+1 yılHERKESTEN NEFRET ETMENİN ÇOK İYİ BİR TEMELİ OLMASI LAZIM.
MESELA BENİ TANIMIYORSUN VE BEN SENİN TANIMINA GÖRE HERKESİM VE BENDEN DE NEFRET EDİYORSUN.
OYSAKİ BENDEN NEFRET ETMEN İÇİN BİR NEDENİN YOK.
ya da YİNE HERKES OLAN THİÇ TANIMADIĞIN BİRİNDEN DE NEFRET ETMEN İÇİN BİR GEREK YOK?
SENİN HERKESTEN NEFRET ETTİĞİNİ GEREKTİREN BUNU DAYANDIRDığın temeli açıklayabilir misin?
Not: biyik harf ile yazdığımı sonradan farkettim silmek ve yeniden yazmak zor iş, kusura bakma lütfen :)117 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli değil :) ama kesin nefret ederim senden emin ol
- +1 yıl
kendine ifade etme sorunun var.
suçlamak için demiyorum.
senin zayıf yanın bu.
kendini ifade edemediğin zamanlar çok oluyor ve bu durumda sonrasını düşünmeden kısa yolu tercih edip "nefret" ediyorsun...
Soran+1 yılOlabilir
- +1 yıl
ya çok hırçınsın ya da içine kapanık.
Soran+1 yılHer ikisi de var.
- +1 yıl
saydıklarımdan olumlu olanlara sahip olduğunda, olumsuz olanlarından da uzaklaştığında herkesten nefret etmemeye başlayacaksın.
buna da olgunluk diyorular.
olgun bir kişiliğe sahip olmadığın için herkesten nefret etmen normal. büyüdükçe buasi ve anlamsız tarafın körelecek.
tabi başına bir iş almadığın ve bundan ciddi zarar görmediğin ve de aklını kullanabildiğin sürece.
Soran+1 yılNasıl bir iş açabilirim ki başıma herkesten uzak duruyorum
- +1 yıl
senin gibilerin doğasında şu var;
kendilerini saklarlar saklarlar saklarlar saklarlar
olmadık yerde hiç direnmeden kendilerini bırakı verirler.
özel bir konu için değil, her konu için yaşayabilirsiniz bu durumu!!
ani patlama, kendini teslim etme, öfke nöbeti, aşırı cömertlik vs
bu durumdan zarar görme ihitimalin yüksek o yüzden yolun başında kendini frenlemeni ve olgunlaşmanı öneririm.
Soran+1 yılhaklısın ama ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum
- +1 yıl
ailen
kilit noktası ailen
ailende anne ya da babana ya da her ikisine mutlaka bağlan onlara inan.
onlarla aranı iyi tutmadan kendinle barışmış olmazsın.
ilk önce kendinle kavganı yenmek istiyoran en sevdiğin en değer verdiklerin ailen olmalı.
gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Soran+1 yılAileme ne yaparsam yapayım bağlanamadım. Bana yaşattıklarını unutamıyorum onlara baktıkça geçmiş geliyor aklıma
- +1 yıl
bunu anlamak zor olmadı ama kilit noktan yine onlar.
en yakınında olan ve sana şimdiye kadar en çok iyilikleri dokunuş en azından fiziksel olarak senin kahrını çekmiş insalnlar a olan vefa borcunu yok sayman senin olgunlaşamamış olmanın en büyük göstergesi!
onlarla aranı düzeltmek için kendini düeltmeye bailamadan, hiç bir ilerleme kaydedemezsin.
daha iyi düşün ve onları kazanmayı ve kenidni onlara kazandırmayı zamana yaya.
kilit noktan burası
Soran+1 yılanlıyorum. Ancak onlara vefa borcum çok çok sınırlı. Onlar maddi olarak bir şey yapmıyorlar. manevi olarak da sevgi gördüğümü söyleyemem. Uzun bir süre üvey olduğumu düşündüm bu yüzden
- +1 yıl
hımm bu ekstrem bir durum sanırım ayrıntısını bilmediğim için bir şey demem çok zor.
yine de her şey senin kafanda bitiyor ve nereye gidersen git o da seninle geliyor.
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
çözülmeyecek bir durum değil.
sana kolaylıklar dilerim
Soran+1 yılteşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://i.hizliresim.com/2YNAkL.jpg
hayat felsefem sende uygula :)11 Yorumla
Soran+1 yılSüpermiş :)
bir kaç nedeni var bunun her insan biraz iyi biraz kötüdür bende bir insandan tamamen nefret ediyrm ya da tamamen sevyrm diyemyrm çünkü bazen sevyrm bazen nefret edyrm hayat iste ölüleri daha çok sevyrm ya da tanimadgm insanları zararszlar ama tanidigim insanların çoğundan nefret edyrm sonra celiskilisin diyorlar herkes görüşünü kanitlama derdinde hepsi beyinsiz bence zaten çok iyi bilim adamları da topluma zit düşmüş bende öyle yim
12 Yorumla
Soran+1 yıl:D çok iyi ifade etmişsin kendini
Bende oyle, normal olup olmadigini bende merak ediyorum... cok kotu darbe yedim, kotude sarsildim simde herkesden hersey bekliyorum, bu oyle yapmaz su soyle yapmaz demiyorum diyemiyorum da
21 Yorumla
Soran+1 yılZor çok zor anlatılmıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Normal değil ama benimde benzer şeyler hissettiğim oldu. nedeni üst üste insanlar tarafından haksızlığa uğradığınıza inanmanız, insanlardan beklediğini bulamaman sonucunda yaşadığın hayal kırıklıkları olmalı.
314 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılSevdiğim insan yok ki hep bir şey çıkıyor ve yerle bir ediyor bendeki yerini
- +1 yıl
aileni de mi sevmiyorsun ailenle vakit geçir hatta sorunlarını sıkıntılarını ailene anlat bir süre sonra insanlara ve hayata bakışında değişecektir diye düşünüyorum. bir de H. z Mevlana'nın şöyle bir sözü var ''Kusursuz dost arayan dostsuz kalır'' yani kimse mükemmel değil ne sen ne ben. o yüzden insanlardaki ufak tefek normal karşılanabilecek kusurları da görme bence
Soran+1 yılAilemle sohbet edebilecek bir yapımız yok. Mesela ben olmak istediğim gibi değerlendirilmek istiyorum ve kim ne der diye yaşamamak insanlar tuhaf buluyor bu durumu. Ağladığı zaman zayıflık olduğunu söylüyorlar mesela neden zayıflık olsun anlamıyorum. Bunlar gibi ufak şeyler birikip birikip dağ oldu. Bu yüzden nefretim zaten
- +1 yıl
neden ailenle sohbet edecek bir yapınız yok ki? bu arada ufak şeyleri kafaya takmamak en iyisi bazı şeyler önem verip düşündükçe gözde büyüyor bazıları da önem vermeyip düşünmedikçe küçülüyor. böyle ufak şeyleri kafaya takmayıp daha önemli bulduğun şeylerle vaktini geçirmeye çalış zamanla eskiden ne kadar basit şeyleri kafaya takıyor muşum diyeceksin tahminimce.
Soran+1 yılBen hep böyleydim. Birde çocukluğumdan beri kiloluyum özellikle babam kiloma takık sanki ideal vücud tipine uymalı herkes. Babama siz dahil herkesten nefret ediyorum bunun sebebi başlangıcı sensin desem sağ kalamam herhalde
- +1 yıl
babana başta sen olmak üzere herkesden nefret ediyorum deme ama yumuşak ve samimi bir üslupla kendisine olan kırgınlığının nedenlerini anlat sadece o değil içinde bulunduğun psikolojik durumdan şikayetlerini de anlat annene de anlat kardeşlerin varsa onlara da gerekirse anlatırken ağla ama samimi ol içine atma içine attıkça büyük. insanın en yakını ailesidir. ailene yakın olmadıktan sonra başka insanlarla da iletişimin zorlaşır diye düşünüyorum.
Soran+1 yılSöyleyince döver ağlarsam daha çok döver emin ol yine de sağol
Soran+1 yılAnlatıyorum ama psikolojik deyip geçiyorlar
- +1 yıl
o zaman ya sen bu durumun senin için ne kadar sorun oluşturduğunu anlamalarını sağlayamıyorsun tam olarak ya da onlar çok vurdumduymaz. psikolojik ise psikolojini düzeltmek için ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaları gerekir insanlar psikolojik sorunlar nedeniyle sıkıntı çekiyorlar zaten çok güvendiğin sevdiğin bir arkadaşın var ise ona içini dök diyeceğim ama o da yok diyorsun yapabiliyorsan psikolojik yardım almayı dene bir uzmandan
Soran+1 yılteşekkür ederim
Zamanında güzel darbe yemişsin sanırım.. normal değil.. cunku onlar hayatını yasarken sen sevme yeteneğini kaybetmişsin Yazık olmuş... Topla kendini bence...
21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
bende nefret ederdim 25 yaşıma kadar filan sonra bir gün kendi kendime dedimki kızım ne takıyorsun bırak boş ver sen keyfine bak sonra aldırmamaya başladım ve artık gayet mutluyum kendime yaşıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
İnsanları ne sev ne de nefret et. Hayatına girecek kişilere ayrıcalık tanı ön yargıda bulunma yeter
12 Yorumla
Soran+1 yılnötr olayım yani. teşekkürler
Herkes senden nefret ediyorsa sen de herkesten nefret edersin normal
11 Yorumla
Soran+1 yılBeni sevmediklerini düşünüyorum. Ama ben onlardan nefret ettiğim için mi öyle yoksa onlar sevmediği için mi nefret ediyorum bilmiyorum
+1 yılGeçecek geçecek.. Kalbin ısınacak. Zamanla. Sorgulamaya başlamışsın. Bu iyiye işaret.
15 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyorsunuz?
- +1 yıl
Yaşına bağlı, her yaşın her dönemin farklı tepkileri vardır. Karakterin taşları, özgüvenin yerine oturdukça görüşlerin, bakışın, umudun, beklentilerin değişir. Hırslanmaların değerli değersiz hayatındaki her ayrıntının önem sırası değişir. Sonra Sevmeden olmaz dersin.
Senin sıkıntın, kimseyi sevememek, nefret etmek. Ve Normal mi demişsin ya, mantığın kabul etseydi bu soruyu NORMAL Mİ diye sorarmıydın? Düşünsene herkes herkesten nefret ediyor. Sonuç?
Soran+1 yılMantıklı gelmemesi herkesin birbirine çok seviyormuş gibi davranmasından kaynaklanıyor. Bir gün algım değişir mi bilemeyeceğim ama tanıdığım insanlar çok sığ görüşlüler
- +1 yıl
Bak bunu görüşümde de belirttim. ÇEVREN seni bu şekle sokuyor. Ya herkes sen gibi düşünseydi? Ve sana öyle gelenlerde vardır çünkü istisnalar kaideyi bozmuyor. Genel düşündürüyor. Zamanla ne demek istediğimi anlarsın. İstesende böyle kalamazsın zaten.
Soran+1 yılteşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl"Kimse beni anlamıyor." deyip oda kapılarını çarpıyorsanız tebrik ederim ergen olmuşsunuz...
17 Yorumla
Soran+1 yıl:) 21 yaşındayım ben tekrar etmekten sıkıldım sizler söylemekten sıkılmadınız. Nefret duygusu sadece ergenlere mi özgü
- +1 yıl
"Herkesten" nefret evet...
Soran+1 yıldediğim gibi ergen değilim ancak insanlardan ve sahip olduğu vasıfların bir çoğundan nefret ediyorum
- +1 yıl
21 yaş çok da yaşlı değil de neyse...
İnsanların altruist ve kurban etme vasıfları ile sürekli aptallıklarından nefret edebilirsiniz, bunu anlayabilirim... Ama genelleme yapmak ve herkesten nefret etmekle "cool" filan olmuyorsunuz...
Soran+1 yılCool olduğumu düşünmüyorum.
- +1 yıl
Pekala ne düşünüyorsunuz?
+1 yılHerkesten olması bence normal değil arada hiç mi istisna yok pembiş.
15 Yorumla
Soran+1 yılyok
- +1 yıl
O zaman birazkendini sorgula sonra çevrendekileri sonra normal olanın farkına varabilirsin belki.
Soran+1 yılSorgulama yapmasam böyle bir soru sormazdım sanırım
- +1 yıl
Ben kendini sorgularım diyorum milletin fikirlerinden önce. Neyse fikrimi belirttim kaale alıp almamak sizi ilgilendirir bundan sonrasında. İyi günler.
Soran+1 yıliyi günler teşekkürler
+1 yıl20 Yorumla
+1 yılBende öyleyim yıllardır. o durumu sana açıklayım. herkesden nefret etmiyorsun sadece etrafında değillerken kendini daha rahat hissediyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılayırt edemiyorum bu durumu
+1 yılergenliktendir geçici. önemli olan en az kayıpla bitirmen bu dönemi. hayatı sevmeye çalış farklı açılardan bakmayı dene
14 Yorumla
Soran+1 yıl21 yaşındayım ergenlik muhabbetinden gerçekten sıkıldım
- +1 yıl
depresyon belirtisi ben ergenliğe yormuştum. sonuç olarak depresyon belirtisi.
- +1 yıl
ya da amacın yoktur boşluktandır
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılNormal tabi insanlar sevilmeyi hak etmiyor artik zaten en iyisiini yapıyorsun ^^ :D
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılAslında normal bişi bircok insanda görülüyor bu durum mizantropi diyede bir adı var
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Bormal değil mesela benden de nefret ediyorsan psikoloaa görün :D
11 Yorumla
Soran+1 yılTüm insanlardan
Normalsin Normal Bende Öyleyim :D Heralde Normaliz Yani :)
10 Yorumla
+1 yılmeraktan soruyorum ya hayvanlardan _?
16 Yorumla
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
ozaman kendi topluluğla yaşamaya başle :)
Soran+1 yılHayvan olarak doğmayı gerçekten isterdim biliyor musun? İnsanlarla yaşamaktan çok çok iyidir. Bilerek zarar vermiyorlar en azından
- +1 yıl
sana ciddi ciddi cevap veriyim sua aralar ergenlik sendorümü yaşıyorsun.. ondan hersey sıkıcı gelıyor.. zamanla bakış açın değişir..
Soran+1 yıl18-24 arasını hepiniz 18 sanıyorsunuz galiba 21 yaşında ne ergenliği
- +1 yıl
18yasında ergen oluyor dıye bırsey yok cogu erken cogu gec oluyor.. asıl problem bunun belırtısı yanı sendromu nezaman göstereceği..
herkes a normal
bir sen normal.. = )11 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz sana bayılıyorduk gülüm.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
bende öyleyim kendimdende nefret edyom
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yıldemek ki birinden büyük bir darbe yemişsin.
115 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
normal o halde ama saplantı haline getirme hiçbi zaman mutlu olamazsın.
Soran+1 yılMutlu olabileceğimi sanmıyorum zaten
- +1 yıl
daha çok gençsin zamanla atlatacağına eminim, ama istersen bu olayı atlatırken bir uzmandan yararlan derim.
Soran+1 yılpsikologlar dinlemiyor ilaç verip yolluyor. Son gittiğim ilacın bir etkisi olmaz ama yinede yazıyorum aslında babanın ve annenin tedavi olması gerekiyor dedi
- +1 yıl
sen psikiyatriye gitmişsin pikoloğa değil. psikiyatrler ilaç verir piskologlar genelde dinler.
Soran+1 yılhastaneye gitmiştim.
- +1 yıl
nerde yaşıyorsun.
Soran+1 yılDoğuda :) emin ol bu şehirde psikoloji alanı sadece hastanelerde bulunuyor
- +1 yıl
anladım demekki psikolog yok psikiyatri polikliniği var.
Soran+1 yılevet öyle
- +1 yıl
ailende biliyormu durumunu
Soran+1 yılevet biliyorlar. en çok da onlardan nefret ediyorum zaten
- +1 yıl
dertleşmek istersen özele yazabilirsin.
Soran+1 yıltşkler
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence biz arkadaş olmalıyız.
13 Yorumla
Soran+1 yılBirbirimizden nefret edersek :)
Cevap sahibi+1 yılolsun nefret de ederiz :D
Soran+1 yıl:D neden olmasın
+1 yılateşlerde kalmak gibi bir şey..
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle
Anormal bir durum normal değil..
10 YorumlaAnormal. Nesi normal bunun.
10 YorumlaKendin dahil mi?
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılteşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenimde mesele kimse s.. kimde değil bu normal mi?
10 YorumlaNefret ettiğin Herkeste sana bayılıyordu.
10 Yorumla
+1 yılNormal 😊 çünkü sen anormalsin 😀
10 Yorumla
+1 yılsorunların var o zaman
10 Yorumlabizde senden nefret ediyoruz net yani
10 Yorumla
+1 yılinsanları sev nefret etme
10 Yorumla
+1 yılbende herkesten nefret ediyorum,
10 YorumlaBen seni çoooğk sewiyooom amaa... :)) 😘 <3 😜
10 Yorumla
+1 yılSence normal mi :)
10 Yorumlayasın kç.
13 Yorumla
Soran+1 yıl21 yaşındayım
Soran+1 yılSanırım
normal
10 Yorumla
+1 yılOlur böyle vakalar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılgençliktendir
10 Yorumla Ergen iste
127 Yorumla
Soran+1 yılErgenlik belli bir yaştan sonra biter herhalde
Soran+1 yıl21 yaşımdayım bitmiştir bence
Soran+1 yılnefretim taşıyor sanırım
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılKötüler sığlar net bir nedeni yok
Soran+1 yılen başta ailem
Soran+1 yılsağol
Soran+1 yılcesaret edemiyorum
Soran+1 yılsürpriz 1xper mesaj atamaz :)
Soran+1 yıl:))
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılNefretimi babama indirgemeye başladım ;)
Soran+1 yılDenerim
Normal canım
10 Yorumla
+1 yılİlginç
10 YorumlaHiç de normal değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı. garıp
10 YorumlaAnormal
10 YorumlaOlabilir
10 Yorumla
+1 yılbana da mı lolo
10 YorumlaNormal
10 Yorumla
+1 yılAnormal.
10 YorumlaNormal
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılanormal
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende ediyorum
10 YorumlaSen eşittir ben
10 Yorumladehşetül vahşet..
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem