. Biz nıye sevelım kı
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Seviyorum yani sebebi bende bilmiyorum içimden ona değer vermek geliyor, onsuz yapamam gibi geliyor tamamen iç ses
Hormonları tarafından yönetilen insanlar olmamız çok korkunç degıl mı mesela hıc sevmeme sebebın yok mu normal insan gıbı mı bakıyorsun ona hıc garıp bır sey fark etmedın mı erkeklerde mesela şey gibi çok kabalar hepsı aynı bı de nasıl seviyorsun mesela bunlara rağmen
Yok kaba değil yani sesini bile yükseltmez, arabaya binerken bile kapı açan duygular da, herkes gibi değil ki o yüzden herkes gibi görmüyorum zaten... şarkı söylemiştim mesela araba da bilirsin emel müftüoglu gel kölen olayım diyince bile aa hayır bana öyle deme neden kölem olasın diyen birisi ben adam olanı buldum hsjsj
Vay be. Ama erkekler özünde çok eşlı diyorlar abla ya benım moralım çok bozuluyor en adam olanının bıle özünde kötü olduğunu düşünüyorum sevemiyorum :(
Güven problemin var o yüzden maalesef... bunu karşı tarafın sana aşılaması lazım yavaş yavaş oluşur bazi insanlar da bu... hepsi aynı değil yani ama dikkat edip doğru insanı bulmak gerek
Erkek dediğin bizim gibi olmayacak tabi ki de
@feri99 nasıl ama ıyı bır varlık degılse ben neden seveyım onu. Ve bana haksızlık degıl mı mesela. Erkekler çok eslı ben ise duygusal bır varlığım bu çok saçma bır bırlesme degıl mı? Ben kendıme eş olarak erkekleri yakıştıramıyorum bilmiyorum tek farklıolan ben miyim ya. Erkek dedıgın şey olmak zorunda mıydı mesela. Bızım hoşumuza neden kötü şeyler gıdıyor neden bız ıyıyız bu bır celıskı. Celıskıler de haksızlıgı doğurur. Kadınların erkek sevmemesı gerekir bence çok kötüler çünkü doğaları fizyolojilerı hep aldatma uzerıne kurulu. Organları falan. Çok kötü ya sevemiyorum
Kötü değil ki bizim gibi değil. Biraz güç hissi verecek ki senin korunma iç gücünü de tatmin edecek.
Evet erkekler çok eşli kalıtsal olarak çok eşli neden? Neden böyle? Çünkü doğa onların hepsine ihtiyaç duymamış milyonlarca yıldır. Dişiye ancak ve ancak güçlü be nitelikli olanlar erişir diğerleri avucunu yalar doğada çünkü onların üreme döngüsğne katkıları çok sınırlı ve basit. O yüzden de doğanın yazılı olmayan kanunları erkeğe karşı acımasız olur. Erkek bu yüzden duygusal olma güçsüz olma ve güçsüz görünme hakkına sahip değildir. Senin kabalık dediğin bu... çok eşlilik de buradan geliyor. Milyonlarca yıl en kaliteli olanları harem kurmuş kalanlar ise avucunu yalamış.
@feri99 yanı üreme döngüsünde olmayan erkekler çok eşlı olmak zorunda mı dıyosunuz. Ozaman bızım sevdıgımız bu erkekler güçlü olanlar mı demek oluyor secılmıs oldukları ıcın. Ama toplumda çok karısık halde bu ıkı tıp erkek bızler çok eslı olana da denk gele biliyoruz bu korkunç. Ve zaten kalıtsal ise çok eslılık, bızım sevdıgımız ve sectıgımız güçlü erkekler de çok eslı degıl mıdır? Onları sectıgımız ıcın cok eslı olmayanı secmıs oluyoruz dersek yanılabilirız bence çünkü kalıtsal ise çok eslı olanı güçlü sanarak seçme ihtimalımız de var.
@feri99 kadınlar bukadar edılgen canlılar mı yahu en guclı erkegın etrafında harem oluşacak kadar ıradesız mıyıız bız mesela. O erkeklerin yarısı benım nekadar umrumda mesela. gucsuz gelse gözüme ben beğenmeyerek seçmeyecek mıyım onu sımdı hepsı çok eşlı olduğu ıcın tersıne duygusal olanı secerım ben hatta duygusal olan bıle benı tatmın etmez onda da kabalıklar olacak ıllakı. Bu yüzden hıc secmıyorum.
Hayır sonuçta içgüdüleri sürekli olarak içten içe başka başka kadınlara da bakmasını söylüyor... bu içgüdüler neden böyle? Çünkü doğa der ki erkekler sürekli aktif olsun sürekli becerilecek kadın arasın ve kadınlar hiç boş hiç erkeksiz kalmasın... bu durumda da erkekler sürekli rekabet halindedir çünkü kadınların çoğu zaten hamilelik dönemindedir... erkeklerde bu yüzden seçicilik düşük seviyededir... bir erkek eğer imkan bulabilşrse binlerce çocuk sahibi olup genlerini ileriki nesillere aktarabilir. Doğa bu fırsatı sonuna kadar zorlamasını ister... erkek bilir ki bu da mümkün hayatı boyunca tek kadına dokunamaması da mümkğn... modern dönemlerden bahsetmiyorum milyonlarca yıllık evrimsel süreçten bahsediyorum. Doğa erkeklerin hepsine ihtiyaç duymadığı için onları rekabet ettirir ve bu rekabet içinde olma motivasyonu için de abazanlık dediğin şeye ihtiyaç var.
Bizim de doğamız erkeğin doğasından bağımsız evrimleşmiş olamaz. Bugğn beşeri kültür bize vir erkeğin birden fazla kadınından biri olmanın kötü bir şey oldupunu öğretse de güçlü bir erkeğin hareminin bir parçası olmak içgüdülerine göre jareket eden bir kadın için 3. kalite bir erkeğin tek eşi olmaya yeğdir...
@feri99 bızım dogamızda hem gücü seçmek var hem de asla erkeklerı beğenmemek var kötü canlılar oldukları ıcın işte bu büyük bır karmaşa yapıyo bence. Gücü seçmek onlara muhtaç olduğumuz zamanlardan kalma bır duygu. Ama şuanda güçlü bır ısıme yaramaz kı. Şuanda çok modern düşünmek zorundayım gücü yüzünden haremı olan erkek bana ıtıcı gelır. O eskı zamanda oyleymıs. Hala bu durumdan kurtulamadık içten içe erkeklerı sevmiyoruz aslında. Onlar da bu güç yarısından kurtulamıyor topluca ilkel kaldık. şuanda beğenmiyorrum çünkü benı korumak gibi isime yaramadıkları ıcın mecburen felsefık düşünüyorum ve erkeklerın kötü olduğunu düşünüyorum çünkü ısıme yaramıyorsa yargılama vakti gelmiştir onları yani. burada acımasız olan bız mıyız onlar mı kötü doğuştan berı anlayamıyorum. Ama bence taktik değiştiren çağa uyan erkeklerı gecmıste begenıp şuanda aklına modern cagın etkisiyle erkekleri çok eşlı diye düşünerek beğenmememız falan maruz görülebilir insanı bır şey bence. Hatta düşününce bizimm bu doneklıgımız kötü değil kötü olan bız kadınlae değiliz yanı. Erkekler kötü olmasaydı zaten en başından berı ne harem kurarlardı ne de şuanda modern kadının onları erkeklerı beğenmeyerek sevmemesi olayı gerçeklesırdı. Çünkü kadınların ruhu ince tüm erkekler basından berı yanlısın ta kendısı bence aslında. Bız ilk başta onları kullandık güç ve korunmak ıcın etksınde de kaldık hatta korunmasak bıle onlar tarafından gücüne bıle düştük uzaktan bıle düştük hormonlar etksııyle tarihte ve yakın tarıhte.
@feri99 Ama şuanda hiçbir şey hissedemiyorum. Ben ıyı olduğumu düşünüyorum. Onların yarışı umrumda değil. Onları begenmemeye başlamak ıyı oldugumun farkına vardıgımdan ötürü oluyor. Suç onlarda bence tamamen. Hem başından berı kötüler hem günümüzde hala bu kafadan çıkamadılar. Bız kadınlar ise artık güçlü erkegı beğenmiyoruz ve modern düşünerek çok eslı erkeklerin doğasından nefreti ediyoruz. Bunu geçmişte yaşasam düşünemezdım belkı. Ama şuanda nasıl erkekler kadınları yargılamaya devam edıyorsa , asıl ıyılerın kadınlar olduğunu fark eden ben de konuşucam. Onların yargıları saçma çünkü, çünkü kötü olan onlar. Onları begenmıyosak sebebı de budur. Artık ihtiyacımız yok ama ihtiyacımız yokken bıle bıze batıyorlar çünkü ben çok eslı bır varlıgı ısteyemıyorum gücü de ona kalsın.
