Kadının illa çalışması mı gerek? Maksat para mi statü mü?

Kadinlara deniyor ya hep paran olsun, calis vs diye. Peki calismak yok ama para varsa yine de calismali mı?

Ben atanamadim ama oteden beri de para biriktirmeyi bilen biriyim. Daha küçükken aileme gram altin falan aldırırdım bayram harcliklarimla. Bu boyleydi hep.

Suanda da fena olmayan birikmisim var. Aylik getirisi de iyi. Yani tek basima uygun bir eve ciksam gecinebilirim. Bir ara bankada olan bu parayi ve aylik getirisini çoğaltmak icin calismistim. Calistigimin bir kismini altin yaptim, bir kismini bankaya atmistim.

Bazen hic dokunmuyorum yine birikiyor kendi kendine. Bazen cekip kiyafet vs ne istiyorsam onu aliyorum. Bazen gezi turlarina katiliyorum. Yani ekonomik ozgurlugum varmis gibi yaşıyorum.

Maksat burada paranin olmasi mi, calismak mi, statu mu? Kadin olarak sukur elimde maddi anlamda bir seyler var. Daha da artirabilirim yine gidip birkac ay calisarak, ekleme yaparak ya da parayla ugrasarak.

Artik atamalarda sıkıntıya girdi. Ekonominin bedelini bizler odeyecegiz anlasilan. Kpss ye calisacak motivasyonum da son 2-3 aydir yok.

Boyle de iyi ve rahatim açıkçası. Illa calismak gerekiyor mu? Calismada ki kasit maddi ozgurluk mu saha da var olabilmek mi?

Bizim millet kadin ne yaparsa beğenmiyor ya cunku. Calisirsin cocuklar mahvoluyor, evine bakamiyor olursun. Calismasan koca eline bakiyor evde yatiyor oluyor. Agzimizla kus tutsak yaranamıyoruz.

Kadının illa çalışması mı gerek? Maksat para mi statü mü?
Cevapla