AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Yeni taşınacaksanız ve böcekliyse ev, ev sahibinin ama bir süredir oturuyorsanız normal şekilde kiracının yapması gerekir bence
Ama arka tarafta bahçe var ben evi ilaçlatsam da sivri sinekleri var her türlü ilaçlatmaları gerekmiyor mu?
Eve girmeden önce bahçe olduğunu gördünüz sonuçta, ev sahibinden sineklik taktırmasını talep edebilirsiniz camlara ama yapmazsa bile bir sorumluluğu yok bana göre bu konuda.
Nasıl yok ya kirayı ben veriyorum diye evin sahibi ben olmadığım gibi gerçek sahibi kimse aslında sorumlusu odur yaşanan sıkıntıdan ötürü evi gördüm zaten ama sonuç olarak bahçe varsa o bahçenin böceklenmemesi için ilaçlatılması gerekir her sene veya zamanı neyse. Ne saçmalıyorsunuz siz
Ben eve yaptırsam ilaçlamayı bu kesin çözüm olmayacak çünkü bahçenin ilaçlanması gerekiyor evle beraber
Ben bir ev sahibi değilim ve kirada da yaşamıyorum. Ancak kiracıların her şeyin sorumluluğunu ev sahibinde görmelerini anlamıyorum. Siz o eve girerken böcek yokmuş, evi görüp oturmuşsunuz şimdi evde böcek var diye ev sahibi çözüm bulacak değil. İlaç alıp koymak bu kadar zor değil. Yapacak gücünüz yoksa da konuşursunuz ev sahibiyle yaparsa yapar ama zorunluluğu yok yani. Sizin sadece kiramı öderim ve otururum başka bir şeye dokunmam düşünceniz saçma bana görede. Kombi bozulmuştur, cam kırılmıştır vs tamam ev sahibi yapsın onun evi. Şu an o evde siz yaşıyorsunuz böcek varsa da siz ilaçlayacaksınız.
Tuvaleti biz yaptırdık bu 1 bir diğeri ise benim demek istediğim şey şu ben evi ilaçlatsam bile bahçeden dolayı sivri sinekler bela oluyor bu seferde. O bahçe bana ait değil ve bahçe kime aitse onun o bahçeyi ilaçlatması gerekiyor ev sahibi olsa da kiracı olsa da. Ben boşuna neden çukur kazayım?
O zaman ev sahibinizle bahçe yüzünden sinek ve böcek sorunu yaşadığınızı konuşup sineklik yaptırmasını isteyin, evide bir kez ilaçlarsınız daha da hiç böyle bir sorun yaşamazsınız. Şimdi bahçe ilaçlansa iki ay sonra yine aynı sorun olur zaten
Tamam evi acaba normal ilaçla ilaçlasam olur mu? Nasıl yapılır hiç bilmiyorum
Trendyol’da Chrysamed diye bir markanın sprey böcek ilacı var, tüm haşerelere etkili, fiyat performansı çok iyi ona bakabilirsiniz. Yorumları falan okursunuz. Ayrıca tablet ilaçlardan da koyabilirsiniz. Evde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa dikkat edin ama onlarıda etkileyebilir
Tamamdır çok teşekkür ederim 🌷 o kadar tiksiniyorum ki anlatamam az önce iki küçük gördüm elimde hemen kızarıklık çıktı o derece
Kalıcı olacağını sanmıyorum çünkü altta hem Bodrum hemde bahçe var
Rica ederim, zor bir durum kısa sürede çözersiniz umarım 🌸🌸
Ehueheh kiracı ilaçlar hele şu devirde sorulacak soru değil
Bu devir sizin gibi düşünenler yüzünden böyle bir devir biliyor musun? Kendi kendine böyle olmadı bu devir
Evde oturan kimse o ilaçlatacak. Ev sahibinin bir sorumluluğu yok bu konuda
Bahçeleri var arka tarafta?
Böcek kusura bakmayın yolu karıştırmışım diyip özür dilemeli ve camdan hür iradesiyle çıkmalı.
Yavrular bide
Kiracı yapabilir. Ev sahibi de yapabilir. Aranız da ki diyaloğa bağlı. Lakin ev sahibi yapacak diye bir kural yok.
Bina bahçeli ve sivri sinekte yazın çok oluyor ben kendi evimi ilaçlatırım peki ya bitmezse bahçeden dolayı?
Ev sahibinin bu durumda yapabileceği bir şey yok maalesef. Ancak sözleşmenizde bu durum var ise talep edebilirsin. Eğer ev sahibi zıt, anlaşmaya varılacak biri değilse bu durumu ona güzellikle söyleyebilirsin. Yarı yarıya karşılamak gibi vs.
