var ise neler?
arkadaşlar eve gelen misafirlerin balkon ya da terasa ev terlikleri ile çıkmaları beni çileden çıkartıyor ya 🥹 deli oluyorum o tozlu yere basılır mı 🥹 bunu nasıl empoze edicem hep bunu düşünüyorum 😃
var ise neler?
arkadaşlar eve gelen misafirlerin balkon ya da terasa ev terlikleri ile çıkmaları beni çileden çıkartıyor ya 🥹 deli oluyorum o tozlu yere basılır mı 🥹 bunu nasıl empoze edicem hep bunu düşünüyorum 😃
Bu kadar yeter bence durduk yere gerilmeyelim daha fazla.. 😂
dolap karıştıranlar gerçekten de âdâb-ı muâşeretten bi haberler he 😃
Ay hiç sorma bazen neyi merak ettin diyesim geliyor.. 😅
Yani çok fazla kural yok aslında.. evime misafir geliyorsa zaten benim tanıdığım bildiğim insanlardır ki onlarda kendi evindeymiş gibi rahat edebilirler ben bu konuda oldukça alçak gönüllü eli bolum :D yani istedikleri gibi takılsınlar bir şey demem. zaten evime gelen de nasıl davranacağını bilen insanlar olur.. benim onları uyarmama gerek kalmaz.. Bunun dışında da zaten zorunlu durumlar olursa işte kalacak yerleri yok gibi gelip bir kaç gün kalabilirler onu da sorun etmezdim.. sadece temiz olsunlar aldıkları şeyleri yerine koysunlar bunlar yeterli olur.. aynı şekilde bende bir yere misafir olarak gittiğim de tabi ki de dikkat ederim bu konuya..
Arkadaşlar, sizleri ağırlamaktan büyük keyif alıyorum ama birkaç küçük ricam olacak. Balkon ya da terasa çıkarken lütfen dışarı terliklerini kullanın. Oralar biraz tozlu olabiliyor ve ben de temizliğe çok dikkat ediyorum. Bunu yaparsak hem evimiz daha temiz kalır, hem de herkes rahat eder. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim!"Bu şekilde hem kibarca durumu ifade etmiş olursun, hem de misafirler kendilerini kötü hissetmeden kurallara uymayı öğrenirler. Samimi ve net olmak her zaman işe yarar! 😊
artık her defasında konferansta konuşmacı gibi bu kadar uzun konuşmamı yapmalıyım yani kendileri bilsinler dışarıdaki alan olan balkona basılmaz çorap veya ev terliği ile 😒
Haklısın kızdırmislar seni
çok kızdım 😒
Anladım sakin ol 🥺
Direk söyle ve uyar bence. Kendi evinde ahır gibi takılabilir sorun yok ama benim evimde düzene uyması gerekir.
Ben bir de şu kapıda ayakkabısını çıkarıp dışarı basıp içeri girenlere hastayım. Hadi çıkışta ne halt edersen et, daha eve girmeden tüm pisliği içeri taşımak nedir? Amerika mı burası?
ayyyy aynen bir de o var ayakkabısını çıkarıp çorabı ile yere basıyor dışarıda pis pis sonra eve adım atıyor ki benim mod yerlere iniyor yemin ederim
Cevap
32Cevap
Sigara içilen ortamda duramadığım için içtirmem hoş sanki bana soran var anneme hava hoş :D
Aşırı yaramaz çocukları yaklaştırmasınlar kuzenlerim harici katlanamıyorum
Telefondaysam “bunun da sevgilisi var kesin” diyen teyzeler nolur gelmeyin
Bizim balkonun kendi terlikleri var tam balkon kapısının önünde 😄 tuvalet kullanmaları canımı sıkıyo, mesela ben evimden başka bir yerde asla tuvalet kullanmam iğrenirim, nasıl rahat ediyorlar ki 🙄 misafirlerden sonra tuvalet temizliğine geçiyorum direkt djjs
2 saatten fazla kalmasınlar, yatak odalarına girmesinler
yatak odasına giren öküzdür zaten
Kedim sevmediyse tıslar :D onu darlamasınlar. Zaten sevdiği kişilere göbeğini açıyor sjajs bunun dışında banyoyu temiz kullansınlar ve çok uzun saatler kalmasınlar :D
kaç saat kalsınlar 😃
hiç gelmesinler size ne dersin 😂
vay misafir sevmez seni gidi ya 😂
memnuniyetsiz olduğunu söylemiş miydim 😂
iyi şimdi söylüyorum o zaman 😃 memnuniyetsiz 😃
ne zaman uydurduğum görülmüş komşular 😂
Evet vardır en öncelikle bilgisayarım ona dokunmak yasaktır spor aletlerime de aynı şekilde dolabım da onun dışında sorun yok
kişisel eşyalar ama bunlar sadece
ahahah
Salonda sigara içemezler. Balkon sorunum yok çünkü genelde hep yıkanmış oluyor, olaki olmadıysa da oranın terliği var 😄
yıkıyorum hemen toz oluyor
Terlik koy aşkım. Oraya gidince o terliği giysinler sende rahata er 😄
terlikler vsr bebiksum 🥺
Dayak istiyolar o zaman 🙄 neden üzüyorlar seni
bilmiyorum 🥹
Çocukları varsa eğer kesinlikle başıboş bırakılmayacak (evim kreş değil sonuçta). Vee dedikodu yapmayacak 😄
en sinir
Var, yatılı gelmeseler çok iyi olur. Kedilerin düzeni bozuluyor bizim dışımızda insan sevmiyorlar da 😌
hiç sevmem var ya yatılı misafir kendimde yatılı misafir olmayı hiç sevmem
yaaa kaç taneler 🥺
yaa ne renkler 🥺
bunlar cinsleri mi anlamam da 🙄
keşke sevsem 🥹
sarmayı gel ye diyorsun yiyemiyorum kediye gel sev diyorsun gelemiyorum heyhat 😭
benim yerime mıncır kedişi 😭
Evde terlik giymem, ev icinde sigara icilmesine izin vermiyorum. Balkona veya mutfaga cikiyorlar. Bende orayi kullaniyorum.
bizim evde de sigara yalnız mutfak ya da balkonda içilir
annem gibi konuştun 😃
babacan olaydın bari 😂
ahahah 😂😂 anaçlıkta iyi boş ver 😬
😌
Misafir tuvaletini bırakıp şahsi tuvalete ısrarla girmeside bence sinir bozucu
evet o da gıcık durum
Benimle aynı düşünen olması güzel 😊👍
En terliği verme sen de kimseye😀😀
Çocuklu misafir kabul etmiyorum ben 😂
o zamanda çorapla basıyorlar 😂
aşırının bi tık üstü 😂
demek çocuğumla sana gelsem istemeyeceksin bizi teyzesi 🥹😭
yaaa 😌❤️ olmayan çocuğumla tribe giriyordum az kalsınııı 😂
ben 2 yaş üstüyse döverim onu teyzesi yaramazlık hele bi yapsın 🙂↔️😂
tamam o zaman sadece azarlarım teyzesi düzgün otursun oturduğu yerde 😂
Aşkom balkon ve terasa bir iki tane terlik koy apt*l değillerse anlarlar diye düşünüyorum
koydum bebeğim inadına körler mi artık bilemiyorum ama giymiyorlar 😂
O zaman direkt yanda terlik var bak giyin onu de
diyorum anca o zaman giyiyorlar ama bunu dikte mi etmeliyim ben ya sürekli 😃
Eee herkesin zekasına göre davranmak lazım napıcaz
yazı mı yazsam acaba kapısına ya balkon veya terasta ki terlikleri giymeyenler şöyle böyledir diye 😂
Evimde sigara içemez.
balkonda 🙄
Annemde girerken kapı eşiğine basılmasını sevmez. Balkonda dahil buna. Misafire demez ama .
senin annen o kadar ben ki 😃
çocuklarını getirmelerini istemem. getirirlerse sahip çıkmak zorundalar. kimsenin bebesini çekmek zorunda değilim
Küçük çocuklar balkona çıkamaz aklım çıkıyor. Onun haricinde sigarayıda balkonda içmelerini rica ederim.
Mutfağa müdahale edenin ikinci gelişi olmaz. Mıy mıy etmesin beklesin 😃
ay ben ona da sinir oluyorum yardım edilecek bir şey var mı demeleri 😂 o zaman gel hamur aç 😃
haketmiyorlar mı ama öyleleri 😂
Bazı konularda kibarca uyarılabilir, ayıp olacağını düşünmüyorum...
uyarmaktan bıktıysak
Ortada bıkılacak bir durum yok, söyleyince ağzımız yorulmaz...
yoruluyor insan hep
Sen bir yere misafirliğe gitsen ve sana döver gibi suratsız bir şekilde bakılsa ne hissedersin?
öyle suratla bakmıyorum ki
Sinir olurken güler yüzlü olabiliyorsan sıkıntı yok : ))
olabiliyorum misafir sonuçta 😃
Anlatmak istediğim bu zaten, misafir sonuçta : )) Kalıcı olmadığı sürece bir kaç saat idare edilebilir, deli olunacak bir durum yok : ))
içten deli oluyorum 😒
En iyisi siz, misafir geldiğinde balkonu kilitleyip anahtarı saklayın 😂
😃😃
Dolaplarımın karıştırılmasından hoşlanmam mesela 😒
artık onu yapanı döverim elimde kalırlar 😂
sinir sinir insanlar var ya ben çok edepliyimdir mesela misafirliklerde keşke herkes ben gibi olsa 🥺
püü onlara 🥺
evin içinde sigara içilmesine izin vermiyorum onun dışında istemediğim bi şey olmuyor genellikle
Cocuklar kesinlikle odama giremez gireni şamarlarım
yazık be😂
Değil misafir cocugu hiç sevmem😄
senin çocuğunu şamarlasa biri iyi mi len 😂
Sjdjd benim cocugumu ben dizimin dibinde tutarım
Gidip bilgisayar bozmaz benim cocugum😂
evet doğru dedin bazı misafirler gerçekten de doğurmayı bilmişler ama çocuklarına sahip çıkamıyorlar
Vurasım geliyor işte 😏
Iyyy
Sigara yok, kirli kıyafetlerle gelmem yok, benim kendi lavaboma girmek yok.
sigara yasak mı sizin evde 🙄
Benim evimde yasak evet.
Çocuklarının odamda gezmesi kurcalaması vb. Bir de boş konuşmaması lazım misafirin
odanın kapısını kilitle giremesinler
Ev terliklerini sakla vermek zorunda değilsin.
Kural faln yok nasıl rahat ediyorlarsa öyle yapsınlar
Misafir sevmem o yüzden kimseyi çağırmıyorum
misafir istediğini yapabilir ama çocukları rahat duracak
Evimde sigara içilmiyor odalarda kesin net olarak yasak nefret ederim
Gittikten sonra evimle ilgili konuları baskasına anlatmamalı
Tek kural var... Gelmesinler.
ahahah niye be
Oldum olası misafir sevmem misafirlikte sevmem. :)
kimse gelmiyor mu
Gelmiyor
işin zor, ben balkon çıkışına ev içi terliği bırakıyorum o bil kurtarmıyor bazen
Girdiğinde gözü çıktığında dili kapalı olsun yeter
Özelikle o küçük çocuklar yokmu evin heryerini dağıtıyorlar o an onları kovasım geliyor
ayy evet ya çocuklu misafir sevmiyorum 😃
Ayrı bir terlik koy oranın terlikleri bunlar de tam çıkarken balkona
Evli olsam şahsen onların duyacağı şekilde eşimle sevisirim
Evime misafir kabul etmiyorum 🙄
niçin
yalnız mı yaşıyorsun
o zaman istememen normal annenler olsa gelirlerdi muhakkak
1 saat sonra kalkıp gitsinler dkfjdj
keşke ama nerde bizim ülkede öyle 😬
En mantıklısı balkon zeminine yazı yaz 😂
yazacağım artık
Balkonu kitle sende yasak koy
yok ya 😃
Kural koymak terbiyesizlik olur
neden
Gelen misafire şunu yapma bunu etme denmez kişi ne yapması gerektiğini bilmeli bence
bilmeli bence de ama bilmiyorlar
Evet var ama bir şey diyemiyoruz
maalesef
beyin yok ki düşünemiyorlar
Ayakkabı ile girilmez terlik veririz
ayakkabı ile giren var mıdır ki
Çocuğunun eline bisküvi verme
Kesinlikle sigara icemezler
Evin içinde sigara icemez.
Asla sigara içemez
işler bitince temizlemeye yardım
Balkon ve mutfak harici sigara yasak 😂