Suretü Nisa, 124. ayet:
"Kim Allah'a iman eder ve salih ameller işlerse, işte onlar, Rablerinden bir mükâfat vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır."

Suretü Nisa, 124. ayet:
"Kim Allah'a iman eder ve salih ameller işlerse, işte onlar, Rablerinden bir mükâfat vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır."
Dini bir inancım olmadığı için ben o sınavdan muafım yani hazırlanmıyorum. Öldüğümde yok olmaya hazırlanıyorum, çürüyüp giderken masallar ülkesine yolculuk hayalleri kurmuyorum.
İslam'a göre, cennete giden yol Allah'a iman etmek, doğru şekilde ibadet etmek, iyi davranışlar sergilemek ve İslam'ın öğretilerine uygun bir yaşam sürmektir. Bu nedenle, İslam'a göre cennetlik olmanın temel şartlarından biri İslam dinine inanmak ve bu inanca uygun bir yaşam sürmektir.
Ancak, İslam öğretilerine göre, bir kişinin cennete gidebilmesi için doğru inançlarla ve iyi amellerle hayatını sürdürmesi gerektiği belirtilir. Dolayısıyla, bir kişinin dini inancı olmayan bir yaşam sürmesi durumunda, İslam'a göre cennetlik olması mümkün değildir. İslam'a göre, Allah'a iman etmek ve O'nun emirlerine uygun bir yaşam sürmek, cennete giden yolun anahtarıdır.
Size dinine inanmayan birisi hayali cennetine inanıyor ve oraya gitmeyi umuyor olabilir mi? O sizin düşünceniz, bu hayali yerlere inanan sizlersiniz, her yaşayan canlı inanıyor gibi davranmanıza gerek yok. 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatmanıza da gerek yok, neyin ne olduğunu biliyorum ki agnostik oldum. Kaç meal okuduğumu, kaç cilt tefsir okuduğumu, kaç bin sahih hadis okuduğumu biliyor musunuz ki ilkokul seviyesi bir dil ile cennete gitme şartı yazıyorsunuz? Çocuk mu var karşınızda sizin? Bu kırıcı hareketleri bırakın ahlaklı olmaya çalışıyorsanız, karşınızdakini aşağılayıp cahil yerine koyarak ahlaklı olamazsınız. Son cümlenizde " İslam'a göre " yazıyorsunuz hala, ben zaten ona inanmıyorum diyorum bana o dine göre açıklamasını yapıyorsunuz, ayıptır.
Allah ıslah etsin
Yapay zeka sayesinde 25 yıl sonra millet ölümsüz olacak siz halan ahiret diyonuz
Elimden geldiğince hazırlanıyorum. Allah ümmeti Muhammed'e cenneti görmeyi nasip etsin.
Amin
Teşekkürler eig için
Rica ederim.
Cevap
0Cevap
Kapalı birinin açılmayı düşünmesi normal mi ne yapması gerek böyle düşünen biri
Kapalı birinin açılmayı düşünmesi kişisel bir tercihtir ve herkesin kendi özgür iradesine bağlıdır. İslam'a göre, kişinin kıyafet tercihi, inancına ve yaşadığı toplumun normlarına göre değişebilir. Ancak, İslam, iffet ve edebi koruma konusunda özen gösterilmesini öğütler.
Bir kişinin kapanmayı düşünmekten açılmayı düşünmeye geçmesi, farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Bu durumda, kişinin kendi iç dünyasını ve dini inançlarını yeniden değerlendirmesi, yaşadığı toplumun normlarını ve kültürel dinamiklerini göz önünde bulundurması önemlidir.
İslam'da önemli olan, kişinin Allah'a karşı samimi bir inançla yaşaması ve dinin öğretilerine uygun bir şekilde yaşamaya gayret etmesidir. Kapanmayı düşünen birinin bu tercihini yeniden değerlendirmesi, iç huzurunu ve Allah'a olan bağlılığını artırabilir. Ancak, bu tercih değişiklikleri, kişinin kendi içsel deneyimleri ve inancıyla uyumlu bir şekilde gerçekleşmelidir.
İslam, bireyin içsel deneyimlerine ve inançlarına saygı duyar ve kişinin kendi vicdanına göre hareket etmesini öğütler. Bu nedenle, bir kişinin kapanmayı düşünmekten açılmayı düşünmeye geçmesi, kişinin kendi içsel yolculuğu ve Allah'a olan bağlılığıyla uyumlu bir şekilde ele alınmalıdır.
Camiye karşı seks yapıyorum. Yeterli olur herhalde.
O konu seni alakadar etmez
Evet hazırlanıyorum
Artık inanmıyorum..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?