Ev sahibi aslında bahçeyi ilaçlatabilir çünkü böcekler ordan geliyor sivri sinekler de aynı şekilde
Ben ev sahibi olsam böyle bir şey çok fazla yapmam. Hele ki şu devirde hiç yapmam. Çok fazla bir rakam da tutacağını zannetmiyorum taş çatlasın bir böcek ilacı 200₺
Böcek ilacıyla çözülecek bir iş olsa her markette var ben komple ilaçlamadan söz ediyorum. Bir bahçenin düzenli ilaçlatılması gerekiyor aksi takdirde böcekler sarar
Hanfendi ne olsun istiyorsunuz gece gece? Ev sahibinizi arayıp durumu izah edeyim isterseniz :D Yani normal ilaçlatma da 500₺ Ne diyeyim şimdi :D Ev sahibi karşılamak zorunda değil. Kiracı da değil. Ortak noktayı konuşup belirlemelisiniz.
Kiracı onu yapsın Bi zahmet
Kiracı kirayı mı ödesin geçimini mi sağlasın evini mi ilaçlatsın
Kendi bilir isterse oturmasın
Siz ev sahibisiniz belli ki
Yerine göre değişiyor ama oturmadigim evi niye ilaçlatayim kim otuyorsa halletsin belki pis biri o yüzden böcekler filan geliyor nerden bilecem.
Beyfendi arka tarafta bahçe var ve biz giriş katındayız. Bahçeden dolayı yazın sivri sinek istila ediyor evi ayrıca yeni yeni de böcek görmeye başladım bu sizce bahçeden kaynaklı değil mi?
Üst katta da ev sahibi oturuyor demi
Hayır
Onun bahçesi ama o kullanıyor
Merhaba. Kesinlikle ev sahibi.
uzman bocek ilaclayicisinin
Eve yenimi tasindin
Hayır ama ilk zamanlar yoktu
Evi senin ilaçlaman gerekiyor eger apartmanda oturuyorsan aslinda apartmanin komple ilaçlanmasi daha doğru olur tabi bu isi uzman birileri yaparsa daha iyi olur evdeki böcek turune gore ilaçlarlar
Bahçe var binanın arka tarafında bence ondan kaynaklı bir durum bu
Sivri sinekte oluyor
Ozaman bina etrafini komole ilaclamaniz lazim
Evet
Normalde belediyler yaz aylarinda ilaclama yapar
Ya belediye anca çay dağıtsın ne belediyesi ya yıllardır sivri sineklerle savaşıyoruz
Nerde yasiyorsunki hangi belediye bu
Kiracı.
Bodrum ve bahçe var alt katta ondan kaynaklı
Ee? Ev sahibi ne yapsın buna.
Bodrumu ve bahçeyi ilaçlatabilir. Bina komple onların çünkü
Aynı binadayız onlar en üstteler ondan rahatlar
Bina onların olabilir. Kullanım hakkı senin.
Benim üstüme düşen kirayı vermek onlar ev sahibi biz kiracıyız tabiki de binanın yapısından dolayı karşılaştığımız sorunların sorumluluğu onlara ait. Ben kirasını ödediğim popiş kadar evde onların ihmal ettiği Bodrum ve bahçe yüzümden böceklerle sivri sineklerle uğraşmak zorundayım öğle mi?
Abi tutmasaydın o zaman. Adam evi kiraya veriyor diye her şeyini kiracıya göre düzenlemek zorunda mı. Deli misiniz siz ya. Ev sahibi dese ki senden önce ki kiracılarda böyle bir sorun yaşanmadı ne diyebileceksin.
Bak bir bodrumun temizliği yapılmazsa aynı şekilde bahçenin de yapılmazsa sıkıntı çıkar ve o sırf ev sahibi diye biz kölelik yapıp böcekli bir eve kira ödemek zorunda değiliz herkes insanlığını hatırlasa ortada sorun falan kalmayacak zaten ama sizde kiracı köle mantığı var herhalde sizin gibiler yüzünden bu ülke yerinde sayıyor biraz insan halinden anlayın haktan yana olun
Binada çok kez gördüm zaten
Binayı komple ilaçlatmaları gerekiyor evimizin içini biz kendimiz de hallederiz okey
Bak ne güzel dedin kira ödemek zorunda değilsin. Ödeme. Çık evden başka ev bul. Asıl senin gibiler yüzünden ülke yerinde sayıyor. Her durumda her şartta kendinizi haklı görüp her zaman ayrıcalık beklemenizden dolayı. Ömrümde hiç kiracım olmadı. Hiçte kimsenin kiracısı olmadım doğal olarak verilebilecek en objektif cevabı veriyorum ama sen moron olduğun için istiyorsun ki ev sahibi köpek gibi yaptırmak zorunda her şeyi diyelim.
Aynen çok objektif bir bakış açısındasın. Eviniz var kira derdiniz yok poponuz rahat ve benim sorduğum soruyla ufak bir empati yaptın acaba kiracımız olsaydı o mu haklı olurduk biz mi diye ve tabiki kendini haklı gördün kira ödemeyen bir vatandaş olarak mükemmel. Umarım hayat size de aynı şeyleri sunar ve aynı adaletsiz konuşmalarla karşılaştırır sizi
Evet empati yaptım acaba kiracı olsam ne düşünürdüm dedim düşündüğümü söyledim. Adalet senin işine gelen şey değildir.
Ev sahibi ne alaka
Ev sahibi
Kiracinin.
Sahip tabi ki