Üniversiteyi bitirdikten sonra çok şükür hemen iş bulmuştum. Bir yıl dolmadan babam beni buldu iş yerime istifamı verdi. Patronun yanında bir şey de diyemedim. Eve geldiğimde bir baktım kamyon bulmuş bir tane eşyalarımı yüklüyor. Bana memlekette iş bulacaklarını söylediler ben de ailemle tartışmak istemedim ve akışına bıraktım. Her neyse gittik babamın evine ama hayat cehennem. Evlen de evlen evlen de evlen. İşte evlenmeyen kadınlara toplum tarafından kötü gözle bakılırmış falan. Ama öyle herkesle de evlenemezmişim zengin erkek bulmalıymışım. Ama ben zengin değilim. Bana çok saçma geliyordu. Her gün bağırış çağırış kavga dövüş. Panik atak oldum ve korkunç baş ağrıları sahibi oldum. Psikologa gittim psikolog ailemle görüşme yaptı ama pek bir şey değişmedi. En sonunda ben pes ettim ve evlenmeye karar verdim. Zengin erkek meselesi hala saçma geliyordu. Zenginlik takıntım yoktu. Zengin olmak istersem kendim kazıyıp bir yerlere gelmek isterdim. Bir erkeğin gölgesinde bir şeyler olmak en son istediğim şeydi. İşin kötüsü istemediğim bir evlilik yapacağım kesindi. Sıkıntı çıkarsa adamı zehirler geçerim gibi düşündüm.
Sonra zengin biri denk geldi. Adamın villaları, yazlıkları, yatı varmış. Adamı zehirlememe de gerek kalmayabilirdi. Uzun yol gemi kaptanıymış. Adamı göreceğim sınırlıydı. Ben de mutlulukla gittim söyledim babamla ortak tanıdıkları da vardı. Ama beklediğim tepkiyi alamadım. Meğer hata yapmışım 22 yaşında bir kız nasıl 45 yaşındaki adamla olurmuş. İyi de ben 22 yaşında zengin adamı nereden bulacağım daha yeni mezun olduk dedim. Zengin çocuğu bulmam gerekiyormuş. Zaten sırf ailem için düşünmüştüm. Karşı tarafa dedim ailem olmaz dedi diye.
Zengin bebesi fikri daha kötüydü. Bir kere kocamla değil ailesiyle evlenmiş gibi olacaktım. Onların içinde fakir ve ezik olacaktım. Zehirlesem hangi birini zehirleyecektim. Hem çevrem zengin değildi ki. Erkek değil aile bulmam gerekiyordu. O kadar motivasyonum yoktu ve aramadım.
Ailem aradı ama onların da çevresi zengin değil onlar da bulamadı çok şükür.
Şimdi kadın hipergamisi diye bir şey çıkmış. Kadınlar zengin erkek istiyormuş. Çünkü kadının doğası buymuş. Ama benim kafam karıştı bu kadının doğası mı yoksa toplum ve aile baskısı mı? Bana toplum baskısı gibi geldi. Şimdi diyeceksiniz ki hipergami sadece maddi durum değil. İyi de hem kadın hem erkek eksik olduğu şeyi aramaz mı karşısında? Ama maddi durum olayıyla evlilik daha çok alışveriş gibi geliyor. Ve tahmin edin burada satılan mal hangi taraf? Bana bu durum kadının değerini düşürüyor gibi geliyor ve kısaca bu hipergami olaylarına çok karşıyım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer