Sadakat herkese verilmesi gereken bir değer mi?

Bana kalırsa sadakatin biraz da hak edilmesi gerekir. Sadece annene babana karşılıksız sadakat duyabilirsin. O bile karşılıksız değil belki de. Anne babanın çocuğuna gösterdiği sadakat bile karşılıksız değil ve zaman zaman sadakat göstermedikleri de oluyor. Sadakati nasıl tanımladığına bağlı...

Bir yerde çalışıyorsunuz mesela, sizin sadakatinizi haketmeleri gerekiyor. Size hakettiğiniz değeri göstermeleri gerekiyor. Eğer size değer verilmeyen bir yere sadakatinizi veriyorsanız, kendinizi değersizleştiriyorsunuz demektir.

Arkadaş ve partner ilişkileri için de geçerli. Size değer vermedikleri halde ısrarla sadık kalıyorsanız kendi değerinizi bilmiyorsunuz demektir. Gidin sevgilinizi aldatın demiyorum. İlişkini devam ettirmek de bir sadakattir. Ama size değer vermeyen birine neden sadık kalıyorsunuz?

Bazı insanlar değer vermeyen partneri anlamıyorlar. Mesela size karşı üslubu rahatsız ediciyse, kullandığı kelimeler sizi kırıyorsa, özel hayatınıza ve kararlarınıza saygı duymuyorsa, hiç bir konuda sizin fikrinizi almıyor ortak kararları ve hatta sizin hayatınızla ilgili kararları kendisinin alması gerektiğini düşünüyorsa, maddi ve manevi sömürüldüğünüzü hissediyorsanız büyük ihtimalle size değer vermiyorlardır. Ama o beni seviyor, o yüzden mini etek giyince bana bu kadar bağırıyor diye bir şey olamaz. Size bağırıyor çünkü amacı ego tatmini ve sinirini boşaltmak istemesi. Herkes kendi duygularıyla kendisi başa çıkmalı, kimse kimseyi duygusal çöp kovası olarak kullanamaz, kimsenin kimseye öyle davranma hakkı yok.. Bu da dip not olsun bilmeyenler için. 🤣

Sadakat herkese verilmesi gereken bir değer mi?