Hayır... dişi olarak biz yine içgüdüsel olarak biliriz ki az sayıda çocuk yapma şansımız var ve en iyi genleri olan erkeklerden bunları yapmalıyız ki onların hayatta kalma ve üreme şansı fazla olsun... bizi güçlü genlerini taşıyan tohumlarıyla hamile bıraktıktan sonra başka bir dişiyi de hamile bırakması bizi kültürel kodlar sebebiyle rahatsız eder ama içgüdülerümiz bakımından bir rahatsızlık vermez..
Yani zaten hayvan tarafımız bunu umursamış olsaydı erkek içgüdüleri böyle oluşmazdı.
Bak mesela kuşlar tek eşlidir çünkü dişi kuş yumurta venyavruların üzerine yatar ve bu sürede erkeğin getirdiği yeme muhtaçtır. Bu yüzden erkek çok eşli olamaz ve dolayısıyla da sürekli birbirleriyle dişi için kavga etmezler ve dolayısıyla da erkekler daha güçlü ve cğsseli değildir.
Ama memeli türlerinde erkeklerin içgüdüsel olarak bir babalık görevi yoktur çünkü dişi yavruyu emzirdiği için erkeğe ihtiyacı yoktur. P zaman da erkeklerin başka dişilere gitmek ve birbirleriyle dişi için rekabet etmek motivasyonu doğar... Kas olarak güçlü olmaları da bundan dolayı
Lez misin?
Biseks misin?
Yoksa aseksüel mi?
@feri99 aseksüel bence gelcem ben sonra ısım var da okucam tşkler yazı ıcın
Çok eşli evet ruhen öyleler ve bu dünyanın sonu değil... erkekleri de kötü yapmax
@feri99 doğa kadınlar hıc boş kalmasın dese bıle bız insan kadınları seks yapmadan da durabilecek varlıklarız dişi hayvanlardan farkımız bu. Doğa sadece erkekler ıcın mantıklı bıze degıl kı. Tek kadına dokunamaması da mümkün dıye tüm kadınları isteyen bır varlık çok saçma ya. Bız ise normalız hepsıne ulasıp tercıh Etmıyoruz. Erkekler sence bız gıbı olsaydı tercıh etmeme hakkını kullanır mıydı kocaman bır hayır. Hepsıne ulaşmayı daha şuanda ulasamama ihtimali varken bıle denıyorsa bız gibi ulaşmaları kesın olsaydı nasıl vahşet iğrenç bır varlık olurdu hayal edemiyorum. Şuanda bıle böyleler ılerısını düşünüyorum aslında ılerısını degıl sadece bız gıbı olduklarını düşünüyorum ve daha da nefret ediyorum. Normal olmayı bıle beceremiyorlar kı normal mi diyelim bız bu duzene sımdı bız hayvan dişisi mıyız öf ya. Doğa bıle ıstememıs bunları doğayla yarıssınlar ozaman bızım ıcın degıl 😂 . Yanı tamamen ureme konusunda gerı kaldıkları ıcın mı bu kadar iğrenç bır doğaları var? Bukadar çok uremeden uzak kalıp bukadar çok ulaşmaya calısan tek canlı erkek olmalı ya. Daha bılmedıklerı sey ıcın savaşıyorlar. Yanı erkek sadece üreyemedıgı ıcın bukadar iğrenç ve çok eslıdır dersek çabalarına da bakarsak elde sadece üremeye çalışan aptal bır varlık kalıyor. Ureyememelerı bır bahane mı yanı. Madem üremelerı zor doğaya uysunlar ugrasmasınlar? bız kadınların gen aktarımı kolay dıye rahatız dıye savaşmıyoruz bunun ıcın evet ama ben örnegin dogada çoğalması ıcın mücadele etmesı gereken bır varlık olsaydım ugrasmazdım çünkü uğraşmak doğaya ters davranmak degıl mı aslında?
