Aynı bizim toplum gibi, 11 ay boyunca yapmadığı dedikodu gıybet kalmaz, kötülük kalmaz ağzına geleni Sayar bir futbol maçı için siyaset için birbirinin kalbini kırar, cumadan cumaya mesaj atan olursa Bu da başıma iyi ki bir Müslüman kesildi der, kendisi namaz kılmaz başkası namaz kıldığını biraz fazla söylediği zaman bu da gösteriş yapıyor der.
Yani kısacası 11 ay boyunca yemediği halt kalmayan insanlar Ramazan ayı geldiği zaman, her şey günah olarak görürler sanki diğer günlerde sevap 😀
Ben de bunlardan bahsediyorum her pisliği güzelcene dibine kadar sıyırıp sonrada niye böyleyiz şöyleyiz demesi bu türk milletinin en sinir olduğum şey pislik yaşayıp da sonra kalkıp pislik içinde yaşıyoruz demeleri gel de fıtırma adam insan olmasını bilmeyen türk milleti kalkıyor biz adam insan gibi yaşayamıyoruz bizi adam insan yerine koymuyorlar diye g.. tlerinnii başlarını yırtıyorlar şu anda dünyanın bir tek ve en büyük pislik ülkesi biziz zaten bizden daha pislik bir ülke yok çin hindistan bile bizden daha temizler
Zina ve harama bulaşanlar cuma veya herhangi bir mübarek günde kendini dindar yapıyor ya en çok ona şaşırıyorum ve o kişilerde hep kısmeti açık şanslı kişiler oluyorlar ve buna sinir oluyorum
Ben doğduğum günden beri şanssız biriyim ekpss yi de kaybettim zaten üniversite sınavını da kazanamazsam ne yapacağımı bilmiyorum 😔 ama yine de 5 vakit namazımdan Allahımdan şaşmadım her zaman dua ve şükür ediyorum belki en yakın zamanda güzel bir hayata kavuşurum inşAllah 🤲
Bir şey düşünmüyorum ülke böyleleri ile dolu zaten.. ülkeyi de geçtim site de bile var böyle tipler.. her haltı yerler mesela.. yalan desen iki yüzlülük desen her şey var ama dışarıdan melek gibi görünürler.. zaten kim en çok ahlak bekçiliği yapıyorsa en ahlaksız odur diye boşuna da dememişler.. her insan kendine bakmalı ama böyle tipleri görünce de sakin kalamam.. karakter yoksunluğudur.. bari bir halt yiyorsun bunu açık açık söyle iyi insan gibi rol kesmenin anlamı yok.
Bunlara limitsiz mesafeli ve tepkisiz bir duruşum var. O kadar değersiz ve iğrenç yaratıklar ki bunlara tepkimi ve sinirimi esirgiyorum. Herbirini Allah'a havale ediyorum zaten. Güzel konulara odaklanmak, kendim güzellikleri ve iyilikleri gündemde tutarak terazideki ağırlığı güzel ve iyi olandan yana çoğaltmak çabasındayım. Onlara limitsiz yok muamelesi yapmak, inadına bahsetmemek bana göre en doğrusu 🙂
Cenab-ı Hak bile mahşerde, günahı sevabı oranına göre hüküm verecekken, biz kim oluyoruz da insanın günahları üzerinden iyiliklerine laf etme cüretini buluyoruz kendimizde?
Her insanın günahı ayrı sevabı ayrıdır.
Hatta bazı sevapları vardır ki biz bilemeyiz ama 80 sene günahlarına kefaret olabilir..
Böyle bir durumda her insanın önce kendine bakması gerekir..
Valla ben bir kaç gündür acayip derecede sorguluyorum. şu an ne hacca gidenlerin haccı oluyor ne namaz kılanların namazı oluyor ne dua edenlerin duası oluyor. Allah bize yetimi kolla açı doyur zulüm varsa git savaş diyor. Biz yiyoruz Ya Rabbi biz yedik sen aç olanları da doyur diyoruz. Zulüm altında olanlar var Allah israili kahretsin diyoruz. Allahın bize yapın dediklerini biz geri Allaha söylüyoruz yap diye. Bizim aldığımız nefes bile bize çok şu an.
İnsanların neyi niçin yaptıklarını yaşadıklarını paylaştıklarını sorgulamayı bıraktım tanıdıklarım bilmediklerim arasında geçiş yaparken storyler arasında farklı bir duygu durum yaşamıyorum.
Efenim olabildiğince inançlarını yaşasınlar. Zina edip gusul abdesti almayıp cumayı normal bir günmüş gibi görmekten daha az günahtır sanırım. Fakat şunu hep söylerim Muslimanların %95 i muslimanlığı bilmiyor.
Halk dini doğru yaşamıyor. Elbette zina yapmasınlar, zina yapan da mecbur gusül alacak onun da günahı ayrı. Allah affetsin. Tövbe ederlerse bağışlanırlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Günümüz tr özeti yemedigi halt kalmayıp cuma olunca müslüman kesilen toplum tövbest
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Zina sonrası gusül abdesti alıp oturduğu yerden hayırlı cumalar mesaji gönderen kişiler hakkında ne düsünüyor sunuz?