Arkadaşlar İstanbuldan kastamonuya taşındık memleket burası olduğu için ama iş sıkıntısı var. Dükkan açtık tutulmadı Ankara ya taşınmayı düşünüyorum Ankara 'da yaşayan veya nasıl olduğuna dair bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? iş imkanı var mı kiralar ortalama nedir? güvenlik işi bulunabilirmi güvenlik amiri müdür veya güvenlik görevlisi gibi işler bulunur mu tekstil fabrikası işleri varmıdır vs gezilecek yeri sosyal aktivitesi olan Bi yer midir insanları nasıldır felan yardımcı olur musunuz yaşanılabilecek Bi yer midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen hem İstanbul 'da hem de Ankara 'da yaşayan biri olarak şunu diyebilirim İstanbul ile kıyaslanamaz bunu bilmeni isterim öncelikle çünkü instanbul çok başka bir kent ama Ankara 'da kötü bir şehir değil genelde memur kenti diye bilinir ki öyle zaten bana kalırsa. İş bulma konusuna gelince bence Ankara 'da iş bulman zor olmaz diye düşünüyorum. Kiralar semtten semte değişmektedir ama en düşük kira 5 binden başlar tabi bu öyle lüks bir ev değil ve çok bilindik bir semtte de değil ama kötü olduğunu da söylenemez. Geçenlerde bir arkadaşımıza ev kiraladın 2+1 5 bine ama öğrenci evi zaten içinden de öğrenci çıktı ancak ev sahibi çok iyi olduğu için kirayı yüksek tutmuyor diye düşünüyorum hani öğrencilere bir katkım olsun kafasında veysel dayıyı buradan analım sağolsun :) ama dediğim için belki 5 bine bulman biraz zor olur lakin 5 ile 10 bin arasında kiralık ev bulunur. Ankara 'da bilinenin aksine gezilecek pek çok yer var diye düşünüyorum tabi gezmesini ve keşfetmesini bilene :)
01 Yorumla- +1 yıl
İstanbul benim gözümdede farklı Bi sehir orada büyüdüm. Bana kalsa kesinlikle İstanbul'da yaşarım ama ailem istemiyor durumlar Biraz karışık o yüzden İstanbulu mecbüri olarak aklımdan sildim. Kastamonuya taşınalım dediler babam buralı karşı geldim İstanbuldan gidiceksek Ankara olmalı Kastamonuda yapamayız dedim dükkan açtılar Kastamonuda tutmadı aslında tutarda abim acele ediyor. iş yok diye evlilik düşünüyor oda konuştuğu var. yoksa Biraz sabretsek belki dükkanda iş açılırdı neyse şimdi Ankara ya taşınıp herkes asgari ücretli Bi yerde çalışssn hesabı yapılıyor. Ben halk eğitim merkezinden yararlanıp güzellik merkezi bilgisayar programlarını veya tasarım olarak Bi meslek edilirsem dahaiyi olur dige düşünüyorum şuanda geçici olarak tekstilde kalite kontrol veya otel gibi yerlerde garsonluk olarak çalışmayı düşünüyorum. abimlerin biri müdür olacaktı işte buraya taşındık amir olarak girer öbürü de normal güvenlik görevlisi babam emekli belki temizlik görevlisi işi bulursa çalışır. 5 kişilik Bi aileyiz 3+1 ev lazım kiralar gözümü korkutuyor. kastamonuda dükkan açıcz diye abim çok borca girdi. Ankara da asgari ücretli Bi yerde çalıştığı zaman maaşların yarısı zaten borca gidicek. burdaki gibi orada da sıkıntı yasarsk nasıl olur bilmiyorum o yüzen fazla kırası olmamalı. Ve kesinlikle herkesin iş bulması lazım Kastamonuda 6 aydır burdayım meslea ben henüz kendime Bi iş bulamadım. Her açıdan yasanılacak Bi yer değil burası dükkan iş yapsa belki Bi olasılık ki dükkan olmasa burada ben Kastamonuyada taşınmazdım çnkü kadere diye risk almaya gerekuok.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Güvenlik işi bulursunuz AVM’ler kesin alıyor kadın personelleri.
Kiralar bölgeye göre değişiyor. Çankaya bölgesi en pahalı bölge ancak oran ve Çayyolu tarafı daha da pahalı. Elit olarak yaşamak isterseniz Çankaya bölgesi uygundur. Gezilecek yer olarak tam anlamıyla gezilecek yer yok. İstanbul gibi bir performans beklemeyin. O aurayı yakalamak isterseniz gölbaşına göle gitmeniz gerekiyor zaten yakın.
Kiraların net fiyatı yok ama 5k₺ - 15k₺ aralığındadır.03 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTekstil sektörü çok geniş bir yer Ankara . Güvenlik sektörü maaşları düşük bildiğim kadarıyla. Asgari ücret düzeyindeydi en son. Tekstil konusuna gelecek olursak makineci misin yoksa kalite kontrolcü falan mı?
Ankara güzel yer ama son zamanlarda kira artışı her yer olduğu gibi orayı da vurmuş. Semtine göre değişir. Uygun yerler olduğu gibi pahalı yerler de vardır
00 Yorumla
+1 yılBen Ankara'da üniversiteyi okudum. Evet iş olanakları bir hayli geniş. Ekonomik anlamda biraz zorlayabilir. Ama tutunursunuz bir şekilde tabi bu işler biraz da şans kısmet işi. Hayırlı kazançlarınız ve bolluklarınız olsun😇🍀
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
50Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,4b cevap paylaştı.
u +1 yılAnkara da yaşanmaz.. ben hiç sevmiyorum
00 Yorumla Yazacaklarım geciken bir cevabın parçaları olacak. Ancak bundan sonraki arkadaşlara yol gösterecek. Ankara dürüst olmak gerekirse büyük şehir bakımından İstanbul'dan sonra gelen ve büyüyen bir sanayiye doğru evrilen bir şehir. Fakat halkı ile yaşamak gerçekten çok zorlayıcı. Bir bencillik, vurdumduymazlık, yavaşlık var. karşı şeritten bir araba geldi mi 2 araba kilitlenip Ankara keçisi gibi diğerini bekliyor. Pratik bir düşünme yok. Trafikte saygı desen yok, komşuluk desen İstanbul 'dan bile kötü olmayı nasıl başarmış. Şehirde konser arıyoruz, konser var da İstanbul'da her ay olan konser Ankara 'da kötü mekanlarda 4 ayda bir bile değil. Eğer "yaşamak" istiyorsan Ankara 'da yaşayamazsın ama robotize hareket edeyim, zamanım geçsin diyorsan Ankara 'da yaşayabilirsin. Daha bizim yaşadığımız saçmalıkları anlatsam Ankara 'dan kaçarsın bir daha gelmezsin. Sorun da bu: Ankara halkı bunu size anlatmaz. Son bir cümle daha edeyim ve dediklerimi kanıtlayım. instagramda Ankara haber sayfaları var. Şehrin olaysız geçtiği tek bir saniye yok.
00 Yorumla
+1 yılDoğma büyüme Ankaradayım iş imkanı güvenlik belgen varsa silahlı silahsız fark etmez bulursun oturacağın semti iyi seçersen kira istanbuldan daha ucuz oluyor ulaşımı iyi çok sıkıntı değil tekstil olayına gelirsek var ama tabiki de İstanbul bursa falan kadar değil ama bulursun mutlaka iş
15 Yorumla- +1 yıl
İnsanlarına gelecek olursak en pis belalı dedikleri çinçine de gidip geliyorum burada kolay kolay karıya kıza sarkıntılık yapılmaz yapan da yerlisi değildir
- +1 yıl
Bende orada büyüdüm diyebilirim İstanbula alışkınım aslında ama ailem İstanbulu istemiyor durum biraz karışık bana kalsa İstanbul'da yaşarım ama yapcak bise yok Kastamonu kesinikle iş bakımındanda sosyal aktive açılsındanda yaşanacak Bi yer değil babam buralı buraya gelmeden önce söylemiştim ama kimse beni dinlemedi İstanbuldan taşıncaksanız Ankara'ya gidelim dedim ama burayı tercih ettiler. şimdide burada iş imkanı yok dükkan iş yapmıyor Ankara'ya gidelim diyolar araştırdım iş bakımı açısından iyi gibi halk eğitim merkezlerinden yararlanabilirsem bende ya güzellik merkezi tasarım veya bilgisyar programlarını öğrenebilirsem en azından kalıcı Bi işim olur otelde de garsonluk yaptım tekstil de kalite kontrolcüyüm bunlar geçici Bi iş aslında abimler zaten biri güvenlik öbürü müdür babam emekli ama Borcumuz çok buraya gelirken dükkan Açcz diye cok borca girdik maaşın yarısı kesilecek. kira yönünden korkum var işte 5 kişilik Bi aileyiz 3 odalı Bi yer olmalı. kira ortalamalarına baktım 20 bin falan
- +1 yıl
10 keçiörende evler var ama tavsiyem bağlum Sincan Mamak zirvekent olur oralar daha uygun
- +1 yıl
Bu dediğim yerler güzel aslına bakarsanız Ankara'da mesela çinçin kötü derler ama oralara bile gidilir tek sıkıntısı sokak köpekleri sadece 8 den sonra Çankırı caddesi denen bir yer var orada yayan gitmenizi çok tavsiye etmem pavyonların olduğu cadde Ha gitseniz bişi yaparlar mı asla ama belki alkol aldıkları için siz rahatsız olursunuz
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. İstanbul'un deniz olmayan halinin yarısıdır. Öğrenci asker memur memleketi. Her türlü imkan var. Güvenlik işleri çokcadır çalışanda kazanır. Gezilecek yeri İstanbul a göre az diğer illere göre çoktur sosyal aktivite ne aradığına bağlı ama keyif alacağın şeyler bulursun
00 YorumlaAnkara memur kenti, güvenlik işi çok kolay bulabilirsin. Kiralar fiyatlar her şehirde olduğu gibi yerine göre değişir. İnsanları iyidir.
Kışın derin dondurucuda yaşıyormuş gibi olur ve bu sayede tazeliğimizi hiç kaybetmeyiz. 🤔
İstanbul'a alışmış biri Ankara 'da yapamaz ama Kastamonu ilede kıyaslanamaz elbet.
Aktivite neler sevdiğine bağlı hayat 24 saat devam eder.00 Yorumla
+1 yılYorumlara ve cevaplarına şöyle bir göz attım. Yenimahalle, Mamak, Keçiören Pursaklar Karapürçek size uyar. İş konusuna gelince iş imkanı geniş. Yeterli biraz donanım olsun ve azıcık çalışmaya g. t olsun Ankara da her zaman iş bulunur. Dükkan açma filan onlardan anlamam
00 Yorumla
+1 yılAnkara 'da yaşıyorum kiralar ortalama 20 bin
Vasıfsız insan işini bulman çok zor olur meslek varsa iş bulman kolaydır
Başkentten bahsediyoruz tabiki sosyal ortamı fazladır
Yani güzel şehir ama maddi olarak yorar seni12 Yorumla- +1 yıl
abimler güvenlik görevlisi biri müdür olacaktı işte buraya taşındık öbürü de normal güvenlik görevlisi otel de çalıştılar yılarca ben halk eğitim merkezinden yararlanıp ya bilgisayar programlarını öğrenmeyi ya da güzellik merkezi tasarım gibi bölümde kendimi geliştirebilirsem kalıcı Bi işim olursa ilerde diye düşünüyorum. ama şuanda geçici olarak otelde veya restorant Cafe tarzı yerde garsonluk veya tekstilde kalite kontrolcü olarak çalısabilirim babam zaten emekli ama kendine orada iş bulursa çalışır 5 kişlik Bi aileyiz borcumuz çok ama dükkana çok gitti para asgari ücretli Bi yere girince hemen maaşın çoğunu kesecek bankalar o yüzden bizi zorlmıycak şekilde kiraları yüksek olmayan 3+1 ev en uygunu bize iş yönünden de sıkıntı yasamasaak geçiniz insallah semtleri temizmi? Ve garsonluk ta olsun güvenlik te olsun hakkını veriyorlarmı burada iş yok ve olanda hakkını vermiyor mesela.
- +1 yıl
Ev kirası 20 bin maaşlar asgari ücret ve rahat iş bulamazsınız her yer torpil istiyor. Bence şehrininde kalıp masrafa girişmeyin
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşanır ben Ankara 'da yaşıyorum gayet güzel nezih (2-3 semti dışında) gelişmiş bir şehir Ankara 'da neden deniz yok canım İstanbul 'um hüü diye zırlamayacaksan gayet de süper ötesi yaşanacak bir yer
30 Yorumla
+1 yılKısa bir süre kalsam da ayazı dışında çok güzel şehir. İnsanları çok samimi bir kere
10 Yorumla
+1 yılGençlerin gezdiği yerlere uçuk fiyatlar koymadan orta gelirli herkese hitap edersen tutunursun. Bahçelievler diyeceğim ama orada bile sinek avlayan dükkanlar oluyor.
20 Yorumla
+1 yılMerakla Ankaralıların yorumunu bekliyorum bende taşınacağım bu yakınlarda
10 Yorumla- 00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBı İstanbul değil ama söylediğin imkanların hepsi var kiralar semtine göre 5binden başlayıp 50 bine kadar çıkıyor. Yaşanabilecek bir yer
02 Yorumla- +1 yıl
İyisi yok bütçen nereye yetiyorsa ora iyidir. ya da işine neresi yakınsa semtler arası öyle uçurum bı fark yok. Ama illa duymak istersen Sincan veya Mamak ta kanka kesim daha çok. Çankaya çay yolu eryaman elit Yenimahalle ortahalli Keçiören demet yarışı Suriyeli :)
- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılBence yaşadığın semte bağlı ama genel olarak yaşanır kuzenim Ankara da yaşıyor bir kez gittim gezdim güzel yer.
00 Yorumla
+1 yılYani doğma büyüme buradayım sakin bir şehir kışları soğuk yazları sıcak insanları iyi herkes kendi halinde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAnlara yaşanır hele İstanbul'da yaşadıysan kolaydır lakin iş konusu karışık
08 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle vardır ama semt önemli tani
- +1 yıl
Tam olarak bilmiyorum
- +1 yıl
Rica ederim kastamonuda da vardır ya
- +1 yıl
Kastamonu benim düşünceme göre yaşanacak Bi yer değil gezilecek yeri yok. iş yok. geleli 6 ay oldu babam iş bulamadı ben bulamadım garsonlukta asgari ücretin altı veriyorlar hakkını kesinlikle vermiyorlar tekstiller de ödemeyi düzenli yapmıyor. ve çoğu makineci arıyor makine bilmiyorum bu halk eğitim merkezinde yararlanıyım makine kursuna gidim dedim burada makine kursu da yok dükkan açtık oses çiğköfte iş yapamıoz tek tük yapıyoruz abimler de güvenlik görevlisi biri müdür hele onlara iş hiç yok.
- +1 yıl
Sıkıntıı vala merzifon bile daha avantajlı
Ankara 'da yaşamıyorum ama yaşanır ya ben Ankara 'yı seviyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Düzenli memleket o anlamda yaşanır. Özellikle Batıkent favorim. sakinlik. acisindan..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnkara güzel yaşanılacak yer iş imkanı eğer seçmiyorsan bulunur
00 Yorumla
+1 yılSiz nerde yasionuzki yasanir tabi Ankara memur sehri iyi..
10 Yorumla
+1 yılYaşanır memleketimde. İstanbuldan sonra zor olur. Ben de geri dönmek istemiyorum İstanbul’dan
00 Yorumlaİstanbul'da doğup büyüyen birisi olarak son 8 yıldır ankaradayım sen düşün artık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı. Hayatımda yerleşip yaşayacağım en son şehir olurdu.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tek kişi zor 40-50 arasi gelir gerekli calisacak kişi baban mi
030 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,3b cevap paylaştı. Doğma büyüme Ankara 'da yaşıyorum ama bilmiyorum yaşadığım şehre yabancı kaldım
00 Yorumla
+1 yılYaşanır be brn antalyadayım birkaç yıldır üniversite için ve Ankara çok daha güzeldi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yaşanır güvenlik iş de bulunur
10 YorumlaYaşanır beklentim İstanbul gibi bir şehir degilseeger
00 Yorumla
+1 yılHayatının bir kısmında evet ama tüm hayatında hayır.
00 Yorumla
+1 yılBana soğuk ve sıkıcı bir yer gibi geliyor uzaktan
20 YorumlaBen yaşıyorum bir sıkıntısını görmedim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki yaşanır yapacağınız iş ve lokasyon önemli
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç gitmediğim için bir şey diyemem.
00 Yorumla
+1 yılen yaşanabilir yerlerden birisi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYasanir neden yasanmasin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılyaşanır ya bence en güzelmevsimin olduğu yer
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı. Yaşanır çok güzel bir yer
00 YorumlaGezilecek yerleri çok ama kiralar yüksektir
00 YorumlaGüzeldir yaşanır
00 Yorumlaolabilir fena değil igbi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Ankara da yaşanır tabiki
Işte buluruz00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇıtır kız seni alan yaşadı valla 🤭🙈
00 YorumlaKastamonu'da yaşayan heryerde yaşar
00 Yorumla
+1 yılGüzel yer yaşanır
20 Yorumla
+1 yılŞahsen ben deniz olmayan yerde yaşayamam.
12 Yorumla- +1 yıl
Balık mısın hayırdır
- +1 yıl
😂😂😂😂
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılTabi yaşanır
00 Yorumla
+1 yılNe dükkanı açtın Ankara olcagini nereden cikti
00 YorumlaBence 💯 yaşanır
00 Yorumla
+1 yılYaşanır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşanır
00 Yorumla
+1 yılIstanbuldayimgel
10 Yorumlaİlçesine göre değişir ama bi İstanbul etmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılyaşanır tabiki
00 Yorumla
+1 yılYaşamam
00 YorumlaYaşanır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Deniz yok ki
00 Yorumla
+1 yılYaşanmaz
00 Yorumlaiçinde sen varsan yaşanır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnkara iyidir
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİş olanakları yaşadığın yere göre daha fazla kira durumları tamamen değişken semte göre çok fark ediyor gitmeden önce iş bulunması daha iyi olabilir
Cevap sahibi+1 yılÇayyolu bölgesi iyi ama diğer yerlere göre pahalı
Cevap sahibi+1 yılHiç sanmıyorum o bölgede imkansıza yakın ama bi sarı siteden bakın
- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem