GÜNCEL
Pomak olarak etnik Bulgar vatandaşlığı aldığımda eğer ki vefat edersem Türkiye'ye gömülebilir miyim (Sadece Bulgar vatandaşı isem?
GÜNCEL
Ben bir 1950 Lofça Pomakları'ndan Bulgar göçmeniyim. Etnik olarak Pomağım (Müslüman Bulgarım). Osmanlı Bulgaristan Türkleri'nden değilim. Eğer ki etnik kökenden Bulgar vatandaşı olup Türk vatandaşlığından çıkarsam yani çifte vatandaş olmazsam , vefat etme durumumda Türkiye'ye gömülebilme imkanım olur mu? Çünkü adım da soyadım da Bulgarca olacak. Türk vatandaşı da olmayacağım için Türk vatandaşı olan ailemin yanına gömülebilir miyim? Merak ediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Aaa pomak birinden daha duydum ben Türk değilim demişti bi arkadaşım bana ney demisti acaba diye hatirlayamadim bi daha da soramamistim çekindim 😄
Yavuz Sultan Selim döneminde müslüman olmuş Bulgarlarız aslında. Etnik Türkler Osmanlı'nın iskan politikasıyla balkanlara yerleştirdiği Türkler'dir. Biz Bulgar göçmeni , etnik Türkler ise Bulgaristan göçmeniyim der ki Zaten Lofça veya Rodop dağlarının köylerinden göç edenler az sayıda da olsa onlar azınlık Bulgar (Pomak)'dır. Ben de Türk değilim diyorum haklı olarak :)
Aynı şekilde anadoludan Hrsitiyan Ortodoks Karaman Türkler'i de Yunanistan'a gönderildiler ve bir çoğu da Yunanlaştı veya Yunan sanıyor kendisini.
Göz rengi çok güzel dediğim arkadaşımın kardeşinin de öyle ve yüz sekilleri değişik hic buralilara benzemiyolar yeşille ela gibi senin göz rengin ne
Her pomak Bulgar'a benzemez veya sandığın gibi sarı saç mavi göz yoktur. Bulgarlar da pomaklar da yani Türkler kadar gen havuzu geniş , kozmopolitik bir etnik unsurdur. Benim gözlerim kahverengi , saçlarım siyah ayrıca Türkiyede yaşaya yaşaya da buralılara benzememiz oldukça normal.
Bulgarlar öyle mi dikkatimi cekmemisti bi gooogle dan bakmak lazim evet cesitlilik var tabiki sen niye vatandasliga gecmek istiyosun
Kendi milletime daha yakın hissediyorum doğal olarak. Bulgarım çünkü
Cevap
2Cevap
Aaa biz de Lofça göçeminiyiz 😂 konu hakkında bilgim yok
Kaç yılında geldiniz ve pomak mısınız?
Pomak değilim gacalım. 30 da gelmişler
Hemşeriyiz yine de sen Türksün ben Bulgarım , tertemiz insanlarsınız siz :)
ailen buradaysa akrabaların senin burada gömülmeni isterse neden olmasın. ama kesin diyemem sadece tahmin
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Resmi mercilere soracağım yakında.
Hocam sorun hakkında bilgim yok yardımcı olamayacağım ama Türkiye'den Bulgaristan'a mı taşındın veya taşınacaksın?
Yok zaten Türkiye'deyim ama Tek Bulgar vatandaşı olarak , çifte olmayacağım. Bulgaristan'a taşınmadan Türkiye'de ikamet ederek Bulgar vatandaşı olacağım full. Bulgaristan'da yaşamam çok mümkün değil çünkü sevgilim Antepli ve Türkiye'de yaşayacağız ama ben Bulgar vatandaşı olmak istiyorum sadece Türk vatandaşlığından çıkıp. Vefat etme durumumda Türkiye'de gömülebilir miyim acaba diye merak ettim. Cevabınız için teşekkür ederim.
Sanmıyorum
Teşekkürler cevap için
Gömülürsünn
Yabancı uyruklu birisi , Türk vatandaşı ailesinin yanına gömülebiliyor mu yani?
Cevap için teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?