Eşit olmak zorunda mıdır? "Birbirinin tamamlayıcı unsuru olup" deyip geçmek daha makul mudur?

Eşittir
Eşit Değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eşit olmak zorunda mıdır? "Birbirinin tamamlayıcı unsuru olup" deyip geçmek daha makul mudur?

İslam'ın kadın ve erkek arasındaki ilişkiye bakış açısı karmaşıktır ve farklı yorumlara açıktır. İslam'da, kadınlar ve erkeklerin Tanrı'nın huzurunda eşit olduğu ve her ikisinin de ahlaki, dini ve toplumsal sorumlulukları olduğu öğretilir. Kur'an'da, kadınlar ve erkeklerin eşitlik ilkesine vurgu yapılarak, "erkek ve dişi olarak" yaratıldıkları ifade edilir (Bakara Suresi, 2:228).
Ancak, İslam toplumlarında kadınlar ve erkekler arasında cinsiyet rolleri ve sosyal beklentilerin farklılıkları vardır. Bu farklılıklar, kültürel, tarihsel ve yorumsal faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı İslam toplumlarında, kadınlar erkeklerle aynı haklara sahipken, diğerlerinde kadınların sosyal, ekonomik veya siyasi açıdan erkeklerle eşit olmadığı görülebilir.
İslam'ın özünde, kadınlar ve erkekler arasında eşitlik ve adaletin sağlanması gerektiği vurgulanır. Bununla birlikte, bu ilkenin uygulanması ve yorumlanması farklı İslam toplulukları ve düşünürler arasında değişebilir. Önemli olan, İslam'ın temel prensipleri çerçevesinde cinsiyet eşitliği ve adalete yönelik çabaların sürdürülmesidir.
Ben yıllarca eşit olduğunu iddia ederek yaşadım. Sonuçta " Öküz" dediler.
Kadınlara " Öncelikli" davranmadığım için...
Cümlede kadın=Erkek ise Erkek yerine Kadın, Kadın yerine Erkek kullandığımızda mesela
"Ben senin bildiğin kızlardan değilim " dediğindeki anlam ile
" Ben senin bildiğin erkeklerden değilim" dediğindeki anlam birbirini karşılamıyor.
Karakola düşsen, bu kız beni taciz etti desen işlem yapmıyorlar. Tecrübe ile sabit.
Yani bu eşitlik nerden tutsan elinde kalıyor derim ben...
Haklar olarak eşit olması gerekse bile biyolojik farklılıklardan ve evrimsel gelişimlerden dolayı farklıdırlar. Fakat bu farklılık modern toplumda ikisine farklı haklar tanınmasına yol açacak kadar büyük değildir.
Kültürel tabi ki de. Mesela Kuzey Avrupa'da insan sayısının az olması, herkese ihtiyaç olması vb. gibi sebeplerden kadınlar sosyal hayatta daha ağırken, İtalya'da emek ve para bolluğunun erkeklere getirdiği güç sebebiyle kadınlar daha arka plana atılmıştır. Şu anda durum değişse de iki ülkenin kırsallarında hala benzer bir farklılık var.
Eşit falan değildir. Bu tam bir zırva. Her iki cinsiyetin de farklı konularda üstünlükleri var. Aynı cinsler bile eşit olamıyorken farklı cinsler nasıl eşit olsun?
Cevap
8Cevap
Eşit olması gerekir
her konuda bırak kadın erkeğin eşit olması kadının kadına ya da erkeğin erkeğe eşit olması bile olanaksız geliyor. en doğrusu eşitlik değil adalet olması bence
Eşit değildir. Doğanın uyumuna göre bile kadın erkek eşit değil.
Git bakalım Allah'ın huzura ne eşitsizlik var göreceksin.
@FatihEfendii Kuranı Kerimde bile bir erkeğe dört kadın hak görülmüş, demek ki eşit değil. Fazla düşünmeye gerek yok. Şeriatla yönetilen ülkelerde kadınlar sokağa çıkamıyor, demek ki eşitlik yok.
Çok genel bir konu konuya bağlı, eşit davranılıp davranılmadığı bağlı gibi gibi faktörler var. Eşit olduğu ve eşit olması gerektiği düşüncesindeyim.
Sadece kanunlar önünde eşittir
Olması gereken mi? Gerçekte olan mı?
Olması gereken
İnsan hakları konusunda eşittir.
Hala var mı bu sorular ya? Su an pek fark etmiyor aslında.
Yahu su anki toplumda pek bir onem arz etmiyor. Biyolojik farklar var ama toplumsal cinsiyet dedigin sey biyolojik farkliliklardan da oteye gidiyor. Daha cok toplumsal bir olay o.
Toplumsal olarak erkek ve kadına verilen roller üzerinden gidersek zaten kadın-erkek eşit değildir tezini konuşmamız gerekiyor o zaman. Günümüzde sorun toplumsal cinsiyet eşitliğine giden yol ve toplumsal cinsiyet rollerinin bastırıcı yanları değişirken ortaya çıkan kaotik yapı olabilir mi?
Bu niye sorun olsun ki? Günümüzdeki sorunlar baska nedenlerden kaynaklaniyor. Sanki ortada guzel bir toplumsal yapı vardi da bozulmuş gibi konuşuyorsun.
Bu rollerin degisiminin yarattigi kaos demissin. Ne dediginden haberin yok.
eşitlik değil adalet hakikattir
Kadınlar erkeklerden daha üstündür
Geç kalma
Fiziki güç harici eşittir
Eşittir evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?