@feri99 Erkekler sadece üremeye uygun davranıyor doğaya ters davranıyor bence doğaya uygun davranan tek bızız doğada kadın uğraşmaz uğraşmıyoruz , erkek uğraşması gerekıyo uğraşsa da olmama ihtimali var ugrasmamalı ozaman. Ihtımal var dıye uğraşmak uremeden uzak olan o dogalarına aykırı degıl mı? Sosyal doğadan bahsediyorum aslında. Yoksa fizyolojilerı zaten çok eşlı olması ıcın tasarlanmıs. Penıs ucu mesela kadının ıcındekı baska erkek sperm bıraktıysa onu çekıp çıkarıp kendısınınkını koymak ıcın tasarlanmıs ve boslma mıktarını saymıyorum bıle. Ama doğa dediğimiz şey sadce fizyoloji degıl ya sosyal doğaya bakıyorum ben daha cok. Sadece fizyolojiye baksam kesın hayvandır bunlar derdım zaten. Ama sosyal olarak baktıgımda erkek kadına ulaşması zordur. Ozaman ugrasmasın? Bu sonuç çıkıyor. Fizyolojik olarak baktıgımda erkek tüm kadınları hamıle bırakmalı ozaman bırakır bu da hayvani bir sonuç oluyor. Doğaya fizyolojik olarak uyuyolar evet. Ama sosyal olarak erkegın uremesı zor olduğu ıcın insan topluluklarında yanı " sosyal doğaya" uymak ıcın ozaman urememelrı gerekıyor yanlıs mı? Uremesı zorsa sosyal toplumda uremesıın yav. Mesela kadının sosyal doğası da üremeye acık ama ürememeyi secıyor. Terslik var burada işte. Hepimiz fizyolojik doğaya uyuyoruz ama sosyal dogada tam tersını yapıyoruz. Kadın sosyal olarak tüm erkeklere versın gecsın dımı alıcısı çok. Erkek bulamıyo o yüzden abazanlık işte çünkü kadın insanlarda zar önemli. bu yüzden insan erkekler daha da kudurmuş bır hayvandan daha beterler. bence sosyal dogada ortaya çıkıyor abazanlık zaten. Sadece insan erkekleri abazan. 😒
@feri99 Bızım ise daha çok urememız lazımken üstün bir ırk olmuşuz çünkü bekarete önem veriyoruz. Doğaya fizyolojik olarak uyuyoruz evet dogadakı dişi hayvanlar da tüm erkeklerle yapıyo bız de fizyolojik olarak tüm erkeklerle yaparız bı kere gidince. Ama velakın sosyal doğaya kadınlar da uymuyor zar yüzünden işte. Erkekler de uymuyor insanlıktan anlamadıkları ıcıj daha da kudurdukları ıcın işte. Sosyal doğaya uymaları ıcın bızım aynı zarımıza sahıp cıktıgımız gibi onların da cok eşlı olmamaya calısması lazımdı! Ama doğadakı hayvan erkeklerının bıle iğrenç olduğu bu dünyada gelısmıs insan erkekleri mı bunu yapacaktı? Bu yüzden ben kendımı hep üstün ve bu dünyada yalnız hıssederım
@feri99 yanı kadınlık hormonları eğer varsa gerçekten ve gerçekten erkeğe muhtaç olmaktan ibaret gelısegelmıs bır duygu degılse bu , yanı sadece yanımda güçlü bır varlıgı görmek istemekten kaynaklı olmasından dolayı sevıyorsaak erkekleri ozaman sorun yoktur ama bana öyle gelıyor kı sankı duygularımız hormonlarımız bıle erkekler tarafından belirlenmiş gibi yanı sadece eskıden muhtactık o yüzden şuanda güce ılgı duyan edılgen bır varlık degılsek Ostrojen hormonu gerçekten bı ise yarıyorsa ki bilemiyorum ise yarıyor mu bu hormon ya.
@feri99 Yanımda güçlü benı koruyan bır varlık istemek benım ıcımde olan bır sey mı yoksa geçmişten kalma yanılgı bır duygu mu bunu ayırt etseydım erkekler çok gereklımı degıl mı anlayabılırdım. Ama mesela hamılelıkte salgılanan o duygular falan müthis duygular sadece kadınlarda olabılecek duygular hormonlar onlar ıcımızde var demek kı ama bızım ıcımızde sadece koruma içgüdüsü kibarlık besleme büyütme iç güdüsü var bence yani korunma güçlü bır varligi istemek dıye iç güdü mu olur? İyi doğamız neden bunu ister? Bır insanın yani bır kadının dogası ıyıyse gıder bır bebek büyütür beslenme iyilikler yapar iyi güzel düşünür çünkü dogası östrojenden dolayı kıbar ve iyidir. Hamilelik bunu arttırır sadece. Ama neden bızı koruyan heybetlı zengin yakısıklı bır erkek ıstesın bu hormonlar? İyiliğin isteği bu mu olurdu? İyiliği ve kötülüğü tek basına düşünün istiyorum bır kavram olarak. Iyılık kötülüğü neden ıstesın? Tamam bız de süper ıyı degılız evet amaaaa erkeklerın bızden 30-40 kat fazla testesteronu olması kötülük abıdesı yapmaz mı onları ( hayır buna rağmen içlerinde iyi olanları olması asıl marıfettır mı dıcem saf saf yani?) görüyoruz cinayetleri. Yani neden böyle bır varlgı ıstıyım.
@feri99 Önceden ıstıyodum zaten ben sonradan aseksüel oldum. Suanda da hafıf şeyler oluyo ıcımde ama fikirlerim daha agır basıyor. Mesela işte östrojen gibi mucizevi bır seyin görevi iyiliktir. Neden kendını yanı benı koruyan kişinin içindekı ufak iyiliği görerek apt*llık yapalım? Östrojenın görevi kendine haksızlık yapmak mıdır ya da böyle kötülükleri görmezden gelmek mıdır. Ya da dedıgım gıbı görevi güce ve bebegıne bakana aşık olmak mıdır nekadar basit bır tanım bu? Benım bebegıme bır kadın da bakabılır ona asık mı olcam mesela ben? İşte sebeplerımız çok saçma gelıyor bana sevmek ıcın olan sebeplerımız. "Östrojenın görevı yavrusuna bakacak baba aramaktır " hep böyle derler. ay ne kadar trajik ya... Yavruma bır kadın da bakar. Östrojenın görevi çok eslı mağara adamları çocuğuma bakıyo dıye onlara asık olmak mıdır. Hayır ben bunlardan daha fazlasıyım işte. Ostrojenın görevi, benden 40 kat fazla testesteronu olanlarla savaşmaktır.
Bunlara ancak yarın cvp yazabilirim ama bence sen bana dm at... cevap sahibini rahatsız etmeyelim... olmazsa ben bir cevap paylaşayım oraya sen yorum at ben oradan devam edeyim
@feri99 olur aynen sen mesaj atsana soruya
Tamam ama yavaş yavaş yazacağım kafan çok dağınık senin
(1) Öncelikle biz iyiyiz de onlar kötü diye bir şey yok. Bizim doğamız farklı onlarınki farklı. Bizim yapabileceğimiz kötülükler farklı onlarınki farklı.
Biz mesela şiddete meyilli değiliz yapımız daha sakindir ama biz de mesela bencil olmaya daha yatkınızdır. Mesela kadınlara oy kullanma hakkı bile verilmiyor iken batan titanik gemisinde orayı yöneten erkeklerdi ve ne dediler? Önce kadınlar ve çocuklar filikalara binecek… Yani kendilerini de diğer ehmcinslerini de cinsiyetleri dolayısıyla ölüme mahkum edip bizi yani kadınları öncelikli olarak filikalara alıp hayatta tuttular.
Sence hangi kadın grubu yapar bunu? yani seçme hakkı kendilerinde olduğu bir ortamda erkekler yaşasın bunun için biz kadınlar ölmeliyiz deyip ölecek olanları kendimiz yaşayacak olanları da erkekler olarak belirler miyiz? Güç ve yetki bize aitken hem de yani kendimizi kurtarmamız halinde erkeklerin bir şey yapamayacağını bile bile.
(2) Erkekler yaptı işte bunu. O gemide bir erkeğin bile sırf erkek olduğu içinj ölpmesi gerektiğine dair alınan ve hem de erkekler tarafından alınan bu karara isyan ettiğine dair bir kayıt veya tanık ifadesi yok. Bugün de bir anket yapılmış : Eşinizin mi kendinizin mi ölmesini tercih edersiniz diye : Erkekler çoğunlukla « ben öleyim eşim yaşasın » demiş ; kadınlar « ben yaşayım eşim ölsün demiş ».
Kadın ve erkekler hiçbir zaman %100 eril veya %100 dişil varlıklar değildir. Biz kalıtsal olarak güçlü erkeği isteriz. Yani aramızda gecelik ilişki yaşayacak olanlarımız bile yani mesela spiral veya doğum kontrol hapı almış yani aklında hamilelik ve uzun süreli ilişki olmayan hemcinslerimiz bile boylu poslu heybetli ve abartı olmasa da kaslı erkek severiz. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.
Modern düşünmek zorunda değilsin bu bir. İkincisi eş seçimi düşünerek olmaz ki hislerin seni bir yere götürecek. Hislerinle bulduğun adam serserinin tekidir ailen seni ondan uzaklaştırmak için uğraşır senin de aklın devreye girer ama seçim akılla olmaz sonuçşta domates seçmiyorsun. Bira dam senin hoşuna gidecek ondan etkileneceksin ve o seni çekecek bu kadar basit
(3) «bızım dogamızda hem gücü seçmek var hem de asla erkeklerı beğenmemek var kötü canlılar oldukları ıcın » demişsin. Asla erkekleri beğenmiyor olsaydık insanoğlunun kökü kururdu bu sonuca nereden vardın. Herkes senin kafanda değil sonuçşta değil mi?
Erkeğin gücüyle koruması eskiden daha önemli idi ama şimdi de sıfır önemde değil. Dahası önemini kaybetse bile içgüdülerimiz bize erkek güçlü olsun ki seni korusun diyor. Onun tarafından korunduğun hissi her türlü sana iyi gelecektir. Bir zararı da yok. Varsın polis varken buna günümüzde ihtiyaç duymasın ; alt benliğimiz buna göre şekillenmiş bununla mücadele etmeye ne gerek var?
«Erkekler kötü olmasaydı zaten en başından berı ne harem kurarlardı ne de şuanda modern kadının onları erkeklerı beğenmeyerek sevmemesi olayı gerçeklesırdı » demişsin… Erkeklerin harem kurması kötülük değildi bana göre yine de değil. Her erkek eş ve baba olamaz. Erkeklerin harem kurduğu dönemler doğamıza uygun olarak tür olarak devamımızı sağlamak üzere kalitesiz erkeklerin çöpe gönderilebilmesini sağlıyordu. Doğa her dişiye ihtiyaç duyar ama her erkeğe ihtiyaç duymaz. Bu da ihtiyaç duyulan güçlü erkekleri doğanın bir nevi damızlık olarak kullanması demek ; yani bizim onların haremlerine girmemiz güçlü erkeği paylaşmamız demek. Sonraki nesillere düşük kalite erkeklerin genlerinin geçmemesi için böyle evrimleşir memeli hayvanlar.
Sen normal ve anormali erkek ve kadın için aynı olarak tanımlıyorsun. Hayır öyle değil. Erkek için noırmal başkadır bizim için normal başka.
(4) « erkek uğraşması gerekıyo uğraşsa da olmama ihtimali var ugrasmamalı ozaman. Ihtımal var dıye uğraşmak uremeden uzak olan o dogalarına aykırı degıl mı? » demişsin… hayır değil yanlış düşünüyorsun. Söylediğin mantıksız zira erkek zihinsel kodları gereği bunu yapıyor. Sürekli mücadele edecekler ki en iyi erkek dişiye ulaşsın. Doğaları öyle. Doğaya uygun davranmak mantıklı davranmak demek değil yani bencilce kendi menfaatine göre davranmak değildir doğaya uygun hareket ; orada türün devamı için oluşuyor o doğal dürtüler. Erkeğin sürekli kovalaması tründ evamı için gerekli.
Sosyal taraf da önemli tabi ama sosyal doğa yani kültürel normlarımız filan bunlar da bir nevi evrim süreciyle oluşuyor. Canlılar gibi toplumlar da evriliyor. Erkeğin aldatması kadının aldatması kadar büyük yaptırım, ceza veya ne bileyim ayıplanma ile karşılanmaz. Bunun sebepleri doğaya uygun işte. Kültür insanların çok eşli-liğe farklı cinsiyet yatkınlıklarına göre şekillendirmiş normlarını.
Dişiler de eş değiştirir ama çok eşlilik değil bu. Dişi artık güçlü görmediği aliteli bulmadığı erkeği reddeder. İşte erkeğini reddetme sürecine girmiş olduğunu gösterir dişinin aldatma meyiline girmesi. Yani aynı anda 10 tane erkek değil mevcut erkeğini değiştirmekten bahsediyoruz. Ama erkek aynı anda birden fazla kadına bakar bazısına aynı zamanda duygu da besler ama bazılarına duygu beslemeden sadece cinsel arzuları bakımından bakar. Bu da doğasına uygun olduğu için de toplum erkekteki bu doğal eğilimi bildiği için erkeğe « bunu yapmamaya çalış » der ama yaptığı zamanda sadece ayıplar geçer. Kadınlarda ise böye olmadığı için daha büyük yaptırım vardır… Tabi bir de çocuk kimden olacak sorunları vardır. Toplum o yzden kadını daha fazla tek eşliliğe zorlar.
(5) Bizim erkek skorumuzun daha az olması sadece berarete önem vermekle ilgili değil iişte. Bak kadının ömrü boyunca yapabileceği çocuk maks 10 bilemedin 15 iken erkek için 10bin çocuk bile teorik olarak mümkün. Dolayısıyla biz seçiciyiz onlar da skorcu. Onlar için sayı önemli işte içten gelen bir şey ; buna kötülük deyip geçemezsin bu onların doğaya uygun kodlarının etkisidir. Biz düzgün ve kaliteli adamı çocuğumuza iyi baksın diye değil çocuğumuza güçlü genleri geçsin diye arıyoruz.
Memeli hayvanlar hem böyledir. Kuşlar tek eşlidir mesela. Neden çünkü dişi kuş yumurta üzerine oturduğu için baba gidip yiyecek bulup getirir o yüzden erkek bir dişiyi yumurtlatınca görevi bitmediği için başka dişiye gitmez. Çok eşlilik için erkeğe bir fırsat düşmüyor. Bu yüzden erkekler arası kavga da olmuyor ve dikkat edersen kuş türlerinde erkek ve dişi arasında bu yüzden cüsse farkı da olmuyor. Ama memelilerde erkek daha cüsseli ve güçlü olur ve mesela boynuzları olur dövüşmek için.
@feri99 @feri99 haremin parçası olmak 3. Kalıte erkekten ıyıdır demıssın ama bu bahsettıgın farkındaysan kötünün ıyısı olmuş oluyor işte. Bızım evrımımız erkekten farklı gelişmezdı demıssın bı de bızım ıcın kötü bır sey olacak olsa bız böyle evrılmesıne ızın vermezdık falan demissin mesela neden erkekten farklı gelişmesin, erkeklerin bizi anlamış olma ihtimali bıle yokken hele bu ataerkıl dünyada evrim bızım aleyhımıze olmamıs mı? Mesela böyle çok eşlı varlıgı kabul etmeseydik nasıl evrılecektık mesela? Başka bır evrım türü olabilir mı kı. Çok eslılıklerını kabul etmek zorunda kaldık bence. Etmesek ne olacaktı erkek bırden çok eşlı mı olacaktı bence olmayacaktı sosyal olarak tek eslı olsalar bıle hala fizyolojik olarak çok eslı kalmaya devam edecekler ne yapsa yaranamaz bana valla bunlar evrım bıle ise yaramaz bunlarda. Bana mesela bır erkegın çok eşinin olmasının kötü bı şey olduğunu kültür mu öğretti acaba? Ben kadın olarak rahatsız olmaz mıydım bu durumdan bu ıcımde yok mu? Bızı aslında rahatsız ettigı ile alakası yok bence bu ısın evrım rahatsız olmakla olmamıs ya bugüne kadar nasıl olmuş, artık mağaraya yemek getırmeyen erkek boş zamanında çocuk da bakmış. Böylece evlılık doğmuş. Hem yemek getırmeyıp hem dişilerin peşinden koşsa olmazdı. Avcılık bıtınce evlere yerleştik ve ataerkil düzen baslamıs oldu. İşte o günden berı kadınların rahatsız olmadıgı ne bellı? Tamam mağarada erkek yemek getirrken bunları düşünecek zamanımız yoktu ama artık var. Artık yanımda kalan erkek benı sevdıgı ıcın degıl sadece yemekten avcılıktan artakalan zaman olduğu ıcın böyle evcıllestı. Bu da benı rahatsız edıyor. Kadın yıne çocuğuna kendısı bakıyor hıcbır sey değişmedi kı. Beniö gözümde aynılar. H
Hatta böyle olmasa daha iyiymiş ya tamamen çok eslı olsunlar mağara zamanı gibi mağaradan gidip aylarca gelmesinler ya da bız gibi teke eşlı olsunlar. Maalesef beceremiyorlar ortada kalmıslar. Eskıden magaradskı kadınlar neyden şıkayet edebılırdı kı edemezdı işte ya hep olsaymıs ya hıc olmasaymıs bû durumlar keşke. Bunların en büyük gelısımı ortada kalmak. ortanın üstüne çıkıp tek eşlı asla oolamayacaklar. Hatta kuş ornegın gibi artık bızı beslemiyorlar resmen daha da kotulestıler. Yukardakılerı de okucam baya bı acıklama var tsklerr
Oncekı yorumdakılere yazdım şu an cevap sadece
hayır kötünün iyisi değil işte... kültürel olarak sana aşılananları bir kenara bırakırsan en iyi erkek zaten çok sayıda kadının cinsel doyumunu sağlayabilir...
erkekten farklı gelişiyor işte ama erkekle uyumlu olarak... doğada her şey birbiriyle uyumlu evrimleşir.
Ataerkil düzen bizim aleyhimize değil... bu son derece tartışmalı. Ataerkil düzen bize oy hakkı vermemiş ama savaşa da göndermemiş ve mesela titanik örneği verdim ölümü erkeğe yakıştırmış bize değil...
çok eşlilik bizim için seçme şansını arttırıyor işte anlatamıyorum sanırım. Çok eşlilik sayesinde kalitesiz erkekler dişiye ulaşma şansını kaybediyor. Bu iyi bir şey. Yani kötü ve kalitesiz bir erkeğe düştüğün zaman yaşayacağın bir hayat ve iyi kaliteli sorumluluk sahibi bir erkeğin 2 dişisinden biri olarak yaşayacağın bir hayat var.
Kötünün iyisi demişsin ama hayatta mükemmel diye bir şey yok zaten hayat hep kötünün iyisini seçmekle geçer...
Kültür çöğretmiş olmasa diğer memelilerde bu bir rahatsızlık yaratırdı. Onlarda yaratmıyor. Bir sürüde 10 dişi 2 erkek olur. Sonra o 2 kafadara 2 serseri istekli genç aslan meydan okur; meydan okumanın sonucu yeni genç aslanlar kazanırsa sürüyü elde ederler ve tüm yavruları öldürürler; dişiler de çocuklarının katiliyle seks yapıp onların yavrusunu doğrurur...
İşte bunun yanlışlığını öğreten bize kültür. Doğa böyle bir şey. Eski 2 erkek yavrularını koruyamıyor ise soylarının yürümemesi gerekiyor. Doğa böyle söylüyor...
Bugün mağarada yaşamıyoruz ama çok zengin çok ünlü ve yakışıklı erkeğin evli de olsa metresi olarak yaşamaya çoğu kadın hazırdır; hayır diyenlerin bir kısmı yalan söylüyordur; doğru söyleyenler de kültür etkisi altındadır...
Bilmiyorum kabul edemiyorum dogayyı bile
sempatik olursa net düşerim
Düşeriz de hak edıyorlar mı düşmemizı düşüncesel boyutu var bı de bunun. Çünkü özünde kötü ve çok eşlıler ne kadar ıyı huylu olsalar da. Bu dabenım kafamı karıştırıyor
Abazalıkla ne alakası var şimdi
Sızde bukadar çok dürtü varken sız aşk yaşadıgınızı mı sanıyosunuz. Ikısı aynanda olmaz bence.
Ben aşk yaşamıyorum ayrıca yaşmış olursam da cinsellik konusunda evlenmeyi tercih ederim
Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir
Sizinde bizim gibi cinsellik ihtiyacınız var.
Yoo yok kadınlar yalan söylüyor bızım ihtiyacımız yok
Öyle bir sebep mi var?
Erkekleri sevme sebebi zaten olamaz değil mi
para için
😂😂 tek yaşayan güçlü kadın olsak daha iyi degıl mı aslında katlanmaya degermı bunlar ya
Para kazanması zor erkekleri severek kazanmak daha kolay
Sevıyor gıbı mı yapıyorsunuz acaba
Bı de tüm erkekler calısmayan kadını kabul etmez de. Bence iğrenç bır varlık oldukları ıcın bızı rahat yaşatmaya zaten mecburlar madem bız kadar ıyı değiller doğaları kötü ve çok eşlıler bız de seviyor gıbı yaparız abla ben başka çare bulamıyorum çünkü. Nasıl yasanır bunlarla. Rol yaparak ömür mü gecerbı de. Ben de çalışmak istemiyorum zaten hayatta.
Hem çalışmak istemeyip hem de erkeklerin bu görevi üstlenmesi durumuna bakıp bir de "erkekler kötü biz iyiyiz" ni diyorsun?
@feri99 ben kalpten bahsettım calısmak ve onlara muhtaç olmam onları iyi yapmaz ki
Senin onlara muhtaç olman onları iyi yapmaz ama senin ihtiyacını karşılıyor olmaları tabi ki karşılayanları iyi yapar; bunu inkar etmek dr seni nankör yapar... benim için kötülük en başta bencillikle karakterizedir yani kötü insan ilk evvela bencil insandır. Başka birilerinin ihtiyacını karşılayan biri bencil ve dolayısıyla kötü kalpli olamaz