Aracı olan kişinin söyledikleriyle gerçekler çelişiyor?

Aracı vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bana ev alınacağını ve kirada oturmayacağımız söylendi. Oğlanla görüşmeye devam ettik. 8 aydır görüşüyoruz. Babasıyla beraber katılım bankalarından birine gittiler bir gün. Eve girmek yerine arabaya girdiler ve peşinatı da oğlan ödemiş. Aylık taksitleri de oğlan ödüyor. 35 bin alıyorsa 15 bin taksite gidiyor yani. Ama araba ailesinin olacakmış. Peşinat ile taksit ödemelerini yani arabanın parasını oğlan veriyor. Bunu neden böyle yaptığını sorunca da onlarda benim için altın biriktiriyorular diyor. Bende senin önceliğin ailene araba almak mı yoksa evlenme aşamasında olduğından dolayı kendin için bir birikim yapmak mı diyorum. Örneğin o parayı beyaz eşya taksitleri için veya mobilya taksitleri için kullanabilir. Ev konusuna gelince annesi bir yerden para beklediklerini, geldiği zaman hemen alacaklarını ama gelene kadar beklemek zorunda olduklarını söyledi. Telefonda ise benim anneme oğlanın annesi demiş ki ev oğlanın babasının üzerine olacak. Bende bu konuyu evlenmeyi düşündüğüm kişiyle konuştum. Dedim ki, babanın evi ise ben babana ait olan bir evde oturmak istemem çünkü bizi herhangi bir zamanda bir anda kapı dışarı edebilir bunun bir garantisi yok dedim. Onun yerine düğünde takılan altınları ev alabilmek için peşinat olarak vermeyi teklif ettim. Ev ise senin üzerine olacak dedim oğlana, babanın üzerine değil. Ben bunu istiyorum dedim. O da parayı babam verirse ev babamın üzerine olur babam vermez ise o zaman ev benim üzerime olabilir dedi. Bu konuda tartışıyoruz lütfen fikir verir misiniz siz böyle bir durumda olsaydınız ne yapardınız?

Aracı olan kişinin söyledikleriyle gerçekler çelişiyor?